start po dlouhe dobe
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
start po dlouhe dobe
tak me ted jen z cista jasna napadla otazka stane se neco motoru nebo mam necemu predchazet kdyz budu auto startovat po 5 mesicich co stalo v garazi v zime? nemuze se neco stat? s baterkou na me samozrejme nechodte...
méně znamená někdy více...

-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: start po dlouhe dobe
tatka měl odstavený auto 2 roky a nastartoval ho během toho tak 4x a vždy v pohodě... má 1.3 Mpi Feldu r.v. 99
Naposledy upravil(a) RAIMMI dne pát 19. úno 2010 23:39:21, celkem upraveno 1 x.
-
stony - FK
Nic se nestane.
Motorku jsem taky startotval po zimě (cca 7 měsících) bez nějakých úprav a nic se nestalo.
Motorku jsem taky startotval po zimě (cca 7 měsících) bez nějakých úprav a nic se nestalo.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ok jen me to tak zajimalo, diky
jenom jeste takovy poznatek nedavno jsem mrkl pod kapotu a na vsech hlinikovych casti a snad i ostatnich kovech se mi vytvorila takova vrstva cehosik bileho jakoby nejaka koroze ale vypada to jak bila plisen..na viku ventilu mi to uplne rozezralo barvu....co to jest za svinstvo?
jenom jeste takovy poznatek nedavno jsem mrkl pod kapotu a na vsech hlinikovych casti a snad i ostatnich kovech se mi vytvorila takova vrstva cehosik bileho jakoby nejaka koroze ale vypada to jak bila plisen..na viku ventilu mi to uplne rozezralo barvu....co to jest za svinstvo?

-
tgfh - FK
Plíseň, použij Savo.
Teda teoreticky, někdy mi to dělá taky a nic na to nefunguje, ani voda, ani mýdlo, ani technický benzin. Takže mě napadá už jenom Savo, někdy bych to mohl taky zkusit.
Teda teoreticky, někdy mi to dělá taky a nic na to nefunguje, ani voda, ani mýdlo, ani technický benzin. Takže mě napadá už jenom Savo, někdy bych to mohl taky zkusit.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
nj ale i kdyby tak ti to neodstrani natrvalo a savo je asi posledni co bych pouzil...ja plisen prave zavrhl jenom proto ze mi to delalo u nalakovaneho vika ale proste bylo to vsude...pumpa, zapalovaci lista,...

-
tgfh - FK
Já vím právě, přesně tak, jako mám to celkem čisté, ale kdysi jak se málo jezdilo to bylo takové bílo-zelené, tím jak se začalo jezdit a jak jsem se to snažil dostat pryč tou vodou atd. tak to celkem zmizlo. Až bude jaro tak to zkusím něčím dostat úplně pryč.
Možná je to jen nějaká oxidace toho hliníku...
Možná je to jen nějaká oxidace toho hliníku...
-
tgfh - FK
Takhle, savo ve spreji je na pliseň nejlepší, pokud to teda je.
lízni si toho
, není to náhodou sůl?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
no jelikoz si auto ani necihlo k letosnimu snehu a daval jsem ho do garaze kdyz bylo 15°C koncem rijna tak fakt ee 

Bíle se na hliníkových částech aut projevuje koroze. Plíseň to podle mě není.
Nejde to dolů vodou, jenom mechanicky. Dost pomůže prosté okartáčování zasucha.
Nejde to dolů vodou, jenom mechanicky. Dost pomůže prosté okartáčování zasucha.
-
Calibier - FK
Prej "PLÍÍÍSEŇ" . . . .j.... nepoznáte korozi hliníku????
Ještě jsem v životě neviděl plesnivej hliník
:D Nebo motor auta
:D:D
Takže tady neřešte savo . . . . řešte raději ocelovej kartáč . . . ...
Ještě jsem v životě neviděl plesnivej hliník
Takže tady neřešte savo . . . . řešte raději ocelovej kartáč . . . ...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.Kartáčem to odrbej.Tohle hliník dělá
-
Calibier - FK
Nechci Vás nijak urazit, vím, že jste mi také radil s nějakými problémy..., ale prosím, nenazýejte korozi hliníku "Plíseň"tgfh píše:Plíseň, použij Savo.
Pokud máte kupříkladu průmyslovou školu technického zaměření, nebo nejlépe VŠ . . . a jste strojař, tak jste se to ve škole snad učil, ne?
Na to abych věděl, že hliník bíle koroduje, mi stačila ve škole "Strojírenská Technologie" a trocha praxe... kupříkladu jsem viděl havarované letadlo, které těsně po válce spadlo nedaleko Ještědu a hliníkové díly jsou úplně bílé, a úplně se drolí.....
Snad horská plíseň?? To snad ne....
Pokud trváte na plísni, tak udělejte chemický rozbor té "písně"a uvidíte, že její chemický vzorec bude (tuším) Al O, nebo Al2 O . . . nevím to přesně...
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Prostě je to zoxidovanej hliník a s těma chytrejma výrazama na nás nechoďte 
-
Calibier - FK
Já jen vysvětlil, že to není PLÍSEŇ, ale oxidace . . . .
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se vrátím k savu proti plísni. Proboha jen nepoužívat na kovové díly, to je pak rychlá oxidace.