[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1823: Undefined array key 4555 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1833: Trying to access array offset on value of type null [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1833: Trying to access array offset on value of type null Centrál - zapojení blinkrů - Stránky 2 - FeliciaKlub
martinsz píše:Takže asi takhle:
Sundal jsem polstrování na pátých dveří. Přimontoval servo. Pak jsem opatrně povytáhnul tu gumovou průchodku mezi 5. dveřma a karoserií a prostrčil odtamtud strunu, kterou jsem natáhl k servu. Na to přidělal dráty od serva a protáhl to pátými dveřmi. Pak jsem to strčil do auta. Tak jsem z kraje odehnul polstrování stropu a protál sloupkem "co vede do kufru" pak to nějak musíš dotáhnout prahem ke slouku, kde jsou pásy řidiče. tam najdeš dráty od serva v zadních dveřích a na to jednoduše připojích dráty od serva 5. dvaří. Barva k barvě. Ale pro jistotu stejně překontroluj, jestli se servo zamyká, když zamykáš auto, kdyby se odemykalo, tak jen prohodíš ty dráty
super....tak nejak sem si to predstavoval,ale ted v tom ma jasno.... diky...
Kupil som si pre istotu 3x dioda IN5408DC (1ks=5sk) a v obchode mi povedal, ze tato mi staci.Len neviem ako ju tam presne upevnit, pripojit aby fungovala spravne.Nemate nejake foto zapojenia
Caute
No davnejsie som zakladal temu kde som sa chcel dozvediet ako na central zapojit blinkre, no odpovede sa mi nepodarilo ziskat. Presiel som si cely postup ako to pozapajat. Takze hovorite ze staci (v mojom pripapade, ak mam len jeden drat z RJ ), rozdvojit ho, na kazdy koniec napajkovat diodu napr. P600 k 6A a pozapajat to na kabliky pod volantom na zelenocierny a ciernobiely. V tomto pripade budu iba pri zamknuti blikat len predne blinkre. A ked chcem aby bliklo cele vystrazne tak to mam ako pozapajat?
Eddie píše:Caute
No davnejsie som zakladal temu kde som sa chcel dozvediet ako na central zapojit blinkre, no odpovede sa mi nepodarilo ziskat. Presiel som si cely postup ako to pozapajat. Takze hovorite ze staci (v mojom pripapade, ak mam len jeden drat z RJ ), rozdvojit ho, na kazdy koniec napajkovat diodu napr. P600 k 6A a pozapajat to na kabliky pod volantom na zelenocierny a ciernobiely. V tomto pripade budu iba pri zamknuti blikat len predne blinkre. A ked chcem aby bliklo cele vystrazne tak to mam ako pozapajat?
Eddie píše:
Tam ale uz neotrebujem tie diody. A na aky drat to mam napojit?
Eddie....pokud ti leze z alarmu pouze jeden drát a chceš to dát na blinkry tak tam MUSÍŠ dát ty diody a zapojit to jak jsem kreslil.Pokud ti lezou z alarmu dva dráty tak jeden zapojíš na zelenočerný a druhý na bíločerný.
Takze ak som pochopil spravne, tak ked mam z RJ vyvody 2, tak nemusim davat tie diody? Stane sa nieco ked ich tam aj napriek tomu dam? Mam dialkove CZ Key s vyskakovackami.
Anonym píše:Takze ak som pochopil spravne, tak ked mam z RJ vyvody 2, tak nemusim davat tie diody? Stane sa nieco ked ich tam aj napriek tomu dam? Mam dialkove CZ Key s vyskakovackami.
Pokud máš dva vývody tak už je samotné rozdělení provedeno v řj.Dát je tam můžeš ale je to zbytečné.
Cauko
Tak dneska som sa do toho pustil. Zistil som ze mam na RJ dva vyvody. Takze som ich prepojil na ten zelenocierny a ciernobiely kabel pod volantom. No ked som zapol baterku tak to nefunguje. Ked vyhodim blinker tak sa to zamkne a stale to pracuje a ked hodim blinker na opacnu stranu tak sa to zase odomkne a zase pracuje. V com je asi chyba? Tu davam moju schemu centralu
Eddie píše:Cauko
Tak dneska som sa do toho pustil. Zistil som ze mam na RJ dva vyvody. Takze som ich prepojil na ten zelenocierny a ciernobiely kabel pod volantom. No ked som zapol baterku tak to nefunguje. Ked vyhodim blinker tak sa to zamkne a stale to pracuje a ked hodim blinker na opacnu stranu tak sa to zase odomkne a zase pracuje. V com je asi chyba? Tu davam moju schemu centralu
scani.jpg
No tak každej mluvíme o něčem jiným.Ty diody a připojení na ty dráty je signalizace od dálkovýho ovládání nebo alarmu že jsi auto odemkl nebo zamkl.Prostě zmáčkneš dálku,auto se odemkne/zamkne a zabliká blinkrama.To co jsi tam připojil ty jsou ovládací dráty mezi centrálním zamykáním a dálkou.Tzn pokud máš jen to co máš na tom obrázku tak na nějaký blinkry zapomeň.Musel by jsi dokoupit dálkové ovládání.Kapíšto?
Ivarek píše:
No tak každej mluvíme o něčem jiným.Ty diody a připojení na ty dráty je signalizace od dálkovýho ovládání nebo alarmu že jsi auto odemkl nebo zamkl.Prostě zmáčkneš dálku,auto se odemkne/zamkne a zabliká blinkrama.To co jsi tam připojil ty jsou ovládací dráty mezi centrálním zamykáním a dálkou.Tzn pokud máš jen to co máš na tom obrázku tak na nějaký blinkry zapomeň.Musel by jsi dokoupit dálkové ovládání.Kapíšto?
Ja mam central na dialku ale neviem co tam robia tie dva draty. Ten hnedy a biely. No este zo zadu RJ trci taky maly cierny drat ktory na tej scheme neni naznaceni.
Tak co je to potom za central ked schema vyzera hentak ako len na kluc, pritom to ide na dialku a ziadny vyvod z tej RJ nejde. Videli ste uz niekto taky central?
Eddie píše:Tak co je to potom za central ked schema vyzera hentak ako len na kluc, pritom to ide na dialku a ziadny vyvod z tej RJ nejde. Videli ste uz niekto taky central?
No já teda ne.Na tom tvým obrázku to je přímo napsaný...centrální zamykání na klíč.A jaký máš ty dálkový ovladače?Nebo nemáš odkaz kde jsi to koupil?
Ivarek píše:
Hmmm,hele a máš ještě jiný schéma než to dole?
Nemam v krabici bola len tato. Ale nechapem naco su tam tie dva kable, ked tam dalkove je. Ono ta cela schema je iba na klluc. Zajtra skusim vymontovat tu RJ a pofotim aby si videl co je to vlastne zac ten central.
Ivarek píše:No hlavně vyfoť ten konektor co jde do té řj co tam máš vlastně za dráty a co jsi kam zapojil a který ti zbyly.Jinak opravdu z toho nejsem moudrej.
Sice předbíhám ještě než jsou tady fotky toho "tajemného" centrálu-dálky, ale začínám mít pocit, že to je asi normální centrál na klíč a dovnitř je nějak "dopasovanej" modul pro dálkové ovládání. Po obyčejném centrálu pak zůstaly pro dálku nepotřebné 2 fousy zamknout-odemknout. Zřejmě tento výrobek nebude mít žádný vývod na signalizaci (maximálně je někde uvnitř krabičky, ale silně pochybuju). Jestli má ŘJ opravdu jen 8 vývodů (z toho 2 volné fungující jako zamknout/odemknout, jak se podařilo prokázat při zapojení na blinkry) + 1 "ocásek" antény, tak má eddie zřejmě smůlu...bude to nějaký hybrid bez funkce signalizace...
borlan píše:Sice předbíhám ještě než jsou tady fotky toho "tajemného" centrálu-dálky, ale začínám mít pocit, že to je asi normální centrál na klíč a dovnitř je nějak "dopasovanej" modul pro dálkové ovládání. Po obyčejném centrálu pak zůstaly pro dálku nepotřebné 2 fousy zamknout-odemknout. Zřejmě tento výrobek nebude mít žádný vývod na signalizaci (maximálně je někde uvnitř krabičky, ale silně pochybuju). Jestli má ŘJ opravdu jen 8 vývodů (z toho 2 volné fungující jako zamknout/odemknout, jak se podařilo prokázat při zapojení na blinkry) + 1 "ocásek" antény, tak má eddie zřejmě smůlu...bude to nějaký hybrid bez funkce signalizace...
No to teda hybrid je a dobry ale stal ma 2500 Sk,- je to smejd odhodim ho na smetisko. Clovek si kupi central za take peniaze a neni tam nic ani len vyvod na blinkre a este sa mi aj posralo servo u vodica ale vyreklamovali mi ho a poslali novy. Poradte aka znacka je dobra a ktora ma vyvod na blinkre. Moj ujo si ide do feldy kupovat central tak nech si nekupi to co ja.
To Ivarek........na aky server ti mam uploadnut tie fotky. Mam to dokopy 25 Mb. Ale myslim ze je zbytocne ti ich posielat lebo ako hovori borlan ale ked pre zaujimavost tak ti ich mozem poslat
No mě to taky napadlo že to bude nějaký bastl,ale nějak se mi to nezdálo.Abych se přiznal tak jsem ještě neviděl dálku která by neměla výstup na blinkry.Naopak.To je minimum.To bych jim teda omlátil o hlavu.Nemůžeš to vrátit?
Ivarek píše:No mě to taky napadlo že to bude nějaký bastl,ale nějak se mi to nezdálo.Abych se přiznal tak jsem ještě neviděl dálku která by neměla výstup na blinkry.Naopak.To je minimum.To bych jim teda omlátil o hlavu.Nemůžeš to vrátit?
Ja uz to mam dom asi tak 1,5 roka. Ale napada ma jedna vec ked su tam tie dva draty na pripojenie dalkoveho, tak staci si zohnat RJ na DO a ta uz bude mat vyvod na blinkri. Alebo viznas sa dobre v tomto? Ze by som rozobral RJ a nejako tam skusil najst ten kontakt odkial by mohol ist ten jeden drat a pripajkovat ho tam.
Eddie píše:
Ja uz to mam dom asi tak 1,5 roka. Ale napada ma jedna vec ked su tam tie dva draty na pripojenie dalkoveho, tak staci si zohnat RJ na DO a ta uz bude mat vyvod na blinkri. Alebo viznas sa dobre v tomto? Ze by som rozobral RJ a nejako tam skusil najst ten kontakt odkial by mohol ist ten jeden drat a pripajkovat ho tam.
Ano,tak by to šlo dokoupit další dálku která má ten výstup na blinkry.A co se týký tyhle tak pochybuju že by ses mohl uvnitř někde chytit a ty blinkry napojit.
Ivarek píše:
Ano,tak by to šlo dokoupit další dálku která má ten výstup na blinkry.A co se týký tyhle tak pochybuju že by ses mohl uvnitř někde chytit a ty blinkry napojit.
A kolko asi moze stat take DO ktore ma vyvody na blinkre?
Vykaslem sa na to, za prve to stoji dost a za to blikanie mi to nestoji. Mam na teba este jednu otazocku. Z mojej RJ idu kable von z toho ide 5 kablov na jeden servomotorcek, jeden ide na baterku a potom su tam tie 2 na to dialkove, to je spolu 8 kablov. Z tych 5 kablov co idu na servomotorcek sa potom rezdeluje modry a zeleny a tie potom idu na ostatne servomotorceky. Ked zapojim servomotorcek na 5 dvere (kufor) na ten modry a zeleny malo by to fungovat?
Eddie píše:
Vykaslem sa na to, za prve to stoji dost a za to blikanie mi to nestoji. Mam na teba este jednu otazocku. Z mojej RJ idu kable von z toho ide 5 kablov na jeden servomotorcek, jeden ide na baterku a potom su tam tie 2 na to dialkove, to je spolu 8 kablov. Z tych 5 kablov co idu na servomotorcek sa potom rezdeluje modry a zeleny a tie potom idu na ostatne servomotorceky. Ked zapojim servomotorcek na 5 dvere (kufor) na ten modry a zeleny malo by to fungovat?
P4080006i.jpg
ANO, zapojíš to normálně paralerně s ostatními servy. Nejlepší je to na LZ dveře, je to nejblíže.
Hm,tak asi je to opravdu bastl centrálu a nějaké levné dálky.Tak s tím asi nehneš.Ještě mě napadlo zkusit pro blikání použít impuls pro serva.Připojil bys relé paralelně k servu a když by se serva hejbli tak by relé poslalo šťávu na blinkry.Akorát by byl problém v tom že ten impuls bude dost krátkej a možná by to ani žárovky nestihlo rozsvítit.Pak bys musel vyrobit nějakéj zpožďovač třeba tak na cca 1 - 2 vteřiny.
Ahoj....tak sem vyoperoval pristrojovku a narazil na RJ centralu (na prave strane od volantu,je na ni schema zapojeni v cz jazyce).No a chtel sem se zetptat,zda kdyz zapojim ty dva traty co jdou z RJ alarmu na vystrazna svetla na zelenocerny a cernobili treba k pacce leveho blinkru,tak jestli mi nebude blikat jen leva strana vystraznych svetel pri zamknuti nebo odemknuti?? A jeste sem narazlil na to,ze dole ve sloupku jdou 3 zelenocerny kabely....do toho konektoru(do samce ),ale ja to musim zapojit asi za samici co jde prahem ne,nebo je to jedno?A ten drat benzinoveho cerpadla ma jakou barvu? Dekuji vam moc moc moc za rady....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 11. dub 2008 22:16:05, celkem upraveno 1 x.
Othon píše:Ahoj....tak sem vyoperoval pristrojovku a narazil na RJ centralu (na prave strane od volantu,je na ni schema zapojeni v cz jazyce).No a chtel sem se zetptat,zda kdyz zapojim ty dva traty co jdou z RJ alarmu na vystrazna svetla na zelenocerny a cernobili treba k pacce leveho blinkru,tak jestli mi nebude blikat jen leva strana vystraznych svetel pri zamknuti nebo odemknuti?? A jeste sem narazlil na to,ze dole ve sloupku jdou 3 zelenocerny kabely....do toho konektoru(do samce co je vytazeny na fotce),ale ja to musim zapojit asi za samici co jde prahem ne,nebo je to jedno?A ten drat benzinoveho cerpadla ma jakou barvu? Dekuji vam moc moc moc za rady....
Ty 2 dráty z řj na signalizaci zapoj na černobílý a černozelený drát u přepínače blinkrů nebo u spínače výstražných světel.Bude to blikat tak jak má,neboj.
A drát čerpadla najdeš v 10ti pinové svorkovnici dole vlevo na sloupku,kde zezadu přichází do konektoru červenožlutý a z konektoru odchází do pojistkové skříně drát červený.A v tom konektoru je to pin č.6.
Ivarek píše:A drát čerpadla najdeš v 10ti pinové svorkovnici dole vlevo na sloupku,kde zezadu přichází do konektoru červenožlutý a z konektoru odchází do pojistkové skříně drát červený.A v tom konektoru je to pin č.6.
Diky moc....hned zitra to musim nejak sesmolit..doufam ze mi to pak pojede A jeste jednu otazecku drat k dvernim spinacum je hnedobili? Moc diky...
Othon píše:
Diky moc....hned zitra to musim nejak sesmolit..doufam ze mi to pak pojede A jeste jednu otazecku drat k dvernim spinacum je hnedobili? Moc diky...
No,ted sem koukal ze mam od alarmu ale tri draty na koncovy spinace....resp. dva,jeden je na kapotu a kufr.... jeden je + a druhy -,jak to tedy propojit kdyz od koncaku jde tedy jen jeden drat? Jeste tu mam dalsi nejasno Foto poslu na meil.... a byl bych hrozne rad kdyby si mi to pomohl rozlustit....protoze s timhle si fakt nevim rady.... Nefunguje tohle podobne jako "klasickej" Imobilizer ktery v aute mam? Dky moc....
Othon píše:No,ted sem koukal ze mam od alarmu ale tri draty na koncovy spinace....resp. dva,jeden je na kapotu a kufr.... jeden je + a druhy -,jak to tedy propojit kdyz od koncaku jde tedy jen jeden drat? Jeste tu mam dalsi nejasno Foto poslu na meil.... a byl bych hrozne rad kdyby si mi to pomohl rozlustit....protoze s timhle si fakt nevim rady.... Nefunguje tohle podobne jako "klasickej" Imobilizer ktery v aute mam? Dky moc....
Dráty který maj spínat na + prostě ignoruj.Jsou buď na dodatečný senzory anebo na auta který mají dveřní spínače ovládaný plusem.Jelikož máš jen jeden drát který reaguje na spojení s mínusem musel bys kapotu a kufr připojit ke dveřním spínačům,tzn otevřeš jakýkoliv dveře nebo haupnu,rozsvítí se ti stropní světýlko.
Ivarek píše:
Dráty který maj spínat na + prostě ignoruj.Jsou buď na dodatečný senzory anebo na auta který mají dveřní spínače ovládaný plusem.Jelikož máš jen jeden drát který reaguje na spojení s mínusem musel bys kapotu a kufr připojit ke dveřním spínačům,tzn otevřeš jakýkoliv dveře nebo haupnu,rozsvítí se ti stropní světýlko.
No...zapojil sem tam kabel + na bilohnedej...- sem npripojoval...Ale nechapu,proc houka houkačka od signalizace rozsvicenych svetel.Musim zavrit dvere vsechny a pak svina stichne...je to sileny ted sem to dodal a az zitra to odskousim,pac ted uz na to nemam nervy a ani nemuzu tady budit lidi....