Kudy natáhnout kabely
-
Vrba - FK
Kudy natáhnout kabely
Chci překopat světýlko aby svítilo při kdykoliv otevření kufru, ale potřebuju od palubovky protáhnout dráty. Kudy je natáhnout, aby s tím bylo co nejmíň práce (sundávání plastů, čalounění,...)?
-
stony - FK
Re: Kudy natáhnout kabely
Kdykoli otevřu kufr, tak mi světlo svítí? Co to máš za model, že tobě ne?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky nějak nechápu co je za problém ... nebo tam světlo nemáš? 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Taresz - FK
Do 1996 ktore mali lampicky svietilo len sparkovackamy
sám som to vydel lebo kolega má 1996 r.v. a on mal to isté 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nejlíp od A sloupků prahem až do zádu.Když odděláš kryt prahu u řidiče tak uvidíš kudy jde origo svazek.Tak to tahni s ním.
-
Vrba - FK
Jednu z těch prvních ('95). Tam si nejdřív musíš jít zapnout parkovačky. Teprve potom si můžeš vzadu rozsvítit lampičku (je tam ta ze Š120 s vypínačem). Všem doporučuju vyzkoušet - já jsem celkem klidnej člověk, ale občas bych to rozmlátil...stony píše:Kdykoli otevřu kufr, tak mi světlo svítí? Co to máš za model, že tobě ne?
... takže už mám objednanou lampičkou z new-face (bez vypínače) a zámek se spínačem. Lampičku přidělám na druhou stranu, vyměním zámek, natáhnu kabely a zabiju dvě mouchy jednou ranou (konečně pořádný osvětlení kufru + signalizace nedovřených 5.dveří - už přesvědčuju Phexsyse aby mi udělal nové kontrolky s obrázkem zadních dveří
To znamená vyhodit sedačku a ty plasty pode dveřma?Tomas6 píše:Nejlíp od A sloupků prahem až do zádu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Sedačky ne. Stačí odmontovat plast dole na A sloupku a spodní plast na B sloupku. Pak vytrhneš plast na prahu, odchlípneš koberec a vidíš originál kabel co vede dozadu. Práce tak na pět minut. Jestli máš kombíka, tak budeš muset odmontovat ještě boční plast v kufru, aby jsi to mohl protáhnout opravdu pečlivě.
Dodělával jsem si na obou autech odskok pátých dveří a zásuvku do kufru, tak vím o čem mluvím. Není to nic náročného.
Dodělával jsem si na obou autech odskok pátých dveří a zásuvku do kufru, tak vím o čem mluvím. Není to nic náročného.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně, jak píše Atnarfus, není to žádný problém, plasty prahů jsou jen nacvaklé, tak při zpětném nandavání musíš být opatrný, aby ti západka sedla přesně na díru, jinak plast západky ohneš nebo zlomíš.
Jo a protáhni si rovnou vícežilový kabel, budeš mít něco do rezervy až tě napadne další dodělávání v kufru ( odskok, zásuvka pro ledničku, ap. ). Udělal jsem to tak a hodilo se mi to.
Jo a protáhni si rovnou vícežilový kabel, budeš mít něco do rezervy až tě napadne další dodělávání v kufru ( odskok, zásuvka pro ledničku, ap. ). Udělal jsem to tak a hodilo se mi to.
-
Vrba - FK
Já asi budu za idiota, ale dneska jsem to chtěl udělat, ale nepodařilo se mi sundat ani jeden z uvedených dílů
Zkoušel jsem je vypáčit šroubovákem, ale jenom se kroutily, jinak se ani nehnuly. Mám starej (tmavej) interiér, krátkou Feldu. Mohl bych někoho poprosit o návod pro blbce nejlépe krok za krokem?
Díky...
Díky...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Chce to trochu osobní odvahy a víc zabrat....
Doporučuju zabrat za ten plast jakoby zespodu (od koberce),strčíš tam prsty a zabereš nahoru a jako k sobě.
Doporučuju zabrat za ten plast jakoby zespodu (od koberce),strčíš tam prsty a zabereš nahoru a jako k sobě.
-
Meverick - FK
Stačí jen trocha přiměřenýho násilí. Ja mám všechny kabely vedený na pravý straně pod krytem prahu. vejde se jich tam spousta
. Mam tam taženej motorek na odemykání kufru, subwofer,repraky do plata a planuju tam ještě do kufru osvětlení tak ještě trochu kabelů přibude.
A neni škoda přijít o možnost vypnutí lampičky při otevřeném kufru? Tím mám na mysli, že bych do kufru lampičku z NF nedával, ale nechal tam tu starou s vypínačem. Ta přeci taky může být ovládána zámkem od kufru. Takhle se ti bude zbytečně vybíjet baterie, když si necháš otevřenej kufr. Z tohoto důvodu jsem si u sebe NF lampičku nahradil tou ze škodovky a už se nemusim bát, že např. v létě při větrání auta se mi zbytečně vybyje baterka.Vrba píše: Jednu z těch prvních ('95). Tam si nejdřív musíš jít zapnout parkovačky. Teprve potom si můžeš vzadu rozsvítit lampičku (je tam ta ze Š120 s vypínačem). Všem doporučuju vyzkoušet - já jsem celkem klidnej člověk, ale občas bych to rozmlátil...
... takže už mám objednanou lampičkou z new-face (bez vypínače) a zámek se spínačem. Lampičku přidělám na druhou stranu, vyměním zámek, natáhnu kabely a zabiju dvě mouchy jednou ranou (konečně pořádný osvětlení kufru + signalizace nedovřených 5.dveří - už přesvědčuju Phexsyse aby mi udělal nové kontrolky s obrázkem zadních dveří)
-
borlan - FK
Vasek - já mám NF se spínačem v zámku. Tak často nemám případ, kdy mám kufr otevřenej a přitom světlo netřeba. Spíš opravdu výjimečný případ u mne. Pokud se to ale stane, jednoduše "zacvaknu" zámek při otevřených dveřích a je to. Tak myslím není třeba lampičku měnit nebo doplňovat nějaký vypínač... 
moje poznámka byla myšlena na Vrbu, ten psal, že si obědnal novou, mě to právě přišlo zbytečný, respektivě horší.
BTW: vypnout lampičku takhle zámkem mě fakt nenapadlo, to jsem spíš vytahoval drátek z lampičky
BTW: vypnout lampičku takhle zámkem mě fakt nenapadlo, to jsem spíš vytahoval drátek z lampičky
-
Vrba - FK
Špatně jsi to pochopil - já jsem původní lampičku nevyhodil - právě naopak. Původní lampičku jsem ponechal a tu novou jsem přidal na druhou stranu kufru (protože jedna lampička je zoufale málo, dvě už jsou OK).Vasek píše:A neni škoda přijít o možnost vypnutí lampičky při otevřeném kufru? Tím mám na mysli, že bych do kufru lampičku z NF nedával, ale nechal tam tu starou s vypínačem. Ta přeci taky může být ovládána zámkem od kufru. Takhle se ti bude zbytečně vybíjet baterie, když si necháš otevřenej kufr. Z tohoto důvodu jsem si u sebe NF lampičku nahradil tou ze škodovky a už se nemusim bát, že např. v létě při větrání auta se mi zbytečně vybyje baterka.
Teď to mám takhle:

Takže než se někde trápit se zamačkáváním zámku jako borlan, tak jednoduše přepnu vypínač na lampičce a je tma...