Tak se též přidám s dotazem. Problém je stejný jako u všech v podobných tématech. Tedy za provozu auta naprosto v pohodě teplota pořád krásně přesně na 90°C, ale jak stojím delší dobu v koloně na volnoběh, tak mrška leze k těm 110°C a já jsem pak docela nervózní. Za dobu co s feldou jezdím se mi to tedy stalo asi třikrát, ale to jen proto, že většinou nestojím nějaké dlouhé kolony. Dvakrát se mi to stalo na stejném místě (ve Frýdku Místku na křižovatce kde se odbořuje ke Zdendovi a kde jsou pořád kolony) a včera když jsem hodinu popojížděl v koloně u Hranic. Když to bylo za tepla v tom Frýdku, tak jsem si říkal že je to možná normál, ale včera byla docela slušná kosa teda a přitom to zase v koloně lezlo takhle nahoru. Vždy to dojede tak, že se ručička dotkne spodku nuly na 110°C, jako je na obrázku co přidávám, pak zapne větrák (nevím který stupeň, ale teprve tehdy slyším že se fakt něco děje, tedy možná je to už druhý stupeň, těžko říct) a teplota dost rychle sjede někde nad 90°C a tohle se stále opakuje pokud stojím v koloně. Jakmile pak už popojíždím alespoň na jedničku, tak je zase normálně 90°C a klídek. Tedy asi vše funguje normálně, ale já potom v koloně upřeně sleduju jestli ta ručička opravdu zase spadne nebo ne.

Tedy mám tam dát taky nějaký ten termospínač s nižší teplotou spínání? Aby to pak zase moc nechladilo. Jak říkám, stalo se mi to jen párkrát, ale nerad bych aby to pak někde náhodou nezvládlo. Jinak je to tedy na dieselové feldě, kde by mělo spínat na první stupeň při 92-97°C, vypínat při 84°C a druhý stupeň při 105°C a vypínat při 91°C.
Tedy jak to máte na dieselových feldách vy v kolonách? Taky to takhle leze k těm 110°C a je to normální, nebo to mám řešit?