Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Boucháni od předku.
Ja ti to reknu takhle zveni auto na hever a se vsim zahybej do vsech smeru kde bude vule ucitis a dle toho vymenis dany dil.
-
schovka - FK
Ahoj taky řešim. Slepá cesta vůle v řízení. Doufám že to budou čepy píší tady že nemusí být vůle ale můžou být suché.Tak uvidím.
-
schovka - FK
Vyměněno: broušení: odvrtání: sundání ramen pakec
Jeden byl zatuhlý. Přeji hodně zdaru
-
Malakh
Buchanie od predneho kola pri priamej jazde
Ahoj.
Potreboval bych poradit, nakolko podobny problem som nanasiel v diskusii.
Pri jazde dole kopcom (obcas aj po rovine) pri zaradenom 2 rychlostnom stupni (teraz uz aj 4tom) a pri przdeni motorom sa od praveho predneho kolesa ozyvaju kovove udery.
Pri zatoceni kolies a zabere nie je nic pocut, to klepanie sa objavuje len pri brzdeni motorom.
Je tam asi rok stara prevodovka.
Za akykolvek typ dakujem.
Potreboval bych poradit, nakolko podobny problem som nanasiel v diskusii.
Pri jazde dole kopcom (obcas aj po rovine) pri zaradenom 2 rychlostnom stupni (teraz uz aj 4tom) a pri przdeni motorom sa od praveho predneho kolesa ozyvaju kovove udery.
Pri zatoceni kolies a zabere nie je nic pocut, to klepanie sa objavuje len pri brzdeni motorom.
Je tam asi rok stara prevodovka.
Za akykolvek typ dakujem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Buchanie od predneho kola pri priamej jazde
Me to trosku prijde jako chyba nekde v uchyceni motor - 3 silenbloky a to tak ze se pak neco opira o neco.
-
Malakh
Jurka, kolesa si dotiahnut viem, o to nemaj strach
Pozeral som tie silenblok ale vyzeraju v pohode a tie by sa zrejem ozyvali pri akceleraci a brzdeni, klupnutim...
Vraj by to mohol byt vnútorný kĺb, ten vraj klepe pri pramej jazde...
Pozeral som tie silenblok ale vyzeraju v pohode a tie by sa zrejem ozyvali pri akceleraci a brzdeni, klupnutim...
Vraj by to mohol byt vnútorný kĺb, ten vraj klepe pri pramej jazde...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz by to byl homokloub tak to bude delat na vsechny kvalty a ne jenom na urcity. Ta prevodovka cos tam daval teda byla v jakem stavu? Problem muze byt klidne vni. Klidne se ti pak muze i opirat i treba tahlo razeni apod kdyz to dela jen na urcite kvalty proste chce hledat v tom spojitost.
-
CoolYnzc - FK
Klepání
Ahoj Felďáci
tak ani sem si auto dlouho neužil a je opět u mechanika
prostě radost.
Potřeboval bych poradit ohledně jedné nemilé prekérky. Onehdy jsem tu popisoval můj problém číslo 1.
viz link.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 30&t=13993
Nyní se naskytl problém č.2
Možná jsem konečně našel pořádnýho mechanika, ale moje auto je prostě ďábel. Tak k jádru věci. Během jízdy se mi ozývá klepání s doprovodem drnčivého zvuku z přední nápravy. Před tím to dělalo jen když jsem zatačel do prava a pod plynem. A teď to dělá neustále.
Mechanik mi oznámil, že to bude přední levá poloosa ( protože jsem ji měl načatou a navíc sem nějaký čas jezdil s prasklou manžetou HK kloubu, což jsem nezaregistroval, protože sem věřil slovům PÁNA MECHANIKA u kterého bylo auto po první prekérce, kterou dodneška nikdo nevysvětlil. Hlavně, že si vzal 600.- za kompletní prohlídku vozidla
), tak jsem koupil novou (WIKA). Ale velmi nemilé bylo zjištění, že když jel auto po vyměně projet jestli je tomu klepání konec. Mechanik mi pak ještě řekl, že teoreticky by to mohly být ložiska, ale že jsi tím není jistý a neví jaký bude výsledek. Proto vás prosím pokud víte poraďte mi.
Navíc jako takovej malej bonus mi řekl, že jsem nějákou dobu jezdil na prohozenejch kolech (klučina od kterýho sem to kupoval měl na autě elektrony, ale něják nebyly peníze takže sem si nechal od něj před koupí je vyměnit za plechovy co měl doma). Za což bych si nafackoval, že jsem si toho nevšimnul.
tak ani sem si auto dlouho neužil a je opět u mechanika
Potřeboval bych poradit ohledně jedné nemilé prekérky. Onehdy jsem tu popisoval můj problém číslo 1.
viz link.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 30&t=13993
Nyní se naskytl problém č.2
Možná jsem konečně našel pořádnýho mechanika, ale moje auto je prostě ďábel. Tak k jádru věci. Během jízdy se mi ozývá klepání s doprovodem drnčivého zvuku z přední nápravy. Před tím to dělalo jen když jsem zatačel do prava a pod plynem. A teď to dělá neustále.
Mechanik mi oznámil, že to bude přední levá poloosa ( protože jsem ji měl načatou a navíc sem nějaký čas jezdil s prasklou manžetou HK kloubu, což jsem nezaregistroval, protože sem věřil slovům PÁNA MECHANIKA u kterého bylo auto po první prekérce, kterou dodneška nikdo nevysvětlil. Hlavně, že si vzal 600.- za kompletní prohlídku vozidla
Navíc jako takovej malej bonus mi řekl, že jsem nějákou dobu jezdil na prohozenejch kolech (klučina od kterýho sem to kupoval měl na autě elektrony, ale něják nebyly peníze takže sem si nechal od něj před koupí je vyměnit za plechovy co měl doma). Za což bych si nafackoval, že jsem si toho nevšimnul.
Re: Klepání
Zdar,mě dělal drnčivé klepání dělala vymlácená guma dynamického tlumiče vybrací pravé poloosy,nebo při jízdě mírně sešlápni brzdový pedál a když to přestane,tak to možů byt vůle vodících čepů brzdových třmenů,nebo volná některá brzdová deska.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
CoolYnzc - FK
Ahoj brzdama to podle mého nazoru nebude, protože se to projevuje po celou dobu jízdy.
Ale hodím řeč s mechanikem co by se dalo dělat, každopádně děkuji za podělení se o zkušenost.
Ale hodím řeč s mechanikem co by se dalo dělat, každopádně děkuji za podělení se o zkušenost.
-
CoolYnzc - FK
Tak auto mám doma. A podle slov mechanika to jsou pravděpodobně kola, jak jsem je měl prohozený tak ty zadní jsou sešišatělí a je třeba je vyměnit. Ale říkal, že si tím není vůbec jistý. Že se s něčím obdobným ještě nesetkal. Tak uvidíme hold další výplata padne na kola 
-
stony - FK
Tak se přídám s dotazem.
Vrzal mi podvozek, tak jsem vměnil čepy řízení. Už nevrže.
No a teď zase slyším jak mi v předu v levo klepe. Ozývá se to hlavně do 40 km/hod když sudnám nohu z plynu. Při přejíždění nerovností ani moc ne a při zrychlování taky ne.
Čep řízení je nový, spodní kulák a horní uložení tlumiče původní. Co vyměnit? Konrétně kterou součástku?
Ještě mám ráno v plánu dát auto na hever a vyzkoušet vůle. ....
Vrzal mi podvozek, tak jsem vměnil čepy řízení. Už nevrže.
No a teď zase slyším jak mi v předu v levo klepe. Ozývá se to hlavně do 40 km/hod když sudnám nohu z plynu. Při přejíždění nerovností ani moc ne a při zrychlování taky ne.
Čep řízení je nový, spodní kulák a horní uložení tlumiče původní. Co vyměnit? Konrétně kterou součástku?
Ještě mám ráno v plánu dát auto na hever a vyzkoušet vůle. ....
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousej vule a snad to najdes kde je.
-
stony - FK
Tak ta vůle je v horním uložení tlumičů.
Když nadzvedávám kola, tak ten šroub z hora se hýbe cca 3 mm. Je to na obou stranách. Zkoušel jsem to dotáhnout, ale už nejde. Hýbe se to i s tou miskou zhora.
To se musí vymněnit celé horní uložení tlumičů? Nebo je vybitá pouze nějaká součástka.
Případně které součástky by stačilo koupit a prohodit? Já tipuju, že asi 6 až 9 + matky a horní miska tlumiče, ale to je skoro celá sada a vyšlo by to na cca 1000 kč. Nestačilo by jen vyměnit ten pryžový díl, ložisko (myslím 7+9) a horní misku tlumiče? To by vyšlo jen na 300 kč celkem i s matkama.

http://www.autodily-dnd.cz/skoda/felici ... --c164258/
Tady je seznam dílů? Dík
EDIT: Tak už jsem se poradil. Stačí 5+7+9+13 a nové boční matky. Tak jestě jdu koupit stahováky pružin za 400 kč a bude to celkem za 700 Kč s výměnou a ještě mi zůstane stahovák pružin.
Když nadzvedávám kola, tak ten šroub z hora se hýbe cca 3 mm. Je to na obou stranách. Zkoušel jsem to dotáhnout, ale už nejde. Hýbe se to i s tou miskou zhora.
To se musí vymněnit celé horní uložení tlumičů? Nebo je vybitá pouze nějaká součástka.
Případně které součástky by stačilo koupit a prohodit? Já tipuju, že asi 6 až 9 + matky a horní miska tlumiče, ale to je skoro celá sada a vyšlo by to na cca 1000 kč. Nestačilo by jen vyměnit ten pryžový díl, ložisko (myslím 7+9) a horní misku tlumiče? To by vyšlo jen na 300 kč celkem i s matkama.

http://www.autodily-dnd.cz/skoda/felici ... --c164258/
Tady je seznam dílů? Dík
EDIT: Tak už jsem se poradil. Stačí 5+7+9+13 a nové boční matky. Tak jestě jdu koupit stahováky pružin za 400 kč a bude to celkem za 700 Kč s výměnou a ještě mi zůstane stahovák pružin.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To jsem nepochopil tutove bude treba guma 9 ta ano matici nahoru 13 taky nic nazkazis ale 5?? 7?? pokud ti nedrzi nafest ke karoserii ta 10 to znamena ty dve horni maticky tak je schnila. Lepsi bys mozan mel to nejdrive rozebrat a pak dle toho koupit co je treba.
Chce eto zvednout heverem chytit za pruzinu a zacloumat a uvidis hned co a kde je v haji.
Chce eto zvednout heverem chytit za pruzinu a zacloumat a uvidis hned co a kde je v haji.
-
stony - FK
10 + 11 se nehne, nadzvedává se 12+13.
A 7 je přece ložiško. To nemám měnit?
A 5 je horní mista tlumiče a tu mám pěkně orezlou. Takže tu určitě budu měnit.
Když už budou ty pružiny venku? Jakou pružnou barvou je natřít aby to hned zase nezačalo reznout a neslezlo to z toho.
A 7 je přece ložiško. To nemám měnit?
A 5 je horní mista tlumiče a tu mám pěkně orezlou. Takže tu určitě budu měnit.
Když už budou ty pružiny venku? Jakou pružnou barvou je natřít aby to hned zase nezačalo reznout a neslezlo to z toho.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo lozisko staci ocistit a namazat to prezije cely auto ale klidne ho muzes taky vymenit tim nic nezkazis samozdrejmne kdyz vymenis i tu misku pruziny proc ne jestli ji mas uz napul schnilou a co rovnou i tlumice v jakym jsou stavu? Kdyz uz se v tom budes takhle hrabat.
-
Manji - FK
Ja sa tiež pridam . Ako pisal stony, 12+13 sa dviha aj mne ak dvíham auto . no na druhej strane viem že tlmiče by mali byť uchtene jak hore tak dolu na pevno. ako je to s tymto závesom??? Aká má byť vôla resp fix v uložení medzi 11 a 12 ???
Podotykam že nakolko mi auto buchalo na nerovnej ceste a to nehovorím na rolete (zvlnena asvaltka pred križovatkou) , tak som vymenil všetko od 1 až po 13 . Jak v predu tak vzadu a bucha to ešte viac. Ked som si porovnaval tlmiče stare s novymi tak tie nove išli zasuniť velmi rychlo oproti starým , ale na druhej strane vysuvanie oboch bolo rovnaké.
Podotykam že nakolko mi auto buchalo na nerovnej ceste a to nehovorím na rolete (zvlnena asvaltka pred križovatkou) , tak som vymenil všetko od 1 až po 13 . Jak v predu tak vzadu a bucha to ešte viac. Ked som si porovnaval tlmiče stare s novymi tak tie nove išli zasuniť velmi rychlo oproti starým , ale na druhej strane vysuvanie oboch bolo rovnaké.
-
DejvidXX
Vnitřní a vnější kloub poloosy
Nazdárek,
ani nevím jestli jsem v té správné kategorii.
Kažodpádně mám problém. Odešel mi vnější kloub na pravé poloose, po jeho výměně stálě něco hodně podobným zvukem "klepe" na pravé poloose když je plný rejd na pravou stranu. Mohl by být v pr.... i vnitřní kloub? Je to možný? Klepe to jen občas a opravdu jenom na plný rejd, když jedu pořád do kola.... popřípadě nevíte co by to mohlo být jiného?
Poraďte, jsem zoufalý...
Díky moc DejvidX
ani nevím jestli jsem v té správné kategorii.
Kažodpádně mám problém. Odešel mi vnější kloub na pravé poloose, po jeho výměně stálě něco hodně podobným zvukem "klepe" na pravé poloose když je plný rejd na pravou stranu. Mohl by být v pr.... i vnitřní kloub? Je to možný? Klepe to jen občas a opravdu jenom na plný rejd, když jedu pořád do kola.... popřípadě nevíte co by to mohlo být jiného?
Poraďte, jsem zoufalý...
Díky moc DejvidX
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vnitřní a vnější kloub poloosy
vnitřní kloub má pramalý vliv na zvuk při zatáčení, ten má úlohu spíš při propružení vozidla. Ovšem, to že jsi vyměnil kloub neznamená, že je dobrý. Musíš pořádně vysledovat, kdy to dělá nestačí jenom, že to dělá v zatáčce, zjisti, jaký vliv má zařazení rychlostního stupně, otáčky, brzdění ap.
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
zdvihnut predok auta, vytocit plny rejd, otacat kolesom a pocuvat odkial ide zvuk
-
Scorpio - FK
Klepání Feldy
Potřebuju poradit když jedu tak se mi klepe volant spíše celé auto.Klepe to z kola asi levé přední.Chci se zeptat než to začnu rozebirat čim to muže byt jestly ložiska nebo ja nevim když jedu tak 40 - 50 - 60 tak to neklepe většinou to začne až jedu tak nad 80 to je pak šilene a nevim co s tim je když tak pište když tak kam se mam podivat a co mám dělat mám k dispozici hever a rampu
diky za odpovědi
-
tgfh - FK
Re: Klepání Feldy
Nejpravděpodobněji: nevyvážená/špatně vyvážená kola
Nebo: chybí středící kroužky na discích, špatná geometrie
Nebo: chybí středící kroužky na discích, špatná geometrie
-
tgfh - FK
Tímto to není, teda je to velmi nepravěpodobné. Nejprve si umyj a vyvaž kola.
-
Calibier - FK
KLEPÁNÍ u Pravého Předního KOLA
Hlavně při zatáčení a nebo když najedu do díry, tak to chvilku klepe....
čím to může být?
Pravá poloosa má axiální vůli cca 13mm (což je dost)....
Děkuji za případné rady....
čím to může být?
Pravá poloosa má axiální vůli cca 13mm (což je dost)....
Děkuji za případné rady....
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: KLEPÁNÍ u Pravého Předního KOLA
To uz bude asi opravdu dost to vypada na ten zajistovaci krouzek za 6 kc.
-
Calibier - FK
OK.... Tak já to zkusim někde pošéfovat...
Myslíš, že ho budou mít v běžné prodejně s autodíly?
Nevíš, jaký to je typ? jako myslim oba průměry a tloušťka...
Když to dám na rampu, tak kde to tam najdu to místo, kam patří? nerad bych kvuli tomu rozebral celé auto....
Dík...
Myslíš, že ho budou mít v běžné prodejně s autodíly?
Nevíš, jaký to je typ? jako myslim oba průměry a tloušťka...
Když to dám na rampu, tak kde to tam najdu to místo, kam patří? nerad bych kvuli tomu rozebral celé auto....
Dík...
-
Calibier - FK
To musim sundat tu gumovou manžetu, že?
Takže ještě dvě pásky na hadice budu potřebovat....
Takže ještě dvě pásky na hadice budu potřebovat....
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
jj je to uvnitr drzi to hridel vim ze ho treba v autokelly maji.
-
tgfh - FK
Kdyby ti to při nerovnosti nebo při zatáčení lupalo tak to je kulový čep. Jen pro info, kdyby to nepomohlo.
-
Calibier - FK
Je to normální pojistnej kroužek se dvěmi očky a nebo to je jen takové "perko" ohlé jako "C" ? Kulatého průžezu.....
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
perko ve tvaru C a jsou tam dokonce dva jeden je ve vnejsim kloubu a druhy je na hrideli v prevodovcediferaku. Tak zalezi kde ti to presne lita.
-
Calibier - FK
musim tu manžetu asi sundat, že?
Takže sehnat ještě pásky na hadice....
Takže sehnat ještě pásky na hadice....
-
Calibier - FK
jako že by to kleplo třeba jednou za čas, nepravidelně? jen jako "bum" ..... ticho.... a pak zase třeba po sto metrech "bum" ?tgfh píše:Kdyby ti to při nerovnosti nebo při zatáčení lupalo tak to je kulový čep. Jen pro info, kdyby to nepomohlo.
Tohle bubnuje furt ...v zatáčce to děla "duc duc duc duc duc....." a když se kola narovnaj, tak pohoda... Nebo když to vjede na nerovnost to kolo, tak se to rozbubnuje....
A nemůže to být ložisko třeba?
Mohol by to byť vonkajší kĺb na opačnej strane - aj napriek tomu, že sa ti zdá, že zvuky idú z opačnej strany. Ten si nemenil a má sa za to, že sa opotrebujú za približne rovnakú dobu. Čo sa týka plného rajdu, tak vnútorné kĺby s tým skutočne nemajú nič dočinenia - to je skutočne práca pre vonkajšie homikinetické kĺby. Vnútorné slúžia "iba" na smer hore-dole, vonkajšie na to isté plus k tomu vľavo-vpravo.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
A nebo prostě máš vůle v tom novém kloubu.. Je to jedno klapnutí vždy nebo více klapání naráz?
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
-
Kristensen - FK
Pokud to vysloveně klepe ale nekřupe a intenzita klepání se nemění s rychlostí (není závislá na otáčkách kola) tak to může být spodní kulový čep na rameni, pokud máš stabilizátor tak je to ještě pravděpodobnější.
-
Davis
Zdravím, taky se podívej na závazí na pravé poloose, mě to taky klepalo a zjistil sem, že to závaží tam lítá, tak sem ho rozhodil, vložil pod tu gumu pás ustřiženej z duše kola a dotáhl zpět. No a voila, neklepe.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Dost silné "kovové" klepání dokážou dělat brzdové destičky o třmen, pokud mají ulomenou nebo ztracenou přítlačnou pružinu. Dokáže to dělat stejný randál jako vymlácený spodní kulák.
-
MartinZeDvora
Myslím že to tu ještě nepadlo, co vodící čepy na brzdovém třmenu? Když jsou vydřený, klepe se celý třmen.
-
aero
Ahoj, mám ten istý problém. najviac to počuť keď idem cca 40-60 v prudšej pravotočivej zákrute, ale aj pri vyšších rýchlostiach. keď už idem okolo 110 tak to nepočuť, ale začne vibrovať volant (kolesá som dával vyvažovať v troch servisoch..)
-keby to bolo v brzdách, nevidím súvislosť s tým, že to počuť pri zatáčaní, to by klepalo asi furt a nepravidelne..??
-to závažie ma nenapadlo, skúsim ho pozrieť.. tiež sa mi naposledy zdalo akési voľné..
-nemôže to byť homokinetický kĺb? ten je namáhaný pri zatáčaní..
-keby to bolo v brzdách, nevidím súvislosť s tým, že to počuť pri zatáčaní, to by klepalo asi furt a nepravidelne..??
-to závažie ma nenapadlo, skúsim ho pozrieť.. tiež sa mi naposledy zdalo akési voľné..
-nemôže to byť homokinetický kĺb? ten je namáhaný pri zatáčaní..
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný problém s tím rozdílem, že kola mám vyvážený. Na zimákách to ale neklepe. Může být kolo nakopnutý? a to ten automat při vavyvažování nepozná, že to kolo je na hovno?

-
Hanz - FK
Re: Pruser bouchání
mam podobný problémy a myslim že je to uložení ramene (to velký kovový blíže k zadku vozu) když auto zvedám a koukám na rameno tak vidim jak se vždy jakoby zasekne a pak se s lupnutím zase povolí. Když prudce zrychlim nebo se rozjedu, Lupne to, když vytočim prudce levotočivou zatáčku lupne to zase, když potom pravou taky to lupne. Rameno tam prostě putuje... Pak mi to bouchá po rovině, (takový lupání) to zase myslim že je kulák na rameni. a dále při zatáčení do levé zatáčky mi od levýho kola něco dělá chhchhhchhhchh a to zase myslim že je ložisko... při jízdě do pravý zatáčky je uplné ticho. (vnější homokineták vymenen) nějaký jiný nápady?
Rok ježděno na HP treningáčích a Pul roku na HP sporting po dorazech
EDIT: po zvednutí auta a točení kolama ve všech rejdech to nedělá nic. jenom se to točí
žádný křupání nebo tak.
když vypnu motor a jedu z kopce abych poslouchal lépe, tak při zatáčení doprava je vše OK ale při zatáčení doleva a jízdě rovně to dělá CHHHHHHH
je to i cítit že něco drhne. jediný co vim že je v háji (uplně prasklé prachovky) jsou čepy řízení a spodní kuláky. napadá mě vnitří uložení homokyneťáků v převodovce...
Rok ježděno na HP treningáčích a Pul roku na HP sporting po dorazech
EDIT: po zvednutí auta a točení kolama ve všech rejdech to nedělá nic. jenom se to točí
když vypnu motor a jedu z kopce abych poslouchal lépe, tak při zatáčení doprava je vše OK ale při zatáčení doleva a jízdě rovně to dělá CHHHHHHH
Re: Pruser bouchání
Před dvěma rokama mi to taky při zatáčení na jednu stanu dělalo CHCHCHCH.U jednoho kola byl nepatrně hnutej ráfek a rozbředlý polský zimáče v tom místě dělaly ten zvuk.Hledal jsem to tak,že jsem rozjel auto na opuštěné silnici,vylezl,šel vedle něj pěšky,řídil ho oknem a poslouchal,odkud to jde.
Vždycky stačilo mezi ráfek a gumu v tom místě kápnout olej a přestalo to na cca 100km.Když se smíchal s grafitem,vydrželo to dýl.U jiného kola mi neseděla puklice na středu a v tom excentrickém místě mi šmidlala o gumu.