Objem nádrže

:)
jesse - FK

Objem nádrže

Příspěvek od jesse - FK »

Zajímal by mě objem nádrže, mám combi rv 2001 1.3 MPi a vím že se všude uvádí 42 l. Ale po dnešním tankování, kdy se mi tam vešlo skoro 43 a podle ukazatele tam musely odhadem tak 2-3 litry ještě být, jsem docela přkvapenej. Netušíte někdo jak to je?
mako
Kontaktovat uživatele:

Re: Objem nádrže

Příspěvek od mako »

určitě máš 42l
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Pokud vím tak všechny feldy mají 42L a pak asi +1L v potrubí k víčku. Ale to bys už musel natankovat fakt do plna. A nebo na té benzínce dobře šidí :lol:
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Jasně, to se mi stává pořád a na Shellce (!). Palubák ukazuje 2 litry v nádrži a natankuju 43l...
Obrázek
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Zajímavý, že ať tankuju kde chci, i na Shellce nebo na Onu, tak jsem nikdy do golfáka nenatankoval víc jak 60 litrů... Objem nádrže 60l, v nádrži tak max. půl litru... Pochybuju, že by si benzinky dovolily šidit míry, když jsou stále pod dohledem...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

GeorgeWWW píše:Jasně, to se mi stává pořád a na Shellce (!). Palubák ukazuje 2 litry v nádrži a natankuju 43l...
A on taky palubák může švindlovat :lol: není třeba pořádně seřízenej a navíc je to jen orientační ,nejaká toleance tam je . ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Luka$
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka$ »

http://www.feliciaklub.cz/?id=typy_combi#naplne

pokud tankujes +-1L navic tak to muze byt i tim ze si plnis nalevaci hrdlo az po okraj.

Luka$
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

emilio52: to vím, že může šidit, ale vzhledem k tomu, že se mi povedlo dojet na benzínku s tím, že palubák ukazoval 1l v nádrži, tak si myslím, že moc nešidí. Na doraz jsem to ale nezkoušel...
Obrázek
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Myslim že do toho hrdla se vejde víc jak 1L
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

George: Já třeba s nulou na palubáku najezdil ještě dalších 50km a nebo mi to jindy chcíplo při 20km... Palubák bych bral jako hodně orientační...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

emilio52: A on taky palubák může švindlovat není třeba pořádně seřízenej a navíc je to jen orientační ,nejaká toleance tam je .
:thumright:
Konečně rozumný názor. Přístroje (včetně stále opěvovaného palubáku :lol: ) ve vozidle jsou více méně orientační a tolerance jsou určitě vyšší než 5%. Nemá smysl řešit jestli mám v nádrži o litr více nebo méně. Pokud někdo dojíždí nádrž téměř do sucha, je to podle mně hazardér (spíš idiot) a až mu auto zdechne na křižovatce, kdy bude potřebovat rychle odbočit před rozjetým kamionem, bude vymalováno. Znám jednoho takového vola (můj švagr), který vždy dojížděl nádrž až do chcípnutí a pak si nalil 5l benzínu z kanystru a na benzínce si natankoval zase jen do toho kanystru. Když jsem se to od svých dětí dozvěděl, zakázal jsem jim s ním jezdit.
Proboha proč si někteří neuvědomují, že nic neušetří.
Omlouvám se za OT, ale bylo to ve mně a muselo to ven.

jirkaf: Myslim že do toho hrdla se vejde víc jak 1L
:thumright:
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Nemůže to být tím že plovák v nádrži je tím nepřesnější, čím míň paliva zbývá? Korekce na palubáku by se měla vztahovat hlavně na nízký hodnoty (kolem rezervy, 0-6 litrů)
A je zbytečný vyjíždět nádrž do dna, nevýhody (nacucnutí bordelu ze dna, nasátí vzduchu..) převažují výhody
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Já to beru, že na palubák se nelze spoléhat. Ale prostě jsem v pohodě dojel na benzínku (takže tam ještě něco muselo být) a natankoval jsem 43l (aniž bych nějak povytahoval pistoli, prostě na tu "pojistku"). A tohle se mi nestalo jednou ale už několikrát...
Obrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ono by to šlo se spolehnou za předpokladu že ho mám delší dobu a vím kolik PC hlásá a kolik dolejvám a jestli je rozdíl při nekolikaterém tankování stejný tak není co řešit .
Člověk si zvykne časem i na smrt. :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Palubní počítač si bere informaci z plovákového ukazatele, čili má stejné nepřesnosti jako palivoměr na přístrojovce.
A k těm nevýhodám dojíždění nádrže až do dna bych přidal ještě nebezpečí přehřívání palivového čerpadla. V obalu, ve kterém je motorek, se sice hladina drží až do konce, ale cirkulací přes redukční ventil se benzín v nádrži ohřívá a hůř chladí.
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Kluci,
prosím o radu!
Podařilo se mi zavzdušnit nádrž jak jsem se dozvěděl na Shellce od obsluhy. Prej když vyjedu nádrž do mrtě tak jí zavzdušním.
Co to způsobuje je to, že pokaždý když zmáčknu páku na tankovací pistoli se po cca 3 deckách sama vypne!!! Pokud chci abych něco načepoval tak musím jen mírně pistoli zmáčknout. Teče to jen velmi pomalinku a pokud zase zmáčknu víc tak se vypne! Pokud prej natankuju plnou nádrž tak by se to mělo zase srovnat.
Nevíte nějakej fígl jak to odstranit?
Díky moc :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

to ti nakukal pěknou kravinu :D
zkus pistoli povytáhnout aby se benzín za ní hned nevířil o trubku za hrdlem
slegrusik - FK

Díky za tip ;)

A co to teda je? Jak se mi to povedlo, že nemůžu tankovat normálně? Je to zavzdušněný či čo?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Pán u obsluhy si z tebe asi udělal pěknou srandu :lol: ... jinak jak říka Raceman: strč pistoly tak hluboko abys byl za tou klapkou co je v hrdlu a dál už nemusíš ... uvidíš, že to pak poteče do nádrže normálně ;)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nádrž je trvale zavzdušněná a odvětrávaná aby se nemohla teplem natlakovat a čerpadlo mohlo volně sát benzín
slegrusik - FK

Jasný, díky kucí ;)
Provedu :)
slegrusik - FK

Takže verdikt je jasnej!
Ani u čtyř různých čerpacívh stanic se mi nepodařilo natankovat normálním způsobem a ani tátosvi se švárou se to nepodařilo!!!Nechtěli tomu veřit a mysleli si, že jsem trotl, ale když to vyzkoušeli sami tak jen kroutili hlavou! Už nevím v čem může být problém. Poprvé když zmáčknu pistoli nateče do nádrže cca 0,9l naturalu. S tátou jsme to počítali a odpovídá to tomu, že benzím naplní celou hadici před nádrží kde začne stoupat nahoru ke klapce a pak se pistole automaticky vypne! Nejde mi ale do hlavy jakej může být problém. Ani se mi nikde nepodařilo sehnat schéma palivové soustavy na felicii. Můžete mi s tím někdo píchnout? Máte nějaké schéma? Měl jsem doma Etku, ale už jí nemůžu spustit. Mrknete se mi do ní někdo?
Fakt už mě nebaví stát u stojanu 20 minut než nacintám do nádzže plnou. O zdržování ostatních motoristů ve frontě na palivo nemluvě :D

Díky mockrát s odstrněním tohoto problému
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Tady máš stránky z Cedrycha, snad ti to pomůže

ObrázekObrázek
slegrusik - FK

Fajn, díky mockrát! Snad už na to nějak přijdeme ;)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

za nádrží je takový pružný esíčko a v spoji toho esíčka s plastovou trubkou na straně dál od nádrže je zpětná klapka .... v tomhle spoji bych to rozpojil a podíval se na tu klapku jestli neni nějaká přikouslá :study:
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

A nemůže být nějaký problém s přicpanejma odvzdušňovacíma hadicema? Jen tak teoretizuju, nevím přesně jak to tam je...u fáčka mpi jsem musel taky pomalu začít tankovat, když jsem hned pustil naplno tak mě to chrstlo zpátky na boty. Zkusil jsem to jen tak letmo zkouknout tehdy, ale vůbec jsem nebyl z toho systému moudrej...tak jsem to bral jako danej fakt a vždy při tankování na to pamatoval. Prostě jsem to nepořešil...
fakir - FK

Příspěvek od fakir - FK »

Kluci jak to dopadlo s tím tankováním ? Mám uplně stejnej problém a už jsem měl fidlu i v servisu a nikde nic špatnýho nebylo i všechny odfuky z nádrže jsou OK jenže prostě když chci natankovat tak u toho stojím jak trotl a cvak a cvak a plif po deckách už z toho jsem šedivej :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To samé se mi stalo v pátek, nádrž byla prázdná, že svítilo hladový oko a podařilo se mi natankovat jen asi 10 litrů pak pistole neustále vypínala. Přejel jsem 15km k jiné pumpě a tam bez problémů. Možná to způsobilo vedro, cca 35°C, kdy se v prázdné rozpálené nádrž tvoří velké množství plynů, které brání nově přitékajícímu benzínu volně stékat hadicí do nádrže nebo za to může moc citlivá pistole.
Stalo se mi to jen jednou a hned za chvilku problém zmizel. Přikláněl bych se k těm plynům z prázné nádrže, když vezmu v potaz, že nádž je nad vozovkou, která jerozpálená na cca 50°C. Jak se mi podařilo trochu natankovat, tak už problém zmizel. Těch plynů se tvoří pravděpodobně tolik, že nestačí odcházet slabou odvdušňovací trubkou a derou se ven hlavní napouštěcí rourou.
Máte tento problém i v jiných měsících než jenom v létě? Pak by to mohla být zacpaná nebo skříplá odvzdušňovací hadice.
fakir - FK

Všechny odvzdušňovací hadice jsou v pořádku měl jsem to v servise a byl jsem u toho když mechanik každou kontroloval a profukoval a zkoušel jestli je průchozí a žádnou závadu nenašel. Dneska jsem tankoval znova a bylo jen 3,5°C tak že teplem to opravdu nebude. Tentokrát je to po třetí za sebou co se mi to stalo a je jedno u jaký pumpy tankuju dělá to vždy.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A kontrolovali jste i hlavní palivovou trubku, kterou je vedeno palivo do nádrže? Třeba ti tam někdo něco hodil a je to přicpané. Někde přece ten problém být musí. Palivo se nedostává dostatečně rycle dolů a pistole vypíná.
fakir - FK

Podle všeho to vypadá na zpětnou klapku někde u nádrže :cry:
Odpovědět