Pri zabrzdeni taha do prava

bihi75 - FK

Pri zabrzdeni taha do prava

Příspěvek od bihi75 - FK »

Ahoj vsetci. Sice som na moju otazku par odpovedi nasiel,ale neuspokojili ma ;) Takze: uz asi dva tyzdne mam problem - pri zabrzdeni citim akoby cele auto stacalo doprava, ale len prvy moment pri zabrzdeni, potom je to OK, teda aspon mam taky pocit. Brzdny ucinok je nezmeneny. Nic som na brzdach,ani na nicom inom v poslednej dobe nemenil. Ked skusim zabrzdit na snehu, kolesa idu do smyku rovnako.
Tak ja uz neviem co je to. Geometria? zavzdusnenie? alebo...? Dakujem.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Pri zabrzdeni taha do prava

Příspěvek od 103457 »

Pravděpodobně to bude oxidací zámků destiček, možná i pístku brzdiče, při mírném tlaku jde jedna strana lehčeji než druhá, proto ti to táhne k jedné straně, při větším tlaku se to srovná a brzdí stejně. Na sněhu to nepoznáš, jelikoč stačí malá brzdná síla, aby se kola blokovaly. Ideální by bylo zajet na válce, tam ti to ručička ukáže naprosto přesně. Je to tím, že jezdíš málo, kdyby jsi jezdil často a často brzdil, tak se to nestává. Stačí sundat kolo, vyndat destičky a očistit pilníkem dosedací plochy destiček a brzdičů, mělo by to být OK.

Rady typu dej při brzdění volant kontra je naprostá blbost a radši na ně zapomeň.
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

No já mám brzdy ok a geošku nic moc a dělá mi to taky.
Když potřebuju brzdit prudce na sněhu, tak dám volant kontra a je to.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

stony
A nebylo by lepsi a bezpecnejsi udelat tu geometrii??
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

většinou přidřenej pístek, pokud prostě ťafneš do pedálu tak jeden vyletí ven a druhej najíždí pomalu takže jedno kolo brzdí dřív a tím to táhne do strany do té doby než dojede i ten druhej pístek. Potom ještě v lepším případě může být jen zadřenej jeden z vodících čepů toho třmenu.
jen-da - FK

Příspěvek od jen-da - FK »

Je to přesně jak říká Kristensen. Nejlepší je vyměnit pístky a rozhejbat třmeny na vodících tyčkách. Já jsem měl i trošku ucpanou brzdovou hadičku od koroze, tak je lepší je taky vyměnit. Já to všechno udělal, a dokonce se mi teď sjíždí destičky na obou stranách úplně stejně. A auto nikam netahne. Dřív to vždycky při sešlápnutí brzdy škublo volantem.
bihi75 - FK

Příspěvek od bihi75 - FK »

103457 píše:Pravděpodobně to bude oxidací zámků destiček, možná i pístku brzdiče, při mírném tlaku jde jedna strana lehčeji než druhá, proto ti to táhne k jedné straně, při větším tlaku se to srovná a brzdí stejně. Na sněhu to nepoznáš, jelikoč stačí malá brzdná síla, aby se kola blokovaly. Ideální by bylo zajet na válce, tam ti to ručička ukáže naprosto přesně. Je to tím, že jezdíš málo, kdyby jsi jezdil často a často brzdil, tak se to nestává. Stačí sundat kolo, vyndat destičky a očistit pilníkem dosedací plochy destiček a brzdičů, mělo by to být OK.

Rady typu dej při brzdění volant kontra je naprostá blbost a radši na ně zapomeň.
To je jasne, ze kontra volant je sialenstvo :)
To, ze jazdim malo by som ako dovod nevidel, lebo jazdim kazdy den ;) Ale tie piesty by veru aj mohli byt dovod.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Je možné, že přibržďující kolo způsobuje tahnutí auta doprava?
Obrázek
Obrázek
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

Matuhsch: Možné to je... Záleží jak moc ta brzda vázne. Zatáhni ruční brzdu (případně ještě zašpalkuj zadní kola), hoď tam neutrál a zvedni přední kola do vzduchu. Jestli půjde pravým točit podstatně hůř než levým pak seš doma. Bude nutný zkontrolovat pohyblivost pístku a vodících čepů třmene a opravit (nejlíp rovnou obě strany současně). Jestli to tím nebude pak kontrola geometrie respektive sbíhavosti, kontrola pneu atd.
Odpovědět