čep řízení a geometrie?

sisin - FK

čep řízení a geometrie?

Příspěvek od sisin - FK »

Protože jeden radí to a druhý ono a konkrétní odpověď jsem nějak nenašel tak se musím zeptat polopatě.Když vyměním levý čep řízení musím na geometrii nebo né?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Re: čep řízení a geometrie?

Příspěvek od SatandaS »

myslím že bys měl aspoň budeš mít jistotu že máš geometrii ok. Nevím jestli to jde jen tak od oka nastavit přesně podle toho jak tam byl původní.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Po tomto zakroku bys mel na geometrii.. Ale pokud mas ji dobrou.. a dobre to odmeris tak by ses mohl docela dobre trefit spravne . Ale geometrii doporucuji
sisin - FK

No právě,možná by se to dalo našroubovat do původní podoby,nějak označit,počítat závity,ale nejsem si jistý,že to bude na 100%.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

já bych geometrii rozhodně udělal..protože po těch tankodromech co jsou po zimě bych se nedivil kdyby byla rozhozená ;)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

oznaceni a pocitani zavitu se dela... ale pak kazdy servis stejne udela geometrii.. Udelej ji a budes mit klid a jistotu.
sisin - FK

kuwa zase 500,- v luftě!!! :puker: :salut:
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

A vymenil bych oba cepy preventivne aby se ta geo alespon trochu vyplatila. . .
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Pokud nechceš aby se ti blbě sjížděli pneu tak 100% udělat geometrii já jsem měnit sice spodní čep ale oproti starýmu když jsem tam dal novej se mi začali sjíždět nějak divně pneu tak jsem to radši hodil do servisu na geometrii a jenom kvůli jednomu spodnímu čepu jsem měl odchylku 6 stupňů což docela dost na jeden čep. Lepší dát cca 300,- za geometrii než cca 2000,- za nový pneu. :D
mikka

Příspěvek od mikka »

Chytré knížky říkají, že když se dodrží počet závitů, kterými je kulák našroubovaný na řídící tyči, tak se geometrie (sbíhavost) dělat nemusí. Ale to funguje jenom, když jsou staré a nové kuláky naprosto stejně dlouhé.
Změřil jsem si kdysi pro jistotu délky kuláků od středu víčka po konec se závitem, a celkovou délku, a zjistil jsem, že nové kuláky jsou při obou měřeních kratší o 2 mm. To je na sbíhavost sakra hodně.
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Tak to mě nenapadlo že by mohli být jiné délky, taky dobrej poznatek, tak už jenom proto už by se blbě odhadovala geometrie. Já jsem ji už kolikrát dělal starou domáckou metodou podle provázku a kupodivu to bylo +- skoro rovně ale lepší je vždy si nechat udělat geometrii na přístroji než doma ručně.
Odpovědět