Nestartuje - vyřešeno: zičená zdvihátka (hydroštely)
-
stefi - FK
Nestartuje - vyřešeno: zičená zdvihátka (hydroštely)
Dobrý den..mám prosbu
nefrčí mi moje felinka
elektronika,benzín atd,všecko jde..jen nevím k čemu je jedno relé,tak proto se ptám.. mám motor 1.6 s klimatizací a posilovačem řízení a v motorovém prostoru mám 3 relátka a jednu pojistku..co jsem tak pochytil,tak 1.relé je ke klimě, 2. je k sahaře a to třetí je celé shnilé a nechce mi auto startovat... označení: 98. 12V 40A svorky: 30,87,87a,86,85. předem děkuji za pomoc 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: nejede...že by relé??
Tak to rele vymen ne? k necemu tam je urcite 
jsou tam rele pro klimatizaci J32 a RJ pro klimatizaci J 301
rele pro druhy stupen ventilatoru dochlazovani J 101 a pojistka pro klimatizaci 30A
Ale bojim se ze to tvuj problem asi nevyresi - co to auto dela? Toci a nechytne nebo ani netoci???
jsou tam rele pro klimatizaci J32 a RJ pro klimatizaci J 301
rele pro druhy stupen ventilatoru dochlazovani J 101 a pojistka pro klimatizaci 30A
Ale bojim se ze to tvuj problem asi nevyresi - co to auto dela? Toci a nechytne nebo ani netoci???
-
stefi - FK
točí...jiskra je,benzín taky
ale když má chytnout,tak se startér protočí:-/ myslel jsem že to je přechcaný,ale není:-/ svíčky,kabely,nový..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jak starter protoci? tomu nerozumim. Skousel si diagnostiku? Me napada co cidlo polohy klikovky? Skus ho skouknout a ocistit.
Ty relátka jsou ke klimě, motor musí šlapat i bez nich. Měly by tym být dvě pojistky .
Jinak zkus diagnostiku. Pokud to není teda mechanický problém startéru- zkus roztlačit. Popsal jsi to dost záhadně, že si pod tím každý může představit něco jiného.
Ale pozor s dlouhýmo pokusy o startování , nebo roztláčení, budeš mít ve výkuku dost nespáleného benzínu a to katalizátoru moc nesvědčí.
Jinak zkus diagnostiku. Pokud to není teda mechanický problém startéru- zkus roztlačit. Popsal jsi to dost záhadně, že si pod tím každý může představit něco jiného.
Ale pozor s dlouhýmo pokusy o startování , nebo roztláčení, budeš mít ve výkuku dost nespáleného benzínu a to katalizátoru moc nesvědčí.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
stefi - FK
čidlo polohy klikovky? to se nachází kde?
nezkoušel jsem roztlačovat..startér je určo funkční,zkoušel jsem v jiné feldě
jiskra,benzín,všecko funguje..kabely mám zapojeny správně a záhada je opravdu divná
z práce normál nastartoval,dojel k benzínce..tam nastartoval až napopátý a blbly otáčky
dojel krásně dom a byl konec.. jinak baterie je též nová
už si opravdu nevím rady
1,6 nemá čidlo na převodovce,ale v rozdělovači.Pokud to hází jiskru na konci svíčkových kabelů,tak je i palec v pořádku a zaměřil bych se na benzínové čerpadlo,palivový filtr,atd.
-
stefi - FK
Další smutné zprávy
celý rozdělovač,kabely,svíčky,zapalovací modul,čidlo klepání,snímač otáček,veškeré pojistky,benzínové čerpadlo,vše funkční na 100%.. stále nestartuje
baterka a startér taky cajk
fakt už si nevím rady..věděl by někdo?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
sundej konektor od nakýho vstřikovače otoč klíčkem do kontrolek a na jednom s konektorů musíš proti kostře naměřit plus 12V-pokud ne tak mrkni na pojistku jestli neni spálená vyhřátá zoxidovaná to samé příslušný konektor a koukni jestli je tam to napětí i při startu
pokud tam naměříš napětí vem žárovičku 12V 5W a napoj jí do konektoru vstřikovače pak startuj žárovka musí poblikávat-pokud ne tak to mohl vzdát počítač
skoušels jestli něco nepíše diagnostika?
pokud tam naměříš napětí vem žárovičku 12V 5W a napoj jí do konektoru vstřikovače pak startuj žárovka musí poblikávat-pokud ne tak to mohl vzdát počítač
skoušels jestli něco nepíše diagnostika?
-
robin1 - FK
stefi:
Ak po neúspešnom štartovaní vyberieš sviečky, sú mokré?
Ako si zistil, že snímač otáčok je dobrý?
Pri štartovaní sa motor ani nepokúša naskočiť?
Ak po neúspešnom štartovaní vyberieš sviečky, sú mokré?
Ako si zistil, že snímač otáčok je dobrý?
Pri štartovaní sa motor ani nepokúša naskočiť?
-
stefi - FK
když vyndám svíčky,jsou mokré..kabely jsem zkoušel kolikrát přehazovat jinak a nic... jak jsem zjistil že snímač je v pohodě? doma máme feldy 2,takže jsem přehodil celej rozdělovač
a furt nic.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
napadá mi nemohla by bejt v tahu spinačka? otočíč klíčkem do kontrolek napětí je a při startování napětí neni
skus to auto místo startování roztahnout
skus to auto místo startování roztahnout
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pichni to na diagnostiku jinak se asi nehnes.
-
stefi - FK
benzín v oleji?
proměřoval jsem všecko a je to funkční...i vstřiky
tka už fakt nevím..asi si budu muset koupit kabel..nějakej levnější..nevíte? doporučíte?

Muzu ti objednat kabel z eBay. Uz jsem ho tady posilal 2 lidem, ale jeste ho asi netestovali. Nicmene nez jsem jim je poslal, tak jsem je zkousel a bylo vse v pohode. Pokud bys mel zajem, napis mi SZ...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
stefi - FK
-
stefi - FK
kanálky v pořádku... nakonec odešli všechny hydroštely... automechanik je zkoušel...ale že všechny?
jinak chci moc poděkovat za vaši snahu mi pomoct
moc si toho vážím 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Se divis?? dyt je to jak jetel cely by to chtelo vycistit ale to by chtelo rozebrat na dily takhle se bojim ze se to casem bude opakovat. Nebo fakt jinej motor.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Tady se bohužel ukázalo, že jednoduchá věc dokáže potrápit-ono, když si napsal že to dává benzín a jiskra jde taky, čidlo kliky to být nemohlo-to by nedávalo nic. Zapalování-mohla být slabá jiskra, ale to se dá zjistit jednoduše. Pak pokud je benzín a jiskra, jiná možnost než změřit tlaky není.
Palici bych vypucoval a nechal udělat, vylil tu sračku olej, co se tam pravděpodobně lil a nebo stabilně přejížděl, vypucovat sací koš a vanu (bude v ní taky pěkný humus) a po poskládání se modlit, aby byl zbytek motoru natolik OK, aby to nežralo olej přes spodek (změřit tlaky). Ten motor asi už chudák něco zažil.
Hydra celkem hodně trpí sračkovitým olejem a bodelem v oleji. Jak nejsou mazané nebo se přidřou, je to rychlovka.
Palici bych vypucoval a nechal udělat, vylil tu sračku olej, co se tam pravděpodobně lil a nebo stabilně přejížděl, vypucovat sací koš a vanu (bude v ní taky pěkný humus) a po poskládání se modlit, aby byl zbytek motoru natolik OK, aby to nežralo olej přes spodek (změřit tlaky). Ten motor asi už chudák něco zažil.
Hydra celkem hodně trpí sračkovitým olejem a bodelem v oleji. Jak nejsou mazané nebo se přidřou, je to rychlovka.