Vybíjení baterie

Slim - FK

Vybíjení baterie

Příspěvek od Slim - FK »

Zdar.Opět se mi vybila po delším stání baterie v autě.Je možný,že to dělá alarm?Auto stálo asi 7 dní.Autorádio to není ,mám ho zapojený přes klíček.Tak mě logicky zbývá jedině alarm.Ovšem je to možný?To bych ho měl pak tak na h***o.Doma ho nepotřebuju a venku když stojím dýl bych ho pak nemohl použít :twisted: :evil:
breta1 - FK

Re: Vybíjení baterie

Příspěvek od breta1 - FK »

K takovému dotazu by vždycky mělo být ještě řečeno, že byl změřen takový a takový odběr - jinak jsou všechny odpovědi vařením z vody...
vikik - FK

Příspěvek od vikik - FK »

Ja mam tiez problem s vybíjaním,bol som aj u autoelektrikara,ten mi vymenil diodu a povedal ze je vsetko ok.Po nejakej dobe sa mi baterka zase vybila,bol som u nho vsetko premeral a povedal ze je vsetko ok,tak som sa nastval a kupil novu baterku,ta sa mi zhruba po mesiaci a pol zase vybila.(staru baterku ma teraz kamos vo fave a veselo nanu funguje).Potom som trocha menej jazdil a baterka sa vybila uz po cca.2-3týždnoch.Moje auto je asi bermudsky trojuholnik :-( . Skusam teraz sledovat ci sa mi nahodou nezapne obcas svetlo v kufru.Je nieco co mozem skontrolovat sam ? Moze byt nieco co pri stani vybija baterku len niekedy???Uz som investoval par tisic do toho,nemam chut platit dalej asi zacnem odpajat baterku :-( .
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Taky jsem měl takový problém,baterka nedržela a po nabití byla za týden prázdná.Změřil jsem odběr a ejhle skoro 120 mA.
Nakonec to dělalo rádio bylo v záruce a navíc na něm přestali svítit nějaký diody tak jsem ho reklamoval a vrátil .
Od tý doby pohoda.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
vlko21

Příspěvek od vlko21 »

odpajanie baterie sa prejavi na spotrebe, pac sa zmazu adaptacne hodnoty ECU a cvilu trva kym za znovu prisposobi. Bez zmeraneho odberu sa tazko radi, ale vyzera to na diody v alternatore. Skusit iny...ak je taka moznost :)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

presne tak zmerit odber a pak se muze diskutovat
ja mam treba radio pioneer a kdyz na nem necham panel tak zere 30mA jak panel sundam nezere nic. Mam tri stejne ve trech autech a vsecky to tak maji.

Dalsi sranda je treba alarm. kdysi jsem udelal preruseni vedeni k benz cerpadlu relatkem tak ze kdyz byl zaply alarm, rele rozeplo. a bylo stale rozepnute (pripojene na stale +). jenze relatko v takovemto stavu zere jako mala krava, snad 50mA. ( a takove rozpinaci rele sem tam mel dve = do tydne to spolehlive vymlatilo baterku - chybama se clovek uci). spravne se to zapojuje tak ze rele rozepne jen kdyz je zaply alarm a zapne se klicek...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Slim - FK

Příspěvek od Slim - FK »

Radiio to není to jsem psal.Měřit neumím a nemám ani čím.Když tak tak to nechám změřit.Vím,že je těžko radit.Ale proto se ptám jen tak všeobecně jestli ten alarm může za 7dní vybít baterii pokud je odstavené auto :!:
Ivarek1

Příspěvek od Ivarek1 »

Může.Ale můžou to být i jiné věci jak psaly kluci výše.A navíc může být i v háji/načatá baterka,nebo vadné dobíjení atd.
Trudi

Příspěvek od Trudi »

Doporučuju jednu věc. Jestli si nevíš rady, co to vybíjí, existuje na to jednoduchý recept. Připojíš proudové kleště, nebo mulrimetr přepuntý na proud( zapojit sériově k pólu baterky!!!) A pak sleduješ hodnotu proudu, který měříš...a vytahuješ pěkně jednu po druhé pojistky jednotlivých elektrických okruhů...když vyndáš pojistku a proud klesne, ejhle! Vadný okruh je na světě a můžeš začít hledat. Rádio Ti může vybíjet baterku i když je zapojené přes klíček. Svorkou "15", tedy klíčkem ovládáš pouze spínací obvod rádia, jinak jsou všechyn okruhy pod proudem...paměti...atd. Pozor na to!!
Slim - FK

Příspěvek od Slim - FK »

Tak byla šlus baterie.Po nabití,kdy to šlo jen asi na 12,5 voltu tak do 8hodin klesla na 10voltů.Tak jsem koupil novou a alarm mám vypnutý než zjistím kolik vlastně bere.
aldd

Příspěvek od aldd »

Zdravím pánové, potřebuji poradit, pořád se mi vybíjjí baterie a nevím proč, dnes jsem zkoušel změřit odběr baterie. Nevím jaká má být správná hodnota na multimetru jsem nastavil 200mA, a ukazoval 57,6 je to v poho nebo ne.Díky moc za radu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

No ta hodnota jeste jde pokud jsi mel vse tak jako kdyz je auto zaparkovane. Jak je stara baterie? Mozna pak nez vybijeni si zmer dobijeny zda ti altik dobiji jak ma. Tzn nastartovat zapnout svetla ventilator na 4 apod a zmerit kolik dobiji na baterku.
aldy

Příspěvek od aldy »

Právě to dobíjení se mi taky moc nezdá, na zátěž a při otáčkách 13,2V. Ale zase si myslím, že tam málo to také není.
aldy

Příspěvek od aldy »

Jaká je optimální hodnota na ten odběr, já se v tom moc nevyznám, mám na multimetru nastavit 200mA nebo 20mA. Jas se to přesně meří, odpojil jsem plusový kontakt na baterce a mezi ně jsem vložil měřák. Je jedno jestli dám červený kabel z měřáku na kontakt baterky nebo na svorku? Díky za info baterka je dobrá tu měním každý rok.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Ak máš odber 57mA, tak 200mA rozsah je správny. Pri meraní prúdu sa multimeter pripája do série, čiže si to mal zapojené správne. Na poradí pripojenia káblov (pri digitálnom multimetri) nezáleží. Ak ich zapojíš opačne, nič sa nestane. Meranú veličinu bude ukazovať v mínusových hodnotách (-57mA).

Ale aký je optimálny odber neviem. Nemám to zmerané.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Idela je samozdrejmne cim mene tim lepe ;) idela je tak nak 20-40mA ale ta tva hodnota jeste ujde . Co tam mas navic muziku? radio mas na klicek? pokud ne predelej tam byva vetsinou nejvice ubytku. Pak alarm jestli mas ale s tim nic neudelas. Neco malo pak papaji hodiny nevim kolik rucickovy ale digi 2mA ale s tim taky nic neudelas a ani neni treba.
Meril si to naprosto spravne jak uz napsal kolega.
To dobijeni no 13,2 - co vsechno jsi mel zaple? a kolik to dava kdyz neni nic zaple? dostanes se k 14V?
aldy

Příspěvek od aldy »

Na volnoběh to dobíjí téměř úplně stejně, to mě docela zarazilo. Na zátěž jsem měl světla, vyhřívání okna, ventilátor, ... běžný věci a motor v otáčkách. Rádio mám napojený na přímo, tzn. hraje i bez klíčku. Nevím co stím, žádná z těch hodnot, nějak extra není od normálu.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Zdravim,
hodnota 57mA neni kriticka ale neni ani mala, uplne nabitou baterku to "vytahne" za mesic. Pokud je zima tak samozrejme driv, kdyz se pridaji kratke trasy tak muze byt za tyden po baterce. Pokud auto moc nejezdi, tak bych bral jako strop takovych 20mA..
to dobijeni.. kde jsi to meril? Muzou to byt bludy, prechodove odpory delaji sve. Na palubnim pocitaci mi to ukazuje treba 13,5V, pristroj pripojeny primo na baterii 14,2V. PPC pritom ukazuje spravne, zkousel jsem to na laboratornim zdroji. Zkus merit pristrojem primo na baterce, treba se budes divit.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

jeste neco.. kdyz meris proud, zkus par minut pockat, spousta radii bere prvnich par minut vic, pak se v nic neco vypne a jsou hodny.
robin1 - FK

aldy píše:Rádio mám napojený na přímo, tzn. hraje i bez klíčku.
Možno v tomto bude problém. Skús ho na skúšku úplne odpojiť a odmeraj odber.
aldy

Příspěvek od aldy »

Zdravím, dobíjení jsem měřil přímo na baterce, i jsem zkoušel jen na svorky, vždy uplně stejné. Odběr jsem proměřoval až druhý den, auto stálo celou noc v klidu. Tak nevím ještě mě napadlo jestli to není tím mojim měřákem, mám ten úplně obyčený, ty lepší mají tři výstupy, které se dají různě zapojovat a já mám z toho měřáku dva kábly na pevno. Minule jsem zde četl, že jeden se musí napojit na Com a druhý na Ampéry. Může to mít vliv, že by to měřilo jinak.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Urcite to nema vliv. Bude to merit stejne jen asi neni delany na 10 A, ale treba jen na 1 A. To je ti ale jedno...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

merak nemuze mit vliv. V nejhorsim to nezmeris tak presne. Co jsem myslel tema par minutama. Pripojit merak a par minut ho tam nechat. Jak se pripoji baterie, tak se vsechno rozbehne a treba to radio par minut drzi zapnute i to, co nemusi. Dost casto se treba toci CD pokud je vlozene. Je to kvuli tomu, aby radio kdyztak rychleji nabehlo. Vetsinou se po 2-5 minutach rapidne snizi odber, kdyz se vypne vsechno co neni potreba. Moje radio treba v prvnich 2 minutach 120mA, po 2 minnutach na meraku nuly i na rozsahu 20mA...
aldy

Příspěvek od aldy »

Zdravím pánové,
chci se Vás zeptat, jestli někdo nevíte proč mi pořád praská pojistka v multimetru, když měřím odběr. Mám nastaven rozsah 200mA. To už je druhá a nevím co dělám špatně. Dnes jsem zkoušel meřit odběr na služební fábce (měřil jsem to přes mínusový kabel), abych to nějak porovnal. Měřák ukazoval 00,6 a na feldě 57,6. Pak jsem zkoušel zapnout stropní světlo, jestli se ta hodnota zvýší. A pak myslím, že praskla, protože mi to pak jen ukazovalo nuly. Poradte v elektrice nejsem zběhlý. Díky
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

V multimetru (tedy aspoň v tom mém) je pojistka na 10A, což ta stropní bludička určitě nebere...
Buď jsi s tím šáhnul na špatnej drát a způsobil jsi zkrat, nebo máš špatnej (čínskej ;) ) měřák.
aldy

Příspěvek od aldy »

Ty máš 10A pojistku, já tam mám pojistku 0.2A 250V. Ten měřák je obyč od fa SOLID.
robin1 - FK

Multimeter má zvyčajne dve zdierky na meranie prúdu (+ jednu spoločnú). Jedna zdierka je na meranie veľkých prúdov - zvyčajne 10 až 20A. Druhá zdierka je na meranie malých prúdov, približne do 0,5A (kľudne aj menej). Zapnutím stropného svetla sa zvýšil odber prúdu natoľko, že sa prepálila poistka.
Pokiaľ chceš merať prúd a zároveň pripájať rôzne spotrebiče, zapoj šnúru do tej druhej zdierky.
aldy

Příspěvek od aldy »

Já mám oba kábly na pevno. Nelze je nijak přehazovat. Je možný, že bych na felicii při měření odběru naměřil 57.6 rozsah měření 200mA) to je tedy 0,0576A říkám to správně. Na té felicii mě zlobí neustále vybíjení baterie, psal jsem již na hoře, a dnes jsem to zkoušel na služební fábce a tam jsem naměřil 00.6. Tam 57,6 a tady 00,6. To je blbost ne. Že by tam nebyl vůbec žádný odběr. Jsem s těch jednotem úplně blbej. Porad mi
robin1 - FK

Pokiaľ máš len 200mA rozsah, tak v aute nesmieš pripojovať prakticky nič. Vždy ti to vyhodí poistku.
Treba si zaobstarať multimeter, ktorý má aj ten väčší prúdový rozsah.
To autorádio si skúšal odpojiť a zmerať prúd bez neho?
Zajtra vyskúšam premerať prúd na mojom aute. Potom budeme vedieť viac.
robin1 - FK

Dnes som to zmeral. Pri odpojenom napájaní autorádia bol odber 27mA.

Tá batéria je v akom stave? Dá sa zmerať elektrolyt? Odmeraj odber s odpojeným autorádiom.
Skús ešte odmerať, o koľko poklesne napätie batérie pri zapnutom zapaľovaní (motor vypnutý).
aldy

Příspěvek od aldy »

Ahoj, tak teď už mi to je jasné, s těma pojistkama. Pořád mi nejde dohlavy, že by v té fábce byl tak malý odběr ukazovaloto 00,6 v rozsahu 200mA.... Psal jsi, že mám zkusit proměřit odběr při zapnutém zapalování o kolik klesne,spíš stoupne ne, ten by měl jít nahoru. CO se týká baterky tak ta je nová a už několikátá. Ale mám pocit, že to bude dobíjením to není moc slavné nějákých 13.2V
aldy

Příspěvek od aldy »

Jo už je mi to jasný, myslel jsi napětí na baterce, o kolik by to mělo jít dolu. zhruba
Aldy

Příspěvek od Aldy »

Zdravím, tak dnes jsem se dostal opět k proměřování. Můžeteme mi poradit odběr 56,9 v rozsahu měření 200mA (kolik je to Ampér), zkoušel jsem postupně odpojovat pojistky, pouze u dvou klesl odběr, ale o minimum 56, tak nevím jestli je ta hodnota odběru v normě, nebo tam vibíjí něco jinýho, co není přes pojistky. Poradte
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Je to 0,0569 A. Neni to nic zavratneho, ale mohlo by to byt i lepsi. Tezko rict, co tam mas zapojene mimo pojistky. Nemas tam treba DO, alarm, radio nebo neco dalsiho, co sis tam sam dodelaval?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
LookAss - FK

Něco vybíjí baterii

Příspěvek od LookAss - FK »

zdravim, mám takovej problém že mi v autě něco vybíjí baterku, když tak 2-3 dni každej den jezdim tak startuje v pohodě, ale jakmile jí nechám tak den-2 stát tak nenastartuje. všechno se rozsvítí ale motor nenaskočí. A když nabiju nebo vyměnim baterku za jinou tak se tento proces po 3 dnech opakuje. nevíte někdo čim by to mohlo být? ještě sem myslel jestli by to nemohlo dělat rádio protože ho tam mám zapojený že se nechá zapnout i bez klíče
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco vybíjí baterii

Příspěvek od emilio52 »

A co světýlko v kufru ?
Vzal bych měřák a pořádně proměřil kolik to bere .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
LookAss - FK

Příspěvek od LookAss - FK »

světýlko v kufru sem už kontroloval ale předchozí majitel ho asi odpojil protože nesvítí vůbec
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Rádio, alarm ?Jak stará je baterka ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

může to být i rádiem, některá rádia odebírají i při vypnutém stavu, mě třeba Alpine vybil baterku přes noc, odpoj rádio a uvidíš jestli po 3 dnech bude vše o.k. nebo ne...
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Sloučeno s už existujícím vláknem
Vem multimetr, zapoj ho tak abys měřil odběr z baterky když je všechno vypnuto a postupně vytahuj pojistky jednu po druhé (a po každé kontroluj jestli se nezměnil proud) - tím určíš okruh který ti vybíjí baterku
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Pridam do tematu.
Moji ex feldu ma ted mamina. Jizdni rezim minimalni. vedsinou stoji pred barakem a nebo se s ni popojizdi po meste obcas nejaka ta cesta trosku dale. Ne vice jak 20km. Je mi jasne ze to neni ideal ale ze by se baterka vyflakala do mrte po dvou mesicich?
Auto ma poctibvych 100tis. Nedavno jsem menil regulator (uhliky ko na starem) krouzky uz ale slusne jete nicmene dobiji OK na prazdno 13,8V po zapnuti vsech spotrebicu neklesne pod 13,4. Baterka nova kupovana na jare.
Auto ma alarm, central a radio pripojene na primo. Ale s tim nikdy nebyl problem. Klidovy odber odemceneho auta je 20mA. Zamcene 40mA. Zarovka v kufru po zavreni dveri nesviti.
Je to divne. Nenapada mne kde jeste hledat.

Napda men jeste jestli by pomohlo tohle http://www.srovnanicen.cz/q/solarni%20n ... tobaterii/
Co si o tom myslite. Na udrzovani baterky.

M.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 17. zář 2012 8:23:37, celkem upraveno 1 x.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Tak zda se ze vyreseno. Problem byl v altiku. A to ze jak se zahral prestal dobijet. (teda dobijel ale malo. Cim vyzsi otacky tim slo napeti dolu. Prislo se na to az po jezdeni z VAGem a logovani. Na stojicim aute byly ty hodnoty celkem dobre.) Rozebral jsem altik pozdotahoval srouby na diodovem mustku byly uplne volne. Vycistil kontakty, a altik ted nabiji jak drak. Bez spotrebicu 14,1 ze svetly nejde pod 13,7V Tak snad to uz bude v pohode. Uz jsem skoro koupil novy ale co meli na krame nejak drhnul. Tak jsem se nas.. rozebral a vypada to ze to zabralo.
Odpovědět