Nechce nastartovat

MPi 1AV
AEE
zoidberg

Nechce nastartovat

Příspěvek od zoidberg »

Zdravim mam felinu 1.6 96 , zničeho nic přestala startovat, občas chytne a pak zničeho nic chcip a už ji nenatočim, rele vys. netovy jsem zkoušel vyměnit a to nevyřešilo problem, a vubec nechce hazet jiskru, když jsem ji tahnul na laně z zařazenym kvaltem taka po 10 minutach když se trochu zahřala tak na laně normalně chytla. Newim jsu už rady :(
Hans - FK

Re: Nechce nastartovat

Příspěvek od Hans - FK »

S tou jiskrou nevím, ale rozhodně udělej diagnostiku motoru. Tipuju to na teplotní čidlo, já měl ten samej problém
zoidberg

Příspěvek od zoidberg »

Na VAGU to nic nenapsalo.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

nejdřív bych skusil jinej palec rozdělovače a pak ten krátkej VN kabel :scratch:
Chose

Příspěvek od Chose »

Zapalovací trafo bude asi v háji.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
zoidberg

Příspěvek od zoidberg »

Palec jsem kupoval, novej, vysokonapetovy rele jsem zkoušel na jinym aute to funguje.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vysokonapěťové rele netuším co je.

Jestli jde napětí do zapalovací cívky se dá ověřit žárovkou. Stačí vytáhnout konektor ze zapalovací cívky, do konektoru zastrčit dva dráty a na jejich druhý konec připojit žárovku. Při startování musí žárovka blikat.
Jestli funguje cívka se dá ověřit snadno. stačí vytáhnout VN kabel z rozdělovače, přiblížit ho k něčemu kovovému v motorovém prostotu. Při startování to musí házet silnou modrou jiskru o délce několika milimetrů.

Ono ale stačí málo a už to nenastartuje. Například popraskaná a navlhlá zapalovací cívka je oblíbená závada. Zapalovací kabely taky nevydrží věčně.

Benzínový motor se netočí, když do něj nejde benzín, nebo když to neháže jiskru. Jak poznat jestli je problém s dodávkou benzínu, nebo se zapalováním jsem tu už psal. Diagnostika v tomhle případě nepomůže.
zoidberg

Příspěvek od zoidberg »

Tak to byl Havluv snimač.
Odpovědět