Odvětrání z víka ventilů do klapky

Simos 2P
135M, 136M
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Odvětrání z víka ventilů do klapky

Příspěvek od Vlada320 »

Už mě to nebaví.ujel jsem po vyčištění klapky nějakejch cca 15tkm a už je ta mrcha zase zasraná.ne teda nějak moc ale prostě už je na ní povlak.když se rozjízdím tak mi občas přijde že na trojku při lehkým rozjíždění to jakoby lehce poškubává ale opravdu lehce někdo by si toho ani nevšiml ale já jo.tak první co mě napadlo klapka no a zase je špinavá, když sjem se na ní juknul.o víkendu jí vyčistim a nastavím přes počítač spíš mi jde ale o to že bych docela rád vyřešil tenhle problém s tím zasíráním.vím že spousta lidí to řeší nějakejma filtrama atd.. tak bych chtěl kdyžtak vidět na fotkách jestli někdo máte jak to máte řešený a nějakou radu prostě.nevím jestli je dobrej nápad uplně se ty hadice dvě zavřít směrem od klapky a z víka dát na konce nějaký filtry protože přece jenom to nějakej smysl tam má.pora´dte prosím někdo jak se zbavit toho aby se ta klapka zasírala olejem ale zárověň jsem nějak neublížil tomu motoru.díky moc vláďa ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Marty_pv - FK

Re: Odvětrání z víka ventilů do klapky

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Normálně to vyveď pod auto nebo do nějaké nádoby (ne úplně uzavřené) aby to chytalo kondenzát - je to nezelený, ale funkční řešení. Celý tohle zařízení je udělaný kvůli emisím, důležitý je abys měl ty hadice průchozí
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no jo ale to bude sát falešnej vzduch ne?chápu to tak že ty hadice z klapky se zavřou a z víka se odvedou někam prostě?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Marty_pv - FK

Hadice u sání zaslepit a z víka odvést někam kde nebude vadit ten humus
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

co takhle :lol:
ObrázekObrázek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

aha a musím odvýst obě nebo jen tu silnou?nebo tu silnou zaslepit u klapky a z víka odvýst třeba do tohodle filtru http://www.automaxhk.cz/filtr-oddechu-m ... -2663.html a tu tenkou na obou koncích zaslepit?protože když bych tu malou nezaslepil tak v tu chvíli by si to sálo falešnej vzduch ne?já měl právě dost velký problémy kvůli falešnýmu vzduchu na bavoráku tak si ten motor nechci zprasit nějak na feldě.
Marty_pv - FK

Stefi74: Taky řešení, nezasírá se ten filtr?
Stefi74 - FK

Moc ne ;) stojí 100tak ho měnim po 20 tis s filtrem vzduchu ;)tu slabou sem nechal de pod klapku ale asi tam dam benzínovej filtr ten malej jako na motorky a taky ho budu po čase měnit
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jo takhle by se mi to i líbilo ale jak řikám jen chci vědět poslední věc jestli si ten motor nesaje falešnej vzduch do sání když je vlastně ta jedna hadice otevřená?ale teď si nevybavím jestli ty vývody v tá klapce jsou nad samotnou klapkou nebo pod ní ale pokud nad ní tak by to vlastně vadit nemělo.pokud jsou ale pod klapkou tak by to mohlo ovlivňovat bohatost směsi ne?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ja to jezdil cca rok takhle, ale ta nádoba je tam zbytečná, protože za ten rok tam bylo cca 1mm na dně.
http://jirkaf007.rajce.idnes.cz/dalsi_b ... C00013.JPG

na straně sání jsem to ucpal korkovim špuntem, tu malou řešit nemusíš protože ta klapku nezasírá.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Stefi74 - FK

tu hadici do filtru sem ucpal a hotovo ;)koukni na muj profil tam se ten obrazek da zvětšit a je to vydět
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Copak ... je to vpohodě né?
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Stahnout pod auto, nic lepsiho tam nevymyslis :salut:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

jirkaf píše:Copak ... je to vpohodě né?
To je řešení jak ze seriálu "A je to". :roll:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ukaž jak si to vyřešil ty
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

jirkaf: urcite to vyresil lepe, nez ti co maji zahradni hadici pod auto :lol:
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

No já to neřeším, mně to potíže nedělá. Jen se mi nelíbí tyhle bazmeky.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Podle mě tady jde o to aby to fungovalo, nějaký ty filtříky viz foto o trochu dřív jsou naprd, akorát se ti to bude zadělávat případně z toho odkapávat olej na motor. Nehledě na to že když to podceníš a nebudeš to hlídat, tak se to zase*e tak že to nebude průchozí a zaděláš si na pěkněj průšvih. Tohle je funkční a že to má jinou barvu? To je mě úplně jeno.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

jirkaf: tesat do kamene
Ale proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite :roll:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Souhlas!
Na barvičky to nejezdí :D
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

Nejlepsi je hadice pod auto a zadelat i tu malou, auto prece jezdi na smes vzduchu a benzinu, a ne na nejake vypary mastne olejove, navic se zasira sani atd... a ty filtry jsou uplne k nicemu ;-)
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
flacek - FK

Příspěvek od flacek - FK »

Ne ze bych byl velky motorar ale kdyz ucpete odvetrani vika ventilu tak nebude vam to tlakovat pres gufero na klice?? Prece to je odvetrani klikovky.Docet jsem se ze pokud to tudy hazi olej ( tim padem se zasira klapka) tak motor zacina byt na pokraji zivotnosti
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

flacek: Tady to prece nikdo neucpava! :shock: Jen to odvádíme jinam, aby to neznečišťovalo klapku.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
flacek - FK

Stefi74 píše:tu hadici do filtru sem ucpal a hotovo ;)koukni na muj profil tam se ten obrazek da zvětšit a je to vydět
Myslel jsem toto:)

Aha sorry uz to vidim:) Ucpal u filtr boxu ne u ventildeklu :) sorry
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Já se teda domnívám, že ten olej se tam dostává tlakem olejového čerpadla a taky tlakem z tý klikový skříně..nehledě na to, že pak už si to přisává podtlak v klapce..což je normální stav, tak nevim proč by měl bejt motor na pokraji životnosti..To je teda můj názor, rovněž nejsem motorář..
flacek - FK

Vytahnu to z virtu
Pri vyssich otackach – a to i bez zatizeni, vznikaji behem spalovani vyssi tlaky… a prusak kolem krouzku roste s tlakem vice nez linearne. A hlavne, pri vyssich otackach je pravovnich cyklu za jednotku casu tj. i proslych „psouku“ vice…

Motor ktery fuci – ale opravdu fuci, na volnobeh, fuci pri zvyseni otacek vice. Lze overit pytlikovym testem. Ten take umozni spolehlive odlisit pulsace vzduchove naplne bloku pri nizkych otackach od systematickeho vytoku vzduchu…

Proste fouka to vzdycky a zalezi jak moc hodne pokud to ale flusa i olej neni to dobry:) Pripadne se toto cele da docist na Virtu:)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

flacek: souhlas. Ale nevidim duvod tyhle "chcanky" vracet zpatky do sani, radsi je pustim na cestu :salut:
flacek - FK

Spravne by tam zadny chcanky nemely jit:) Jasny ze to je cca 10let stary auto tak uz to dela brikule ale ja s timto nikdy nemel problem.Pokud to nekomu haze olej neni to dobry.
Stefi74 - FK

jirkaf píše:Podle mě tady jde o to aby to fungovalo, nějaký ty filtříky viz foto o trochu dřív jsou naprd, akorát se ti to bude zadělávat případně z toho odkapávat olej na motor. Nehledě na to že když to podceníš a nebudeš to hlídat, tak se to zase*e tak že to nebude průchozí a zaděláš si na pěkněj průšvih. Tohle je funkční a že to má jinou barvu? To je mě úplně jeno.
jo to co maš je plně funkční ale ten filtřík mam nahoru žadnej olej zněj nekape a měnim ho po každejch 20Tis a i tak je po oskoušení pruchozí de jen oto co se komu líbí fukčně sou v pohodě oba spusoby aď si každí vybere ;)
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Aha, tak jestli jsem vás správně pochopil, mělo by to z otvoru po víčku pulzovat a ne stále foukat? Asi záleží kolik toho oleje to vyhází..Ono když se zdá že to hází olej, jsou to spíš jen mastný páry který se všude usazujou...Ten tjůningovej ''filtřík'' jsem měl na Favoritovi BMM..a zničeho nic začlo týct gufero na klice..jednou ten filtr vystřelil i s kusem tý hadice a našel jsem ho mezi blokem motoru a šusplechem..taktéž víčko si udělalo letecký den..Ten filtr na to nikdy nemůže stačit..Stačí když se mrkneš na jeho vstupní průměr..Tjůningový věci nikdy nejsou funkční, ale jen pro okrasu :D
Stefi74 - FK

divni použivam ho uš dva roky a nemam žadnej problem s vystřelovanim atd :scratch: a pruměr ma stejnej jako nalitek na výku ventylu ;)
flacek - FK

Faster píše:Aha, tak jestli jsem vás správně pochopil, mělo by to z otvoru po víčku pulzovat a ne stále foukat?
JJ presne tak a pri vyssich otackach by to foukani melo byt slabsi:)
Stefi74 - FK

jo uš vym čim sem ucpal ten přívod do filtru :lol: včera sem to dostal zase při silniční kontrole je to naustek s alkohol testru :lol: funguje jako jednosměrnej ventyl takže to vzduch nepřisava :lol: :lol:
Odpovědět