Snímač otáček

Simos 2P
135M, 136M
vampiros - FK

výměna snímače otáček

Příspěvek od vampiros - FK »

Zdravim, koupil jsem si original snímač otáček a chtěl jsem ho vyměnit. Když jsem ho vyměnil a zapojil, tak ato ani neškytlo...vubec nechytlo. Dal jsem tam zpátky ten starý a normálně jsem nastartoval. Pak při porovnání obou snímačů jsem zjistil, že ten starý je menší (jen ten plast že je jakoby nižší)... a pak jsem si všiml, že ty dvě vymezující drážky přes které se nasazuje konektor jsou na druhé straně než u toho nového. Takže jsem musel ten konektor otočit abych ho na ten nový snímač mohl nasadit. A přitom jsem koupil origoš...nevíte někdo co s tím? Máte někdo podobnou zkušenost?
tgfh - FK

Re: výměna snímače otáček

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak ono ty čidla se postupem času sem tam ještě trošku "vyvíjí", např. jsem měnil před 2 měsíci čidlo teploty (chlad. kapaliny) a taky bylo o dost jiné i přes to, že se jednalo o originály.

Proč jsi to čidlo měnil, když to staré funguje? Pokud to nové nemůžeš vyzkoušet v jiném autě a dobře jsi ho zapojil tak asi reklamace.
vampiros - FK

Funguje do té míry, že s tím teď sice jezdím, ale při nižších otáčkách to dost cuká a volnoběh není ustálený. Na diagnostice mi hned několikrát vyskočila chyba snímače otáček.
Naposledy upravil(a) Maty dne čtv 23. dub 2009 9:11:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 .. předchozí citace
Petan.Boss - FK

Příspěvek od Petan.Boss - FK »

pokud máš jednobod tak je to normální že ti to píše žádný signál snímače otáček (hallův snímač), spíš bych to viděl na špinavou škrtící klapku
vampiros - FK

Ne ne...s klapkou problem nebude, tu jsem vyřešil už dávno. Jde mi jen o to proč nemůžu ani nastartovat, když tam dám nový snímač otáček. A proč tam ten konektor musím zapojit opačně než u toho původního...??? (navíc ten starý snímač má tu krytku úplně vydřenou od setrváku, že je v ní už díra).
Naposledy upravil(a) Maty dne čtv 23. dub 2009 12:56:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 .. předchozí citace
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A jsis si jisty ze mas koupeny spravny snimac otacek?? Se bojim ze to nekde (prodejce) popletl.
šimon

Příspěvek od šimon »

Zde je original snímač otáček kupovaný nový před necelým rokem.
škoda díl : 047 907 319 A
http://www.pixhost.org/show/183/259438_008.jpg
http://www.pixhost.org/show/183/259439_009.jpg
http://www.pixhost.org/show/183/259440_010.jpg
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

tento snimac ma aj 1.6 MPI? pretoze ked su problemy s autom ze znicoho nic mi klesnu otacky a potom sa ako keby znova sam nastartuje tak je problem v tomto snimaci alebo v snimaci ktory ja v rozdelovaci (Hallov snimac)???
vampiros - FK

šimon píše:Zde je original snímač otáček kupovaný nový před necelým rokem.
škoda díl : 047 907 319 A
http://www.pixhost.org/show/183/259438_008.jpg
http://www.pixhost.org/show/183/259439_009.jpg
http://www.pixhost.org/show/183/259440_010.jpg
No presne tento jsem taky koupil... a kdyz jsem ho porovnal s tim starym, co jsem vymontoval, tak je proste jiny. Nejvetsi rozdil je v tom, ze ten stary ma ty dve vymezovaci drazky na druhe strane a tudiz jsem ten konektor musel pri vymene otocit. A kazdopadne to pak vubec nejelo... tak nevim jestli je to tim...
wanna256 - FK

Snímač otáček

Příspěvek od wanna256 - FK »

Zdravim hoši,
má někdo zkušenost s rozdílem originálu snímače otáček a druhovýrobou??
Docela rozdíl v ceně . . . bude to fungovat?
Vit125
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač otáček

Příspěvek od Vit125 »

No měnili jsme ho na otcově feldě a koupili jsme ten levnější a ze 4 odzkoušených čidel ani jedno nešlo a to nekecám a až pak jsme koupili originál a ten šel v pohodě a myslim si že tak velkej rozdíl v ceně to není aby se člověk měl rozhodovat
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

môžem zaručiť že nebude , však čína stojí 450 a oirgo 650 to ťa zabije tých pár korún?
wanna256 - FK

Já sem našel čínu za 250 a orig za 550, tak se ptám, tak mě hned nemlaťte :D
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

To ešte len príde ..... :lol: :lol: :lol: . Daj origo a Čínu nechaj šikmookým. Vyser*e s tebou na ceste a preklaješ aj tých, čo si o nich nepočul.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

asi tak , proste ak vyskúšaš 4 snímače a až piaty funguje to o niečom svedčí . takisto čínsky snímač na bmm naštartoval a mpi ani bohovi , nechápem
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Suri: se ani nedivím protože do BMM patří snímač jinej než do MPi, jenže potom někdo zjistil že náhodou na některých za pomocí kabelové přechodky funguje snímač mpi v BMM a začalo se to prodávat jenže to opravdu funguje jen u některých, protože na BMM byly dvě délky snímačů a ještě se lišej některý hodnotama takže proto třeba ani MPi na něj nechtělo vrčet
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Já mám čínu druhým rokem a zatím funguje spolehlivě. Když jsem jí kupoval tak byly origo za cca 850.- a ta čína za 450.-
Ale pro jistotu vozím v autě starý origo, který po zahřátí začně vynechávat, ale na dojetí stačí.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
wanna256 - FK

A když ti po zahřátí začne vynechávat co ti to dělá?? Mě se to dusí jako prase a střílí to do sání, třeba 30-45 sec a potom se to začne cukat a rozjede se to jak drak a za cvhíli znova, a volnoběh když se to dusí je takovej hooooodně zvláštní.
edit/emilio52/odstraněna citace viz:pravidlo č.4.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 16. bře 2010 20:17:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Kristensen - lenže tá čína bola písaná ako univerzál BMM Mpi , akoto že ked som dal čidlo z mpi do bmmauto jazdilo ?

a pritom na tom bmm to išlo a na mpi nie , stej istej predajne od toho istého výrobcu , neriešim , radšej jazdím ako tlačím a volím origo
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Dle mého názoru se jedná o tak malou investici, že bych šel do kvality - nejspíš originálu, rozdíl v ceně dělá nějakou tu stovečku kterou stejně přehodíš několika násobně až budeš někde daleko a máš v tu chvíli auto nepojízdné, není to tak, že by jsi ještě někde dokulhal. Před domem to nikdy neodejde, vždycky když jsi někde "v Tatrách".

Tak si to dobře rozmysli.

Neříkám, může ten obyč. pracovat dobře, ale taky nemusí, pravděpodobnost selhání je jednoznačně vyšší.
WINKI - FK

Příspěvek od WINKI - FK »

Pozdravujem Vás,
som tu nový a zaregistoval som sa sem hlavne preto, lebo mám problém s Hallovým snímačom otáčok.
Mam na mojej felde najazdených cca 210 tis km, pričom mam od 90 tis km lpg. Doteraz bez problemov.
Pred nedavnom mi nešlo naštartovať, tak som to hodil na Wag a ukázalo mi chybu
1 Nalezeny chyby:
00515 - Halluv snimac (G40)
03-00 - zadny signal

Najprv som ho vyčistil, potom to asi 1 hod fungovalo. Ked som motor vypol, tak už som ho nenaštartoval a znova tato chyba.Ja tam mám snimač s kablikom, ale v predajni mi dali snímač bez kábla( že tie stare s kabliko sa už nepoužívajú), že to pasuje. Nahodil som to, ale nefunguje to zase ta ista chyba. Už som aj vymenil palec a hlavu rozdelovača, tiež všetky vysokonapätové káble.

Ak viete niekto, prosím poraďte.
Ďakujem

mam feldu 1,3 50 Kw nie Mpi Riadiaca jednotka BOSCH
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Mám BMM mě to píše tu samou chybu na netu jsem se dočetl že to žádná chyba není tak jsem to o víkendu dal na VAG COM a furt mě to psalo to stejné jelikož jsem to natočil tak mě to napsalo že je to bez závad. Tohle to jsem našel na netu

Další funkcí "Mazání paměti chyb" na tomto zařízení, je možnost tyto všechny uložené závady vymazat. Ale pozor, jenom pokud je závada Sporadická, tedy přechodná. Tedy pokud se uložený závada objevila např. na konektoru jenom díky wackelkontaktu, kdy se konektor zachvěje díky např. nerovnostem na silnici a přeruší se informace z tohoto snímače, nebo jeho napájení. A pokud se nadále tato závada již nevyskytuje. Když se jedná o závadu tzv. Statickou, tedy trvalou, která vznikla např. rozpojením konektoru, nebo zkratem vodiče na kostru např. prodřením ochranné izolace a následným dotykem na kostru, či jeho odpojením, nebo přerušením z důsledku poruchy a poškození tohoto snímače, musíme tuto závadu napřed odstranit, abychom paměť závad vymazali. Např. u staršího provedení systému řízení motoru Bosch Mono-Motronic MA 1.2.2, nebo MA 1.2.3 se při zapnutém zapalování objevovalo hlášení paměti chyb "Hallův snímač otáček - žádný signál". Zde se nejedná.o závadu, nýbrž o stav, kdy řídící jednotka motoru nemá žádnou informaci, o otáčení motoru z Hallova snímače otáček, umístěného nad ozubeným věncem setrvačníku. Pokud motor nastartujeme, a podíváme se opět do funkce vyčtení paměti závad, tak zde již žádnou chybu podobného znění nenalezneme, neboť ŘJ již má tuto informaci a vše je tedy v naprostém pořádku
WINKI - FK

ďakujem za tvoj príspevok. To by vysvetlovalo, prečo aj nový snímač ukazuje tú istú chybu a nedá sa naštartovať. To znamená, že by mohol byť snímač dobrý. Ale nevieš poradiť, kde hľadať chybu? keď som skúšal iskru, tak keď som vytiahol stredový kábel do rozdelovača a priblížil ku kostre, iskra v pohode.
Kabel som dal späť a vybral som kabel na 1 valec+ sviečka na kostru, iskra sa mi zdala slabá( akoby odpalovala v nie spravnom čase ). Sviečky sú dobré, palec, viko rozdelovača,kabel -nové.

Už mi z toho šibe....

Ak vieš ty alebo niekto iny, prosím poradte.
edit /emilio52/ smazána předchozí citace pravidlo č.4
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 16. bře 2010 20:15:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

wanna256 píše: A když ti po zahřátí začne vynechávat co ti to dělá?? Mě se to dusí jako prase a střílí to do sání, třeba 30-45 sec a potom se to začne cukat a rozjede se to jak drak a za cvhíli znova, a volnoběh když se to dusí je takovej hooooodně zvláštní.
Ne ne, dělalo mi to klasiku jako všem se spatným čidlem. Motor prostě začal vynechávat - cukal. Nejdříve to začínalo sem tam, a během měsíce se to dostalo do takového stádia, že to vynechávalo co cca 1 minutu a pak to nakonec chcíplo úplně. Stačilo 5 - 10 minut počkat a jelo to znova.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

No tak ja byl asi vyjimka. Na BMM bez jakyho koliv varovani najednou motor prestal tahnou a chcipl po nastartovani to vynechavalo a otackomer lital nahoru dolu. ale nebezelo to nikdy dyl nez 5s. Po schladnuti klasicky na par minut fungoval normalne.

M.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Hosani, ja mam problem s volnobehem. Studeny motor ma obcas na volnobeh tendenci chcipnout (ale nechcipne), zahraty motor to nedela. Klapka vycistena a nastavena minuly rok. Myslite, ze to muze byt snimac otacek? :scratch:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Tohle urcite nee.
Co cidlo teploty motoru ?

M.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

zkusim ho promerit, popr. vymenit
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Nejrychlejsi je z nekym prohodit a vyzkouset jde to rychle :) Bez spousteni vody.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Mozna doma jeste nejaky vyhrabu, zkusim ho teda prehodit :)
Kristensen - FK

mám takovej poznatek ke snímačům obvzláště k 1,3 MPi, jedna mě teď tady zlobila jakmile je studená tak nechytala ale jakmile už chytla tak jsem to už pak mohl zkoušet startovat jak jsem chtěl a chytala okamžitě, buď po dlouhé době startování nebo až na třetí čtvrtej pokus, po dlouhém čumění na aktuální data v diag a soustavném čekání do druhého dne jsem zjistil že prostě strašně dlouho trvá než na diag naskočej otáčky motoru tak jsem primitivně vytáhnul snímač zařadil 5ku a tahal za auto a dírou čuměl na setrvák, v jednom místě se začínal objevovat rezatej flek tak jsem ho opucoval nastříkal jsem setrvák sprejem na kontakty a je klid, auto chytá na cvrknutí.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Žeby železo neželezovalo? Nebo jsi odpojil konektor z čidla za po zapojení to dostalo kontakt a je po závadě???
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

kristen toje dobrej poznatek mě to občas takle pozlobí a pak chytne jen s přidanim plynem :scratch: juknu naten setrvak dik za inspiraci
naj - FK

Příspěvek od naj - FK »

Zdravím. To Kristensen: mám dotaz- jak poznám snímač na BMM a na MPI jaký je v nich rozdíl pohledem? Můj případ-výměna snímače /origo/ značeného na černém plastu žlutou tečkou s čísly výroby a znakem Škoda nahrazen stejně značeným s cenou cca600 Kč '' nejede''. Koupen druhý /v jiné prodejně-ten vyměňovaný jsem měl ''pro jistotu'' dříve koupený a tím pádem po záruce/ a vše OK!! Vzhledově, co se týká značení a i ceny, všechno stejné- závěr -zmetek? Měl jsem velké štěstí,že jsem odpojil plně naložený přívěs a přijel domů. Když to zdechlo,tak jsem stál doma před vraty. Člověk může být blbý neomezeně,ale občas musí být vděčný i za trochu štěstíčka.
Kristensen - FK

Jozefj píše:Žeby železo neželezovalo? Nebo jsi odpojil konektor z čidla za po zapojení to dostalo kontakt a je po závadě???

S kabelama se hejbalo předtím mockrát, i snímače se zkoušeli jiný měřilo se vedení napájení všechny piny v jednotce od snímače se zkontrolovali a pořád nic, pořád to nechytalo a pak jak se to očistilo tak to startuje už přes týden uplně v pohodě
Kristensen - FK

NAJ: Origo BMM má kabel, MPi je jen samotná kostička, teď se objevily MPi s nímače s přechodkou pro BMM ale u BMM byly použity dvě vejšky snímačů když je přehodíš jen špatně tak to nepujde nastartovat, když je přehodíš přímo blbě tak bude setrvák škrtat o snímač a ještě ho zničíš. Jinak ty MPi snímače do BMM jsem zatím nedával
franci13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od franci13 »

Kristensen píše:mám takovej poznatek ke snímačům obvzláště k 1,3 MPi, jedna mě teď tady zlobila jakmile je studená tak nechytala ale jakmile už chytla tak jsem to už pak mohl zkoušet startovat jak jsem chtěl a chytala okamžitě, buď po dlouhé době startování nebo až na třetí čtvrtej pokus, po dlouhém čumění na aktuální data v diag a soustavném čekání do druhého dne jsem zjistil že prostě strašně dlouho trvá než na diag naskočej otáčky motoru tak jsem primitivně vytáhnul snímač zařadil 5ku a tahal za auto a dírou čuměl na setrvák, v jednom místě se začínal objevovat rezatej flek tak jsem ho opucoval nastříkal jsem setrvák sprejem na kontakty a je klid, auto chytá na cvrknutí.
Chtěl bych se zeptat,čím a jak jsi ten setrvák čistil.Ten otvor po snimači je dost malý.Díky za odpověď.
naj - FK

Příspěvek od naj - FK »

Kristensen:Díky za hezké a srozumitelné vysvětlení .Kámoš měl problém u svého BMM a já mu měnil taky ten snímač,ale již jsem zapomněl na ten káblík se svorkovnicí a při hledání na internetu jsem narazil i na tu přechodku- čím víc roků,tím je ta mozkovna nějak prázdnější. Ale o rozdílných výškách jsem nevěděl-dík za upozornění!
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Snímače otáček BMM <-> MPI jsou záměnný.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Kristensen - FK

to je právě to že jsou a nejsou, ono to prostě někdy nefunguje, ela to je jedno. Jo jinak jak jsem ten setrvák očistil? No tou dírou po snímači a malíčkem
Stefi74 - FK

Kristensen píše: Jo jinak jak jsem ten setrvák očistil? No tou dírou po snímači a malíčkem
jj tak sem to udělal taky a mel sem naněm namotanej smirek 400 :lol: :lol:
Kristensen - FK

Na setrváku nebo na prstě, nebo prst na setrváku? :D
Stefi74 - FK

Na prstě :lol: :lol: :lol: :lol:
WINKI - FK

Takže môj problém vyriešený....
Skúšal som aj prečistiť zotrvačník(cez dieru pre snímač otáčok ) a tiež všetko možné ale nepomáhalo to...
Nakoniec som vymenil indukčku a auto ide ako utrhnuté z reťaze. Takže bola to indukčna cievka. Stojí síce 50 € ale už konečne to ide ako má..

Možno ak má niekto takýto problém, tak mu moje skúsenosti pomôžu. Prišiel som na ti tak, že kamoš má takú istú feldu, a vymienal som postupne
diely z jeho auta. Nechcelo sa mi kupovať len tak pre náhodu ...
kimirsen - FK

setrvák a snímač otáček 1,3MPI

Příspěvek od kimirsen - FK »

Zdravím, nemá někdo sejmuté průběhy co jdou ze snímače otáček do řídící jednotky ? Nebo alespoň vyfocený setrvák z MPI ? Potřeboval bych si doma nasimulovat otáčení motoru, jelikož si dělám takový zkušební přípravek pro řídící jednotky.

Díky..
JAWAEVO - FK

Re: setrvák a snímač otáček 1,3MPI

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

signál nájdeš v APM alebo E-TECH
kimirsen - FK

Příspěvek od kimirsen - FK »

a nehodil by jsi mi to sem ? Ani jeden z těch programů nemám.

Děkuji
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Odpovědět