Nestartuje - vyřešeno: tajný spínač

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
vojttin

Nestartuje - vyřešeno: tajný spínač

Příspěvek od vojttin »

Zdravím všechny, po delší době sledování fóra jsem se rozhodl zaregistrovat, a ejhle - auto jako by to tušilo a 2 dny zpět KO. Snažil jsem se zde vyhledat informace, nicméně prosím o případné rady.

Jde o 1,3BMM 50Kw rok 1995 102tkm, auto já mám asi 2měsíce nicméně do té doby jezdilo. Postupně jsem vyměnil výfuk(krom kat celý), palivový, vzduchový a olejový filtr. Pociťoval jsem závadu, na fóru mnohokrát psanou, při sešlápnutí plynu ostřeji se dusilo a taky několikrát při jízdě spadly otáčky na minimum a chcíplo...ale jezdil jsem dál. po těchto zkušenostech jsem dal nový palec rozdělovače,víčko kabely a svíčky, klapka není zanesená. A teď mě vypeklo nadobro, při dojíždění na světelnou, kde teď v Brně stojí prostě jen chcíplo a už nestartuje, respektive točí, kontrolky svítí ale nechytne. Zkusil jsem dát nový snímač otáček ale ani to nepomohlo a nehází jiskru. Prosím neměl někdo podobné problémy a kde začít s opravou? hned kupovat modul zapalování se mi nechce :cry: Pravděpodobně hledat a měřit elektriku kam co jde, což nevím hodnoty a asi připojit na pc,že? Budu vděčný za rady nebo dotazy. Zatim ahoj
Hans - FK

Re: Nejede, kde začít?

Příspěvek od Hans - FK »

Prvně bych zkusil co jde udělat zadarmo a sice jak pálí svíčky a pak jestli jde do motoru benzín. Pokud by svíčky dávali jiskru a benzín tek, zajel bych na diagnostiku.

Řikáš rok 1995 a 102tkm, to je velice podezřelé. Opravdu může mít najeto mnohem víc a čerpadlo už může být kaput. Auto jsem neviděl, tak jen hádám, kilometry můžou skutečně sedět. Projdi to a dej vědět.
vojttin

Příspěvek od vojttin »

No svíčky právě jiskru nedávají, což mi je podezřelé.. a prosimtě jak zkusit jestli se benzín dostává k motoru? odpojit hadičku a klíčky na polohu rozsvícení kontrolek aby seplo čepadlo?díky. No auto popravdě nevím jestli má opravdu tyto kilometry, nicméně je to po otci přítelkyně a ten byl majitel od r 2000 kdy to mělo říkal cca 80tkm. stav motorové části a interiéru by dle mého i seděl, pouze kastle má své - byla sice garážovaná ale v mírném vlhku, což nedělalo dobrotu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Presne bud benzinove cerpadlo, nebo vysokonapetova civka. Mrkni bud do klapky zda je mokra jde benzin. Nebo ta hadice co je privod.
vojttin

Příspěvek od vojttin »

Ok zkusím na to zítra kouknout, jestli vstanu po noční.. ještě jedna věc, taky se poslední dobou třeba při sepnutí blikny mírně občas pohasínala kontrolka světel - což jestli se nepletu by mohl mít za následek zkrat, a taky hodně dávalo statickou elektřinu při zavírání auta(dost silně). ale kontakty při zběžné kontrole nejsou nijak zoxidované.. Kdyby ale přecijen čerpadlo vypovědělo službu, tak by jiskra měla být, ne? ta cívka by též byla možnost, ale raději nejdříve proměřit. no a na diagnostiku půjde tak jako tak.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Todle vypada jeste mozna i na nabijeni - alternator. Az se ti to podari nahodit zmer si dobijeni.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

vojttin píše:No svíčky právě jiskru nedávají.
Jelikož máš nové svíčky a zapalovací kabely tak to bude pravděpodobně cívka jak uvedl Kuladmin.
Pamatuji si na jeden případ, když v Brně u kolejí VUT startovali dva borci feldu. Šel jsem jim helfnout. Byla to MPi se zapalovací lištou. Stejná situace, při jízdě začal motor vynechávat až uplně zhasl, nešel nastartovat, svíčky nepálily. Všechno jsme prošli, už jsme chtěli jít pro měřák. Nakonec to byl ukroucený ( nebo překousaný ) vodič na liště.

Tím chcu říct, pokud to nebude cívka, bude nějaká podobná drobnost jako tohle.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

zkouknul bych ukostření motoru ;) to taky dokáže dost pozlobit
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
vojttin

Příspěvek od vojttin »

Bré ráno chlapi, nedalo mi to a vrhl jsem se po noční na postupnou kontrolu elektriky... a celou věc jsem vyřešil až trapným řešením, za to chcípnutí a následné nenastartování může až neuvěřitelně banální věc :lol: předchozí majitel snad ani o téhle věcičce nevěděl když jsem mu teď volal. Prostě nepochopitelně kousek od plynového pedálu(nad) se nachází vypínač elektriky pro start a navíc aby vše valilo musí být vystrčený.. :o A já jel zrovna ve velkých botách a jen jsem do tohoto spínače ťukl a byl problém na světě. No uff, aspoň už bručí. a teď se postupně zaměřím na to občasné pokuckávání a projdu komplet kostry atd. Děkuji Vám všem za názory k poruše. :thumright:
Odpovědět