Dá se říct,že v poslední době se přesně tímhle bavím,když jedu na chatu nebo zpět.Pokud jedu já naopak před nimi,tak jim třikrát lehce ujedu a oni mě pak ve čtvrté vesnici osmdesátkou předjedou.PavelZ píše: jj to zažívám celkem často. Přes ten čoud z jejich výfuku pak ani člověk nevidí na cestu)
Zátah motoru
-
smazany clen - FK
Re: Zátah motoru
-
Secu
ty a ked ten plyn pridavas postupne tak to nejde rychlejsie ako ked na neho dupnes? lebo aj ked na volnobehu dupnete na plyn tak najprv sa trochu pridusi... je to sposobene tym ze najprv sa otvori klapka naplno a strati sa podtlak a az potom rj vyhodnoti ze je chudobna zmes a zacne striekat palivo...
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
encore píše:Dobrý den, prosím o radu, když jsem přesedlal z formana zdálo se mi tohle auto raketa, nyní se jeví jako líné autí. Je možné že jsem si vzykl ale přesto se zeptám - když jedu 4kou a 5tkou a otáčky jsou pod 2000 a sešlápnu plyn tak auto zrychluje jen velmi pomalu nebo vůbec. Když ale podřadim a vyženu ho ke 3000ot tak jede solidně.Je to tak správně? V servisu jsem ještě nebyl ale měnil jsem vzduch. filtr, paliv. filtr, svíčky a čistil klapku ale jen sporadicky protože čistá byla. Otáčky drží krásně, startuje taky super, nechcípá.
Ahoj, ja ted koupil felinku 1,6 z roku 2000 facelift.. krasny interier, motor oproti 1,3 tichy, ale neco mi tam zacalo klepat, jak se postupne procitam forem, tak to budou asi hydrostely. No akorat vedet, co to je a kde je najdu.. Jsem uplnej amater, ale chtel bych se to naucit.. nemate nejaky materialy, bo schemata?? Jinak mam ten stejnej problem s akceleraci.. na 4 to jeste jakstaks zabira, ale petka od dvou tisic vubec nechce zrychlovat... jako to jsem cumel.. mam i dost odjezdino s kamosovou 1,3 50 kw.. myslim, ze je tam sice ta petka kratsi, ale stejne akceleruje o hodne lip, jak ta moje.. Mozna by nebylo na skodu procistim skrtici klapku, ale tu taky momentalne nevim, kde hledat.. Poradite mi?
-
tgfh - FK
Do 2000 tisíc? To řadíš 5.ku už při 60km/h?
5.ka se řadí při 90km/h
S tím výkonem, první je vždycky diagnostika a pak pořádné protáhnutí auta delší cestou, nemusíš to nijak točit ale 120km/h po dobu 2 hodin prospěje
5.ka se řadí při 90km/h
S tím výkonem, první je vždycky diagnostika a pak pořádné protáhnutí auta delší cestou, nemusíš to nijak točit ale 120km/h po dobu 2 hodin prospěje
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
Ne e.. ja psal od dvou tisic.. takze proste kdyz mam petku a tocim ji na 2000 nebo 2200 a seslapnu plyn, tak nechce vubec akcelerovat. jen kdyz vyspalnu a znova seslapnu, tak ucitim jemnej zatah, ale jak to zkousim normalne, tak to proste nejede... No a kdyz dam hodne plynu, tak citim mirny cukani, takze fakt nevim no. Takze diagnostika rikas jo? Kolik pak si uctujou lidi v servise?? No tak ten akcel mi zase tolik nevadi.. spis to rachtani v tom motoru, to se mi jakoze nelibi.. napred zkusim vymenit alej.. jasna volba je asi 10w40 a vyrobce fakt nevim.. docela mne oslovily oleje helix, ale dam na radu odborniku. 
-
tgfh - FK
No klidně tam dej ten Shell Helix mám ho tam taky a pohoda, 10W, jako diagnostikou je nejlepší začít, stojí nevím myslím 120Kč, možná 150kč.
-
stony - FK
Tak to je blbost. Mně táhne i na čtyřku od cca 1800. Když šlápnu tak to zrychluje docela v pohodě. Že bych si musel otevřít čekárnu ten pocit nemám.Dejwis píše:Tohle by mělo být normál, pokud nemáš úpravu motoru (vačka, čip, hlava) tak prostě kolem 2000ot u Feldy nemůžeš chtít na 4 plnej zátah
A to mám 1,3 MPI. Nastavení vůle ventilů při cca 50 stupních, svíčky BRISK Extra DR15TC, filtr Mann za 150 kč, olej Castrol magnetec 15w-40.
1,6 MPI musí letět jak blesk.
Bobrisek : Obcas pomaha odpojení baterky, třeba přes noc odpoj baterku. Pak nastartuj a nech to tak 10 minut na místě bublat na volnoběh. Pak tomu trochu zatop pod kotlem a uvidíš, třeba se vzpamatuje. Většinou to bývá cuchíplý dědcovksou jízdou a je to na ni přizpůsobený (ŘJ). Nebo špinavou klapkou to je taky možný. Moje začala chcípat, vyčistil jsem klapku a jezdí jak za mlada. Mam krátkou 5 (rv.97) a jede to pěkně, ale od 2000 nečekej zázraky. Zkus jí tam dát kolem 4000 a pokud se nechytne a nepotahne tak je něco zle.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
mal som mozno odskusat uz par 1,6tiek...no neviem, mne to na kazdom prevodom stupni "krasne" zrychlovalo, kedykolvek som slapol na plyn...a bolo jedno, ci som mal 1800ot alebo 3500ot...
...na 4tke pri 1800, dam podlahu a v pohode obehnem auto na 50tke...
...n 3tke podlaha pri 1800 a obehujem auto pri 40tke...(ani podradzovat nemusim)
...ja by som povedal, ze 1,6tka je v celku vydareny motor...az na to, ze zerie olej...
...na 4tke pri 1800, dam podlahu a v pohode obehnem auto na 50tke...
...n 3tke podlaha pri 1800 a obehujem auto pri 40tke...(ani podradzovat nemusim)
...ja by som povedal, ze 1,6tka je v celku vydareny motor...az na to, ze zerie olej...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
Jezek: Netahne jen od tech dvou tisic.. jak se dostanu okolo 3000, tak uz je to tam docela znat.. No s tou baterkou to zkusim.. napred ale hodim novej olej, zkusim vycistit klapku a jet na diagnostiku a pak se uvidi.. Ale jak rikam.. kdyz mam petku na dvou tisicich, tak se ji vubec nechce a kdyz ji dam vetsi kotel, tak ma tendenci skubat..
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Bobrisek tak pozri filter vzduchovy, palivovy, klapku, napnutie lanka bowdenu(ci sa ti otvara na 90°) vyfuk, ci nieje upchaty, kat, brzdy, ci nebrzdi v kuse a pod... 
-
PJDefort - FK
to lanko má klapku otevírat na plnejch 90°? já když jí čistil, tak sem si při základnim nastavení všim, že při plnym sešlápnutí tam mám jen 64,9° ...přitom vytočit to naplno jde v pohodě, tahá to jak prase a na dvojku ujedu kamarádovo oktávce 1,6 74kW docela znatelně...že by to mohlo jet ještě líp po posunutí? 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
64,9°
tak toto je extra maaaalo
...skus posunut tu zavlacku o cca dva zavity a uvidis ako to potom pojde
...ale pozor...klapka musi mat volu aj naspat...ona sa totiz uzatvara na 0°, v normalnom stave je pootvorena na cca 1-2 °asi
takze malinka vola musi byt...to uz uvidis sam

..tak teraz polozis aj octaviu 96kw

..tak teraz polozis aj octaviu 96kw
-
PJDefort - FK
právě mě se to nějak nezdá že by to otvíralo jen tak málo...o víkendu sundám hrdlo sání, nechám někoho sešlápnout naplno plyn a kouknu, jestli je otevřená naplno...možná to ukazuje jen blbosti ten vag...přecejen tak klapka je Vika, takže možná dává blbý údaje...nějak se mi nechce věřit, že to může jet líp 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
mne to na dvoch felkach otvaralo na cca 79°...nastavili sme to a odvtedy to trha asflat

-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
Kluci.. Ja vim, ze jsem s tim uz otravnej, ale.. Jak jsem se docetl, tak to sramoceni motoru zpusobuji zdvihatka ventilu.. Kdyz mi motor takhle klepe porad i po zahrati, tak to budou asi vadna, co? Je jejich demontaz a montaz slozita? A tu skritici klapku mam najit kde? Abych ji rovnou mohl vycistit? Diky za odpovedi a moudre rady
-
robin1 - FK
Ja mám minimum 5° a maximum 82°. Viac otvoriť nejde, mechanický doraz nepustí. Tie stupne treba brať trocha s rezervou, tie údaje sú závislé, okrem nastavenia lanka, aj od tolerancií odporovej dráhy potenciometra na klapke.lukydm píše:64,9°![]()
tak toto je extra maaaalo
![]()
![]()
...skus posunut tu zavlacku o cca dva zavity a uvidis ako to potom pojde
![]()
![]()
...ale pozor...klapka musi mat volu aj naspat...ona sa totiz uzatvara na 0°, v normalnom stave je pootvorena na cca 1-2 °asi
takze malinka vola musi byt...to uz uvidis sam
![]()
..tak teraz polozis aj octaviu 96kw![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
mne nadoraz pise na VAGu 92°
..rukou ju dokazem natocit aj viac ako 92°
..rukou ju dokazem natocit aj viac ako 92°
Pak už nezbývá,než opatrně zkrátit ten špalek,co je pod pedálem. 
-
PJDefort - FK
taky sem na to koukal a po sešlápnutí plynu na zem je klapka zcela otevřená...tak nevim co to kecá za kraviny 
-
Hudo - FK
Na prudšie zrýchlenie pri prudkom pridaní plynu má vplyv regulátor tlaku paliva na vstrekovacej lište. Keď sa náhle zníži podtlak v nasávaní regulátor zvýši tlak paliva z 2,5 atm. na 3,0 atm., aby nedošlo počas akcelerácie k ochudobneniu zmesi
. Skús naliať do nádrže napr. STP na prečistenie vstrekovania, alebo môžeš si dať vyčistiť ultrazvukom regulátor tlaku, vstreky a možno aj snímač teploty a tlaku nasávaného vzduchu. Ten snímač by možno stačilo prepláchnuť v benzíne
. Samozrejme, ak to nieje len subjektívny pocit 
-
Bobrisek
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zpet a mam nove poznatky.. takze moje 1.6 vs kamosovo 1,3 50kw trasa Most->Bilina.. Na jedna, dva tri jsem mu ujel.. ctyrka... uz jsem ztracel dech a na petku jsme byli na stejno.. a ted 4000 ot. 145km/hod a konecna.. vic jsem z ni nevymacknul.. ta petka tahne nejlip u trech tisic... tak mi to nedalo a mrknul jsem na svicky.. super cistounky.. vzduchovej filtr vymenil a klapka byla na horni strane docela zasrana od oleje.. nechapal jsem, jak se tam mohl dostat.. vycisil jsem a taky jsem zjistil, ze je troska volnejsi lanko, takze pri lehkym seslapnuti zadna zmena.. klapka prave taky hned neotevrela.. a max. otevreni bych typoval na nejakejch 80-85°.. jak mam napnout to lanko?? Ono kdyz se ten motor ohreje, tak mi to dela docela problemy pri rozjezdech.. dam lehce plyn, tak mi nekdy chcipne a nebo zacne cukat, tak mirne seslapnu a zacne hrabat.. Tak cekam na vase rady.
Diky a hezkej den
Diky a hezkej den
Bobrisek: 1.6 musi letet vic jak 145, serie 1.3 by nemela mit sanci. Lanko jde dopnout pomoci konce bowdenu a pervky, ktera tam je je to takovy valecek se zarezy.
-
mson - FK
čau.já co jsem vymenil palivové čerpadlo tak jezdím jak drak.mám štelováky ventilů v háji.při plném plynu a zahřátém motru chrastí jak kdybych tahl plechovky za sebou
.i na ty se časem dostane a vymením je.jinak jezdím do školy po obchvatě do mírného kopce.mám otevřené sání které nemá přívod studeného vzduchu a cucá si od motoru teplý vzduch a jede to jak prase oproti 1.3MPI 50kw.s 1.6 jsem jel 160km/h .jela by víc ale brzdy a všechno uložení by to nemuseli vydržet.mám jen nedky problémy ze startováním.startér nemůže motor jak kdyby přetlačit.takže nekdy vybiju batrku startováním.teoreticky je to baterkou.když ji nechám přes noc nabíjet když potřebuju na 100procent nastartovat,tak ráno chytne na drc.já to zatím nejak neřeším.v zime to delalo problémy velké ted už nic moc.jinak spotřeba při kombinované jízde 10l na 100km a níž mi to nechce jít ludra.ale i s 1.3 mpi jsem jezdil za 10 litrů
.
Proste zkus v servise at ti zmeří tlak paliva.já jsem hadici odpojil a taky to z ní chcalo jak svina ale i tak jsem si řekl že tam dám druhé čerpadlo a po výměně?no proste uplne jiné auto.fakt z vlatní zkušenosti mohu říct že vadné čerpadlo delá hodne i když se zdá že tlačí dost.
Proste zkus v servise at ti zmeří tlak paliva.já jsem hadici odpojil a taky to z ní chcalo jak svina ale i tak jsem si řekl že tam dám druhé čerpadlo a po výměně?no proste uplne jiné auto.fakt z vlatní zkušenosti mohu říct že vadné čerpadlo delá hodne i když se zdá že tlačí dost.
-
mson - FK
jinak kopec celkem dost prudký vyjedu na 4 80km/h a zruchluju.ale opravdu nevím stoupání.ze starým čerpadlem mi to nechtělo ani zahrabat ale ted fakt uplne jiné.můžu změřit za jak dlouho z 60km/h na 9Okm/h na 5
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim
Nema niekto skusenosti, ako je to s palivovym cerpadlom? Aky ma mat spravny tlak? Na mojej 1,6(245 000km) ma 3,8bar, ale po vypnuti zapalovania, hned klesa, asi je v prdely. Metiuova 1,3 40kw(160 000km) ma 3,8, ale tlak drzi po vypnuti zapalovania. Skusili sme ich vymenit, motor siel lepsie, lepsia reakcia na plyn. Ale aj tak to nebolo ono
dalej...Segrina 1,6(150 000km) ma tlak 4,2bar a jede jak raketa. Kamosova 1,3 50kw(76 000km) ma 3,0bar...
...Aky ma mat teda cerpadlo spravny tlak???
Ja mam taky problem. Motor uz mam pomaly zabehnuty(bol po dedovi
) Akonahle v mestkej prevadzke slapnem na dvojke pri 1500ot na podlahu, motor nie a nie zrychlovat, pomalicky to zacne zrychlovat, ale zeby to nejak slo, sa povedat neda
...Akonahle ju trosku prezeniem, par-krat to vytocim, motor ma potom reakciu omnoho lepsiu. Akoze ma to nebavi, furt, ked potrebujem z nicoho nic zrychlit, tak to nejede a potom vyzeram jak za debila
Akoze fakt som uz vymenil a popozeral vsetko
Predstih - mam nastaveny asi tak, ze motor sa netrasie, krasne je tichy, taha dobre...ked zvacsim predstih, tak motor sa uz trasie, je nekludny, ale taha od spodu trooosku lepsie...ale neda sa stym jazdit...asi take mam ja problemy

Stary agregat, ktory zral olej a klepal taketo problemy nemal to az teraz, ked som do auta strcil ruky Ja

Nema niekto skusenosti, ako je to s palivovym cerpadlom? Aky ma mat spravny tlak? Na mojej 1,6(245 000km) ma 3,8bar, ale po vypnuti zapalovania, hned klesa, asi je v prdely. Metiuova 1,3 40kw(160 000km) ma 3,8, ale tlak drzi po vypnuti zapalovania. Skusili sme ich vymenit, motor siel lepsie, lepsia reakcia na plyn. Ale aj tak to nebolo ono
...Aky ma mat teda cerpadlo spravny tlak???
Ja mam taky problem. Motor uz mam pomaly zabehnuty(bol po dedovi
Akoze fakt som uz vymenil a popozeral vsetko
Predstih - mam nastaveny asi tak, ze motor sa netrasie, krasne je tichy, taha dobre...ked zvacsim predstih, tak motor sa uz trasie, je nekludny, ale taha od spodu trooosku lepsie...ale neda sa stym jazdit...asi take mam ja problemy
Stary agregat, ktory zral olej a klepal taketo problemy nemal to az teraz, ked som do auta strcil ruky Ja
-
Jenik11 - FK
Me to jede z 60km/h na 90km/h za 12.2 s na 5 . Coz by melo bejt normal a na 4 za 8.8mson píše:jinak kopec celkem dost prudký vyjedu na 4 80km/h a zruchluju.ale opravdu nevím stoupání.ze starým čerpadlem mi to nechtělo ani zahrabat ale ted fakt uplne jiné.můžu změřit za jak dlouho z 60km/h na 9Okm/h na 5
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
na vine bolo cerpadlo
...teraz tlakuje na 6bar a motor toci v celom spektre otacok

to je pôzitok z jazdy teraz
...teraz tlakuje na 6bar a motor toci v celom spektre otacok
to je pôzitok z jazdy teraz