Nefunkční nebo špatně ukazující teploměr

Tholis - FK

Výměna budíků=nefunkční teploměr

Příspěvek od Tholis - FK »

Takže jsem jeden z mnoha případů kdo měnil MPI budíky s otáčkoměrem do BMM. Přehodil jsem tachometr, teploměr a palivoměr do nových budíků..a hle? vše ok jen teploměr na maximální teplotě hned po otočení klíčkem.. Co s tím..Rada ať tam dám starej se neosvědčila=starej teploměr tam je.. Někdo radil připájet odpor... Jakej odpor a kam připájet? ´+ je to opravdu 100%...Nebo mám potupně vrátit staré budíky? Pomóóc bez teploměru jezdit nechci...
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna budíků=nefunkční teploměr

Příspěvek od Ponman »

Dotahnul si dobre matku teplomeru?Ocistil jsi kontakt?Nenarazil jsi rucicku moc na budik?Dobre zkalibrovano-nastaveno? ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Tholis - FK

Ano, ano ano..Dělal jsem to 4 hodiny... :(
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Tak tam zkus dat ten Mpickovej.
Edit-uz jsem si vsiml,ze take nesel :roll:
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Tholis - FK

Tak dneska ráno stoupala pomalu teplota a už jsem si myslel že to bude ok..Ale když jsem dojel kouknu se a ručička zas úplně nahoře :( ...Fakt nikdo nevíte? Co připájení toho odpůrku?? Tak zkusím přidat ten odpor..Mohu tím něco zničit?? Zkusti se má všechno ale nerad bych si oddělal nějakou elektriku..nebo nedej bože tišťák v budících...nejsem elektrikář-poraďte co se může přinejhorším stát...Navíc na kterej to bude přesně drát? Já jestli jich tam není třeba víc..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Me tkahle blbnul teplomer se pridiral a zniceho nic taky behal az na max. Skus poklepat ten budik jestli na momentik spadne a zas vyleze je to to samy . Kdyz jsem ho vyndal byl v urcite poloze pridrenej po vymene ok.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jo a nesviti ti levy brzdovy :lol: :lol: :lol: :lol: tak si to koukej zpravit!!
Tholis - FK

Zadřením to nebude..To jsem zkoušel...Mám ještě dva teploměry tak to zkusím přehodit..V nejhorším zkusím napájet ten odpor..ale kam a jestli to nezkurvím to je záhada...
Tholis - FK

Kdy mi nesvítilo levý brzdový?? Kdo to píše??
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Kdo asi zas jsme se jen neprihlasil no :lol: A nesvitilo ti kdyz jsi objizdel Benesak - sem nahodou koukl z okna a diky tvejm 5tejm dverim jsem vedel zes to ty.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No teďka jsem přemýšel zda se náhodou nedává odpor na budízy z BMM daných do MPI. Ale obráceně to asi chodit nebude.
mario28

ukazatel teploty

Příspěvek od mario28 »

Zdravim mám problém s ukazatelem teploty.Po výměně analogových hodin za otáčkoměr mi ukazuje teplotu motoru na max.Nevite prosím čím to je? Budu rád za každou nápovědu. pište na tommarek2@volny.cz Diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: ukazatel teploty

Příspěvek od 103457 »

Zkus pořádně dotáhnout zezadu ty matičky, je to kostra, možná ti to špatně kostří, nebo máš jinou DPS než, která je pro tvůj motor. Mezi starými a novými modely můžou být odchylky v teploměru nebo palivoměru.
Tholis - FK

mario28: Pořádně dotáhnout tu matičku!! Já měl to samé! Každopádně dát ten starý teploměr z původních budíků do nových..Mě to funguje.+ Taky to může být špatnou kalibrací...
Mylen

Příspěvek od Mylen »

nezakladam novu temu tak sa spytam tu....
nestalo sa niekomu, ze z nicoho nic budik prestal ukazovat? potom zacal fungovat, ale to tak, ze nic nic a potom odrazu vyskoci na 70°C a uz ukazuje ok (v cidle to nieje) zeby nejaky kontakt? sam od seba? :shock:
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

tak dik.. :D
Felicia 1.3MPi LX ;-)
AldaY

Příspěvek od AldaY »

jaký matičky utáhnout.. jako na přístrojovce nebo kde mě to dělá taky...
Tholis - FK

Na přístrojovce, na druhé straně než jsou budíky .. na tišťáku jsou takové zlaté(měděné matky)-přímo za teploměrem.Ty musíš dotáhnout aby budíček byl uzemněnej. Nejdou vidt pokud vzadu nesundáš ten černej plast co zakrývá tišťák (je chycenej asi 8 šrouby na křížovej-novej typ nebo plochej-starej typ šroubovák)
AldaY

Příspěvek od AldaY »

jojo a chtěl jsem se ještě zepttam... měl jsem ve feld starou přístrojovku dal jsme si tam novou.. protože mě už nejel otáčkoměr.a tak když mě tedka blbne ta teplota.. jestli bude stačit když ten budík teploty s té staré vytáhnu a dám ho do té nové přístrojovky jestli už to pojede... dík
Jarinek

Zkouška teploměru

Příspěvek od Jarinek »

Zdravím, poslední dobou neukazuje teploměr. Měřil sem čidlo teploty chl. kapaliny.Ty dva vývody co vedou do ŘJ mají odpor dobrý. A ty dva k budíku asi o 1 kilo-ohm větší než je psano. Tak sem si řikal jestli by vadilo,kdybych ho vyzkousel tak, že bych kontakty na svorkovnici propojil dratem a pak zapnul kliček a vyzkoušel jestli ten teplomer funguje. Správně by měl vyletět nahoru ne? a hlavně jestli se tomu nemuže nic stat. Díky za veškeré odpovědi
robin1 - FK

Re: Zkouška teploměru

Příspěvek od robin1 - FK »

Ručička vyletí hore, ale či sa teplomeru nič nestane... Tipujem, že nie, ale je to len tip.
Funkčnosť vyskúšaj tak, že tie kontakty prepoj 100 Ohmovým odporom. Malo by to ukazovať cca 90°C
Jarinek

Příspěvek od Jarinek »

JJ to bych taky udělal jenže žádný odpor zrovna k dispozici nemám. :(
robin1 - FK

Dostaneš ho v každej predajni s elektrosúčiastkami. Stojí okolo 30 hal.
Jarinek

Příspěvek od Jarinek »

JJ dikes skusim nákej sehnat
markos29 - FK

ukazatel teploty chladící kapaliny

Příspěvek od markos29 - FK »

Zdravím.Sice nevím jestli to sem patří,ale snad ano.Mám problém s ukazatelem teploty chladící kapaliny.Mám dotaz může to být i snímačem na sacím potrubí u bloku motoru?Je tam smímač teploty chladící kapaliny a ten obsahuje odpor.Na el.schématu tento snímač je propojen s ukazatelem na přístrojové desce.Mám Feldu 1.3Lxi 50KW řídící jednotku mám Bosch.Předem díky za odpovědi.
Vrba - FK

Re: ukazatel teploty chladící kapaliny

Příspěvek od Vrba - FK »

A jakej s ním máš problém?
Fakticky může být špatné buď to čidlo, nebo budík. Nic jiného.
markos29 - FK

Při ujetí cca 1KM se teplota chladící kapaliny vyšplhá na max. teplotu a zůstane stejná.Dá se to nějak proměřit jestli je to čidlo v pořádku?
robin1 - FK

Dá sa to premerať. V dielenských príručkách sú uvádzané prevodné grafy na jednotlivé snímače teploty. Ale..., pozeral som príručku pre Motronic a pre snímač ukazateľa teploty (G2) som tam ten graf nenašiel. Asi mám starú (alebo nekompletnú) príručku.
Možno niekto tie hodnoty bude vedieť.
mikka

Příspěvek od mikka »

Hodnoty odporů teplotních čidel pro různé teploty jsou tady:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 30&t=17256
markos29 - FK

Zdravím mám takový dotaz.Dá se tento problém odhalit diagnostikou akčních členů?A poradíte jak tyto akční členy v programu Vag-com 409 otestovat?Nevím jak to vše nastavit.Museji se tam dávat nějaké hodnoty a jaké?Mužete mi prosím zde napsat celý postup.Díky moc.Budu moc vděčný.
tom.kranych - FK

Příspěvek od tom.kranych - FK »

markos29-nedávno jsem to řešil koupil jsem víčko nádržky a od tý doby vše o.k
markos29 - FK

To si asi nečetl ten začátek.S víčkem nádržky to nemá nic společnýho.Ani nevím jaké víčko myslíš.Buď je to tím čidlem na sacím potrubí nebo ukazatel na přístrojové desce a poslední možnost je ze by to byla nějaká součástka na přístrojovce.
robin1 - FK

markos29 píše:Zdravím mám takový dotaz.Dá se tento problém odhalit diagnostikou akčních členů?A poradíte jak tyto akční členy v programu Vag-com 409 otestovat?Nevím jak to vše nastavit.Museji se tam dávat nějaké hodnoty a jaké?Mužete mi prosím zde napsat celý postup.Díky moc.Budu moc vděčný.
Diagnostikou akčných členov otestuješ len motorček škrtiacej klapky a ventil nádobky s aktívnym uhlím.
Snímač ukazateľa teploty chladiacej kvapaliny je zapojený mimo riadiacej jednotky.
markos29 - FK

robin1:Zdravím můžeš mi prosím tě napsat postup jak ty akční členy otestovat?A co tam mám dát za hodnoty a jak mám postupovat?Používám Vag-Com 409Díky moc
robin1 - FK

Preštuduj si dielenskú príručku. Tam je to popísané.

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/4187150/felicia-vstrikovaci-a-zapalovaci-zarizeni-mono-motronic.pdf
Naposledy upravil(a) Peters56 dne sob 06. bře 2010 11:53:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz bod č. 4
markos29 - FK

Zdravím.Tak jsem vyměnil snímač teploty chladící kapaliny,ale pořád to ukazuje maximální teplotu 130 stupňů.Co mám ještě vyžkoušet?Musí se při výměně něco udělat s diagnostikou?Díky
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Čidlo jsi vyměnil. Když to nepomohlo tak vyměň teploměr. Nic jiného tam není... tedy kromě kabelů a ty se snad nekazí :)
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
robin1 - FK

markos29:
S diagnostikou netreba robiť nič.
Keď ukazuje 130°C na budíku, koľko ukazuje vo VAGu?
markos29 - FK

tak u Vag-Comu nevím jak se to zjistí.Jak se k tomu mám dopracovat?Můžeš mi prosím rozepsat co mám spustit a co tam zadávat.Dělá se to přes ty akční členy?Budu ti moc vděčný. Můžu se zeptat odkud si?Dokazal bys vyměnit pístní kroužky,které bych si samozřejmě koupil?
robin1 - FK

Malo by to byť asi takto:
1. pripojiť kábel
2. naštartovať motor
3. spustiť VAG a počkať, kým nabehne komunikácia
4. kliknúť na Vybrať jednotku
5. kliknúť na 01 - Motor
6. kliknúť na Merané hodnoty - 08
7. kliknutím na + navoliť skupinu meraných hodnôt 001
8. v poli 2 sa zobrazí teplota chladiacej kvapaliny

Krúžky (alebo guferá) by som tiež potreboval vymeniť. Som z Nitry, tak sa zastav, keď budeš mať čas :)
markos29 - FK

robin díky moc za rozpis.A mužu te ještě poprosit jak mám postupovat krok po kroku při kontrole akčních členů?Díky moc
robin1 - FK

1. pripojiť kábel
2. zapnúť zapaľovanie (motor neštartovať)
3. spustiť VAG a počkať, kým nabehne komunikácia
4. kliknúť na Vybrať jednotku
5. kliknúť na 01 - Motor
6. kliknúť na Akčné členy - 03
7. kliknúť na Štart/ďalší

8. test ovládača škrtiacej klapky - V60
"ovládacia narážka škrtiacej klapky sa musí vysúvať a zasúvať tak dlho, pokiaľ nebude tlačítkom Štart/ďalší nastavená diagnostika ďalšieho člena" - citát z Dielenskej príručky

9. kliknúť na Štart/ďalší

10. test magnetického ventilu 1 odvetrávacieho systému - N80
"Elektromagnetický ventil (v motorovom priestore, vľavo vedľa nádobky s aktívnym uhlím) musí spínať" - citát z Dielenskej príručky
markos29 - FK

robin1 tak na Vag-Comu mě to ukazuje 88,2 stupnů.Tak asi bude k.o budík.
Tomas

neukazuje teplotu

Příspěvek od Tomas »

Dobry den. Mam feliciu 1.3 MPI z roku 2000 a mam problem ze budik mi vobec neukazuje teplotu. Ani sa nehne aj ked idem hodinu na aute. S ventilatora mi ide teply vzduch, tak chcel by som sa opytat v com by mohla byt zavada cidlo,termostat alebo nieco insie?? za rady dakujem :)
thepromise - FK

Re: neukazuje teplotu

Příspěvek od thepromise - FK »

snímač teploty...minulou zimu sem to řešil taky :)
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

A nebo treba preruseny kabel od cidla
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Samotny budik drat k nemu (ne moc pravdepodobne) nebo proste cidlo pro nej vic tam toho neni. ;)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tak zkus propojit v konektoru pro čidlo pozici budíku klemičkou a ručička se musí pohnout. Potom se bude řešit další .
BladeX - FK

Nefunkční nebo špatně ukazující teploměr

Příspěvek od BladeX - FK »

Zdravím, budík teploty chladící kapaliny mi ukazuje pořád skoro maximum, vyměňoval jsem celý plošný spoj, chtěl jsem tam otáčkoměr, ukazoval špatně i palivoměr ale ten sem tam dal svůj s původní přístrojovky a OK. Ale ten teploměr nepomohl. Prosil bych poradit v čem je problém, a co mám případně udělat aby to bylo OK. Předem vám děkuji

Ahoj.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Teploměr ukazuje špatně Felicia BMM

Příspěvek od 103457 »

Problém je v tom, že máš tišťák z MPi a ty máš ještě staré BMM. Tipoval bych že máš auto do r.v. 02/96.
Pokud je to tak, tak s tím nejde nic udělat, než sehnat správný budíky.
Odpovědět