Chcípne na volnoběh
-
Tereza
Chcípne na volnoběh
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Mám rok felicie 1.9D, vždy když se oteplý tak mi chcípá: -Při přeřazení, když se řadička dostane do neutrálu. To se stává jen na začátku jízdy, přibližně po 5 minutách je všechno v pohodě. -Za jízdy, když mám zařazenou 3 nebo 4, tak při přidávání plynu vůbec nereaguje. Jsem nucena vyhodit kvalt, pak motor zhasne. Tohle se stává třeba i 5x za sebou a bojim se, že tim neustálým startování za chvíli zničim baterii. V zimě auto funguje naprosto bez problému. Snažila jsem se vyhledat na této stránce podobný problém. Ale zhásínání motoru uvádí majitelé s benzinovým motorem či LPG, u dieslu jsem našla jen špatné startování. Předem děkuji za odpověď.
-
smazany clen - FK
Re: 1.9D prosba o radu
A jak ti chcípne tak pak nastartovat jde dobře?Studeny to startuje jak?
-
Tereza
Ještě odpověď na druhou otázku, studený to startuje taky naprosto v pohodě.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
asi vadne nebo nespravne cidlo teploty vody. tim bych zacal.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
To chcípání po startu nějakou dobu by znamenalo že si motor nepřidává sytič jak by potřeboval než se trochu rozjede, takže by to chtělo zkontrolovat jestli chodí správně podtlakový sytič společně s jeho elektromagnetickým ventilem. Samozřejmě to pracuje na základě signálů od řj a tedy čidla teploty, takže by možné řešení mohlo být i v něm. Je ale blbost, aby bylo příčinou nereagování plynu na 4-ku a 5-ku, což teda moc nechápu. Buď by to mělo dělat na všechny rychlosti, nebo vůbec. Na těchto dvou rychlostech to dělá v jakém režimu? To by ukazovalo spíš na špatné nastavení čerpadla, které má dost velkou díru na plynu a na těchto rychlostech to jde možná více poznat (řešení je nastavení potenciometru).
Tedy motor by šel nejspíš "spravit" tím, že by se zalaborovalo s čidlem teploty a vyřešilo se to přes něj, ale ty problémy jsou příznakem špatného nastavení a funkce čerpadla, takže je to jen oprava z nouze, i když to fungovat bude. Samozřejmě to taky ještě chce zkontrolovat komplet táhla a lanka na čerpadle, ale ty budou určitě v pořádku mimo klasicky vyběhané tyčky přesuvníku.
Tedy tak jako tak si to asi jako žena doma nespravíš a chtělo by to svěřit někomu kdo tomu rozumí, protože na tom nebude nic tak těžkého.
Tedy motor by šel nejspíš "spravit" tím, že by se zalaborovalo s čidlem teploty a vyřešilo se to přes něj, ale ty problémy jsou příznakem špatného nastavení a funkce čerpadla, takže je to jen oprava z nouze, i když to fungovat bude. Samozřejmě to taky ještě chce zkontrolovat komplet táhla a lanka na čerpadle, ale ty budou určitě v pořádku mimo klasicky vyběhané tyčky přesuvníku.
Tedy tak jako tak si to asi jako žena doma nespravíš a chtělo by to svěřit někomu kdo tomu rozumí, protože na tom nebude nic tak těžkého.
-
Tereza
Tak jsem včera nedojela domu, felda zdechla. Jela jsem na 4 cca 70 km/h, najednou přestal reagovat plyn a chcíplo to.
Parkrát jsem ještě nastartovala, ale vždy to opět chcíplo. Asi po 3. pokusu jsem už nenastartovala vůbec.
Parkrát jsem ještě nastartovala, ale vždy to opět chcíplo. Asi po 3. pokusu jsem už nenastartovala vůbec.
-
Tereza
Díky za vaše názory, zkusim to čerpadlo. Ale tim sytičem si u dieslu nejsem jistá:-)
-
smazany clen - FK
No tak už podle toho že nevíš že je u dieselu sytič o tom motoru vážně moc nevíš a tedy to někomu svěř na opravu s tím, že mu dokonale popíšeš co to dělalo dokud to ještě jelo.
-
Tereza
Ohledně toho sytiče,jsem si to ověřovala. Je tam prý jakýsi "cucák".
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Muze to delat i bordel v nadrzi a nebo ucpany ci vadny (muze prisavat vzduch) naftovy filtr. kdy se naposled menil?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Tereza
Přibližně před rokem auto prošle v servise celkovou generálkou, tedy i filtry.
Zítra se na to v servise podívají.
Zítra se na to v servise podívají.
-
Tereza
Tak jsem si dnes odvezla auto, opravili mi čerpadlo, takže mi při volnoběhu auto už nechcípá.
Ale při jízdě mi to na 3 stejně jednou zdechlo. Prý by to mohla být spínací skříňka. Je možný, aby to dělal
imoblizér?
Ale při jízdě mi to na 3 stejně jednou zdechlo. Prý by to mohla být spínací skříňka. Je možný, aby to dělal
imoblizér?
-
smazany clen - FK
No bylo by ale pak divný že to dělá jen na určité rychlosti. Každopádně by to taky mohl být problém v elektromagnetickém odpojovači paliva na čerpadle, ale snad ho zkusili.
-
Tereza
Opravoval to chlápek, který se specializuje na naftový feldy. Věřim, že čerpadlo poctivě zkontroloval.ˇ
Mam to projet a když to bude chcípat při zařazené rychlosti, tak to mam znova přivézt. Tak v pátek to tam zase vezu.
On mi právě řekl, že by to mohla dělat spínací skříňka.
Jen tak zkusim zítra jet do práce s druhým klíčem a uvidim. Třeba se stane zázrak
Mam to projet a když to bude chcípat při zařazené rychlosti, tak to mam znova přivézt. Tak v pátek to tam zase vezu.
On mi právě řekl, že by to mohla dělat spínací skříňka.
Jen tak zkusim zítra jet do práce s druhým klíčem a uvidim. Třeba se stane zázrak
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jestli to dela imobilizer by melo jit zjistit na diagnostice. odkud jsi?
-
Tereza
Tak auto nechcípá už ani při zařazené rychlosti
) Takže jsem to do servisu ani nevezla.
Nevim, jestli je to druhým klíčkem, nebo čerpadlem. Ale konečně může věřit svému autu:-)
Chtěla bych všem poděkovat za rady a tipy.
Nevim, jestli je to druhým klíčkem, nebo čerpadlem. Ale konečně může věřit svému autu:-)
Chtěla bych všem poděkovat za rady a tipy.
Jinak "cucák" je ten kdo ti to řek. Je tam podtlakový regulátor volnoběžných otáček.Který automaticky při určité teplotě,otvírán podtlakem zvyšuje volnoběžné otáčky. A ikdyby nefungoval tak se motor v otáčkách udrží i bez něj,ale to už je týrání. To jen tak na okraj. Jinak samozřejmě gratuluju k odstranění závady a přeji mnoho šťastných km. 
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Diablo - FK
I klicek to muze delat, ano, Segre u ochcavky se to taky parkrat stalo.
-
biker610i - FK
Re: Chcípne na volnoběh
mam feliciu 1.9 D a rano ked je vonkajsia teplota cca 5 C a nastratujem studeny motor tak ide na volnobehu v dost nizkych otackach cca 600 -700 a ide trhavo ako keby na 3-valce. Ked sa motor trochu zohreje uz to nerobi. toto robi iba ked je vonku takto chladnejsie ked bolo v lete vonku cca 20 - 30 C a natocil som studeny motor tak siel v pohode na volnobehu na 1000 ot/min. Neviete v com by mohol byt problem?

Re: Chcípne na volnoběh
Může být špatný některý žhavič,zkusit je proměřit 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená