cyklistický kolo

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: cyklistický kolo

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:A můžeš ten odkaz hodit i sem co jsi doporučil?
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

kejzi: je to tady, akorát se to ztratilo ve velkym množství textu :D
Almond píše: Jo a narazil jsem ještě na jednu velmi slušnou nabídku... Relativně funkční vidle (velké +), renomovaný výrobce, ucházející výbava, prověřená geometrie rámu - velmi hravé a obratné kolo, u mně asi zatím vede ;)
Snehulak: nz, nejak se tim jeste prohrab, tech moznosti je opravdu hodne a mozna jsem nejakou vyhodnou nabidku prehlidl...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Aha to jsem přehlídnul.Sakra vy mě štvete,já si snad budu muset nějaký kolo taky koupit :scratch:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Jdi do toho... taková moje osobní poznámka: s investicí od 20 000Kč vejš začíná ta pravá sranda :twisted:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:To už je na mě moc,chtěl bych něco do 10 000,na to moje ježdění.Hlavně jak říkám,nejezdil jsem na kole asi 7 let :lol:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Abychom nejezdili na srazy na kolech :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

kejzi: já vim, pro každýho, kdo se kolama nechce víc zabejvat, je hranice někde kolem 8mi, 10ti, max 15ti tisíc. Což je ale dost škoda, protože z mýho pohledu zajímavý modely začínaj někde u 18 tis. Ale chápu to, prachy si holt doma nevyrobíme a jsou i důležitější věci..

smrcek: no jestli bude nějakej sraz po maturitě v zajímavý lokalitě, mazla bych vzal asi ssebou :) Do krátký feldy bez zadních sedadel se vejde v pohodě, tak co :lol:
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

Almod jj určitě když tak to sem hodím kdybych něco našel abys ses kdyžtak k tomu vyjádřil
Kejzi - si taky něco kup a část feldaKlubu se sejde na kolech místo s feldama
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No když vy by jste to určitě udělaly někde 150km ode mě a já bych chcípnul :lol:
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

koukám že se tu zabýváte kolama.tak se taky pochlubím jestli můžu 8-) miluji jízdu na kole hlavně nějaký terén a tak podobně. proto jsem si splnil svůj dávnej sen a koupil si tak trošku lepší kolo, trek 6700. jenomže jsem nepočítal s tím že bude tak málo času na něj. minulý rok jsem kvůli práci moc toho nenajezdil.spíš bych potřeboval nějaký jiný auto abych si ho mohl vozit i někam na hory. ale teď bych se asi zabil pač forma utekla :lol:
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja mam starsi rocnik,ale,jak bylo poskladany nove,cca 4-5let zpet,tak se ylo na co divat,i ted mi plne dostacuje.... :) Obrázek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Zdarec, plánuju pořízení MTB, konkrétně hardtailu. Od doby, kdy jsem na to mseděl naposled uplynula už hezká řádka let. Takže jsem poněkud ztratil nit ohledně toho co je a není good. Takže nebudu to moc napínat. Jelikož mě uvrtala defacto moje přítelkyně, která už nějakej pátek jezdí a vlastní kolo od GT, tak mi samozřejmě tuto značku doporučuje. Dívám se ovšem i po jiných kolech, ale tohle od GT mě docela zaujalo.
http://www.koloshop.cz/pevna-xc-199/gt- ... odel-2009/
Chtěl bych slyšet názory zasvěcených.
Jinak můj rozpočet je 20000. Ovšem do kola chci investovat , maximálně 16-16500 a zbytek na výbavu a hadry.
Kdyžtak mi můžete dát pár tipů.
Poždavky jsou čtyři: 1. Kotoučovky 2. Pevný- tuhý ,ale lehký rám (budu často mimo zpevněný povrch) 3. Nízká hmotnost 4. max. 16500kč
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Alf

Příspěvek od Alf »

Přidej si další požadavek, důležitou vlastnost, pokud budeš jezdit dost místo silnice, prostě někde v přírodě, lesy, polní silnice apod. tak se neobejdeš bez pořádné vidlice, jinak budeš mít domlácený ruky.....
GT je dobrá značka.
Co se týče rámu, tak v této cenové kategorii rozdíly nějak závratné nebudou. Spíš se zaměř na osazení, Schimano má tři třídy. A na přední vidlici, pokud nebude vzduch/vzduch se zdvihem 100mm tak časem dokupíš jinou, oni výrobci na přední vidlici dost šetří a kvalitní najdeš až na dražších kolech, takže tě vyjde levnějc si potom dokoupit lepší sám, nebo to domluvit rovnou při koupi kola. Jinak je Lepší aby stávající vidlice měla zdvih 100, nebudeš mít problémy s ,,geometrií" při případné výmněně.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tohle kolo má pružinu a olejovou patronu a zdvih je 100mm
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Alf

Příspěvek od Alf »

jj, pořádná vidlice v základu nebude skoro nikdy, ale třeba ti to bude stačit.
Zkus se podívat i po jiných výrobcích, Merida, Author, Dema a porovnat co za 16 000 můžeš mít. Nemusíš kupovat hned první kolo, který najdeš..
obejít nějaký obchody...

Tady je merida, vidlice nic moc, ale má kotoučovky schimano .
http://www.merida-bike.cz/prodej/Matts-80-D
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Neboj, koukám na netu, čtu recenze a tak....provnávám...přístí měsíc pojedem s mojí do Prahy do Ikei pro postel tak omrknem najaký krámy a ozkoušim...pak dám vědět co a jak. jinak dál můžete psát vaše tipy.
Edit: ta Merida je pěkná :)
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

No výborně, konečně někdo se zajimavym cenovym limitem, tady se vyřádim :twisted:
Kovi:
Takže na úvod bych řekl, že v týhle cenový hladině bych se hlavně koukal po zahraničních výrobcích bez distribuční sítě - Canyon (od nich mám já), Cube, Radon. Funguje u nich přímý objednávání z jejich stránek (snad jen u Cube jsou i jiný možnosti). Tím, že neplatěj distributory, prodejce a já nevim eště koho, dostanou se s cenou do zajímavejch oblastí, resp. za stejnou cenu dostaneš lepší komponenty. Toť na začátek, postupně sem budu přihazovat konkrétní modely.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Vidíš, tohle mě ani nenapadlo. Budu rád za tvoje náměty? A jak je to se srvisem potom a dílama?
Snehulak - FK

Almond - prosím tě budu nejspíš v nejbližší době objednávat to kolo jak jsi mi doporučil GT Avalanche 2,0 jen bych k tomu chtěl nějaký blatníky a stojánek, můžes prosím kdyžtak hodit link který by na to šli. Po nějakých sem koukal ale nevím jestli bude pasovat uchycení. díky moc
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Asi půjdu do toho samýho kola co Sněhulák.Vezmu si asi od přítelkyně bezúročnou půjčku a budu jí to po litru splácet :)
Snehulak - FK

no Kejzi asi na tom budem oba stejně, jelikož mi z minulý práce oškubaly zase. tak to tam možná taky dopadne
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já si to chtěl vzít na splátky od nich,ale nechci přeplácet,takže už jsem se tak trochu domluvil s přítelkyní ;)
Snehulak - FK

jj na to sem taky koukal, ale v případě 10x10 přeplatíš cca 1100 což není nic za 10 měsíců zas na druhou stranu nechci to platit skoro rok.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Právě no,asi to vyřeším s přítelkyní :)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tak já jsem dostal minulej rok k Vánocům (v červenci) tohle kolo:

To téma není moje, ale kolo je stejné ;)

http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/na ... -6147.html

Pořizovací cena 5 tis. Kč.

Není to žádný zázrak, ale na to abych s ním párkrát někam zajel tak je fajn. Rozhodně lepší než olpran co měl taťka a kterej stál dvojnásobek a milionkrát lepší než kolo ze supermarketu za tyhle peníze. Na obyč rozježdění aby člověk zjistil jestli ho to bude bavit stačí. Ovšem zázraky od něj nikdo nečekejte :salut: Ale za ten skoro rok jsem spokojenej ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Omlouvam se, ze ted nejsem moc aktivni - mam toho fakt hodne a nic nestiham :? snad to bude na konci tydne lepsi a dockaji se nejake odpovedi lidi jak zde v tematu, tak pres sz
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Když vozit kolo feldou tak vozit kolo od Škody - http://new.skoda-auto.com/CZE/service/a ... s2009.aspx ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Kovi píše:Vidíš, tohle mě ani nenapadlo. Budu rád za tvoje náměty? A jak je to se srvisem potom a dílama?
No servis musíš oželet a dát to k někomu místnímu. Co se náhradních dílů týká, tak např. u mýho Canyonu jsou jenom 2 origo nenahraditelný díly - rám a patka přehazovačky. Ostatní díly jsou tam naskládaný od rozšířenejch firem, působících i u nás, takže nebudeš mít problém sehnat, případně nějakou alternativu.

No a teď k nějakejm těm návrhům z mojí strany: Prolezl jsem nabídky Canyonu, Cube i Radonu skrz naskrz pevně přesvědčen, že tam pro Tebe něco najdu... A ono ani omylem :shock: Asi si začli bejt jistý svojí pozicí na trhu a nasadili vyšší ceny, parchanti :evil: Před 2ma roky, kdy jsem kupoval od Canyonu já, měli mnohem výhodnější nabídky... Přesto mě jedna zaujala, podle mýho moc hezky osazenej, vyváženej model (neplatíš zbytečně vysoký modelový řady komponent, ale dohromady by to mělo fungovat hezky), bohužel je přes finanční limit.
Pak jsem na to šel trochu z jinýho úhlu a padlo mi do oka tohle. Opět si cenním vyvážené výbavy. Vidlice je sice pružinová, jak už to v téhle cenové relaci bývá, ale jel jsem na ní a pozitivně mě překvapila.
No a zatím asi můj největší favorit ze zmiňovaných. Za tu cenu je to krásná nabídka a máš finanční prostor pro další úpravy (viděl bych to na pláště a upravenej průběh chodu vidlice - můžu dát kontakt na chlápka, kterej odvádí perfektní práci). Osobně bych do toho s uvedenejma úpravama šel.
No a teď k Tvýmu odkazu (GT Av. 1.0) - oproti tomu poslednímu Pell'su horší brzdy a vidlice, spokojen bys byl ale asi taky ;) Asi největší rozdíl - Pell's má dost dlouhou geometrii rámu, GT naopak extrémně krátkou. Pokud máš normál nebo delší ruce (v poměru k ostatním hodnotám Tvýho těla, daj se sehnat tabulky), šel bych určitě do Pell'su, pokud kratší ruce, volil bych asi GT. No ale chtělo by to spíš vyzkoušet v praxi.
No snad máš zase o čem přemýšlet ;)

Snehulak píše:Almond - prosím tě budu nejspíš v nejbližší době objednávat to kolo jak jsi mi doporučil GT Avalanche 2,0 jen bych k tomu chtěl nějaký blatníky a stojánek, můžes prosím kdyžtak hodit link který by na to šli. Po nějakých sem koukal ale nevím jestli bude pasovat uchycení. díky moc
Blatníky - já mám tyhle - přední a zadní - nemůžu si stěžovat. To je ale asi daný prioritama. 90% času jezdim bez nich, nasazuju jen když jedu do opravdu extra humusu, takže pro mě je v první řadě prioritní rychlost montáže. V tomhle případě zasuneš adaptér na přední do krku vidlice. Ten tam zůstává pořád. Pak už jenom podle libosti nasazuješ samotný blatníky stylem "cvak - cvak" a frčíš ;) Jo a stojánek je proti mýmu přesvědčení :lol: Ne tady prostě nevim, nikdy jsem neřešil, na žádném kole neměl.

Snehulak, kejzi - jestli teda budete kupovat, ještě jednou upozorňuju, abyste hodně pečlivě vybrali velikost rámu, ideálně vyzkoušet. U téhle krátké geometrie by špatná volba mohla být katastrofální.

smrcek - cokoliv je lepsi nez kolo ze supermarketu :) To Tvoje mi přijde za tu cenu v pohodě..
Snehulak - FK

Almond - byl jsem se kouknou u nás v Ramale a vyzkoušet, ale parchantí model 09 mají skoro za 10 tis. a model 2010 za 15 tis. jak je na netu. takže holt objednám z netu. co se týká stojánku doma mi je to fuk ale když pak někam jedu furt to opírat atd. víš jak mám to jako dopravní prostředek po vsi

sem se ho v ramale ptal co by doporučil a tak tak na GT neříkal nic prej by spíš s mojí muskulaturou vzal kolo s kotoučema a určitě něco lepšího :) chvilku mi to trvalo než sem mu vysvětlil že to nemám na nájezd nějakých km nebo jako koníček. ale jako dopravní prostředek abych nemusel pěšky :D
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak: No to je jasny, ze nabizi drazsi, snazi se trhnout co nejvic.. Pokud sis ho v realu vuzkousel a urcil velikost, objednavani z netu bych se nebal. ;)
Snehulak - FK

jasný no, ja sem jen čekal co mi řekne, jestli mě pochopí na co to chci nebo bude nabízet to svoje :) už aby přišla z finančáku složenka a objednávám
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já jsem si v pátek objednal tohle:
http://www.e-cyklo.cz/apache-indian-200 ... -2275.html
Objednal jsem si to v jednom místním obchodě za 6500.

je to lehké
je to velké (vzal jsem si to největší co vyrábějí)
má to velká kola
má to řidítka vlaštovky (ohnuté)
nemá to odpruženou přední vidlici
a hlavně co mne zaujalo, má to štelovací představník řidítek

Prostě jsme si tak nějak padli do oka.

Ten obchod provozuje jeden místní cyklista a ceny má o fous lepší než na netu. V pátek jsem tam kupoval kolo pro dceru a měl ho o 150Kč levnější, než nejlevnější na netu.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já ještě chvíli počkám,počítám tak během měsíce,dřív asi ne
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Almond: díky za náměty. Sice si mi udělal trošku hokej v tom co chci ;) Ale neva. radši měsíc vybírat než rychle koupit něco, co ve skutečnosti nechci. Ten Canyon vypadá fakt dost dobře...sakra :lol:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Koukám že už ho zas o litr zdražily http://www.mojekolo.cz/3812-gt-avalanche-2.0-black-blue :(

Jsem zaváhal,ale dá se sehnat v jiným shopu za nižší cenu jsem koukal

Jinak můj skoro švagr má pells,jakej na to máte názor?On to má rok a zatím si nestěžuje.Myslím že se jedná o toto http://www.mojekolo.cz/4520-pells-razzer-first-d
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak: snad dobře poslouží ;)

Atnarfus: ta hmotnost je solidní, kola jsou 29" - na rovinky fajn, horší manévrovatelnost... Pokud jsi zastáncem pevné vidlice, pak je to celkem fajn volba... Akorát mě trochu zaskočila ta kombinace 29", pevná vidle a vlaštovky, to jsem snad ještě neviděl, ale pokud Ti to vyhovuje, žádný námitky z mý strany :P

Kovi - určitě souhlas, hlavně neuspěchat, já jsem svoje vybíral skoro rok, za tu dobu jsem odjezdil stovky km na testovacích strojích různých firem v hodnotách od řádu tisíců po řád statisíců... Přiznám se, že ty kola se šestičíselnou hodnotou jsem zkoušel spíš ze zvědavosti... Bylo to žrádlo. Od začátku mě taky škádlil Canyon, až jsem si pár tisíc připlatil a mám ho doma... Musel jsem vychytat asi 2 mouchy, jinak jsem spokojenej (ale je to jinej model). Pokud bys objednával od nich, počítej s dlouhou dobou dodání - Od 2 týdnů do cca 8mi měsíců (konkrétní údaj bys měl najít na jejich stránkách, případně na dotaz mailem). Já čekal 3 měsíce, než mi toho mýho fešáka vyrobili, pak dalšího 1,5 měsíce jsme se dohadovali po mailech a telefonech kvůli platbě, ale to byla částečně i moje chyba... Ale třeba zrovna ten model, co jsem doporučil, budou mít skladem, co já vim ;)

kejzi: tos prováhal :) ale je to celkem rozšířenej model, takže by měl jít sehnat i jinde, třeba levnějc, jak píšeš ;)
Pells - podle mýho profláklá značka, vyrobili pár hezkejch kousků, ale osobně mám radši jejich komponenty (vyrábí hodně věcí z hliníkovejch slitin), než celá kola.. Na ten model, cos hodil odkaz, jsem docela dlouho čuměl jak puk :shock: Nevim, příde mi to hrozná slátanina... Komponenty na prd a oni tam švihnou kotoučový brzdy - a eště takový, ze kterejch mi vyskočila husí kůže na zádech :lol: Což vede k tý u hardtailu neobvykle vysoký a zbytečný hmotnosti. Souhrn - Pell's neodsuzuju, ale tenhle model se jim podle mě fakt nepoved ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:Zůstanu teda u původního výběru :lol: Jen najdu lepší cenu.Snad ho najdu i někde v Jihlavě že bych si na něj sednul
Snehulak - FK

no já ho včera večer ještě objednal za starou cenu, ale chtěl sem to zaplatit kartou a asi bude někde problém protože peníze ještě neodešly. Nevím, platil sem takhle poprvý (a možná naposled)

kejzi prohledám historii našel jsem ještě jeden shop za 8900
to je docela zajímavý že ho takhle z ničeho nic o litr natáhnou :(
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já ho dnes ještě našel taky někde za 8700 ale tu cenu už zvedly všude,kromě toho shopu co jsi mi poslal ty.Zajímavý.Ráno tam byla ještě stará cena
Snehulak - FK

jj holt až v poledne, ale zvedly všechny zlevněný. bylo tam sleva 30% teď už 25%
Kejzi si ho zamluv a až pojedeš na sraz do Plzně tak si ho vyzvedneš :D je to Plzeňská prodejna
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak už ho zdražily všude.Stejně momentálně nemám peníze,tak uvidím jak se to vyvine.Ale štve mě to.

Jinak já na sraz do Plzně nejedu :(
Snehulak - FK

tak to sem to stihnul za minutu 12. ve čtvrtek by mělo přijít, tak sem docela zvědav
aha škoda no
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak se pak pochlub.Uvidíme.Koukal jsem jak se vyvíjela cena a celkem kolísala,pokud to neklesne,tak ho holt koupím za víc.Jeden čas podle heuréky to kolo stálo asi 7000kč
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Sněhuláku,už jezdíš? :lol:

Jinak se mi podařilo najít po chvíli googlení kolo za podobnou cenu http://www.shopbike.cz/detail/518-gt-avalanche-2-0-2009
Snehulak - FK

jj tak sem ho dneska prubnul když dorazilo. Jediný co mi na*ralo je GLS ten pitomec ani nezavolal a přijel rovnou k baráku, eště že byly naši doma

nějaký foto
Obrázek
Obrázek
Obrázek

jinak kolo je lehoučký, krásně se na něm jezdí (jestli to čte nějaký kolofil tak si asi klepe na hlavu)
díky moc za typ a pomoc při výběru Almond :salut:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Vypadá perfektně.Jen mě štve že tady ho nikde nemají abych si zkusil jaká velikost rámu by byla pro mě akorát :(
Snehulak - FK

kolik měříš? já mám 185 a vzal sem si xl protože jak tu psal Almond má to kratší rám nebo co..... viz někde tady
ale L by bylo taky v pohodě a možná by sním bylo líp v terénu, ale to já stejně nejezdím takže sem velmi spokojenej i ta přední vidlice pěkně tlumí až sem včera čuměl
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Měřím 182cm :)
Snehulak - FK

no pro tebe bych řekl to L-ko.
na xl mam sedlo zvedly jen asi do 20 cm na L-ku bych měl víc. chtělo by to fakt vyzkoušet. Zajdi až někde budeš do ramaly a jen vyzkouše klidně i ten novej model. taky sem to takhle udělal. sice na mě koukal divně když sem mu řekl že si to teda rozmyslím ale co.
mě tohle sedne parádně. máma předloni sehnala od známého starší mongoose s klasickým rámem a sem na tom jak vosa na bonbonu. prdel nahoře a ruce dole
Odpovědět