Vymena alternatoru
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Vymena alternatoru
Ahoj, potreboval bych vymenit alternator a zjistil jsem ze to neni tak snadne. Ma s tim nekdo zkusenosti? Nerad bych hrabal do rozvodu takze asi jedina moznost se mi jevi budto popustit motor nebo oddelat komplet drzak serva a vodni pumpy.
-
vladon - FK
Re: Vymena alternatoru
Ahoj, kdysi jsem to delal a do detailu si to nepamatuju, vim ze jsem sundaval nejakou remenici a dole bylo treba povolit a oddalit nejakou trubku od vody.
Ale urcite jsem nedelal zadne velke rozebirani, i tak je to ale pakarna. Urcite Ti poradi nekdo zkusenejsi presneji.
Ale urcite jsem nedelal zadne velke rozebirani, i tak je to ale pakarna. Urcite Ti poradi nekdo zkusenejsi presneji.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
On je prave problem ze tam neni zadne misto. Spodem to nedostanu pres ten drzak. Remenici asi myslis od serva.
-
vladon - FK
Je mi lito, uz si takhle vazne nevzpominam, musel bych to alespon videt. Radsi pockej az poradi nekdo zkusenejsi, nebo kdo aspon min chlasta a po 4-5 letech si pamatuje veci 
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Tak bylo treba oddelat servo, trubku na vodu a popustit motor. Byl to trochu hlavolam, ale nakonec se zadarilo 
-
vladon - FK
tak s motorem jsem 100% nic nedelal, to vim jiste a trubku jsem jen povolil a odsunul. Servo netusim.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Tak mam asi nejakou divnou feldu nebo ty 
-
Chavier - FK
ja ho nedavno menil, az jsem daval novy, zjistil jsem, ze byl pouze prekousany drat.
Takze, vypustis vodu, povolis vrchni i spodni hadici chladice, draty sahary a povolis nadobku serva.Vyndas celou chladickouvou stenu, pokud mas ochrannou vanu, tak tu taky. Das auto na hever, lehnes si pod nej, natahnes nahoru napinaci kladku remene a das ho pryc. Pak uz jen slozite odsroubues altik. Hodne stesti. Tak 2-3h prace.
Takze, vypustis vodu, povolis vrchni i spodni hadici chladice, draty sahary a povolis nadobku serva.Vyndas celou chladickouvou stenu, pokud mas ochrannou vanu, tak tu taky. Das auto na hever, lehnes si pod nej, natahnes nahoru napinaci kladku remene a das ho pryc. Pak uz jen slozite odsroubues altik. Hodne stesti. Tak 2-3h prace.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Tak myslim ze se to dalo udelat i jednoduzseji - stacilo pozvednout motor. No sice jsem se natrapil ale hlavne ze to uz je 
Proc jsi oddelaval chladicovku?
Proc jsi oddelaval chladicovku?
-
porizek
Můžu mít dotaz? koupil sem auto a ten co to měl předemnou taky měnil alternátor. Od te doby mi každých zhruba 800Km praská klínový řemen. Čím to může být??? díky
Porizek:
predpokladam ze remen je spravne nasazeny (v drazkach tak jak patri), pokud vylozene praskne tak bud muzes mit ohnutej nejakej drzak, ze nektera z remenic je odchylena, nebo na nektere remenici je povrchova vada, nebo se proste nektera remenice netoci tak jak ma. To muzes zkusit, nevim co vsechno tam mas, ale kdyz sundas remen tak by v podstate se vsim melo jit otocit v pohode rukou (nevim jak servo ale asi taky, dokud neni v systemu tlak). Pokud neco nepujde tak zacni tam.
predpokladam ze remen je spravne nasazeny (v drazkach tak jak patri), pokud vylozene praskne tak bud muzes mit ohnutej nejakej drzak, ze nektera z remenic je odchylena, nebo na nektere remenici je povrchova vada, nebo se proste nektera remenice netoci tak jak ma. To muzes zkusit, nevim co vsechno tam mas, ale kdyz sundas remen tak by v podstate se vsim melo jit otocit v pohode rukou (nevim jak servo ale asi taky, dokud neni v systemu tlak). Pokud neco nepujde tak zacni tam.
-
Návštěvník
Tak sem na to dneska koukal a na řemenici alternátoru je pět drážek a na ostatních jsou čtyři. Je možné že to řeže kvůli tomu???
Vadit by to nemelo, pokud jde remen rovne. Pokud nejsou drazky vsech remenic v rovine, bude ti to nicit remen.To same, kdyz pustis remen po spatnych 4 z 5 drazek na altiku. Jak dlouho to dela? Zaclo to "samo" nebo jsi to tak uz dostal?
-
Návštěvník
Takhle jsem to nafasoval. Ale ten co to měl řiká že to začalo s výměnou altíku. Takže kdybych to posunul třeba o jednu linku tak by to mohlo pomoct?
-
Dzejkej - FK
Pekny vecer preju, rad bych se zeptal jestli pri vymene toho altiku demontujete i saharu z chladiče. Mam opravdu problem ten chladic vytahnout takhle cely, takze ? Diky za rady