přímé sání

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
dokynek

přímé sání

Příspěvek od dokynek »

Ahoj hledal jsem ale marne. potreboval bych poradit od vas od profiku jakpak vyresit prime sani na motor bmm. je tam plno plno hadic jakesik podtlaky a ja nevim co vse jeste prosim o radu mooc diky
Raceman

Re: přímé sání

Příspěvek od Raceman »

co třeba takto?
Obrázek

Obrázek

Obrázek
dokynek

Příspěvek od dokynek »

velice zajimave ale chtel ybch se obejit rezani kapoty al ejinak s emi to libi
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ono víc přímo to nejde než nasadit filtr na vstřik a to pak musíš udělat díru ;)
Matalion - FK

Příspěvek od Matalion - FK »

ještě by to šlo vyřešit takto :O) Obrázek
dokynek

Příspěvek od dokynek »

no to sani co poslal Matalion me zajima nevi o tom nekdo neco vic?? ma to vubec nekekdo?
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

vice info :arrow: zde
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

By mě zajímalo jak se to přidělává.
smazany clen - FK

Já to mám akorád dané na ten airbox kde je origo filtr.
smazany clen - FK

To modre kole jsem rozpůlil tak aby nebylo o 90° ale tak o 45° V obchodě neměli koleno ktere by tam bylo akorád tak jsem to vyřešil tímto.
http://kamamil.rajce.idnes.cz/Auto/#PB250034.JPG
SpeedyS4 - FK

Příspěvek od SpeedyS4 - FK »

ja mam prime :)

bud se da nasadit primo na vrch motoru.... nebo kolenem dotahnout do leve casti kde je misto
Matalion - FK

a dá se nekde vubec sehnat to sání protahle doleve strany z plastu?? vim ze vw to maji a sedi to na felicie jenze kde to sehnat? Hledal jsem to pod nazvem plastove sani vw mozna duvod neuspechu??
krémo - FK

Příspěvek od krémo - FK »

já teď přemýšlím, že zkusím sání z golfa3 1,4bmm, mělo by tam sednout, ta příruba je myslim stejná, jen to musím ještě empiricky ověřit...
Matalion - FK

jj ono to sedi kdosik uz to mel na aute teda nevim jestli bez lehke upravy. ale opravdu kdepak to sehnat to nevim
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

napadlo me jeste ze by se dal dat filtr za naraznik napr za mrizku mlhovky nevim ale jestli by to necemu nevadilo,myslim tim hlavne dest,zadrzi filtr vodu aby nesla do spalovaciho prostoru?
Vždy je co zlepšovat
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Stollby: Filtr vodu nezastaví, čím níž je vstup sání tím větší šance že to nacucne vodu a tím víc bordelu od cesty (prach, větší částice..) se ti dostane do sání/na filtr
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

oki,diky,skusim to nejak poresit,videl jsem to na nekolika 206stkach tak udelany ale prave jsem necvedel jak je to stou vodou,budu muset udelat nejaky odstineni jakoby,diky za info
Vždy je co zlepšovat
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Ja mam oddelany predehrivani vzduchu ,bavlnenej filtr od KaN ,a hadici na vzduch vyvedenou do diry na narazniku :P efektr az od 100 kmh vejs.ale kamosovo mpicko podela spolehlive :twisted: predehrivac vzduchu je prej stejne naprd a v zime davam karton pred chladic :lol:
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Jo a dobry je ty prostory pro filtr vytrit vazelinou,chytne se tam prvotni bordel ,voda se tam nedostane vubec .nedavno sem filtr cistil asi po 20 tis.a byl v pohode
Niko

Příspěvek od Niko »

LukePazy píše:Ja mam oddelany predehrivani vzduchu ,bavlnenej filtr od KaN ,a hadici na vzduch vyvedenou do diry na narazniku :P efektr az od 100 kmh vejs.ale kamosovo mpicko podela spolehlive :twisted: predehrivac vzduchu je prej stejne naprd a v zime davam karton pred chladic :lol:
Zase bych si tak nefandil že ta tvá úprava je něco úžasnýho.Efekt je zanedbatelný.To jen že víc šlapeš na plyn tak se ti zdá že to líp jede.... :lol: :lol: :lol:
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Hele ,nefandim ,nahaneli smese se dvema mpickama ,vseci v autech po dvou ,zhruba stejne nalitany km , po dalnici a opravdu sem jim ujel pokazde .usek brno - vyskov.jo a mam bmm .jedno mpicko melo ladenou koncovku ,coz je stejne jen na zvuk.a druhy nema katalysator.nemeli fakt sanci.a to sem mel zimaky narozdil od nich.coz taky nepomuze.
Marty_pv - FK

LukePazy: Jestli máš odstraněnej rezonátor na BMM motoru tak akorát ztratíš kroutící moment v otáčkách do cca 3000. Předehřívač vzduchu nesouvisí vůbec s chladičem, je tam proto aby než se motor ohřeje (a začne se vyhřívat sání) nekondenzovala palivová směs na stěnách sání.
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Nevim ,jak si prisel na to ,ze mam oddelanej rezonator ,takze to schrnu:oddelanej predehrivac vzduchu ,tot vse co je oddelany na mojej feldííí
Niko

Příspěvek od Niko »

LukePazy:možná je to řidičskýma dovednostma žes jim ujel ;) Ale taky jsem slyšel že BMM líp táhne od 4000 ot. něž MPI-tak čert ví co je na tom pravdy 8-)
Marty_pv - FK

LukePazy: Tak to jsem blbě pochopil, myslel jsem že máš trubku/hadici od nárazníku až k filtrboxu bez předehřívání a rezonátoru. Když máš jenom sériovej vstup sání prodlouženej víc dopředu tak to fakt nebude tak brutální vylepšení, abys ujel vícebodu (když to není 40kW). Spíš na to kámoši málo šlapali ;)
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

LukePazy píše:Hele ,nefandim ,nahaneli smese se dvema mpickama ,vseci v autech po dvou ,zhruba stejne nalitany km , po dalnici a opravdu sem jim ujel pokazde .usek brno - vyskov.jo a mam bmm .jedno mpicko melo ladenou koncovku ,coz je stejne jen na zvuk.a druhy nema katalysator.nemeli fakt sanci.a to sem mel zimaky narozdil od nich.coz taky nepomuze.
A kolik ti to jede ty dalníční zavodníku ;)
favo

Příspěvek od favo »

Tak ty MPi kterým dá na prdel BMM bych chtěl vidět. Možná by chtělo se zeptat řidiče zda měl pedál na podlaze a jel opravdu nadoraz co to dalo. A zimáky pomůžou celkem citelně protože zimní pneu nemají takový valivý odpor jako letní. Protože pokud někdo řekne že BMM bez úprav natře MPi bez úprav tak jediný možný vysvětlení je že se řidič BMM míň bál na to šlápnout a nebo MPi nebylo zcela v pořádku. Je totiž nesmysl aby Auto který má 50kw a 100 Nm krouťák dalo na prdel autu který má minimálně 54kw a 106Nm a jsou obě stejně těžký.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Omluva:nepochopil sem to s tim rezonatorem .opravdu mam hadici od narazniku az k filtrboxu ,oddelanej predehrivac a i rezonator .myslim si ze rezonator je naprd ,protoze kamosuv tata ho na bmm vubec nemel a mel uplnou seriovku ,bez uprav na jezdeni do prace a proste ho tam nemel.vim ze sem to tenkrat hodne resil ,hlavne kvuli tomu predehrivaci .rezonator sem odhodil hned ,predehrivac asi za 2 mesice .mel sem z toho strach ,nikdo tady o tom moc nevedel .nakonec sem ho vyhodil(ten predehrivac)a je to dobry.spoteba stale stejna ,uz 4 roky ,jen ten benzin je drazsi :D
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Pokud vim tak 1.3mpi i moje bmm maji 50 KW.vseci sme tomu davali na plnej ,pac to bylo do mirnyho kopca :) coz sme pak i skonzultovali.mel sem tam tachometrovejch skoro 170 cemuz samozrejme neverim ani ve snu ,ze by byla realita
Marty_pv - FK

LukePazy: Rezonátor nebyl v sérii na BMM 40kW - na 50kW je potřeba a když ho vyhodíš, zvýší se hlučnost sání a klesne krouťák ve spodním/středním spektru otáček.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

člověče bych chtěl tu tvoji super feldu potkat... taky by sme si mohli dát nějakej ten zavod nee?? když sou ty MPI čka takový sračky..

p.s. ne sorry ale musel jsem :-) :salut:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Niko

Příspěvek od Niko »

favo píše:Tak ty MPi kterým dá na prdel BMM bych chtěl vidět. Možná by chtělo se zeptat řidiče zda měl pedál na podlaze a jel opravdu nadoraz co to dalo. A zimáky pomůžou celkem citelně protože zimní pneu nemají takový valivý odpor jako letní. Protože pokud někdo řekne že BMM bez úprav natře MPi bez úprav tak jediný možný vysvětlení je že se řidič BMM míň bál na to šlápnout a nebo MPi nebylo zcela v pořádku. Je totiž nesmysl aby Auto který má 50kw a 100 Nm krouťák dalo na prdel autu který má minimálně 54kw a 106Nm a jsou obě stejně těžký.
Zajímalo by mě od kdy má zimák menší valivej odpor jak letní???? Vždyt zimák má měkčí směs než letní..... :roll: :lol: :lol: LukePazy:To že kamošůf fotr tam neměl rezonátor značí motor 1.3 40 kw(do těchto motorů se nikdy nedával) .Motory 1.3 50kw tam rezonátory měli od výroby vždy!! Stačí si přečíst knížku opravy a údržba škody Felície ;)
favo

Příspěvek od favo »

Niko píše:Zajímalo by mě od kdy má zimák menší valivej odpor jak letní???? Vždyt zimák má měkčí směs než letní..... :roll:

Od té doby co se silnice dotýká menší plochou i když má stejný rozměr jako letní. Měkčí směs značí jen to že se rychleji sjíždí při vyších teplotách a při nízkých teplotách netuhne jako letní. Si někdy porovnej počet lamel a drážek na letní a na zimní pneumatice a bude Ti hned jasný která z nich se silnice dotýká větší plochou a tudíš klade větší odpor.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

LukePazy píše:Pokud vim tak 1.3mpi i moje bmm maji 50 KW.vseci sme tomu davali na plnej ,pac to bylo do mirnyho kopca :) coz sme pak i skonzultovali.mel sem tam tachometrovejch skoro 170 cemuz samozrejme neverim ani ve snu ,ze by byla realita

Papírově ano, ale realita je taková že BMM jich dosáhne tak tak a MPi má ve většině případů naměřený výkon 54-58 kw a to je fakt, za předpokladu že je vše v pořádku.
Moje felda 1.4 MPi
Stefi74 - FK

jo kdysi ve Světě motoru měli na valcich Novou Sportlajnku 1.3 Mpi a při najezdu 50km naměrily 57.3 Kw 105.3Nm a po 3540Km měla 58.4 Kw 106.2Nm :salut:PS maximalní rychlost 50kw Bmm je 150km/h a Mpi 162km/h podle vyrobce skutečne udaje se mohou lišit :pr:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 26. pro 2009 17:02:41, celkem upraveno 1 x.
LukePazy

Příspěvek od LukePazy »

Jasně ,že záleží na hodně vecech ,jak je auto zajety atp. ale proste kdo nezazil neveri :D netvrdim ,ze mam supr felinu ,ale je ve slusnym stavu a mam ji holku rad :oops: jinak by me zajimalo k cemu je tren rezonator jen na 50 kw bmm ,kdyz je to tak uzasna vec ,tak proc se nedaval na vsechny motory???na mpicku je to uplne jinaci ,na 1.6 taky ,tak proc to nedavali treba i na ty 40kw bmm????
Marty_pv - FK

LukePazy: Rezonátor je na 50kW protože má jinak problémy s hlučností sání, 40kW motor ho nepotřebuje - má jiný sací potrubí na hlavě (menší vnitřní průměry). Na MPI není protože je tam zase jiný sání (delší než bmm). Z fabriky je celá sací soustava nastavená tak, aby průměr a délka (+ tvar) neubíraly výkon v některých otáčkách - když místo toho někdo dá trubku s kónickým filtrem, tak tomu nemusí pomoct, ale může přijít o kousek výkonu.
Předehřev je potřeba hlavně u BMM, aby v zimě nekondenzoval benzín v sacím potrubí (to se za jízdy ochlazuje - odpařující se benzín z něj odebírá teplo) ještě než se dostane do válců - vzduch by se měl zahřát tak aby pomohl odpařování benzínu a zároveň ne moc - horký vzduch má menší hustotu a ve výsledku ubere na výkonu (ve směsi bude míň vzduchu).
Stefi74 - FK

Pokrok prostě nezastavíš :lol:
Niko

Příspěvek od Niko »

Marty_pv píše:LukePazy: Rezonátor je na 50kW protože má jinak problémy s hlučností sání, 40kW motor ho nepotřebuje - má jiný sací potrubí na hlavě (menší vnitřní průměry). Na MPI není protože je tam zase jiný sání (delší než bmm). Z fabriky je celá sací soustava nastavená tak, aby průměr a délka (+ tvar) neubíraly výkon v některých otáčkách - když místo toho někdo dá trubku s kónickým filtrem, tak tomu nemusí pomoct, ale může přijít o kousek výkonu.
Předehřev je potřeba hlavně u BMM, aby v zimě nekondenzoval benzín v sacím potrubí (to se za jízdy ochlazuje - odpařující se benzín z něj odebírá teplo) ještě než se dostane do válců - vzduch by se měl zahřát tak aby pomohl odpařování benzínu a zároveň ne moc - horký vzduch má menší hustotu a ve výsledku ubere na výkonu (ve směsi bude míň vzduchu).
Já jsem jezdil v zimě v -15 krátké vzdálenosti a jezdilo to normálně i na dálnici plný kotel.Takže není důležitý!!!! A pro lepší odpaření má BMM přece vyhřívané sání od chladící kapaliny ;) To jediné se nesmí vyzařovat z provozu!!! To mám odzkoušený v létě- na půl plynu a plný kotel po nechtělo vůbec jet......
Marty_pv - FK

Niko: A co ti vyhřívá sání než se motor ohřeje? Ten předehřev je v zimě potřeba dokud se voda neohřeje na provozní teplotu.
Niko

Příspěvek od Niko »

Řídící jednotka si s tím poradí.... ;) Na to je tam přece to čidlo které snímá teplotu nasávaného vzduchu....
Marty_pv - FK

Niko: Řídící jednotka nastaví bohatou směs ale zahřát sání nemůže, takže to tam musí kondenzovat ve větší zimě - výfuk se hřeje skoro okamžitě, teplej vzduch od něj tak jde do sání chvíli po startu. U BMM je to stejnej problém jako u karburátorů, protože sedí na sacích kanálech - u mpi to nebude takový problém, když jsou vstřikovače skoro těsně u hlavy.
Niko

Příspěvek od Niko »

Tak nevím co ti nato dál říct.... :? Nikdy jsem to samozřejmě nezkoušel v -15 s tím jet na plný kotel.Jsem zastánce v takové zimě motor nevýtáčet do té doby než se dostanu aspon na 70stupnů.Až bude mráz tak odzkouším a uvidím.... :mrgreen:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

LukePazy píše:Jo a dobry je ty prostory pro filtr vytrit vazelinou,chytne se tam prvotni bordel ,voda se tam nedostane vubec .nedavno sem filtr cistil asi po 20 tis.a byl v pohode
Jako celej airbox???
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

1,3 bmm ,ja zrusil prisavani tepleho hzduchu, a zadny rozdil jsem nepoznal... Jediny rozdil co poznam je kdyz sundam od filtru ten saci natrubek... tak v lete to je znat, ze to hur jede jak bere teplej vzduch od motoru.
Matalion - FK

Ahoj kluci tak jsme konecne sehnal to plastove sání z VW az budu doma ukazu foto sedi to presne jelikoz golf jednobod ma stejnej karbec jako felina.
Odpovědět