Výměna rozvodů

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Klukin1988 - FK

Re: rozvody

Příspěvek od Klukin1988 - FK »

Sadra17 píše:já měnil na 202 000 a ani nebyli moc slyšet :D

ja sem mel na predchozim motoru 180 tisic,udajne menene nebyly a nebylo to tak hrozne
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

já nevím kolik auto má nalítáno a to je úplně nejlepší :lol: :lol: :lol:
markos29 - FK

Výměna rozvodů

Příspěvek od markos29 - FK »

Zdravím.Jak jsem si kupoval ten motor s 90 000Km,tak jsem zjistil,že by to chtělo vyměnit rozvody.V tom starém motoru mám rozvody vyměněné.Chci se Vás zeptat.Je to moc náročné přehodit ty rozvody s toho starého motoru,nebo dalo by se to udělat nějak jinak?Ale nechci to dávat do servisu.Tam by si zase řekli cca 2500Kč.Takže by mě ten motor vyšel s výměnou motoru,oleje atd. cca 8000kč. Nebo nejste někdo z Prahy,že by jste mi to někdo udělal za flašku domácí moravské svivovice?Byl bych Vám moc vděčný.Díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna rozvodů

Příspěvek od 103457 »

Jestli si chceš ten motor nechat a něco s ním najezdit, tak kup nový rozvody, těsnění vany a na prsa a gufero na kliku, cenovka cca 500,- - 800,-Kč, jak kde, plus olej a filtr . Ještě bych doporučil i novej rozdělovač. Pak to má cenu. A jestli nechceš investovat, tak jezdi s tím co tam máš, taky to jde
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Při koupi staršího auta s nájezdem pod 120 tisíc se rozvody nemění.
Rozvod se mají měnit až ve 120 tkm. A pokud koupíš auto nad 120, tak to vyměnit musíš, protože nevíš jestli to ten před tebou udělal.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

103457 píše: Ještě bych doporučil i novej rozdělovač. Pak to má cenu. A jestli nechceš investovat, tak jezdi s tím co tam máš, taky to jde
k novýmu rozdělovači nevidim důvod ;) muj má 200 tis a je bez vůle ;) a i kdyby tak vymění akorát vymačkanej kolík za pár drobných
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Karlous - FK

Příspěvek od Karlous - FK »

Měnil jsem rozvody ve 170 tisících. Řetěz byl hlučný tak normálně, slyšet byl, ale ne nijak extrémně. Ale když jsem to rozdělal, tak mě překvapilo jak hodně byl řetěz volný. Visel tam jako hadr.
Teď jen ticho. Jak venku, tak hlavně v autě a za jízdy. Skoro jako fábie ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Sadra17
Ok, asi toho máš najeto víc než já. :lol:
Až se ti dostane do ruky novej rozdělovač, tak ho na zkoušku vyměň a uvidíš ten rozdíl.
markos29 - FK

Příspěvek od markos29 - FK »

karbus to sis dělal sám ty rozvody?Nemáš nějaký postup jak to udělat svépomoci doma?Potřeboval bych je vyměnit.Díky
Karlous - FK

Příspěvek od Karlous - FK »

Jasně, sám. Jestli jsi schopný si na autě něco opravit a nejsi střevo, tak to taky zvládneš. Postup je několikrát popsaný tady a pak v knížkách (Jak na to, Opravy Felicia, ke stažení na netu), jen to chce mít přístup na zvedák, nebo na jámu, bez toho se to dělá blbě, to raději vůbec. Počítej ale s tím, že pokud měníš rozvody poprvé, strávíš u toho celý den.
A jestli si nevěříš, dej to raději někomu udělat, určitě ve tvým okolí bude nějaký šikovný mechanik (jen ne žádný servis), který ti to za pětikilo (+ potřebný díly) přehodí a máš klid a pohodu a bez starostí, vztekání a přemýšlení jak tohle, nebo co jsi dal blbě.
Odpovědět