Olejový filtr
-
Standa3
Olejový filtr
Od jakého výrobce používáte olejový filtr u Felicie 1,6 MPI?Dá se sehnat i originál filtr?
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Olejový filtr
Filtr jako filtr. Origo by se dá určitě koupit u autorizovanýho prodejce...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
PJDefort - FK
Rozhodně bych netvrdil filtr jako filtr! filtry značek Starline, Vika, AQ atp jsou ty největší šunty pod sluncem co filtrujou možná prvních pár km a neudržej tlak...rozhodně doporučuju koupit buď origo filtr nebo filtr MANN..nic jinýho bych do auta nedal...zkušenost mám jak u 1,6 na feldě, tak předevšim rozdíl je znatelnej u 1,3 na favoritu...tzn i feldě..zkus si startovat např. s filtrem AQ po 1000km používání a sleduj při startu kontrolku mazání...a pak to samý udělej s filtrem MANN...těch 20kč navíc za pořádnej filtr neni myslim tolik
-
Kristensen - FK
No tak zase až tak to není, filtr není jako filtr, problem je někdy s přetlakovým a zpětným ventilkem, jestli chceš Filtr tak si kup Mann, Fram, Filtron, Champion, cena je cca od 150kč do 200kč, takže tam asi není co řešit a co šetřit. Jinak ještě nepoužívej filtr z 1,3 jsou sice absolutně záměnné ale z 1,3 má nižší tlak přepouštěcího ventilku.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Najednou je tu plno lidí, kteří si radši připlatí...
Zatim jsem spíš potkal ty, co by si kvůli pětikoruně nechali vrtat koleno.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já mám svý taky rád... ALe spíš než o filtru je to o správné výměně oleje a lít tam kvalitní olej a správný vzhledem k typu motoru. Pokud někdo olej přepaluje a mění ho jednou za uherskej rok, tak mu nepomůže vůbec nic.
-
romanh - FK
Tak jak píší ostatní,jedině filtr originál nebo Mann.Já vždy jednou za rok nakoupím na olejservis.cz olej + filtry a to na dvě auta,je to nejlevnější a nemusím nikde shánět po obchodech kde je nakonec vůbec nemají a snaží se prodat jenom nekvalitní.
-
smazany clen - FK
pravda, já mám ten AQ a při startu mi 2sec svítí mazání, příště jedině MAN
-
smazany clen - FK
ale píšete 20kč navíc, ten neorigo u nás stojí cca 60kč a mann jestli 160? je to hodně velkej rozdíl proto sem to koupiltomakecTD píše:pravda, já mám ten AQ a při startu mi 2sec svítí mazání, příště jedině MAN
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Osobně dávám jedině MANN. Už jenom proto, že má šestihran na klíč. U 1.6ky je filtr tak nešťastně nacpaný mezi výfuk a alternátor, že šestihran na třicítku klíč je dost dobré vylepšení. Ne že by to jiní výrobci taky nedělali, ale MANN to spolehlivě má.
O tom že je uvnitř skutečně materiál který olej filtruje, že je tam správně nastavený ventilek... nemá asi cenu psát.
Někde na netu jsem viděl test filtrů a ty neznačkové to byla dobrá katastrofa. Obtokový ventil klidně propouštěl už na novém filtru, filtrační materiál měl poloviční plochu než u značkových.
Koupím klidně olej za 80Kč litr, ale filtr dám pořádný.
O tom že je uvnitř skutečně materiál který olej filtruje, že je tam správně nastavený ventilek... nemá asi cenu psát.
Někde na netu jsem viděl test filtrů a ty neznačkové to byla dobrá katastrofa. Obtokový ventil klidně propouštěl už na novém filtru, filtrační materiál měl poloviční plochu než u značkových.
Koupím klidně olej za 80Kč litr, ale filtr dám pořádný.
-
Kristensen - FK
To že obtokový ventil propouští i na novém filtru je uplně normální, je tam proto že když je olej studený tak při přidání plynu vytvoří větší mazací tlak a ten filtr má hodnotu 2,5 a pokud ji přesáhneš tak i novej filtr to pustí kolem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ti pánové co to testovali, evidentně vypadali že vědí co dělají. Když prostě ventil netěsnil ani při minimálním tlaku, tak něco bylo špatně.
Nechce se mi ten test hledat.
Nechce se mi ten test hledat.
-
mike_320 - FK
Tak sem dnes koupil olejovy filtr na 1.6 fel., MANN 712/52, doma ho vybalim a je na nem Made in China
Ma to vubec smysl investovat do filtru 170Kc a Made in China..
-
Jurka - FK
No ono na to taky bacha...já naposledy bral filtr v mototechně a byla to krabička bylo na tom značka mann, ale krabička vypadala trohu jinak...no nezdálo se mi to vybalil sem ani filtr se mi nezdál...zeptal jsem se jestli je to opravdu mann a na nálepce na krabičce bylo mann.... už si nepamatuju jak to bylo, ale nechtěl sem to koupit nakonec z něho vypadlo, že mají teda ještě jinej mann a to už byl teda ten správnej. Chtěli mi prodat nějakou náhražku stejně drahou vyrobenou jinde nebo co já vim to si právě nepamatuju prostě šmejd, ale bylo to dost podobný. Takže doporučuji si radši na netu najít přesné označení toho filtru a zkontrolovat....... http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... subpage=02
-
Tom1
někteří tady píšou, že nekvalitní olejový filtr poznají podle toho, že jim po nastartování studeného motoru ještě asi 2s svítí kontrolka tlaku oleje, já mám u Feldy 1,6 filtr ALCO a přitom kontrolka tlaku oleje mi po nastartování za studena také svítí asi 2s. Jak jsou na tom olejové filtry značky ALCO? Co je to za výrobce? Může být také nekvalitní, když mi po nastartování za studena svítí kontrolka tlaku ještě asi 2s? Na druhou stranu u novějších aut už po nastartování za studena nepoznáte kvalitu filtru, protože u nich svítí kontrolka tlaku oleje jen pár vteřin po zapnutí zapalování a v nízkých otáčkách vůbec nebliká. Jak to děláte u těch novějších aut, abyste poznali nekvalitní filtr?
1.) Mám dotaz, zda máte zkušenosti s filtrama Meyle. Mají to být němci, i když výroba již jistě bude někde levnější.
2.) Má cenu dát do Feldy 1.6 místo 79mm větší 123mm filtr? Uvažuji o tomto Meyle 76x123mm. Místo tam na něj je a předpokládám, delší filt, lepší chlazení oleje, tak i větší filtrační plocha a snazší vyndavání i když šestihran na klí4 je asi to správné řešení.
2.) Má cenu dát do Feldy 1.6 místo 79mm větší 123mm filtr? Uvažuji o tomto Meyle 76x123mm. Místo tam na něj je a předpokládám, delší filt, lepší chlazení oleje, tak i větší filtrační plocha a snazší vyndavání i když šestihran na klí4 je asi to správné řešení.
dej tam filtr, kterej tam patří a je od renomovaných výrobců. Nesnaž se "upravovat mazání" záměnou filtru za větší. Lepší to rozhodně nebude. Větší filtr znamená větší průtokovej odpor a obtokovej ventil bude taky pravděpodobně nastavenej na jinej tlak. V tomhle věř výrobci, má to odzkoušený.