buchanie do podlahy

vše okolo převodovek
Dewilo - FK

buchanie do podlahy

Příspěvek od Dewilo - FK »

dobry den mam taky problem.dnes som menil horne ulozenie prevodovky + som dolieval prevodovy olej.odvtedy pri volnobehu mi nieco silno bucha az sa to siri celym autom a citit to hlavne v podlahe-cele auto sa z toho klepe. v com som mohol spravit chybu pri vymene toho stvorcoveho ulozenia ? je problem ak som tam dal vela oleja ?
dakujem
schovka - FK

Re: buchanie do podlahy

Příspěvek od schovka - FK »

Zdravím, Já jsem v mládí přeplnil olejem převodovku v Škoda 120 a pěkný malér málem jsem se nevrátil ze zahraničí :lol: .Pěkně se přetlakovala a co mohlo to vyskákalo,jak se říká prevence je důležitá ;) .Měj se.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Nahoře na převodovce je myslím odvzdušňovák, takže přetlak ti půjde tadyma. Ale doporučuju to vypustit na srávnou hladinu.
S tím uložením mám to samé.
Já měnil vškeré silentbloky na převodovce i motoru (pumpa) a mám to hlučnější než před tím. Při akceleraci cítím, jak mi vibruje podlaha pod nohama :(

Existuje ještě jeden postup, který dokáže hlučnost snížit prý až o 20%

Jede o to uvolnit předpětí na silentblocích - povolíš šrouby na zavěšení převodovky tak, aby se s agregátem dalo pohybovat, potom takhle popojedeš po nějaké hrbolaté cestě cca 50m a posléze dotáhneš (neradno moc ostře akcelerovat a brzdit ať se agregát nešoupne z optimální polohy). Někdo to ještě dělá tak, že hodí ručku a párkrát cukne s autem dopředu a dozadu (přes motor).
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Dewilo - FK

Příspěvek od Dewilo - FK »

dobre tak ja to vsetko poskusam dnes a dam vediet.diky
JoS

Příspěvek od JoS »

Přesně,jak to říká Mexikan.Ještě doplním,že pokud nejde dát ten rámeček na střed,tak se vezme pilník a piluje se tak dlouho(otvory pro šrouby),až to přesně na střed vychází.Žádná s těch dvou krajních gum nesmí být stlačená a hliníkový nálitek víka převodovky musí být uprostřed.Pokud bude nutno vypilovat otvory abnormálně,použije se pod šrou nebo matici ještě jedna veliká podložka.Musí to vypadat cca takto:
Obrázek
Odpovědět