Zesílená/nezesílená ramena nápravy
Zesílená/nezesílená ramena nápravy
Čauves všem, měl bych dotaz. Jakej je rozdíl mezi zesíleným a nezesíleným předním ramenem? Je to jen "tvrdší" železo, nebo je připravenej na něco jiného? Rozdíl je cca 100kč, což neřešim, ale jestli třeba zesílené rameno nemá nějaké požadavky na vůz. Stabík nemám. Díky moc
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Re: Nezesílené vs zesílené rameno
Teda nejsem odborník,ale rozhodně to bude ze silnějšího materiálu a bude to mít otvor pro tu gumovou vsuvku stabíku.Mělo by asi příslušet k zesílené kastli 98-01.Ale třeba mě někdo opraví.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 567f4c65d5
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 567f4c65d5
Jejda, vidiš, já si nevšiml že u zesíleného je ten otvor pro stabík, díky za upřesnění. Ted tam nemám stabík ani rameno pro stabík, tak nevím jestli tam mám dát opět normál verzi co má většina lidí a nebo tu zesílneou verzi která je připravená pro stabík. Projeví se nějak zesílená verze když stabík nepoužiju?
-
Kuladmin
ne naprava ale napravnice je naprosto jina a ma nasobe prave to uchyceni stabilizatoru.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
je otazka jakou ma napravnici... klidne muze mit uz benteler a stara ramena.... chce to nebyl liny a podivat se 
krom toho napravnice se da v pohode vymenit
krom toho napravnice se da v pohode vymenit
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Pokud nemám nápravnici přirpavenou pro stabík, tak má cenu dávat ty o 100kč drazší ramena která jsou silnejší?
Vše co je pevnější se pozitivně projeví na jízdních vlastnostech při mém stylu jízdy jsem nezesílené ramena ohnul během tří měsíců takže tím že si přidáš 100,- kč nic nezkazíš , minimálně bude korozi dýl trvat než ti ty ramena sežere.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Dejwisi co pořád řešíš?
nápravnice pro stabilizátor se pozná takhle:

ramena se liší jen tou dírou a pevností materiálu, jinak jsou prohoditelná nezávisle na nápravnici.
Takže vem hever, trochu si to vepředu přizvedni a už na ty ramena a nápravnici konečně mrkni
novější ramena o stovku dražší se určitě vyplatí aspoň z toho pohledu jak píše favo
nápravnice pro stabilizátor se pozná takhle:

ramena se liší jen tou dírou a pevností materiálu, jinak jsou prohoditelná nezávisle na nápravnici.
Takže vem hever, trochu si to vepředu přizvedni a už na ty ramena a nápravnici konečně mrkni
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Budu dávat ty komplet nová ramena, příští týden Feldu odvezu. Tak jsem zvědav, ten určitej jeden zvuk mě tam štve, čepy ramen jsem dával nové, nějaké tluky opadly, ale stále myslím že ještě není dobrej nebo 100% ten zadní silent. ramene. Na minulém forum mělo dost lidí problém s boucháním na nerovné silnici a byl to on. Když je good silnice tak to je v poho, ale je tam více dir zasebou a začínám to slyšet. . . .
-
Cartman - FK
Zesílená ramena
Dobrej. Chci kupovat zesílený ramena.
Mám 2 otázky:
1. Dá se koupit zesílené rameno originál? A popřípadě za kolik?
2. Nemá někdo tohle rameno nebo zkušenosti s ním?(jak je s to kvalitou a tak) http://autodilykrc.cz/eshop/detail/rame ... 7d7f4c17fc
Dík.
Mám 2 otázky:
1. Dá se koupit zesílené rameno originál? A popřípadě za kolik?
2. Nemá někdo tohle rameno nebo zkušenosti s ním?(jak je s to kvalitou a tak) http://autodilykrc.cz/eshop/detail/rame ... 7d7f4c17fc
Dík.
Re: Zesílená ramena
Dá se pořídit originál rameno, cena kolem 3000kč, ale nevíš pokud ho koupíš v nějakém obchodu, zda je to opravud origo. Jinak to rameno z Krče je dobré, je to Němec, tudíš skoro stejná kvalita jako origo, neboj se toho...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nebo koupit starý origo ramena a zrepasovat. Tak jsem to udělal já. Kuláky kus 480,-Kč a gufera 140,-Kč + 75,-Kč, takže repase jednoho ramena mě vyšla na cca 700,-Kč. A vím, že mám origo.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, klidne staci repas starych, pokud nejsou shnile nebo krive
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nápravnica ramená
ahoj , je nejaký rozdiel medzi riadením pre vozy z abs a pre vozy bez abs? myslím obyčajné riadnie nie servo , prípadne líši sa nápravnica na riadenie zo serrvom a bez ? sú ešte nejaké iné odlišnosti na prednej náprave kvoli abs? díky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: nápravnica ramená
Pokud se nepletu ne je to stejny. Aspon u ty zesileny verze u obyc prvni nevim zda vubec bylo s kombinaci s abs.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
mne ide len o tom že pri manžetách a ponách na riadenie je písané že- bez ABS tomu neozumiem , nápravu chcem na motor 1,3 zosilnené ramená aj bentler zo stabíkom , vozidlo má abs tak viem že sú iné otočné čepy - tehlice ale žeby aj riadenie a nápravnica ?
-
Návštěvník
Favo X Felicie- ramena
Zdravim, mam otazecku kompletni ramena na Favorita pujdou mi na Feldu?? stabilizator nemam, muzu je mit nova kompletni za par kacek. Diky
Re: Favo X Felicie- ramena
liší se zadním silentblokem ale záměnný jsou
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ani o tom neuvažuj, felda má zesílená ramena oproti favoritu.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
a co první feldy s nezesílenou kastli? ty měli jaký ramena?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
10.94 - 7.95 nezesílená kastle ramena pravděpodobně stejná, jako na fávu. Alespoň to tak vypadá podle etky.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz jsou zameny tak by mali byt stejny muzes dat jakokoliv kamkoliv jen samozdrejmne na ne nejde stabilizator z feldy.
A koukam ale ze je chces dat ne feldu tak jestli mas ted napravnici a ramena bentlerer tak bych radeji doporucoval zas ty sami zesileny aby to nebyl krok zpet.
A koukam ale ze je chces dat ne feldu tak jestli mas ted napravnici a ramena bentlerer tak bych radeji doporucoval zas ty sami zesileny aby to nebyl krok zpet.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
dá sa namontovať benteler nápravnica do nezosilnenej karosérie?
-
bitmap - FK
Jde i do Favorita, takze nevidim duvod, proc by nemela jit i do slabe Felda kastle.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
JJ jde naprosto bezproblemu - daval jsem si ji tam 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ale do favorita sa musí upraviť? do nezosilnenej feldy pasuje bez úprav nie?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak u feldy to pasuje plug and play jakkoliv kombinovane. U facka si nejsem jisty ale mam pocit ze se v necem v uchyceni do podlahy musi udelat uprava ale nejsem si tim jisty.