Felda mi žere olej a zanášej se svíčky

MPi 1AV
AEE
2mak - FK

Felda mi žere olej a zanášej se svíčky

Příspěvek od 2mak - FK »

Zdravim mám problém s feldou, žere olej 0,5l/1000km né-li víc... jednou za čas se mi zanese svíčka na 2. válci, tak, že jde na 3, (kabel jsem vyměnil).
Každopádně ostatní svíčky se zasíraj taky, ale míň... tlaky válců mi známej změřil a říkal že jsou ok, a že si myslí, že to je těsnění ventilů...

Máte s tím někdo zkušenost? Jak náročná je výměna? Musí dolu hlava? dík předem, za každou radu...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Felda mi žere olej a zanášej se svíčky

Příspěvek od Atnarfus »

Ano, pravděpodobně to budou gufera na ventilech. Feldy už na to mají věk a guma nevydrží věčně.
Výměna gufer není extra náročná a hlava dolu nemusí. Musí se ale sundat vačkový hřídel, hydraulická zdvihátka a sundat pružiny z ventilů. Jsou servisy, kde to bez sundání hlavy dělat nechtěji. Těm bych se vyhnul.

Když nezabere výměna gufer, tak jsou v háji stírací kroužky na pístech. To se dopředu poznat nedá. I motor s dobrou kompresí může mít prasklý stírací kroužek na některém pístu.
2mak - FK

Příspěvek od 2mak - FK »

Diky, uz mam gufera koupeny, mam i gufero k vacce, tece mi volej k rozvodum, chystam se na to co nejdrive vlitnout, do servisu to davat nechci, udelame to s kamosem, znamej mi pujci nejaky udelatko, bez kteryho to prej nejde, tak to snad nejak dame. Znamej ma servis, ale chci si to udelat sam.

a jestli to nepomuze, tak holt jinej motor ;-) ten se da vymenit vzdycky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, jestli jsi sehnal udělátko na přidržení ventilů, vyfoť ho prosím. Zajímalo by mne, jak to vypadá.
Mě se jinak docela líbí provázková metoda. Dírou po svíčce nastrkáš vhodné množství provázku, aby píst v horní úvrati držel spolehlivě ventily na svém místě.
2mak - FK

Příspěvek od 2mak - FK »

Ok vyfotim, vcera jsem vecer jel domu a zase mi sel motor na 3 valce, domu sem dojel, dneska jsem vyndal svicku a byla uplne zalita olejem, ale tak, jako bych ji do oleje namocil, tak jsem ji vycistil, vycistil jsem diru na svicku, nekam jsem jel, normalne vsechno v poradku, kdyz jsem se vracel domu, tak cca 5km pred dojeti domu mi zas zacal jit na 3. Musim to uz akutne udelat, nebo jsem dojezdil.

Doufam ze sem ten motor neodku*vil, kdyz jsem uz po nekolikaty dojel domu na 3 valce...

BTW: Kamos si ze me dela srandu, ze htp fabky taky jezdej na 3 :D me to ale moc vtipny neprijde
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jak se to takhle rychle nalejvá, tak mám obavu, že gufera nepomůžou.
2mak - FK

Příspěvek od 2mak - FK »

Tak jsem dneska udelal ty gufera, mel jsem na to jen udelatko, kterym se stlaci pruzina u ventilu, ventily jsem ani tim provazkem nepodpiral a pohoda... ted jen musim pockat jestli se mi problemy vyresily, nebo ne... nechtej se mi delat krouzky :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když už to máš natrénované, tak ti přivezu ještě manželky Feldu :D
Mě se do toho furt nechce.
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

2mak

Držím palce, dej vedet jak jsi dopat :salut:
Centauria - FK

Atnarfus píše:Když už to máš natrénované, tak ti přivezu ještě manželky Feldu :D
Mě se do toho furt nechce.
To já zas nemůžu najít nikohokdo by to byl schopnej a ochotnej udelat. Na kolene to nezrobím :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To se divím. Je to běžná oprava a udělá to každý mechanik. Někteří jsou ale zlatokopové a chtějí přitom sundavat hlavu.
Asi před patnácti lety jsem to nechával dělat na Favoritu ve značkovém servisu a vešel jsem se do pětistovky. Na Feldu 1.6 mi to mechanik nabízel za 1500.
2mak - FK

Příspěvek od 2mak - FK »

Me se do toho dlouho nechtelo, ale kdyz uz jsem se do toho pustil, tak jsem zjistil, ze to fakt neni vubec narocny, a mel jsem to cca za 6hodin hotovy.
Centauria - FK

U nas jsme nasli servis co je o choten to udelat, ale prej to chce sundat hlavu, přebrousit venily, vymenit gufera a remen. Celkova cena asi 5000Kč Tak se mi zda že je to komplet GO a nevim jestli je to za to moc nebo ne :?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Komplet GO to neni, ale jestli jsi ochotný do toho ty prachy vrazit, tak proč to neudělat pořádně. 5000 je parádní cena.
Jestli ale nemáš s motorem žádný problém, mimo spotřeby oleje, tak je zbytečné hlavu sundavat. Stačí sundat vačku a vyměnit gufera.
Odpovědět