Drážka na klikovém hřídeli od gufera
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Drážka na klikovém hřídeli od gufera
mám taký problém , mám kľuku z mpi 30mm nový typ a má najazdené 18tis km , má krásne ložiská a tú čo mám v aute by som musel dať prebrúsiť a t už nikdy nebude také ako originál . ale mám taký problém , od gufera je vydratá v nej drážka hlboká asi 1-1,5 mm , neviem ako by ste to opravili ? , rady s posunutím gufera sa použiť nedajú lebo tá drážka je na blbom mieste . rozmýšlal som osústružiť ju o nejaké 2mm na obvode a vyrobiť krúžok ktorý by sa tam nalsoval - to nepôjde lebo blízko sú šrouby zotrváku . 2. Naniesť tvrdochrom a obrúsiť - neviem či by si toho niekto ujal . Existuje ešte nejaké riešenie ? díky
Re: Kľukový hriadeľ - oprava
dvoubřitý gufero 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
to ma napadlo ale nedá sa to je to tak blbo vychodené že tam nie je miesto na brit , a opravy na mesiac nepotrebujem
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
sorry že ti nepomůžu, ale máš foto tý drážky? ještě jsem neviděl že by se to takhle vydřelo 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
to JirkaF - urobím , je to cca 1mm v strede gufero sa dá posunúť ale nebudem tomu veriť a chcem aby ma nový motor nesklamal
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A co tekutý kov a potom soustruh? U nás ve fabrice tím renovujeme i ozubený kola do mašin a drží to.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Tekutý kov to vydrie hneď .
Abdul - nedá sa to stiahnuť , gufero zoženiem ale nemôžem to stiahnuť lebo tam nie je dokopy čo stiahnuť , sú tam šrouby . a keby to stiahnem tak nedám atyp gufero ale nalisujem tam nový krúžok
Abdul - nedá sa to stiahnuť , gufero zoženiem ale nemôžem to stiahnuť lebo tam nie je dokopy čo stiahnuť , sú tam šrouby . a keby to stiahnem tak nedám atyp gufero ale nalisujem tam nový krúžok
-
Abdul - FK
Môžeš to nafotiť ? To gufero by malo len väčšiu dieru. O 2 mm ?? Ak niečo chceš tam nalisovať, stejne z toho musíš stiahnuť.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 28. úno 2010 10:46:30, celkem upraveno 1 x.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Idem to vyfotiť .
-
Abdul - FK
Ešte ma napadlo niečo ako potiahnuť teflonom - podobne sa opravujú piestnice do hydr.valcov. Tam by sa nemenili žiadne rozmery.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Cau Suri a co proste sehnat jinou kliku? Nebude to nakonec nejlepsi, nejbezpecnejsi - nejistejsi a nejjednodusii reseni?
Nez skouset takhle laborovat. Pac jestli ma klika najeto jen 18tis a uz je v ni takova drazka tak je to peknej smejd. Zrovna nedavno jsem menil na fabce to gufero kde byla taky drazka ale urcite nemela vic jak 1mm a motor mel nalitano mnohem vic. Takze jsme hold jen to gufero posunul vic dovnitr a neresil drzi jezdi netece a je klid.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
to je lepšie riešenie , takže dnes som nato pozrel za svetla riadne to očistil a nie je to také hrozné - cca 0,5mm drážka , najlepšie asi bude to zaleštiť ako tu túto remenicu http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/1 ... 3#p1993573
tie fotky sú tu ale stoja za hovby s tým foťákom http://surky.rajce.idnes.cz/klukovy_hriadel_mpi/
tie fotky sú tu ale stoja za hovby s tým foťákom http://surky.rajce.idnes.cz/klukovy_hriadel_mpi/
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Kuladmin - pozri u nás je problém zohnať vôbec nejakú kľuku , mal som v ruke tri kusy okrem tejto - 1ks Nový typ čo potebujem a 1ks starý typ , všetky tri mali okolo 150tis km a drážku vychodenú , táto čo mám je nie nejaká mrdka ktorú treba brúsiť je fakt krásna , tá drážka zase taká hrozná nie je asi to pôjde preleštiť . Ak mám za ťažké peniaze kupovať ďaľšie kľuky a laborovať kým nenájdem tak sa nato vykašlem a kúpim novú ... pozri si fotky ako to vyzerá http://surky.rajce.idnes.cz/klukovy_hriadel_mpi/
inak , na každom motore - felícia , fábia čo som videl vychodenú drážku bolo čierne gufero od výroby , neviem čo je to zač ale jemu pripisujem vinu tej vyjazdenej drážky . pretože na 110-130 kde bolo normálne gufero červené nikdy žiadna drážka nebola
http://www.autobyznys.cz/detail4001/guf ... el/fab/oct
inak , na každom motore - felícia , fábia čo som videl vychodenú drážku bolo čierne gufero od výroby , neviem čo je to zač ale jemu pripisujem vinu tej vyjazdenej drážky . pretože na 110-130 kde bolo normálne gufero červené nikdy žiadna drážka nebola
http://www.autobyznys.cz/detail4001/guf ... el/fab/oct
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pravda s tim cernym guferem na te fabce bylo taky cerny a ta drazka teda byla vetsi nez mas ty. Dal jsem cerveny trosku vic dovnitr a snad to bude dobry (po mesici na kontrole to bylo ok bez kapky oleje).
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Kuladmin uvidíme , neviem ako overiť či tá kľuká má len toľko km ako bolo udávané predajcom , ložiská sú bez škrabanca ale či nie je oválna neviem ... prosím odborníkov o názor
už jenom podle toho jak je zasraná od karbonu má víc 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
sadra asi som slepý ale karbon tam žiadny nevidím , to akože to hnedé od oleja? čo ide umyť benzínom a už je aj umyté? sorry ale minule som menil vaňu na Fabii 1,4MPi najazdené skutočných 7tis km , dva krát menený olej a kľuka viac akože zakarbonovaná ako toto .... preto som prosil odborníkov , rozoznávanie podľa karbonu a pod . mi netreba . chcem fakty čo zmerať čo pozrieť aby som mal istotu
změž plochy pro ložiska ve více bodech a nesmí tam bejt ovalita 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys chtel presne ovalitu tak bys potreboval nekde pevne presne upnout kliku abys mohl otacet, a pak indikator se stojankem. (Je na to extra stolek mame ho v praci - ve skole
autari na tom meri vacky).
Mozna by se dalo aspon trosku resit mikrometrem a merit na xy mistech dokola ale nebude to tak presny a navic by sis to mohl poskrabat tak bacha! Ale ja bych se toho nebal, kdyby byla poskozena tak uvidis jak je vydrena.
Mozna by se dalo aspon trosku resit mikrometrem a merit na xy mistech dokola ale nebude to tak presny a navic by sis to mohl poskrabat tak bacha! Ale ja bych se toho nebal, kdyby byla poskozena tak uvidis jak je vydrena.
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne pon 01. bře 2010 17:56:11, celkem upraveno 1 x.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tady je taky gufero na řemenici.Toto je strana od setrváku.Já bych volil asi opravu.Nevím kde u vás ale tady to dělá agromotor velké meziříčí.Nastříkají a obrousí.Dělají s tím i hlavní ložiska,takže gufero to ustojí.Osobně bych ji nechal i rovnou přebrousit,jestli děláš GO.Je to cca 1000kč a 1000 kč za šály,které stejně budeš asi měnit a budeš mít jistotu že je to ok...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
AK mám dať tú klukovku brúsiť to radšej zoženiem , nejakú čo nemá drážku od gufera a dám prebrúsiť tú , lenže ja som výbrus nechcel
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Proč nechceš výbrus?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
proste to už nikdy nie je ako originál , do nového motora proste kľuku bez výbrusu a s tým som túto kupoval . že má 18tis km že je z búračky zo serviskou - keby chcem výbrusy nekupujem kľuku za 80€ ... a hlavne dám ju k jednému pánovi zmerať a dúfam že potvrdí že nemá veľa najazdené lebo budem sklamaný , o čo sa felicii snažím viac dať tým je to horšie , sa mi pekne dlho nič nepodarilo
-
Nonamed - FK
SKF Speedi-sleeve !
edit: http://www.alliedbearings.com/mfg_prod/ ... %20CAT.pdf
edit: http://www.alliedbearings.com/mfg_prod/ ... %20CAT.pdf