zdechne pri jizde

Simos 2P
135M, 136M
Integer - FK

zdechne pri jizde

Příspěvek od Integer - FK »

Ahojte.
Predstavte si, že sa veziete tak 60km/h .
Zrazu vám začne auto brzdiť motorom a asi o jednu sekundu naskočí a ide normálne dalej.
Druhá možnosť je, že stojíte na križovatke a zrazu vám začnú klesať otáčky až sa motor vypne.
Potom počkám 10 sekúd, naštartujem a idem normálne dalej.
Niekedy sa mi to nestane pol roka a niekedy aj dvakrát za deň. Menil som snímač otáčok, teploty vody. Klapka čistá, palivový filter má najazdených asi 20000km. relé palivového čerpadla vymenené. VAG bez chyby. Silno pochybujem, že je to lambda.
Pomóžte.
Dakujem.
Už ma to vážne začína sjať.
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Re: zdechne pri jizde

Příspěvek od Zaki »

Palivove cerpadlo, jedneho dna odide uplne a bude vybavene. Motorcek stoji do 40eur, za hodinu mas v pohode vymenene.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

palivové čerpadlo v nádrží , vymenil by som aj obe trubky a všetky hadice , nestojí to moc , vyčistil vstrekovaciu lištu a skontroloval vstreky tie robili tiež podobné veci ale tam asi pomôže jedine nový vstrek .
Integer - FK

Ten motorček stojí 40 eury nový alebo používaný?
Alebo myslíš celé čerpadlo???
Dík.
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

Ten motorcek samozrejme novy, pouzivany pokial nedostanes zadarmo tak nema zmysel zhanat. A kupovat cele cerpadlo je tiez hovadina, pretoze jedina vec co tam moze odist je motorcek, takze by si zbytocne vyhodil dalsie peniaze za plastovy obal s plavakom
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jeste se optam ta klapka cista a nastavena na PC?
Integer - FK

Áno, klapka je čistá nastavená.
A daj mi prosím ťa nejaký link na ten motor alebo kde to nájdem. Na nete som nevidel ani zmienku o motorčeku. Ale našiel som toto.
http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100717
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Staci pouzit strejdu googla napr: http://www.autodoplnkyfro.cz/elektricka ... -5222.html
mely by to umet defakto v kazde lepsi prodejne.
Integer - FK

Tak dnes mi to zase spravilo. Na volnobehu klesali otáčky až k nule a normálne bolo počuť ako sa motor snaží to udržať pri živote.
Aj som skúsil to, že som naštartoval a odpojil palivové čerpadlo. Priebeh bol rovnaký. Klesali otáčky až k nule.
Nový motorček stojí 33 eury zn. VIKA "VIKA quality".
Sú dva druhy. Je len motorček s vacsim priemerom a potom s mensim priemerom a takou plastovou obručou a sytkom zdola.
A nejako sa mi to nezdá. Napájanie je cez dva holé fastony vedla seba. Nemôže to iskriť?
Ja mám ktorý? je to 1,3Mpi 50kw.
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdar,ty máš ten větší bez toho plastu.Jiskřit to nebude,skoro všechny čerpadla jsou dělané týmto stylem.Je to sice VIKA (made in china),ale už sem jich namontoval asi tak 10 kusů a zatím byl problém jenom s jedním,který vydržel necelý rok,jinak pohoda ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
bosator

Příspěvek od bosator »

Zdravím, já mám podobný problém, chtěl bych ještě čerpadlo vydělat a prohlédnout to sítko na čerpadle, jestli není zanešené bordelem. Chci se zeptat, čím mám v domácích podmínkách povolit a pak zas utáhnout tu plastovou převlečnou matici?? Je k ní špatný přístup, je vůči otvoru trochu šejdrem. Zkoušel jsem se zapřít přez kulatinu o ty výstupky, ale mám strach, když tímhle způsobem zaberu víc, nebo na ní praštím kladivem, že matice praskne. Případně jestli by byla nějaká fotka vhodného přípravku, který jde snadno vyrobit.Je to felície 1.3 Mpi z r. 99. Předem moc díky za radu.
ggp

Příspěvek od ggp »

mám podobý problém ale, svojvolne to skape aj počas jazdy, toto mi robí len keď je v nádrži pod štvrťkou asi okolo 10 litrov, ako náhle je v nádrži viac tak to nerobí a nie je problém. Mal som vonku cele palivové čerpadlo, nič som nenašiel, nádrž čistá, podtlak v nádrži nevzniká ( stalo sa mi pri naftovom motore, že bola ucpaná ovzdušnovacia hadica tak to zastavilo motor stačilo otvoriť víko nádrže a šlapalo to dalej) bolo to v servise, na PC nezistili žiadnu závadu ozaj si neviem rady.
mikka

Příspěvek od mikka »

bosator: Já jsem si udělal z plocháče U-čko a jeho konce jsem ještě ohnul o 90 stupňů. Šířka toho U je na vnější průměr té matice a ty packy na konci jsou zahnuty směrem dovnitř.
Za střed toho U-čka tím otáčím francouzákem.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

koukám, že nás je víc, co máme tyhle problémy.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Shrekzv - FK

Příspěvek od Shrekzv - FK »

aj ja mam takyto problem..ale na LPG....ked mi to skapina prepnem na benzin a idem dalej....netusim cim to je...ale vinim prepinac ktory ma v sebe rozumu kusok...kedze prepina automaticky aj
pgg - FK

Příspěvek od pgg - FK »

podobný problém opisuje Vasek v "chcípa mi felda" problém je pripisovaný vode v benzíne, no ja som mal čerpadlo vonku , nádrž bola čistá ako nová a v čerpadle som tiež nič nenašiel, no možno by to bolo aj v čerpadle že by nasávalo vzduch, len mi to robí aj keď je auto v rovine, takže nevim čo to môže byť
Integer - FK

No chlapi. vymenil som ten motorček a jazdil.
Vyzerá to tak, že to bolo ono. Jazdil som na rezerve a ani raz to nezdochlo.
Ale uvidím časom čo to bude robiť. ved dám vediet.
Dakujem za rady.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

pgg píše:podobný problém opisuje Vasek v "chcípa mi felda" problém je pripisovaný vode v benzíne, no ja som mal čerpadlo vonku , nádrž bola čistá ako nová a v čerpadle som tiež nič nenašiel, no možno by to bolo aj v čerpadle že by nasávalo vzduch, len mi to robí aj keď je auto v rovine, takže nevim čo to môže byť
ono to tou vodou nebude. Chtěl jsem víc vyzkoumat při jakých podmínkách to chcípá, ale už se rozhodla mi nechcípat, takže jsem tam líh nakonec nenalil. Takže zatim tuhle závadu beru jako neurčitou s tim, že se může kdykoliv projevit znova.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Integer - FK

Takže asi 4 krát som skoro vyprázdnil nádrž.
Bolo to v pohode.
Takže asi to bol motorček v palivovom. :)
BrcoL - FK

Příspěvek od BrcoL - FK »

Integer píše:Takže asi 4 krát som skoro vyprázdnil nádrž.
Bolo to v pohode.
Takže asi to bol motorček v palivovom. :)
Ahoj, asi si aj mne pomohol. Ak si pozres moje starsie prispevky - Cukanie auta pri rezerve - mal som ten isty problem. Zatial som to riesil castejsim tankovanim. Ked som nenatankoval a zacala svietit rezerva, s autom obcas cuklo. Takze - asi aj ja teraz v lete vymenim ten motorcek a dufam, ze budem mat pokoj...
Odpovědět