Momentový kľúč-dotaz
-
mosmi - FK
Momentový kľúč-dotaz
Zdravím,chcel by som sa spýtať, niekoho kto má skúsenosti s momentovými kľúčmi,ako to vlastne je.Jedná sa mi o to,že by som si chcel vymeniť tesnenie pod hlavou,a v prvom slede je treba hlavu dotiahnuť momentovým kľúčom na hodnotu 20Nm a potom 2x po 90°.Objednal som si kľúč značky Tengtools od Švédskej firmy,ale jedná sa o kľlúče ktoré majú ,akože certifikát s udaním normy ktorú splňaju,ale nie sú kalibrované.Jedná sa mi o to ,či ho môžem použiť na dotiahnutie hlavy,alebo by som tým,že nieje kalibrovaný mohol niečo posr.ť?Je to kľúč od 20-100 Nm,čiže bude vlastne využitý ten najmenší rozsah toho kľúča.Niekde na nete som čítal,že momentové kľúče sú práve v dolných a horných rozhraniach najmenej presné.Tak by som potreboval rady skúsených, čo s tým už robili,či je to naozaj také kritické takýto nekalibrovaný kľúč použiť na túto vec.Dík za každú dobrú radu.Kúpil som si aj uhlomer krútiaceho momentu na to doťahovanie toho 90°uhla po 2x.Tak čo môžem sa do toho pustiť s týmto náradím?Zdarvím všetkých fandov vozov Felícia.
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Re: Momentový kľúč-dotaz
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Momentový kľúč-dotaz
to Yeti ono feldovú hlavu by si skrútil ťažko aj s metrovou račňou , skorej povolí závit
samozrejme že to nevadí , a nemusíš hlavu doťahovať na 20Nm a 2x 90 môžeš kľudne postupne po podľa poradia napr. 30 potom 60 - 80 - 100 tiež to funguje robil som to akurát predminulý štvrtok ...
samozrejme že to nevadí , a nemusíš hlavu doťahovať na 20Nm a 2x 90 môžeš kľudne postupne po podľa poradia napr. 30 potom 60 - 80 - 100 tiež to funguje robil som to akurát predminulý štvrtok ...