Nefunkčné stretávacie a dialkové osvetlenie
-
large55
Nefunkčné stretávacie a dialkové osvetlenie
Zdravím,
mam taky problem z nicoho nic mi prestali svietit stretavacie a dialkove svetla. Pozrel som poistky, ale tie su v poriadku a aj rele spina takze ani to a ani spinac svetiel by nemal byt vadny. Tak ja uz neviem a ziarovky su tie v poriadku. A dokonca nejde s dialkovymi ani prebliknut. Za kazdu radu budem vdacny!
mam taky problem z nicoho nic mi prestali svietit stretavacie a dialkove svetla. Pozrel som poistky, ale tie su v poriadku a aj rele spina takze ani to a ani spinac svetiel by nemal byt vadny. Tak ja uz neviem a ziarovky su tie v poriadku. A dokonca nejde s dialkovymi ani prebliknut. Za kazdu radu budem vdacny!
-
large55
Re: Nefunkčné stretávacie a dialkové osvetlenie
a ten kostriaci bod najdem kde??? alebo nebude to nakoniec to rele?
Viděl bych to na špatný levý lucas.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Kostra to asi nebude. To by nesvitilo jedno svetlo, ale obe naraz? Taky to vidim na lucas.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
large55
a co je to ten lucas prosím??? ak myslite spinac tak to nie lebo kontrolku na pristrojovke rozsvieti...
Pokud ti svítí kontrolky potkávacích a dálkových světel, tak lucas (přepínač vlevo pod volantem), relé světel i pojistky budou v pořádku. Kontrolky jsou zapojené za pojistkami pro levý světlomet (pojistky č. 8 a 10). Pak už jdou dráty ze svorkovnic pojistkovky přímo ke světlometům, ze svorkovnice BC (pátá zprava), pin č. 10, bílý drát, na levý světlomet, dálková světla, a ze svorkovnice BB (šestá zprava), pin č. 4, žlutý drát, na levý světlomet, potkávačky. Pravý reflektor má zapojené dálkové světlo na svrokovnici BB, pin č. 2, bílý drát, a potkávačky rovněž na BB, pin č. 1, žlutý drát.
Levý reflektor je ukostřený na kostřicím bodu vlevo (u tlumiče), pravý na kostřicím bodu u pravého tlumiče.
Levý reflektor je ukostřený na kostřicím bodu vlevo (u tlumiče), pravý na kostřicím bodu u pravého tlumiče.
-
large55
hej no to viem to som si nasiel tu schemu ale netusim kde je to poskodene ked nefunguju obidva naraz? a aj rele som vymenil a v tom to nie je a poistky su tiez dobre a kontrolky svietia... takze co by to mohlo byt? zla svorkovnica? ja uz vazne netusim??? vsetko sa zda byt v poriadku ale musi to byt nieco co maju obidva svetlomety spolocne a ako dialkove tak aj stretavacky.
-
smazany clen - FK
Levá páčka pod volantem neboli lukas. 
-
large55
takze chyba asi bude niekde medzi poistkovou skrinkou a svetlometmi ak sa nemylim?
V tom pripade to asi budou fakt ty kostry. Kdyby to bylo mezi pojistkama a svetlama, tak by musely byt spatne 4 draty a to se mi moc nezda. Sviti ti aspon obrysovky? Jestli jo, tak to kostra nebude...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Lucas to nebude, pokud svítí kontrolky.
Napadají mi třeba uvolněné svorkovnice na pojistkovce. Ale musely by být volné nejmíň dvě.
Jinak není nic společného pro oba reflektory a pro čtyři vlákna v hlavních žárovkách. Ani ty kostry nejsou společné.
Vem zkoušečku nebo voltmetr a proměř ty dráty a svorkovnice.
Napadají mi třeba uvolněné svorkovnice na pojistkovce. Ale musely by být volné nejmíň dvě.
Jinak není nic společného pro oba reflektory a pro čtyři vlákna v hlavních žárovkách. Ani ty kostry nejsou společné.
Vem zkoušečku nebo voltmetr a proměř ty dráty a svorkovnice.
Tak to se dozvidam novinu. Myslel jsem, ze kostry spolecne jsou (pro obrysovku, potkavacku a dalku). To budu muset omrknout.
Zkus se podivat, jestli ti drzi konektory v pojistkovce jak maj. Staci, aby to pred rokem nekdo nezajistil tou packou a mas o zabavu postarano. Nevim ktery z nich to je. KOnektory se ale umi povytahnout tak, ze to neni videt a proste to nevede. Kontrolky jsou v jinym konektoru nez vlastni svetla (minimalne na jinych pozicich). Kdyz jsem daval denni sviceni, tak jsem jeden z tech konektoru nedomackl a chovalo se mi to presne jak pises.
LucasCZE: Obrysovka, potkávačka i dálka jednoho reflektoru má společnou kostru, ale každý reflektor je ukostřený na jiném místě.
mikka: Jo takhle. Spatne jsem te pochopil. Tak to jsem potom vedel...
Sviti ti obrysovky?
Pokud ano, kostra to neni a musi to byt nekde mezi pojistkovkou a svetlama.
Jestli ti sviti jen leva obrysovka, tak mas vytazene ty konektory (BB a BC).
Pokud ti nesviti zadna obrysovka, tak to bude kostra (nebo konektory BB, BC a BE soucasne).
Cele se mi to nejak nezda. Kdyby to bylo tema konektorama, tak nepojede vic veci a hlavne ti nebudou svitit ani kotrolky. To by se musely vytahnout jen jednotlive piny, ale to by byla strasna nahoda, aby se vytahly zrovna tyhle 4. Asi to budes muset vsechno promerit. Tezko ti takhle nekdo poradi...
Sviti ti obrysovky?
Pokud ano, kostra to neni a musi to byt nekde mezi pojistkovkou a svetlama.
Jestli ti sviti jen leva obrysovka, tak mas vytazene ty konektory (BB a BC).
Pokud ti nesviti zadna obrysovka, tak to bude kostra (nebo konektory BB, BC a BE soucasne).
Cele se mi to nejak nezda. Kdyby to bylo tema konektorama, tak nepojede vic veci a hlavne ti nebudou svitit ani kotrolky. To by se musely vytahnout jen jednotlive piny, ale to by byla strasna nahoda, aby se vytahly zrovna tyhle 4. Asi to budes muset vsechno promerit. Tezko ti takhle nekdo poradi...
-
large55
no tak diki za info ale to sa stalo z nico nic a ano obrysovky funguju ja uz vazne neviem ale budem to musiet skusit premerat ale povytiahnute nie je nic lebo vsetko som skusil a nic nebolo uvolnene alebo ze by to bola ta poistna skrinka nakoniec???
-
large55
no tak uz sa to vyriesil bol to vadny regulator napatia na alternatore ten odpalil ziarovky ale to ma mohlo hned napadnut ze ked to nebude prudom teda nejaky skrat tak to bude napatim...
ale hlavne ma nenapadlo ze aj nova H4 moze byt vadna inak by som na to prisiel skor...
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně to samé se mě teď stalo včera. Zastavil jsem a večer jsem vyjel a šli jen dálkové a obrysovky. Lucas přepínač funguje (no bodejť, když jsem ho na podzim měnil - už podruhé za 4 roky), kontrolky taky. Zkontroloval jsem pojistkovku, protože jsem měl podezření na promáčení po tom lijáku, ale v pohodě. Může mít ten vadný regulátor alternátoru souvislost s občasným blbnutím přepínání lpg (občas za jízdy začne pískat přepínač lpg a bliká samostatně vrchní červená led, že pomůže jen přepnout na benál nebo znovu nastartovat) a nepravidelným chodem na volnoběh.
Je to toto?
Stejný problém se řešil i tady http://www.poradte.cz/auto-moto/3813-re ... licia.html
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... a4e75871ec
Je to toto?
Stejný problém se řešil i tady http://www.poradte.cz/auto-moto/3813-re ... licia.html
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... a4e75871ec
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Nevěřil jsem tomu, ale nabíjení ok a odešly současně obě žárovky.
ex nebožka 1,6 lpg