Samo vyřazování 5 rychlosti

vše okolo převodovek
Scorpio - FK

Samo vyřazování 5 rychlosti

Příspěvek od Scorpio - FK »

Nevim proč ale když jedu 80 - 120 tak se mi petka sama vyrazuje z niceho nic....a kdyz ji nasilim podrzim v ruce tak to jako kdyby jebne ... jako by nekdo bouchl do prevodovky xDD kdo s tim ma skusenosti? diky za odpovědi :)
Chose

Re: Samo vyřazování 5 rychlosti

Příspěvek od Chose »

Už sem tohle řešil jak na feldě,tak na laguně a taky na dukatu.Na pětkovém soukolí byly povolené matice.Zhod boční kryt převodovky a uvidíš,možná že bude aj vyskočený nejaký synchronizační klínek,nebo bude strhaný celý synchron :? a třeba dotáhneš jenom ty matice a bude všechno OK ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

měl jsem podobný problem...při 90km/h mi taky vylitla 5ka..nejdřiv to bylo jen občas a pak se to opakovalo docela často....
boužel jsem měl vymlaceny zuby na 5tým přev. stupni :(
Scorpio - FK

ja to tam nekdy drzim nasilim at to nedela a stejne vyskakuje a jde milionkrat pres zuby tak jsem je domlatil asi vsechny xDDD no mrknu se na to v patek skusim to teda sundat a mrknout se na ty matice....ten krit uvažuju bude asi ze spoda auta a jak jde radici paka OK? at nesundavam neco jineho xDD
Chose

Příspěvek od Chose »

Je to ten boční dekl(víko skříně)co je na něm silendblok přes který visí převodovka na kastli.
Scorpio - FK

ok v sobotu na to mrknu a napisu co s tym je když tak co dal ;)
Scorpio - FK

Jo a ještě je tu jeden problem když jedu a zařažim 5 tak to tak divně piska když šlapu na plyn...ale když nešlapu tak to neděla nechapu co to muže byt,,
Chose

Příspěvek od Chose »

Máš v té převodovce vůbec olej?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Ach jo.Spousta lidí ti tu psala že máš volné pětkové kolo.Běžná závada.Sundej dekl a dotáhni to...A nebo jseti tomu vůbec nerozumíš tak si to nech udělat v servisu.Jestli jsi tu pětku léčil na silu,tak bude stejně smetený minimálně synchron.Pískání ti dělá právě to kolo.Posune se bokem a zabírá na půl zubu.Jestli s tím tak jezdíš delší dobu,tak ta skříň bude možná už aji trošku po smrti.Minimálně pětkové soukolí.
Scorpio - FK

Tomas6 píše:Ach jo.Spousta lidí ti tu psala že máš volné pětkové kolo.Běžná závada.Sundej dekl a dotáhni to...A nebo jseti tomu vůbec nerozumíš tak si to nech udělat v servisu.Jestli jsi tu pětku léčil na silu,tak bude stejně smetený minimálně synchron.Pískání ti dělá právě to kolo.Posune se bokem a zabírá na půl zubu.Jestli s tím tak jezdíš delší dobu,tak ta skříň bude možná už aji trošku po smrti.Minimálně pětkové soukolí.
jezdim s tim co to blbne teprv tyden skusim to teda sundat ten dekl a dotahnu co tam pujde xD asi v sobotu protoze tady v ove nemam rampu :-)
Odpovědět