papá moc benzínu :(

Simos 2P
135M, 136M
daviidesek - FK

papá moc benzínu :(

Příspěvek od daviidesek - FK »

Dobrý večer,

Chtěl bych Vás poprosit o radu.Z ničeho nic mi felicie začala hodně žrát benzín.Počítal jsem to a na 100km si vezme 10litrů :(.
Je to felicia r.v. 1997,najeto má 80 000.
Chose

Re: papá moc benzínu :(

Příspěvek od Chose »

Zřejmě lambdasonda,ale chtělo by to ověřit přes diagnostiku.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

lambdu vymenis na parkovisti za 5minut.. otevres kapotu a vymenis lambdu (odpojeni/pripojeni konektoru a odsroubovani/zasroubovani lambdy).. rampu teda vubec nepotrebujes :D
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Taky mám pocit že mi moc papá ale je fakt že jezdím hl.kratké trasy do 15km a pak město. Kolik stojí ta diagnostika??
dostal - FK

Příspěvek od dostal - FK »

Pánové, nejsem automechanik, ale strojař jo. Řešil sem spotřebu hned jak sem auto dostal darem - 11litrů na sto :!: a oleje nepočítaně.
Postupně sem vyměnil to nejjednodušší co může mít vliv na jakejkoli "odpor" stroje - to totiž funguje u všech strojů stejně.
1. Brzdy - přibržďování žere materiál i energii - předek i zadek rozhejbat, namazat to co se má, tím čím se má mazat(doporučuju ATE...) + nový obložení.
2. Nový filtry a náplně - vzduch-olej-benzín-brzdovka-voda - ulehčí agregátu
3. Svíčky - dal sem 3elektodový Brisk Extra DR15TC - předchozí 4el. Boschky byly totálně KO (kolik na nich najeto neznámo)

Materiál celkem za 1632kč (to znamená nic zázračnýho nebylo použito) a felda si teď bere 7-8l/100 většinou město.
Teprve teď, když se někomu bude zdát velká spotřeba se může začít hrabat v elektonice....

To co sem napsal je fakt a každej sám musí vědět kolik má co na autě najeto a musí si to pohlídat. Osobně bych se styděl zajet na diagnostiku bez předchozích úkonů nebo znalostí kolik co má za sebou.
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

To je sice pekne, mas urcite pravdu, ale je to tak trochu mimo tema.
daviidesek píše:...Z ničeho nic mi felicie začala hodně žrát...
to asi nebude brzdami ani filtrom, to je na 99% lambda u felicii, takze by som povedal v prvom rade VAG diag az potom patrat dalej
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

to ona svina nikdy nejde, ale ked sa trosku sviznejsie povozis, vytocis motor do poriadnych otaciek, tak sa to dostatocne zahreje a povolis to jedna basen
daviidesek - FK

Tak jsem to dal do servisu, tam mi vyměnili - termostat,tepelný čidlo,vzduchový filtr a řemen, tak uvidim zda se to zlepší.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ti vymenili aby si zarobili , neviem či si to ty ale na virte má jeden presne túto istú závadu ale asi hej a tam si písal že sa ti to ohrieva normálne , remen neviem čo tomu pomôže , jediná chyba technická môže byť čidlo teploty a lambda , ak máš ok volnobeh - 800 otáčok a nie trvale 1000-1100 tak je to lambda , nová stojí 2500 sk - NTK - bosch ani podobné lacné cárachy neodporúčam , a tá vymena zase dva krát jednoduchá nebýva , zvlášť tá lembda nejde povoliť a menil som niekoľko krát aj prvý zvod a lambdu nevykrútily ani vo zveráku .
Karlous - FK

Příspěvek od Karlous - FK »

dostal píše:Pánové, nejsem automechanik, ale strojař jo. Řešil sem spotřebu hned jak sem auto dostal darem - 11litrů na sto :!: a oleje nepočítaně.
Postupně sem vyměnil to nejjednodušší co může mít vliv na jakejkoli "odpor" stroje - to totiž funguje u všech strojů stejně.
1. Brzdy - přibržďování žere materiál i energii - předek i zadek rozhejbat, namazat to co se má, tím čím se má mazat(doporučuju ATE...) + nový obložení.
2. Nový filtry a náplně - vzduch-olej-benzín-brzdovka-voda - ulehčí agregátu
3. Svíčky - dal sem 3elektodový Brisk Extra DR15TC - předchozí 4el. Boschky byly totálně KO (kolik na nich najeto neznámo)
Jo, k tomuhle se přidám. Pokud není auto mechanicky OK, tak je těžký něco řešit.
A přitom staší udělat naprosto primitivní kontrolu, jako třeba zvednout auto a zatočit si s každým kolem, jestli se točí lehce a nikde nic nedře. Z ničeho nic se může stát cokoliv, třeba přestane chodit brzdový váleček zadní brzdy, kolo neustále lehounce přibrzďuje a rázem je spotřeba o litr větší.
Pak napumpovat gumy. Taková blbost, ale měkký gumy klidně udělají další litr na sto navíc. Já pumpuju 2,5 atm a jede to jako vítr.
No a pak můžu zvednout kapotu a řešit něco tam.
Smajda - FK

Příspěvek od Smajda - FK »

no já nevim no...to že mu to přibržďuje, to by poznal, stejně tak i že má v háji ložiska u kol. (neříkám že to tím být nemůže) já bych začal výměnou filtrů palivovyho(bez zvedáku hrozná práca) a vzduchovyho, vyčistil bych zvrchu klapku (pokud nemáš zvýšenej volnoběh tak bych jen zvrchu něco nastřikal a očistil co vidím) a dále jak tu všeci říkají tu lambdu (měří kyslík ve výfuk. plynech a dle toho obohacuje nebo ochuzuje směs == spotřeba) ;) radek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mam to same, vic mi to zere, pak mi obcas hazek otacky...

vymenen palivovej filtr a palivove cerpadlo.

Akorat me zarazilo, mam nove brzdove desticky... dost mi to "dre". Jsou tam hodne napasovany..co se s tim da delat?Muze to zrat hodne kvuli tomu?Tlacit se to auto skoro neda.
Chabicov - FK

Příspěvek od Chabicov - FK »

Hmm a co takhle ventily ? Muze to mit vliv kdyz nejsou dobre sestelovane ? Obesel jsem par znamych co delaji auta a maji stim zkusenosti a rikali ze ten zvuk toho motoru je fakt otresnej .. Prej seridit ventily a bude... pak by to melo i min zrat jsem kdesi cetl tak nevim nevim ,,,
Fakt nevim, zere mi to celkem dost tak nevim co stim -_-
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

JJ ventily pomůžou. Mě je seřizoval Raceman a auto se hodně ztišilo a spotřeba šla tak o půl litru dolů. Ale bylo to tím že byly dlouho neseřizovaný :( takže tu spotřebu berte s rezervou ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

Sonk píše:Mam to same, vic mi to zere, pak mi obcas hazek otacky...

vymenen palivovej filtr a palivove cerpadlo.

Akorat me zarazilo, mam nove brzdove desticky... dost mi to "dre". Jsou tam hodne napasovany..co se s tim da delat?Muze to zrat hodne kvuli tomu?Tlacit se to auto skoro neda.
pokud zvedneš auto tak kolem musíš volně točit ! nesmí přibrzdovat natož brzdit.. to má nasledky na spotřebu...

zkusit to rozdělat rozhýbat vodící čepy a vytáhnout brzdící váleček očistit a narvat spátky.... ale bacha na to musíš mít takovej bazmek.. rukama to tam už nevrátíš.. a pokud to budeš dělat tak rovnou kup sadu gumiček a všechno vyměn bo jestli je to tím tak stejně budou K.O.
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
daviidesek - FK

Tak na diagnostice mi to nic neukázalo.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

:D Na 99% lambda, no to je teda pěknej blábol, tenhle problem s velkou spotřebou by se dal v základním řešení dělit asi takto: čidlo teploty 25%, Lambda 25%, vadný trvale otevřený termostat 25%, a zbejvajících 25% může zahrnovat: vadný vstřik, vadný regulátor paliva, ucpaný vzduchový filtr, přidřený brzdy, netěsné vedení paliva, nevhodné svíčky, přicpaný výfuk, atd. Takže v první řadě oddělat nádobku na kapalinu chlazení a strčit ji dolu k převodovce aby se naplnila, demontovat čidlo teploty motoru a dírou po něm zkontrolovat zda není rozsypanej termostat, potom multimetrem změřit odpor čidla při cca 20 stupních a potom třeba při 80 stupních, pokud je možnost diagnostiky tak sledovat zda teplota motoru dle čidla rovnoměrně stoupá a ohřát až někde k 90stupňům protože někdy se stane že v ten moment naskočí na čidle hodnota třeba -38stupňů, což je chyba. Potom dle diagnostiky kontrolovat Lambdu ale ne jen tím že se podívám do chybové paměti ale sledovat aktuální hodnoty zda lambda reguluje a změřit taky odpor předehřevu lambdy, pokud tohle vše projdu a bude vše OK tak hledat dál v ostatních věcech.
daviidesek - FK

4idlo teploty jsem vyměnil, termostat je také vyměněný, vzduchový filtr je nový, svíčky jsou přesně na ten typ felicie.brzdné destičky jsou dány nové.Takže asi fakt ta lambda.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Tak změřit a kontrolovat aktuální hodnoty
Odpovědět