krásné světýlka ala Audi

vybavení a úpravy interiéru atd.
Peterecek - FK

krásné světýlka ala Audi

Příspěvek od Peterecek - FK »

http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... -26637.JPG

topic slouží spíš pro ukázku jedné fotky co jsem našel

ambientní osvětlení z Audi, kéž by něco takového šlo udělat do Feldy :D je to nádhera ... zaparkovat vedle nějakého chodníku a otevřít dveře, tak si lidi myslí že přijeli marťani :D
Taresz - FK

Re: krásné světýlka ala Audi

Příspěvek od Taresz - FK »

:lol: :lol: :lol: to si dobre povedal ale slo by to na tie nohy to osvetlenie...
Peterecek - FK

to mám v plánu udělat ... bílé pásky už mám doma skoro půl roku ale nevím jak je dopředu přidělat .. ta lepící vrstva je k ničemu
Taresz - FK

Sekundové lepidlo a je to XD alebo dás to na suchy zips ;)
Peterecek - FK

no musím ještě vykoumat kam to připojit ... mám takovou představu jak by to mělo fungovat ale se zapojením to budu muset ještě nějak pokoumat. .. chci aby s ty led pásky rozsvítily když otevřu dveře (musím ještě dát spínače do zadních dveří) ... ale taky chci mít možnost to zapnout i když budou dveře zavřené a úplně to vypnout aby to nesvítilo nikdy ... takže asi přepínač kde na jeden pól bude signál ze spínačů dveří a druhý bude stálých 12V .. a před ten přepínač dát mezi zem vypínač ... ale vůbec nevím kde najít drát od spínačů dveří .. přímo u toho se mi to brát nechce, nejlépe ve svazku u podběhu .. jestli tu někdo bude vědět barvičky prosím prozraďte
Taresz - FK

barvu neveim teraz z hlavy ale na strane spolujazdca to na B stlpiku nájdes sú tam dva drotiky také tenké co idú do spinaca na dvere ;)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Peterecek: To samý jsem řešil tad na fóru u jednoho člena (SobiM) .. vyřešil to jeden 3 pólový přepínač (ON - OFF - ON) vzhledem k tomu, že od dveřních spínačů máš spínanou zem tak do osvětlení šlo 12V stálých s apínal jsem pouze zem přes ten přepínač. Pokud vim tak s tim jezdí ještě teďka a zatim bez problémů :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Peterecek - FK

takže v podstatě bude stačit dát dva dráty od Led pásků jen mezi jeden ze dvou kabelů co vedou od B sloupku ... ale zase jestli tam dám ještě nějaký přepínač a dám to do polohy nula tak po otevření dveří by nemělo svítit ani stropní světlo jestli se nemýlím :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

B sloupek je složitej, vem to z A sloupku u tvé levé nohy sundej plast a najdeš tam všechno, co potřebuješ.
Stálých +12V přivedeš k LED pásku a přes přepínač vezmeš spínanou kostru od dveřního spínače a stálou kostru z nějakého kostřícího bodu.
Takže na stropní světlo to nebude mít žádný vliv, jelikož se pouze na spínanou kostru připojíš, nikoliv ji přerušíš a povedeš přes vypínač.
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

mě jednu dobu strašně brala představa změny nasvětlení prostoru nohou. viděl jsem video z nějakého audi-korábu a frajerovi to svítilo červeně po zapnutí světel a pak bíle při otevřených dveřích... no nádhera... :-)
Peterecek - FK

103457
díky :) doufám že to samé najdu i u nohgy spolujezdce ... u řidiče těch kabelů je už moc ... vedou tam celé el. okna, zesík a basák dozadu ... na druhé straně to mám přece jen volnější :D ..

Ahmed:
to zní moc dobře nenašel bys ještě někde to video?
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

týý brďo to video už asi ne, bylo to někde na youtube.com ale nevím už název... nicméně jsem se nechal inspirovat a vymyslel jsem zapojení které má na výstupu relátka pro diodové pásky červené a bílé barvy. zapojilo by se to na světla a dveřní spínače jenže v mém podání to jen přeblikne a nevím jak to zpomalit aby vznikl barevný přechod...

edit: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 04#p260817
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vondry »

Peterecek- led pásky ti budou svítí asi takto http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 50#p266885 :lol: plánoval jsme když otevřeš dveře ,aby se ty červený rozsvítily i s lampičkama do dveří které mi leží v garáži ,ale zatím jsme se na to nedostal tak doufám,že budeš ryhclejší než já když se do něčeho vrháma není nálada :lol:. http://vondrak22.rajce.idnes.cz/Fotky_F ... md_LED.JPG
Peterecek - FK

Ahmed: aby to udělalo barevný přechod tak už by tam musela podle mě být nějaká řídící jednotka nebo by možná stačil nějaký kondenzátor za relátkem který by se vybíjel a podle napětí by RGB pásek měnil barvu ale kdoví jestli by to tak fungovalo

Vondry: lampičky do dveří myslíš ty co osvítí prostor pod dveřma když je otevřeš? to by se mi taky moc líbilo že :D ale to by bylo drátů a drátů už a já ty přední tapecírunky a jejich sundávání nesnáším, já tam mám kabeláže a kabeláže, hlavně u řidiče, navíc u spolujezdce je úplně na hovno závit na dolní číásti madla, ten závit je atm na plechu dveří přidělaný tak že vždycky vypadne ... + dráty k výškáčům :D u toho se vždycky akorát naseru :D
daavid

Příspěvek od daavid »

ty jo to je hodně pěkné :-)
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

Peterecek píše:to mám v plánu udělat ... bílé pásky už mám doma skoro půl roku ale nevím jak je dopředu přidělat .. ta lepící vrstva je k ničemu

jestli je to 3m tak to nahrej pistoli.....ja to teda nenahrival,ale dal jsem pod to hlinkovou pasku co se pouziva na trubky na izolace...mame ji v praci,takze pro me no problem...drzi to jako bejk....i ty vedra v aute to prezije....jinak samotna ta lepenka je opravdu k nicemu...
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
Odpovědět