Hladina oleje
-
Standa3
Hladina oleje
Chtěl bych se zeptat, kde u Felicie 1,6 držíte hladinu oleje, aby se vám nezanášela klapka, jestli na spodní rysce MIN nebo mezi ryskami MIN a MAX.Podle mě by se měl držet na spodní rysce
-
smazany clen - FK
Re: Hladina oleje
já, když sem auto koupil, jsem měl olej na MAX a doléval sem, olej mizel, nyní je na MIN a drží stálou hladinu-něco málo nad MIN dle mě to je pro auto nejlepší 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky tak, něco málo nad MIN
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Fous pod půlku v autě které olej nežere.
Při spodní hranici u auta, které olej žere. Nepozoruju ale rozdíl ve spotřebě oleje, když je ho tam do půl měrky. Olej to bere kolem ventilů a na to hladina dole ve vaně nemůže mít vliv.
Při spodní hranici u auta, které olej žere. Nepozoruju ale rozdíl ve spotřebě oleje, když je ho tam do půl měrky. Olej to bere kolem ventilů a na to hladina dole ve vaně nemůže mít vliv.
-
Jurka - FK
já dycky doleju něco pod max a až je něco nad min zase doleju něco pod max. Dejme tomu snažím s eto udržovat tak nad půlkou.... Zjistil sem, že když mám už u minima tak o dost častěji a déle cvaká motor po startu
-
Standa3
Kdybych měl hladinu oleje u horní rysky MAX, tak by se mohla zanášet škrtící klapka?Známý má hladinu pořád na MAX a nemá žádné problémy s klapkou.
-
stony - FK
Já taky na max asi 40 tisíc km a klapku čistit nemusím. Nepozoruju nějaké zvláštní chování motoru.
Vždycky to doliju na max a vím že se nemusím těch 12 tisíc km starat. Klesene mi to tak do půlky mezi rysky.
Vždycky to doliju na max a vím že se nemusím těch 12 tisíc km starat. Klesene mi to tak do půlky mezi rysky.
U 1,3 jo, ale u 1,6 se doporučuje držet hladinu raději níž.
-
smazany clen - FK
Zdarec, abych nezakládal další téma, chci se zeptat, je normální, že když projíždím ostrou delší zatáčku tak že mi svítí mazání???
-
tgfh - FK
Není, nesmí to dělat, je někde chyba. Nejprve bych zkontroloval hladinu oleje, pak se podíval jak je starý a zkontroloval motor na únik oleje, dále zkontoloval jestli není ve nádobce pro chladící kapalinu olej, jestli není černá voda, ideální kdyby jsi trošku vycucnul do bílé nádobky a podíval se podrobněji. Voda je vždycky trošku špinavá, ale nesmí být moc.
Pokud bude všechno v pořádku je potřeba zajet do servisu nebo k někomu kdo se na to podívá. Podlě mě to bude buď starý olej nebo nedostačující množství pleje.
Pokud bude všechno v pořádku je potřeba zajet do servisu nebo k někomu kdo se na to podívá. Podlě mě to bude buď starý olej nebo nedostačující množství pleje.
-
Kristensen - FK
v žádném případě by se to nemělo rozsvěcovat, ještě se zkus nějak ujistit zda je to pravdu mazání protože občas se stane že na feldách problikne brzda, je taky červená a ono jak to blikne tak si člověk není jistej. Jinak u 1,6 vytrhnout odvětrávací hadici pryč a otvor ve směru do klapky ucpat a olej udržovat v průběhu používaní vozidla mezi ryskama, pokud to spadne na MIN tak dolejt jen do půlky, nelejt to po MAX ten motor to stejně vyhází a MAX je bráno pro plnění při výměně oleje.
-
Tommyk - FK
Kristensen: a co dole u motoru to odvětrávání? to necháš olej blejt na motor?
nebo jak to tam je?
-
Kristensen - FK
vytrhneš to jen nahoře jak to jde do sání a na tu hadici hodíš odvětrávací filtřík
-
Tommyk - FK
ten se za chvíli zasere od oleje a nebude to odvětrávat... lepší je to dát do nějaký nádobky (třeba od ostřikovačů ze Š120).. do víčka udělat díru pro hadici a jednu díru vedle na odvětrání 
ten filtřík bych šoupnul na klapku (sání) na místo kde byla dřív hadice..
ten filtřík bych šoupnul na klapku (sání) na místo kde byla dřív hadice..
-
smazany clen - FK
tak mi opravdu v zatáčkách svítil olej, měl sem ho tam cca 5mm pod ryskou
nikdy to ta potvůrka nedělala....a konec výfuku je mastnej, to mi asi už začala ten olej papat viďte? 
Pokud jsi to nikde nespařil,tak to budou jen ztvrdlý gufírka.Dolej to mezi rysky a pozoruj to každých 100km. 
-
smazany clen - FK
já ho mělnil ten olej, bylo tam 195500 a nalil sem to na MIN pac jinak se to hodně ztrácí, nebo něco nad min skoro k polovině...a nyní mám 199 tis.....tak za tu dobu se to ztratilo no:( a nespařil sem ji, nevím, co to...co s tím ?....nechci aby žrala olej sakra 
-
smazany clen - FK
hodně se mi oleje dostává pryč přes odsávání klikovky do klapky......mám od toho klapku.......ale to když tam toho oleje naleju hodně, to pak ta klapka je hotová
tomakec,jestli jsi ji nespařil,dřív tolik nefoukala do klapky a začala to dělat během krátké doby,tak to nebudou pístní kroužky ,ale asi zasviněný odlučovač oleje.Je to z vnitřní strany bloku ta krabička z černýho plastu,z které jde gumovou hadicí odvětrání do klapky.Chce to vyšroubovat,vyndat ven a vyčistit ten nesmysl.Bohužel bez zvedáku přístup na dvě věci.

Dobrej, mám nejak taky problem ohledne hladiny oleje. přešel jsem z octávky na fildu, menil olej a narval jsem tam 4 litry!!!!!
což byla chyba a nikde jsem se nedozvedel kolik tam mám dávat....hladina byla nad riskou.....zacal se mi dostávat olej až do rozdelovače!!!!!
tak jsem oleje upustil...mám to k horni risce...ale stále se to dostáva do rozdelovače, čímž mi zadelává na problem- stratovaní!!! svičky nové- sice 3-bodové ale pořád trošku déle trvá než to chytne....je potžeba nejak menit ten spoj mezi rozdelovacem a vačkou?? dík za jakoukoli pomoc nemáte nekdo nekde nejaké schéma??? nebo nejaký link???§ Tom
ten návštevnik jsem já...zapomnel jsem se přihlásit...jinak jsem chodil na octavia club...ale o feliciich tam toho moc neni...konečne jsem našel to co hledám- forum o feliciich!!!
favorit lpg, rapid lpg , felicie 1.3 lpg , octávie 2.0 combi lpg , felicie 1.6 lpg
-
Kristensen - FK
a kterou felicii myslíš? 1,3 nebo 1,6? Protože do 1,3 patřej 4 litry a nemůže to nic dělat pokud opravdu vypustíš všechen olej a dáš nov ej prázdnej filtr. U 1,6 je skoro až moc 3,5 litru.
1.6 mám a o té se taky bavím. No asi ješte vypustím trochu oleje.Kristensen píše:a kterou felicii myslíš? 1,3 nebo 1,6? Protože do 1,3 patřej 4 litry a nemůže to nic dělat pokud opravdu vypustíš všechen olej a dáš nov ej prázdnej filtr. U 1,6 je skoro až moc 3,5 litru.
favorit lpg, rapid lpg , felicie 1.3 lpg , octávie 2.0 combi lpg , felicie 1.6 lpg
Já dávám 3litry a je to ve třech čtvrtinách měrky.Někdo dává jen 2,7litru a je to pak mezi ryskami.Jinak mezi námi:poprvé,když jsem ji koupil,taky jsem nalil 4litry a pak jsem odpouštěl.
U tohohle motoru je to moc i po horní rysku(3,3litru).Budeš mít i zasviněnou klapku olejem,tak ji vyčisti.
hm...nemáte tu nekdo návod na vyčištení škrtící klapky???? TomJoS píše:Já dávám 3litry a je to ve třech čtvrtinách měrky.Někdo dává jen 2,7litru a je to pak mezi ryskami.Jinak mezi námi:poprvé,když jsem ji koupil,taky jsem nalil 4litry a pak jsem odpouštěl.U tohohle motoru je to moc i po horní rysku(3,3litru).Budeš mít i zasviněnou klapku olejem,tak ji vyčisti.
-
Kristensen - FK
odpojíš baterku, sundáš kryt motoru sundáš plastovou sací trubku, odpojíš lanko plynu, vytáhneš jeden konektor na klapce, odpojíš hadici odvětrání nádobky na klapce, povolíš 4 inbusy na klapce, benzínem nebo nějakým odmašťovákem vyčistíš hrdlo klapky do stříbrna do zlata a postup zpět opačnej. potom motor ohřeješ na provozní teplotu, vypneš, odpojíš mínus z baterky, zapneš klíček do polohy kdy by měly svítit kontrolky a připojíš mínus počkáš cca 10-15 vteřin až si klapka najede polohy pak vypneš klíček alespoň na 30 vteřin a je hotovo.
-
vojtam - FK
Jaký by měl být rozdíl hladiny oleje např. pět minut po zhasnutí motoru a když motor jeden den stojí?
Mě to dělá tak 7 mm. Nedávno jsem měnil olej a fitr (Total 5W40 a orig. škoda filt) a mám podezdření, že na filtru propouští zpětná klapka, protože aji kontrolka mazání svítí po stratu o něco déle, než svítila dříve (filtr MANN).
Děkuji.
Mě to dělá tak 7 mm. Nedávno jsem měnil olej a fitr (Total 5W40 a orig. škoda filt) a mám podezdření, že na filtru propouští zpětná klapka, protože aji kontrolka mazání svítí po stratu o něco déle, než svítila dříve (filtr MANN).
Děkuji.
-
crazyduke - FK
Tak jsem dopadl úplně stejně... olej se sotva dotýkal měrky, tak jsem si myslel než dolít 2L, tak udělám rovnou výměnu a koupil jsem 5L kanystr a vypustil tu špetku oleje co tam zůstala a vyměnil filtr a dolil 4L nového oleje (zvyk z octávie, feliny 1,3, rapida, Sharana) a ejhle skoro cenťák nad riskou MAX....
Tak jsem to jel projet, s tím že se něco dostane do kanálků a filtru a "třeba" to pak bude na max...... Ale ono prd.... tak mě koukám čeká odpouštění!!!!! Kuwa co je to za auto, že je tam jen 3 L oleje při výměně!!!!
Tak jsem to jel projet, s tím že se něco dostane do kanálků a filtru a "třeba" to pak bude na max...... Ale ono prd.... tak mě koukám čeká odpouštění!!!!! Kuwa co je to za auto, že je tam jen 3 L oleje při výměně!!!!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
3 litry je až kam. Když to olej nežere, tak stačí fous přes 2,5 litru.
Koupíš pětilitrovku a máš na dvě výměny
Koupíš pětilitrovku a máš na dvě výměny
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když přijedeš s prohřátým motorem, koukneš kolik je tam oleje, tak druhý den by ho tam mělo být tak o 2-3 milimetry víc.vojtam píše:Jaký by měl být rozdíl hladiny oleje např. pět minut po zhasnutí motoru a když motor jeden den stojí?
Děkuji.
Po krátkém nastartování studeného motoru to na měrce dělá tak 5mm.
Mě hladina oleje taky lítala snad o 10mm a bylo to pravděpodobně filtrem.
-
crazyduke - FK
Odpuštěno 1L oleje a na měrce je olej na MAX... žere olej, tak jsem to nechal, stejně s tím jezdí ženský na nákupy tak jim to stačí....
-
vojtam - FK
Atnarfus píše: Když přijedeš s prohřátým motorem, koukneš kolik je tam oleje, tak druhý den by ho tam mělo být tak o 2-3 milimetry víc.
Po krátkém nastartování studeného motoru to na měrce dělá tak 5mm.
Mě hladina oleje taky lítala snad o 10mm a bylo to pravděpodobně filtrem.
Díky, bylo to tím filtrem - zpětná klapka vůbec netěsnila
Teď tam je zase Mann a je to bez problémů.