Tažko sa radia rýchlosti 1.3 Mpi

vše okolo převodovek
Petre - FK

Tažko sa radia rýchlosti 1.3 Mpi

Příspěvek od Petre - FK »

Prosím o radu mám problém radit rychlosti ide to velmi stuha.Radiace ustrojenstvo mam premazané a kontroloval som aj olej v prevodovke je tam ok asi 35000 km po vymene.Čo mám ešte vyskušať prosím poradte.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tažko sa radia rýchlosti 1.3 Mpi

Příspěvek od Atnarfus »

Jde špatně řadit všechny rychlosti? Jak se chová řazení zpátečky (např. počítá zuby)?

Vyzkoušej jestli jde těžko řadit jenom při nastartovaném motoru, nebo i když je motor vypnutý.
Jestli to jde těžko i při vypnutém motoru, tak je problém s mechanizmem řazení.
Jestli jenom při nastartovaném motoru, tak je problém se spojkou, nebo olejem.
Petre - FK

Čiže mne to ide tazko pri vypnutom aj zapnutom motore,tak to asi bude tým radiacím mechanizmom.Ako to mám vyskušat?Odpojit radiacu paku od prevodovky a skusit stým radit rychlost naprazdno?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Asi tak. Odpojit mechanizmus z převodovky a zkusit hýbat mechanizmem řadící páky a zkusit např. pomocí šroubováku řadit přímo hřídelí co kouká z převodovky. Normálně jde rychlosti přímo na převodovce řadit poměrně snadno. Čepem jde otáčet a posouvat docela dobře a je krásně cítit odpor pružin a aretaci jednotlivých rychlostí. Pro překonání aretace je samozřejmě potřeba mírně zabrat. Chodí to ale prostě cvak, cvak.
Petre - FK

Tak som to dnes rozobral a zistil som že je špatny radiaci mechanizmus.Je to hlavne v tom T-čku klbe je uplne vybitý.Tak ho skusim zajtra kupit.Uvidím či to pomože ale sa mi zda ze je vydrety aj ten klb co tam ide na neho to tečko.Neviem ci stoho niekto vyjde :)
Petre - FK

A je to vymene,ten tečkovy maly klb je komplet novy,radenie rychlosti sa zlepšilo o 160 percent oproti tomu klbu čo tam bol.A je uplne bez vôle radenie čiže odporúčam vymenit každopadne ked to ide tazko alebo je vyčvachtaná radiaca paka. :D
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Ahoj, mám úplně to samý, co jsi všechno kupoval prosimtě? Jsem koukal že je potřeba nejspíš víc součástek, ať tam pak nejsem za vola :) Díky ;)
Petre - FK

Mrkni sa na ten odkaz hlavne to pomôže pri velkej vôli.A ešte treba skontrolovať a premazať ten krížovy klb čo je v predu. :s
http://www.lacneautodiely.sk/felicia/kb ... -sada-310/ :salut:
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Děkuju moc, v nejbližší době se do toho pustím :thumright:
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Atnarfus píše: Jestli to jde těžko i při vypnutém motoru, tak je problém s mechanizmem řazení.
Jestli jenom při nastartovaném motoru, tak je problém se spojkou, nebo olejem.
A co když mi to jde řadit při vypnutém motoru dost těžko a při nastartovaném líp, ale i tak to není ono.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Mám to samé, akorát u 1,6. Jde to fakt hrozně až mě z toho bolí při delší cestě ruka. Při zahřátí je to nepatrně lepší, ale i tak se to nedá. V pátek jedu do servisu, tak mi tam s tím snad něco udělají, protože takhle se fakt jezdit nedá...
Obrázek
Karlous - FK

Příspěvek od Karlous - FK »

No jo, běžná věc. Celý táhlo řazení chce vyndat, co je zatuhlé, dokonale rozhýbat a promazat, co je vykloktané, to vyměnit (naštěstí jde koupit každý kousek samostatně). Nejlepší bývá ta miska na konci táhla, co je hned pod řadičkou - často bývá plná hlíny a v tom se řadička hýbat samozřejmě nemůže.
No a pak jde řadit jako byste ani neměli převodovku ;)
Odpovědět