Áčka (negativní odklon) na přední nápravě
-
Mescalero - FK
Áčka (negativní odklon) na přední nápravě
Zdravím Vás. Mám trošku problém s geometrií. Přední gumy se mi sjely zevnitř. Asi před rokem jsem měnil horní uložení tlumičů, ale to se mi nezdá že by to bylo tím. Když se na feldu podívám zepředu tak jsou kola trochu do "A" (Kola v přímém směru). Kuláky a uložení ramen je v poho. Náprava Benteler- nevykazuje známky poškození. Našel by se někdo s dobrou radou?
Taky by mě zajímalo jak by to řešili v servisech, když je odklon kol a záklon čepů dán konstrukcí a nejde seřídit. Kromě řezání ramen a změn jejich úhlů. 
-
Goofy - FK
Re: Geometrie nebo chyba?
a jak dlouho máš po geometrii??a to obě strany se sjeli ze vnitř??
-
Mescalero - FK
Na geometrii jsem zatím ještě nebyl. Obě přední gumy byly sjeté zevnitř. S kolegou jsme měřili sbíhavost a je v normě. No plus mínus 1mm.
-
Goofy - FK
no nevim..asi bych zajel na geometrii..je to zanedbatelná částka /kolem 300,-/ ..felicie jsou docela náchylný na geometrii...
kak by byla udělá přehodil bych kola a pak jen čekal jestli se to bude opakovat...
kak by byla udělá přehodil bych kola a pak jen čekal jestli se to bude opakovat...
-
Mescalero - FK
Kola jsem už přehodil, tak počkám ještě chvilku jestli bude náznak že se to objeví znova, tak na tu geometrii zajedu. Zatím dík. 
-
Collin - FK
pokud máš vše dobré jak píšeš a seš o tom přesvědčen tak Geo.. Cena za Geo 300,- Je docela krása.. U nás děláme Feldy kolem 800-900,-
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
docela drahe
ja platil 300 a pak nekde jinde 400, ale to mi museli trochu pootocit zadni napravou
ja platil 300 a pak nekde jinde 400, ale to mi museli trochu pootocit zadni napravou
-
Goofy - FK
já platil těch 300,- a bylo to v Přerovským origo servise škoda
/tak pul roku zpět/
-
Mescalero - FK
Tak včera jsem vyhodil převodovku, protože mi prosakoval olej, takže jsem znovu zkontroloval ramena a čepy. Dneska tam hodím tu převodovku zpátky a příští týden jedu na geometrii. Uvidíme co s tím udělají. pak napíšu.
-
Mescalero - FK
Takže mám po geometrii a mělo by to být už v pořádku. Byla tam dost velká rozbíhavost. Po krátké debatě jsme došli k tomu, že i výměna horního uložení tlumičů povede ke změně geometrie. Nedá se to nikdy usadit přesně na původní místo, a v mém případě se usadily směrem ven od podélné osy a tím došlo k oné rozbíhavosti. 500Kč a jezdí se dál. Takže vlastně moje chyba. 
-
breta1 - FK
To, ze vetsi vnitrni opotrebeni pneumatik je zpusobeno rozbihavosti, je jasne. Ale ze by se po vymene horniho ulozeni tlumice zmenila takto vyrazne sbihavost, tomu neverim.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Muze se zmenit v tom pripade ze se posledni geometrie delala uz na vymlacenejch gumach. Po vymene za nove se usadily ve ,, spravne poloze,,.
-
Mescalero - FK
Je to tak. Asi rok jsem jezdil v pohodě. když jsem přehazoval kola se zimníma, tak byl vzorek v pořádku. Na letních i zimních. Zpozoroval jsem to asi půl roku po tom co jsem dělal to horní uložení. Nic jiného jsem s tím nedělal. Takže jedině tím to mohlo být. Byl jsem 2x na STK (přes kolegu- neofic.) a proklepli mi veškeré vůle v nápravách. poprvé mi zjistili to horní uložení, a po druhé jsem tam byl teď před geometrií. Vše v poho.
-
breta1 - FK
To asi ne. Opotřebení pneumatik přece nemůže mít vliv na změnu sbíhavosti.Kuladmin píše:Muze se zmenit v tom pripade ze se posledni geometrie delala uz na vymlacenejch gumach. Po vymene za nove se usadily ve ,, spravne poloze,,.
-
dostal - FK
Kola na přední nápravě jsou mírně do A
Ahoj všichni.
Jak jsem napsal do předmětu jde mi o "áčka". Je to u felicie combi r.v. 96 po 130tisících normální jev? Na co se mám nejdřív kouknout? Auto sem dostal od švagrový jako záložní vůz do rodiny a neni ve špatným stavu. Ale tahle "vertikální nesouosost" mě trochu znepokojuje.
Předem dík za rady.
Jak jsem napsal do předmětu jde mi o "áčka". Je to u felicie combi r.v. 96 po 130tisících normální jev? Na co se mám nejdřív kouknout? Auto sem dostal od švagrový jako záložní vůz do rodiny a neni ve špatným stavu. Ale tahle "vertikální nesouosost" mě trochu znepokojuje.
Předem dík za rady.
-
Návštěvník
Re: Kola na přední nápravě jsou mírně do A
Podívej se dobře na pneumatiky jak jsou sjetý a to nejen přední ; zvedni předek auta na hever a podívej se jak vypadají tlumiče a jak vypadají podložky pod pružinama celkově zkontroluj stav a jestli někde není vůle v silenblokách a vůle v řízení .Zeptej se, jestli auto nebylo náhodou bouraný a vyzkoušej, jak to sedí na silnici . Můžeš to nafotit a umístit sem odkaz .
-
bitmap - FK
Pokud nemas extremni vuli v necem, co zminil navstevnik, tak je to normalni.
Pruziny si casem sedaj a je normalni vlastnosti kazdeho nezavisleho zaveseni, ze stlacenim z klidove polohy kolo postupne az do urciteho momentu nabira negativni odklon, a to je presne to, co se deje tobe.
Kazda Felda ma vepredu acka, pokud si nekdo nedal dopredu novy pruziny a neudelal si z toho offroad
Pruziny si casem sedaj a je normalni vlastnosti kazdeho nezavisleho zaveseni, ze stlacenim z klidove polohy kolo postupne az do urciteho momentu nabira negativni odklon, a to je presne to, co se deje tobe.
Kazda Felda ma vepredu acka, pokud si nekdo nedal dopredu novy pruziny a neudelal si z toho offroad
-
dostal - FK
Díky za rady a o víkendu na to všechno mrknu. Bouraná nebyla určitě jelikož ji jako novou koupil švagrový dědeček co toho moc nenajezdil. Pak děda zemřel a dědilo se. Švagrová ji jako ženská sem tam trochu "upravila" v rámci plechů a mě ji teď hodila na krk.
Jirka
Jirka
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
tys ai nevidel poradny acka co se udelaj kdyz mas auto snizene o 8cm a vys 
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
vanplus - FK
myslim že tomuhle se říká odklon...a štelujou to do A pokaždý na geometrii...z logickýho hlediska bych to chápal proto aby v zatáčce při náklonu sedělo kolo celou plochou....ale neni to zas nějak výrazný....
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
j ACKA jsou odklony
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Žádné auto nemá kola postavená kolmo na silnici.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na žádný geometrii ti na feldě odklon neseštelují, jelikož ten na feldě nejde nijak nastavitvanplus píše:myslim že tomuhle se říká odklon...a štelujou to do A pokaždý na geometrii...z logickýho hlediska bych to chápal proto aby v zatáčce při náklonu sedělo kolo celou plochou....ale neni to zas nějak výrazný....
Na geometrii se šteluje sbíhavost.
U bouraného auta lze trochu upravit odklon a to propilováním a zavařením horních děr, co drží tlumič v kastli. Je to jen v řádech milimetrů a je to prasárna, dělá se to pouze, když je odklon moc vidět a vy chcete auto prodat.
-
jarda.vysocina - FK
Taky mě měnili přední tlumiče u Feldy a to ve Škoda servisu a geometrie je u nich automatická činnost po této práci .Pokud se podíváš, kde vlasně ten závěs " Mc Pherson" drží a v čem se točí, je jasné, že se kontrola geometrie má provádět i po výměně spodních částí -kulového čepu řízení . Jinde to doporučují a lidi na to kašlou - šetří a to pak odnesou buď gumy a nebo to plave po silnici ...a to nebrat .
Jinak je tu dost popsáno o tom, co dokážou špatně sjeté gumy na Feldě , ujíždí to na strany a je to nebezpečné a pak člověk hledá kde co a třeba zbytečně .
Jarda
Jinak je tu dost popsáno o tom, co dokážou špatně sjeté gumy na Feldě , ujíždí to na strany a je to nebezpečné a pak člověk hledá kde co a třeba zbytečně .
Jarda
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To asi ne. Opotřebení pneumatik přece nemůže mít vliv na změnu sbíhavosti.[/quote]
Myslim vymlacena gumy v hornim ulozeni a ne gumy - kola
Myslim vymlacena gumy v hornim ulozeni a ne gumy - kola
Áčka na přední nápravě
Ahojte, prosím, kdo pomůže. Po výměně letních za zimní sem zjistil, že mám přední kola sjetá z vnitřní hrany. Přezul sem úplně nové zimní gumy a asi po 2 měsících jsem kontroloval stav a opět mám vnitřky sjeté mnohem víc než venky. Nechal sem udělat geometrii, sbíhavost v pořádku a podle výsledku odklon je větší ovšem v normě. Je však divné, že se gumy tak sjíždí, při pohledu je jasně zřetelné jak je na předních kolech velké áčko. Mám nové kulové čepy, nové silentbloky, na geometrii kontrola veškerých vůlí na nápravě i řízení - vše v perfektním stavu bez vůlí. Nechápu kde je problém. Nemůžou být delší ramena nebo tak něco, už fakt nevím kde hledat. Jo a pravé kolo je na tom hůř jak to levé, co se týče toho sjíždění zevnitř.
Pomozte
Pomozte
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Re: Áčka na přední nápravě
verchní uložení tlumiče? neni tlumič ohnutý?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Zapoměl sem dodat, tlumiče jsou na podzim nový, vrchní uložení je po repasi, nové gumy, nové dorazy a vše řádně vyčištěné, ložisko promazané.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevim 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
To já taky ne. No uvidím, asi to postavím do škoda servisu no a ať se kluci snaží, snad na to přijdou.
rozpěrnou tyč máš ?
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No to by nebylo marny s tou tyci - skus zmerit treba stredy matic tlumicu jak jsou daleko od sebe nebo vzdalenosti matic co drzej horni misky.
Nekdo to ma urcite zmereny tak se porovan a uvidis zda nemas zkroucenou kastly. Co mas za motor? 1,3 1,6 nebo 1,9?
Nekdo to ma urcite zmereny tak se porovan a uvidis zda nemas zkroucenou kastly. Co mas za motor? 1,3 1,6 nebo 1,9?
-
smazany clen - FK
mám malej dotaz, řeším to samé, mám 1.6, nemám rozpěrnou tyč, občas té kastlí dám zabrat no, jsou to samý díry a tak
ale prvně musím vyměnit uložení ramene- jinak uložením tlumiče to nebude ne? nebo to na to má taky vliv?
-
smazany clen - FK
je fakt, že jak sem měnil tlumiče, tak sem zapoměl vyměnit horní uložení- ta guma nahoře je zničená a vylézá mi téměř ven to ložisko na to se chystám to vyměnit, ale jezdím s tím tak půl roku-může to mít na to vliv?
-
Fazole - FK
Já mám opačný problém - sjíždí se mi vnější strana předních kol 
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Dejv, skus ist na geometriu niekam inam, pokial nemas auto po buracke, tak to moze byt jedine geometria. A pred tym jak tam pojdes by si mohol preventivne vymenit capy riadenia.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No jestli mas tu gumu nahore ko - zvedni heverem tu starnu a pak chytni pruzinu a zahybej - pokud to tam lita jak nudle v bande je to jasny. Chce to zacit timhle.
Bouraná felda nebyla, rozpěrnou tyč mám, čepy řízení jsem dnes vyměnil a příští tyden jedu nageometrie na laser tož se uvidí, ještě změřím ty rozteče středových matin na tlumičích jak sou od sebe.
-
smazany clen - FK
u mě je to jasný, mám totálně vymlácený uložení tlumiče, aj toložisko už vylézá ven a má to vůli tak 1cm při velkým tlaku-když jedu do zatáčky velkou rychlostí, se vubec těm gumám nedivím, že tak vypadaj:(....čepy mám nový, dám ještě uložení ramen a pak snad bude klid, nevíte někdo co přesně potřebuju na to uložení tlumiče? a na kolik by to přišlo? 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To horni ulozeni je brnkacka guma je za nakeych 30-40kc a pak pripadne lozisko a jestli mas cely uz prorezly horni misky tak vymen i ty stojej taky snad kolem 50kc.
-
smazany clen - FK
no misky jsou obě v pohodě, dorazy taky, ložiska taky, jen ta guma je uplně protlačená a zničená, když to nestojí tak moc, tak je to pohoda no, to vyměním, ale sakra byla to moje chyba já měnil tlumiče a na to sem zapoměl...ale ta výměna byla takovej mordor, že se toho už bojím, neměli jsme stahováky
ven to šlo, ale tam už nee no a teď to bude muset bejt takhle znovu..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Vymenit tu gumu je brnkacka a stahovaky netreba citaj:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 27&t=18125
Tak mě eště napadlo, jestli nemůžou být ohnuté těhlice?
těhlice je masivní litina ta se těžko ohybá spíš by se ohnul tlumič
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
smazany clen - FK
Zdravím kolegové, tak jsem koupil nové ty gumy, dal je tam-ale ovšem měly jiný vzhled, než původní! prej je to na felici, dal sem to tam, a je to ještě horší, lítá to v tom jako prase
kde je problém? misky jsou ok, leda celý ten plech zničený? nebo co?.....
-
JAWAEVO - FK
ako chceš nestaviť odklon na felicii ? ak stoja kolesá do A vymen pružiny predních tlmičov , inak geometria za 300 je už asi len sen
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
tak to me zajima teda vysledek protoze to mam to samy mam HP unavene pruziny no nevim jsou tvrde jako tlumic mam stabil tyc., rozperu, delallo mi to i pred HP na seriich takze problem bude asi nekde jinde .. jinak na geo mi taky rekli odklony sbihavost ok tak taky nevim
a taky se mi jedno kolo sjizdi vic jeste sem myslel pootocit cep na ridici tyci jestli treba neni moc zatoceny ale nevim 
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
-
JAWAEVO - FK
odklon sa na felde nastaviť nedá takže problém bude niekde inde kratšie tlmiče alebo iné ramená