caute
no mam takyto zahadny problem:
-ked startujem auto za studena tak chyti na prvy krat ale bez plynu zdochne, ked dam plyn tak naskoci ale musim chvilu ho drzat v otackach aby to nechciplo... ked pomaly pustam plyn tak je v pohode ale otacky su strasne male myslim okolo 200-300, ked je motor zahrati tak otacky vybehnut na tych 500-600 ale dost dlho to trva. par krat sa stalo ze mi uz po ceste zdochla.a ked je na volnobehu kym neni poriadne motor zohrati tak ma tendeciu sa dusit a otacky su stale male.
vymenil som- sviecky,vycistil som hrusku,vysistil som privod vzduchu do motora,vycistil som klapku ale len tak z vrchu, vymenil som landa sonda,zavaril som poslednu cast vyfuku lebo som tam nakoniec nasiel 4diery tak som myslel ze to bude v tom a stale nic ... stale to robi... idem este skusit vymenit palivovy filter ale moc velku nadej tomu nedavam...
bol som aj na pc a ten iba vyhodil chybu ze je otvoreny okruch na nejakom cidle plynoveho pedalu...
dakujem za vsetky rady uz som z toho zufali... a inak robi mi to posledny tyzden a zacalo to z nicoho nic
ako keby sa dusila:(:(
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: ako keby sa dusila:(:(
kludne ti moze odchadzat klapka...totiz uz nedrzi volnobeh, cize servo motorcek v nej... 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
robin1 - FK
Návštevník:
Vyčistenie klapky z vrchu nestačí. Hlavne musia byť čisté tie plochy klapky, ktoré pri voľnobežnej polohe klapky tvoria úzku štrbinu, ktorou prúdi vzduch. Na obrázku sú tie plochy, ktoré musia byť čisté, vyznačené červenou.
Je to obvodová hrana otočnej kruhovej platničky a protiľahlé steny hrdla klapky.

Ten "otvorený okruh na čidle plynového pedálu" by malo byť to, že ti nespína voľnobežný kontakt. Na klapke je osempólový konektor. Ten kontakt je vyvedený na piny č.3 a 7. Ohmmetrom skontroluj, či je zopnutý, keď je klapka v kľudovej polohe.
Vyčistenie klapky z vrchu nestačí. Hlavne musia byť čisté tie plochy klapky, ktoré pri voľnobežnej polohe klapky tvoria úzku štrbinu, ktorou prúdi vzduch. Na obrázku sú tie plochy, ktoré musia byť čisté, vyznačené červenou.
Je to obvodová hrana otočnej kruhovej platničky a protiľahlé steny hrdla klapky.

Ten "otvorený okruh na čidle plynového pedálu" by malo byť to, že ti nespína voľnobežný kontakt. Na klapke je osempólový konektor. Ten kontakt je vyvedený na piny č.3 a 7. Ohmmetrom skontroluj, či je zopnutý, keď je klapka v kľudovej polohe.
-
zdenci
caute
zajtra sa chystam vybrat a poriadne vycistit tu klapku ale ide mi o toto prosim vas nieco som si precital ale nejak som tomu nepochopil... ked vycistim klapku tak momentalne nemam moznost ist na PC a urobit to zakladne nastavenie co som si tu precital tak som pochopil ze sa to da aj bez PC da sa to??? ak by som mohol poprosit tak by som potreboval detailny postup toho
dakujem moc za radu
zajtra sa chystam vybrat a poriadne vycistit tu klapku ale ide mi o toto prosim vas nieco som si precital ale nejak som tomu nepochopil... ked vycistim klapku tak momentalne nemam moznost ist na PC a urobit to zakladne nastavenie co som si tu precital tak som pochopil ze sa to da aj bez PC da sa to??? ak by som mohol poprosit tak by som potreboval detailny postup toho
dakujem moc za radu
Už se o tom tady psalo tisíckrát:Zahřát na 90 stupňů delší jízdou,potom odpojit na 5 minut baterku nebo lépe vyndat pojistku č.1(10A)Po 5 minutách vrátit zpět,zapnout zapalování,počkat 30 sekund(klapka se sama nastavuje) a nastartovat.Supluje to základní nastavení.
-
zdenci
dakujem
len som to v tych clankoch nepochopil teraz ano... nechcel som to nejak spackat...
este raz dik za vysvetlenie
len som to v tych clankoch nepochopil teraz ano... nechcel som to nejak spackat...
-
MichalBe - FK
Mám ten istý problém zo zhasínanim motora,ale všimol som si keď mením vybity akumulator tak mi to šlape perfektne.Ale po čase mi to robi znova.
-
smazany clen - FK
určitě bych řešil klapku-lambdu v tom bejvá nejvíce zakopanej pes, ale právě za studena by se měly otáčky šplhat nahoru, mě todle dělala nefunkční klapka- mohl sem ji čistit jak sem chtěl. Musel sem držet plyn zastudena, pak jet, ale i volnoběh za tepla byl divnej, tak 500-600- ted mam s novou klapkou cca 850 ...občas mi to i chciplo, když sem třeba více brzdil, ale určitě prvně vyčistit, zkusit ten recept se zahřátím na 90 a odpojením baterky a následnou aretaci- to pomáhá opravdu dost, tedy pokud je klapka funkční, sám sem to zkoušel a ten, kdo to vymyslel klobouk dolů
když ani todle nepomůže, tak je to špatné.