Pomalé stěrače
-
Garazazahama - FK
Pomalé stěrače
Zdravim mam problém stěrače nejdou vždy jak by měly jeden den jsou dobře a druhý za stejné teploty se jen tak plouží po skle. Nechápu to. Je to další záhada na mem autě, motorek sem čistil a relátko v pojistkovce vyměnil ale je to furt to samý. A ted jak byly mrazy chtěl jsem setřít zbytek sněhu a myslel jsem že budu muset vylést abych jim pomoh. Jak se hned oteplilo zas je to v pohodě. Má někto s tímto zkušenost??
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomalé stěrače
Bud je mas pridreny nebo mozna i motorek ale spis zmer dobijeni altiku zatez ho topenim svetly apod.
-
Garazazahama - FK
tak ne napěti je gut s tama to nebude. Možná koupim novej motor steracu a uvidím.. ale jestli to tim taky nebude tak mě už ale vážně poskače.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak skus vycistit a namazat cepy raminek.
-
Peterecek - FK
ty motorky budou zamrzlé ... taky mi to párkrát stíralo trošku pomaleji, když jsou velké mrazy
-
a1ex - FK
nevyresil toto uz nekdo? mam ten stejnej problem resp. pritelkyne. ted ji uz nestiraji vubec, pravdepodobne praskla pojistka, jak se s nima motorek pral. jeste sem nemel cas na to kouknout, ale asi budou zatuhle ty tahla nebo tak neco...
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Mě dělá to samé,když jsou mrazy..Nevrtal jsem se v tom ale myslím si ,že bude přimrzlý motorek..
abych nemusel zakládat další téma ohledně stěračů...tak jsme se chtěl zeptat jaký má být přesný rozměr stěračů na krátkou felicii. děkuji
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Často bývá zatuhlá osa, která vystupuje z motorku stěračů. Tuk zatuhne a trochu to orezne. Musí se to rozebrat, osku i díru pořádně očistit a namazat. Pojede to jak nové.
1,6 sportline 1999
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Většinou to je v mrazech pomalejší protože motorek při mrazek se nedokáže ohřát a je ztuhlý zkus namazal čepy ramínek a tu osu co leze z motorku já jsem ji měl zkrz ty mraze oreznou tak jsem to musel celý rozebrat očistit řez a nějkým způsobem namazal a bylo to lepší, ono mrazy a třeba i unavenej motorek udělá svý. Za chvíli mrazy snad skončí tak to zatím jenom promaž a uvidíš jestli to bude dělat i za vyšších teplot. Jestli ano a namazání nepomůže tak asi novej ten vyjde tak cca 1000-1500kč docela pálka nebo vrakáč ale tam nemáš jistotu jestli to nebude dělat to samí
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Motorek se nepotřebuje zahřát. To jen ty zbytky tuku v tom čepu a v čepech ramen jsou tužší a kladou větší odpor. Pokud se problém včas neřeší, dojde ke zničení převodu nebo motorku vlivem velkého zatížení.
1,6 sportline 1999
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
No nevím co používáte za mazivo ale já mám ted nevím přesně ten název ale zachovává si stejnou hustotu i schopnosti mazání od -30/+150 aspon tak to je napsaný na obale. Já jsem rozdělával ten svůj a byl orezlej ten čep nebo ten převod na tu páku co vede z motorku odstranil jsem rez a promazal a bylo po problému. 
Naposledy upravil(a) MaxKiller dne stř 17. bře 2010 21:56:56, celkem upraveno 3 x.
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Minule mi začali stierače z ničoho nič stierať neuveriteľnou rýchlosťou. Až som bol prekvapený. Cca 3-4 dni som sa z toho tešil, no potom mi to nedalo a začal som felinu podozrievať že šije na mňa nejakú habaduru. A veruže sa aj tak stalo....po zmeraní napätia na baterke som skoro spadol z nôh, keď som tam videl po ľahkom pridaní plynu na voľnobehu hodnotu 19,5V. Moje obavy sa naplnili - stierače sa neumúdrili, zato regulátor napätia odišiel do motoristického neba
Takže sa vymenil a stierače si zasa stierajú svojím pôvodným, mierne spomaleným tempom....Už aby sa oteplilo a hneď vyčistím motorček od toho sajrajtu čo spomína Schimi.
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Ten můj tuk je Loctite 8104 nebo 8105 teď přesně nevím neníto určenona to ale skvěle slouží už řadu let. Odolný proti vodě a zachovává si stejnou hustotu a schopnosti od -30/+150
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
A kde sa to dá zohnať za nejakú rozumnú cenu?
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to kupoval tady u nás v mototechně myslím za zhruba 270,- 75ml je to docela drahý ale skvělá věc 
-
Garazazahama - FK
Problém s pomalými stěrači skoro po roce vyřešen, byl to alternátor, byla v prdeli jedna dioda, teď už vše fičí 2x rychlej a hlavně tak jak má.