výplach motoru a zkušenosti
-
markos29 - FK
výplach motoru a zkušenosti
Zdravím.Chci se zeptat,jsetli po výplachu se to nějak projevilo a jak? Např.:tiší motor,zvětšil se výkon atd. Díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: výplach motoru a zkušenosti
To ti nikdo neřekne, dnes se to již nedělá
není to potřeba u dnešních kvalitních olejů a dodržování intervalů výměny.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jediny v cem se mi to projevilo kdyz jsem udelal todle pri vymene oleje nalitim nejake smesi a nechanim dle navodu 5 min ohratej motor bezet na volnobeh, tak ted mam porad hezky cistej olej takze asi to preci jen neco vyplachlo. Predtim byl cernej jak bota (auto jsem tak koupil).
-
stony - FK
No já myslím že pokud se přechází třeba z oleje 15w-40 na 10w-40, tak by se tam to svinstvo na výplach před výměnou nalít mělo.
A pak do nového oleje ještě přilít speciální motorové lepidlo zvané Xeramic a hotovo.
A pak do nového oleje ještě přilít speciální motorové lepidlo zvané Xeramic a hotovo.
nebo výrazně zkrátit první výměnu 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
stony - FK
Jenže výplach sada stojí 200 kč a další várka oleje 700 kč.
A ten pocit, že autu dopřál něco navíc je nenahraditelný.
A ten pocit, že autu dopřál něco navíc je nenahraditelný.
olej stojí do 500,-
výplach je levnější ale taky nerozpustí všechno 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
Q8 10W40 ze sudu 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
stony - FK
Ze sudu 5 litrů a to se dá objednat kde? Protože já se bavím o ceně pro většinu lidí.
Někde na netu se dá objednat rozlívaný olej?
Někde na netu se dá objednat rozlívaný olej?
třeba tady http://www.moto-oleje.cz/q8-advance-10w ... odukt-567/ soíš se pozeptej někde ve svojim okolí 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Cahoun22 - FK
Hele a kdyz vyplachnu motor, neodstrani se ten karbon co vnem je a nemuze neco zacpat, ja jsem se otom bavil s kamosem a rikal my ze to je blbost mozna u auta ktery ma nalitano par tisic. Ja mam 1,3 MPi 50kw.
Q8 10w40 kupuju za cca 550kc- 4L myslim ze bez slev, ja nato jezdim uz 4rok a no problem, mam podle dedly i dobry tlaky. Jo a kupuju to u f. Parizek a syn- ja v Benešově u Prahy ale maj i někde prodejnu v Praze. sory ze nejsem k tematu.
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
-> MotorExcel
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car...
-
Cahoun22 - FK
Hele a kdyz vyplachnu motor, neodstrani se ten karbon co vnem je a nemuze neco zacpat, ja jsem se otom bavil s kamosem a rikal my ze to je blbost mozna u auta ktery ma nalitano par tisic. Ja mam 1,3 MPi 50kw rok 97 a 115tis km.
-
kwiko - FK
Osobne som mal moznost niekolko celych motorov rozobrat, vycistit...
Zakladom dobreho stavu je vcasna vymena oleja. tam kde sa toto pravidlo dodrziavalo (firemne auta) nebolo vela karbonu a loziska, aj valce boli bez poskodenia aj po 350 000 km. Ak ho niekto uvaril, alebo jazdil bez vymeny... na loziskach sa to prejavilo. tam ani svatena voda nezachrani. a nejaky cistic tie panvy este aj pridre...
Zakladom dobreho stavu je vcasna vymena oleja. tam kde sa toto pravidlo dodrziavalo (firemne auta) nebolo vela karbonu a loziska, aj valce boli bez poskodenia aj po 350 000 km. Ak ho niekto uvaril, alebo jazdil bez vymeny... na loziskach sa to prejavilo. tam ani svatena voda nezachrani. a nejaky cistic tie panvy este aj pridre...
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě by se klidně něco ucpat mohlo, ale jestliže to rozpustí, ten sajrajt, tak, že se odlepí od stěn, tak sby to ten kousek snad už pak mohlo rozpustit na kaši, která už proteče.Cahoun22 píše:Hele a kdyz vyplachnu motor, neodstrani se ten karbon co vnem je a nemuze neco zacpat, ja jsem se otom bavil s kamosem a rikal my ze to je blbost mozna u auta ktery ma nalitano par tisic. Ja mam 1,3 MPi 50kw rok 97 a 115tis km.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423