Nechce nastartovat
Nechce nastartovat
Zdravim mam felinu 1.6 96 , zničeho nic přestala startovat, občas chytne a pak zničeho nic chcip a už ji nenatočim, rele vys. netovy jsem zkoušel vyměnit a to nevyřešilo problem, a vubec nechce hazet jiskru, když jsem ji tahnul na laně z zařazenym kvaltem taka po 10 minutach když se trochu zahřala tak na laně normalně chytla. Newim jsu už rady 
-
Hans - FK
Re: Nechce nastartovat
S tou jiskrou nevím, ale rozhodně udělej diagnostiku motoru. Tipuju to na teplotní čidlo, já měl ten samej problém
Na VAGU to nic nenapsalo.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
nejdřív bych skusil jinej palec rozdělovače a pak ten krátkej VN kabel 
Palec jsem kupoval, novej, vysokonapetovy rele jsem zkoušel na jinym aute to funguje.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vysokonapěťové rele netuším co je.
Jestli jde napětí do zapalovací cívky se dá ověřit žárovkou. Stačí vytáhnout konektor ze zapalovací cívky, do konektoru zastrčit dva dráty a na jejich druhý konec připojit žárovku. Při startování musí žárovka blikat.
Jestli funguje cívka se dá ověřit snadno. stačí vytáhnout VN kabel z rozdělovače, přiblížit ho k něčemu kovovému v motorovém prostotu. Při startování to musí házet silnou modrou jiskru o délce několika milimetrů.
Ono ale stačí málo a už to nenastartuje. Například popraskaná a navlhlá zapalovací cívka je oblíbená závada. Zapalovací kabely taky nevydrží věčně.
Benzínový motor se netočí, když do něj nejde benzín, nebo když to neháže jiskru. Jak poznat jestli je problém s dodávkou benzínu, nebo se zapalováním jsem tu už psal. Diagnostika v tomhle případě nepomůže.
Jestli jde napětí do zapalovací cívky se dá ověřit žárovkou. Stačí vytáhnout konektor ze zapalovací cívky, do konektoru zastrčit dva dráty a na jejich druhý konec připojit žárovku. Při startování musí žárovka blikat.
Jestli funguje cívka se dá ověřit snadno. stačí vytáhnout VN kabel z rozdělovače, přiblížit ho k něčemu kovovému v motorovém prostotu. Při startování to musí házet silnou modrou jiskru o délce několika milimetrů.
Ono ale stačí málo a už to nenastartuje. Například popraskaná a navlhlá zapalovací cívka je oblíbená závada. Zapalovací kabely taky nevydrží věčně.
Benzínový motor se netočí, když do něj nejde benzín, nebo když to neháže jiskru. Jak poznat jestli je problém s dodávkou benzínu, nebo se zapalováním jsem tu už psal. Diagnostika v tomhle případě nepomůže.
Tak to byl Havluv snimač.