Slaba akceleracia 1.6 - maximalka OK

MPi 1AV
AEE
DanoSK - FK

Slaba akceleracia 1.6 - maximalka OK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Zdravim. Precital som si tu toho vela, ale akosi neviem. Skuste mi poradit. Auto mi v poslednych tyzdnoch akosi zlenivelo a mierne sa zdvihla spotreba (nieco cez 8l). Sice viac teraz jazdim mesto a menej medzmesto, to by vysvetlovalo tu spotrebu. Ale akceleracia je slaba, trufnem si povedat, ze slabsia, ako na 1.3... Pred dvomi mesiacmi som vycistil klapku (ale len klapku, nie potenciometer) a odvtedy mi drzi volnobeh bez problemov. Startovanie a celkovy chod motora je kultivovany za studena aj za tepla, len ta akceleracia. Proste slapnem na plyn a auto zrychluje velmi pomaly. Ked dam "podlahu" a potom mierne uberiem, tak to trosku lepsie zaakceleruje, inak je to ozaj slabe. Maximalka je nezmenena, cca 165.. Vyfuk "prepalujem" jazdou v otackach pravidelne - raz do tyzdna urcite... A auto je prosto lenive... Co to moze byt? Mam malinko prasknute zvody, klapka vycistena (nie potenciometer), vyšpanovane plynove lanko (asi az prilis - sem-tam nedoviera klapka pri uplnom ubrati plynu), vycistene viko aj palec rozdelovaca, nove sviecky BUR6ET...
smazany clen - FK

Re: Slaba akceleracia 1.6 - maximalka OK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ty svody to dělat nebudou....ty mám prasklý taky a jede to normálně, co takhle lambda, nebo nepíše něco VAG?
Ten potenciometr to dělat nemusí, to by jsi poznal při plynulém přidáváním plynu tak, že by akcelerace nebyla linearní...
DanoSK - FK

Na VAG som nebol... Lambdu som mal v tahu pred dvomi rokmi, ale zralo to vtedy podstatne viac... Palivovy filter vymeneny pred 5tis. km... Tankujem Shell. Asi si dohodnem ten VAG..
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

ja mam presne ten isty probleeeeem :roll: :cry: ...uz neviem co...skusim zmerat tlaky cerpadla, ci ma spravnych 4bar...
...uz neviem co stym, vsetko som vymenil, co sa dalo...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
smazany clen - FK

je to divný, já jednou měl problém v autě-jel sem bez lambdy a ještě toho čidla nebo co to je, co je připojené nad lambdou(po opravě se to tam zapomělo připojit) a jel sem na dálnici na plnej plyn 138 jako.....že vy dáte maximálku to není tak špatný....určitě čerpadlo(bejvá zanesený sítko v nádrži)vstřikovací lišta(ikdyž tím by to být nemělo) řekl bych, že to bude buď tím čerpadlem a nebo elektronickej problém s řj-klapka nebo čidlo tlaku sání? je tam mnoho možností, samýmu mi to někdy jede jako drak a někdy je to líný jako prase, taky sem to řešil, ale nepřišel sem na to, hlavně to dělá za vlhka a deště-zřejmě se do sání dostává voda, níkdo neví...
DanoSK - FK

no vravim.. Len to zrychlovanie... Ale ak by to bolo cerpadlom, nebolo by to nahodou citelne az pri vyssom prevodovom stupni? Ja tu horsiu akceleraciu citim uz pri dvojke - trojke... Auto proste nejde za plynom tak, ako tomu bolo kedysi, resp. tak, ako ide kamosovi, ktory ma 1.6. A je to dost znatelne. Steluje sa aj predstih? Pripadne ako?
smazany clen - FK

no co já vím předstih se dělá automaticky, né? :oops: já vím, že tam mám cimbu a je to SW záležitost a změněný předstih tam je...nevím s tímdle už neporadím...taky mi kdysi někdo radil, ať se mrknu na rozvody, jestli jsou naplý, že by mohly poskočit o zoubek třeba....
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

predstih sa nastavuje sam, ale mozes pootocit rozdelovacom a nim nastavujes predstih...
...poznac si povodnu polohu nejakym zarezom a kludne sa snim "hraj" nastav, chod sa previest a uvidis...osobne som to este nerobil, ale chystam sa
...jak ked jej slapnem na dvojke, tak sa nic nestane, proste pri kazdom stupni sa nic nestane...sestryna felda trha asfalt a moja ani za svet nechce ist...
...silu motor ma, pretoze na patke sa potiahne aj do kopca, ide dobre, trosku sem tam zle startuje, len ta akceleracia je slaba :roll: :cry:

,,je to vyhoda, najma teraz v zime na snehu, nepresmykuju mi tak kolesa,, :D :D :D :D :D
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Predstih si síce riadiaca jednotka reguluje automaticky, ale základné nastavenie sa robí manuálne pootočením rozdeľovača.
VAGom sa r.j. uvedie do základného nastavenia. Vtedy r.j. prestane regulovať predstih a voľnobežné otáčky sa zvýšia na cca 1300ot/min. Potom sa otáčaním rozdeľovača nastaví predstih na 6° pred h.ú. (+-1°).

DanoSK: Dobré by bolo ten predstih skontrolovať a tiež aj nastavenie rozvodov. Tiež vo VAGu skontrolovať uhol otvorenia škrtiacej klapky (min. 2,5 až 6,5° - max. do 94°)
Čo sa týka čidiel, tak akceleráciu ovplyvňuje snímač tlaku nasávaného vzduchu. Bez osciloskopu ho asi neskontroluješ, ale ak máš možnosť, skús ho vymeniť za nejaký iný preverený (originálny).
Výfuj nie je pripchatý?
DanoSK - FK

výfuk by mal byť v poriadku. Auto dosť často preháňam. Tie čidlá a VAG musím dohodnúť. Ten predstih môžem mať rozhodený. Pred necelým mesiacom som sa totiž dosť hrabal v rozdeľovači - čistil som palec a víko... Aj dnes som to skúšal. Prosto auto nejde za plynom... Pridám a efekt je na 1.6 veľmi slabý
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

ja som sa pohral s rozdelovacom, posunul som ho o cca5mm v smere hodinovych ruciciek, motor dostal svih, ide celkom fajne, ale aj tak to nie je ono...ma to tendenciu skapat, ked sa pohynam bez plynu..otacky mam cca 640, takze pojde tam naspat moja RJ, z NT...
...no treba to odladit, ked bude vonku teplejsie, tak sa stym pohrame a snad na naladim na moju nohu :)
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Lukydm: koukám že jsi tady psal něco ao tlaku čerpadla, ten tlak má být na volnoběh 2,5-2,7 při zvýšených otáčkách 2,7-3,0 a po odpojení podtlaku by se měl pohybovat kolem 2,9-3,2 ale určitě ti nepoleze na 4 bary. Jinak předstih by měli umět nastavit v jakémkoliv autorizovaném servise, já si ho taky nechával nastavit na hodnotu co jsem potřeboval já a uplně bez problemů.
DanoSK - FK

No ja este skusim aditivum proti vlhkosti, tusim Velfobin alebo nieco take... Mechanik mi povedal, ze to moze byt tym
DanoSK - FK

iba dodavam, ze po vyjazdení jednej nadrze s Velfobinom a jednej nadrze s nejakym pripravkom od Shellu proti zamrzaniu a krystalizovaniu vody v palive sa autu vratila pruznost. Auto akceleruje a ide ozaj lepsie, ako pred tym, dokonca aj spotreba mierne poklesla. Vsimol som si vsak jemne cukanie motora pri akceleracii, co mi doteraz nerobilo. Sudim vsak, ze to moze byt hlavou rozdelovaca alebo palcom, ktore som este nemenil, odkedy mam auto... Inak ide motor velmi pekne a aj volnobeh drzi bez problemov. Este dam auto na diagnostiku, supnem jednu alebo dve nadrze s pripravkom na precistenie vstrekov, pripadne vymenim hlavu rozdelovaca a palec, mozno palivovy filter a snad bude vsetko, ako ma byt...
Odpovědět