Nestartuje - vyřešeno: zičená zdvihátka (hydroštely)

MPi 1AV
AEE
stefi - FK

Nestartuje - vyřešeno: zičená zdvihátka (hydroštely)

Příspěvek od stefi - FK »

Dobrý den..mám prosbu :) nefrčí mi moje felinka :( elektronika,benzín atd,všecko jde..jen nevím k čemu je jedno relé,tak proto se ptám.. mám motor 1.6 s klimatizací a posilovačem řízení a v motorovém prostoru mám 3 relátka a jednu pojistku..co jsem tak pochytil,tak 1.relé je ke klimě, 2. je k sahaře a to třetí je celé shnilé a nechce mi auto startovat... označení: 98. 12V 40A svorky: 30,87,87a,86,85. předem děkuji za pomoc ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: nejede...že by relé??

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to rele vymen ne? k necemu tam je urcite ;)
jsou tam rele pro klimatizaci J32 a RJ pro klimatizaci J 301
rele pro druhy stupen ventilatoru dochlazovani J 101 a pojistka pro klimatizaci 30A
Ale bojim se ze to tvuj problem asi nevyresi - co to auto dela? Toci a nechytne nebo ani netoci???
stefi - FK

točí...jiskra je,benzín taky :-) ale když má chytnout,tak se startér protočí:-/ myslel jsem že to je přechcaný,ale není:-/ svíčky,kabely,nový..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jak starter protoci? tomu nerozumim. Skousel si diagnostiku? Me napada co cidlo polohy klikovky? Skus ho skouknout a ocistit.
Alf

Příspěvek od Alf »

Ty relátka jsou ke klimě, motor musí šlapat i bez nich. Měly by tym být dvě pojistky .

Jinak zkus diagnostiku. Pokud to není teda mechanický problém startéru- zkus roztlačit. Popsal jsi to dost záhadně, že si pod tím každý může představit něco jiného.
Ale pozor s dlouhýmo pokusy o startování , nebo roztláčení, budeš mít ve výkuku dost nespáleného benzínu a to katalizátoru moc nesvědčí.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
stefi - FK

čidlo polohy klikovky? to se nachází kde? :) nezkoušel jsem roztlačovat..startér je určo funkční,zkoušel jsem v jiné feldě ;) jiskra,benzín,všecko funguje..kabely mám zapojeny správně a záhada je opravdu divná :( z práce normál nastartoval,dojel k benzínce..tam nastartoval až napopátý a blbly otáčky :roll: dojel krásně dom a byl konec.. jinak baterie je též nová ;) už si opravdu nevím rady
JoS

Příspěvek od JoS »

1,6 nemá čidlo na převodovce,ale v rozdělovači.Pokud to hází jiskru na konci svíčkových kabelů,tak je i palec v pořádku a zaměřil bych se na benzínové čerpadlo,palivový filtr,atd.
stefi - FK

Další smutné zprávy :( celý rozdělovač,kabely,svíčky,zapalovací modul,čidlo klepání,snímač otáček,veškeré pojistky,benzínové čerpadlo,vše funkční na 100%.. stále nestartuje :x baterka a startér taky cajk ;) fakt už si nevím rady..věděl by někdo?
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

sundej konektor od nakýho vstřikovače otoč klíčkem do kontrolek a na jednom s konektorů musíš proti kostře naměřit plus 12V-pokud ne tak mrkni na pojistku jestli neni spálená vyhřátá zoxidovaná to samé příslušný konektor a koukni jestli je tam to napětí i při startu :?:
pokud tam naměříš napětí vem žárovičku 12V 5W a napoj jí do konektoru vstřikovače pak startuj žárovka musí poblikávat-pokud ne tak to mohl vzdát počítač
skoušels jestli něco nepíše diagnostika? :scratch:
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

stefi:
Ak po neúspešnom štartovaní vyberieš sviečky, sú mokré?
Ako si zistil, že snímač otáčok je dobrý?
Pri štartovaní sa motor ani nepokúša naskočiť?
stefi - FK

když vyndám svíčky,jsou mokré..kabely jsem zkoušel kolikrát přehazovat jinak a nic... jak jsem zjistil že snímač je v pohodě? doma máme feldy 2,takže jsem přehodil celej rozdělovač ;) a furt nic.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

napadá mi nemohla by bejt v tahu spinačka? otočíč klíčkem do kontrolek napětí je a při startování napětí neni :scratch:
skus to auto místo startování roztahnout ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pichni to na diagnostiku jinak se asi nehnes.
stefi - FK

benzín v oleji? :o :o :o proměřoval jsem všecko a je to funkční...i vstřiky :o tka už fakt nevím..asi si budu muset koupit kabel..nějakej levnější..nevíte? doporučíte? :) ;)
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Muzu ti objednat kabel z eBay. Uz jsem ho tady posilal 2 lidem, ale jeste ho asi netestovali. Nicmene nez jsem jim je poslal, tak jsem je zkousel a bylo vse v pohode. Pokud bys mel zajem, napis mi SZ...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
stefi - FK

Lidi...tak elektronika komplet v pořádku..vypadá to,že to nemazalo,protože se ucpali kanálky.. takže mě čeká rozkuchat kompet hlavu a podívat se jak to je natom..nejspíš počítám ale spíš úmrtnost a vyplatí se spíš koupě jinčího motoru :evil:
Obrázek
stefi - FK

kanálky v pořádku... nakonec odešli všechny hydroštely... automechanik je zkoušel...ale že všechny? :o jinak chci moc poděkovat za vaši snahu mi pomoct :-) moc si toho vážím ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Se divis?? dyt je to jak jetel cely by to chtelo vycistit ale to by chtelo rozebrat na dily takhle se bojim ze se to casem bude opakovat. Nebo fakt jinej motor.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Tady se bohužel ukázalo, že jednoduchá věc dokáže potrápit-ono, když si napsal že to dává benzín a jiskra jde taky, čidlo kliky to být nemohlo-to by nedávalo nic. Zapalování-mohla být slabá jiskra, ale to se dá zjistit jednoduše. Pak pokud je benzín a jiskra, jiná možnost než změřit tlaky není. ;)
Palici bych vypucoval a nechal udělat, vylil tu sračku olej, co se tam pravděpodobně lil a nebo stabilně přejížděl, vypucovat sací koš a vanu (bude v ní taky pěkný humus) a po poskládání se modlit, aby byl zbytek motoru natolik OK, aby to nežralo olej přes spodek (změřit tlaky). Ten motor asi už chudák něco zažil.
Hydra celkem hodně trpí sračkovitým olejem a bodelem v oleji. Jak nejsou mazané nebo se přidřou, je to rychlovka. :(
Odpovědět