Spotřeba benzinu za studena
-
martinhornak
Spotřeba benzinu za studena
zdravim vas vsechny, mel bych dotaz: netusite nekdo koli zere felicia 1,3 MPI za studena? kdyz je teplota kolem nuly, nez m amotor tak 40°C?
jde o to, ze od te doby, co me montovali LPG do auta, me prijde, ze mam vetsi spotrebu, na LPG se mi auto prepne az má motor 40°C, a v tomto období, kdy auto jede na benzim, mi vychazi prumerna spotřeba 23litru na 100KM,
není to, ikdyz na sytič, nějak moc?
jde o to, ze od te doby, co me montovali LPG do auta, me prijde, ze mam vetsi spotrebu, na LPG se mi auto prepne az má motor 40°C, a v tomto období, kdy auto jede na benzim, mi vychazi prumerna spotřeba 23litru na 100KM,
není to, ikdyz na sytič, nějak moc?
-
Kristensen - FK
Re: Spotřeba benzinu za studena
to je dost a pokud to dělá po zástavbě plynu tak napojit na diag, je možné že nefunguje lambda správně že je špatně zapojená nebo i na vstřikách může být chyba
Jezdil jsem chvíli bez termostatu, teplota max 70°C, většinou mnohem míň.. Spotřebu jsem měl cca 10l. 23 je moc, zbytek uz napsal Kristensen
-
stony - FK
Je to moc. Za studena v mrazu než se zahřeje má okolo 9 litrů průměr.
-
martinhornak
díky kluci za rychlý opovědi, jde o to , že když jsem jim to říkal v tom servisu, kde mě to montovali, tak tam rekli, že to není jejich problém, když to žere víc na benzin(ikdyz prokazatelne to delalo od montáze) navíc mi majitel te firmy rekl, ze ma motor 40°C tak za 20 minut jizdy,
pak sem to měl teda jeste v jednom servisu, kde rekli ze to opravdu potrebovalo seridit, ale opet zadna zmena..
jediny co me napadá, je rozdíl v tom, když delaji diagnostiku, kdyz je motor zahratý? tak mi to pokazde prave delali, ikdyz spotreba je vysoká jen za studena,, prijdou na problém se spotřebou za studena kdyz je motor zahráty, nebo je potreba pred diagnostikou opravdu nechat motor vychladnout? prijdou na neco jinyho?
díky moc za pomoc
pak sem to měl teda jeste v jednom servisu, kde rekli ze to opravdu potrebovalo seridit, ale opet zadna zmena..
jediny co me napadá, je rozdíl v tom, když delaji diagnostiku, kdyz je motor zahratý? tak mi to pokazde prave delali, ikdyz spotreba je vysoká jen za studena,, prijdou na problém se spotřebou za studena kdyz je motor zahráty, nebo je potreba pred diagnostikou opravdu nechat motor vychladnout? prijdou na neco jinyho?
díky moc za pomoc
-
Kristensen - FK
No samozřejmě že je nejlepší hledat závadu v tom režimu v kterém se vyskytuje takže u tebe nejspíš za studena. A když to jezdí ohřáté tak to žere kolik? A jak jsi došel k té spotřebě za studena?
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
"40°C tak za 20 minut jizdy"? To je pěkný nesmysl! Leda že bys jel pořád z kopce s vypnutým motorem. Pokud ti funguje termostat, motor je na 90°C do 5km jízdy. A i s vadným termostatem se auto za 20 min nějak ohřeje.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Karlous - FK
Já se jen ze zvědavosti zeptám jaký typ LPG v tom máš? To že se to přepíná na LPG samo až po určitém zahřátí motoru jsem ještě neviděl. To opravdu existuje? Já se setkal jen s tím, že auto startovalo na benoš a po nastartování stačilo vytočit motor na asi 3 tisíce otáček a automatika sama přepnula na LPG.
-
Kristensen - FK
jj jsou automatiky který reagujo jen na zvýšené otáčky a pak automatiky který se přepínaj až po ohřátí na určitou teplotu což je vůči motoru asi ta nejlepší varianta.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Primárně se dělá automatika dle teploty ne kvůli motoru ale kvůli tomu, aby ti nezamrznul reduktor, když tomu naložíš. Motoru je celkem jedno, jestli jede studený na benzín či LPG-je prostě studený. Osobně jsem zažil zamrzlý reduktor na ladě a byl to mazec-smrad jako v plynárně a 1/2 hodiny jse čekal, až rozmrzne-bylo to tak uchlastané, že to nechytlo ani na benzín.
Osobně mám ve feldě systém s přepínáním dle otáček a v zimě bezproblémů, samozřejmě tomu hned nešlapu - ono to ani moc jet nechce jak je ten reduktor ledový nedává dobře LPG.
Osobně mám ve feldě systém s přepínáním dle otáček a v zimě bezproblémů, samozřejmě tomu hned nešlapu - ono to ani moc jet nechce jak je ten reduktor ledový nedává dobře LPG.
-
martinhornak
opet vas zdravím,
vezmu to postupne:
-ohratý to jezdí celkem v pohode, tak kolem tech 7l/100km (kdyz sem v servisu, kde mi montovali LPG, rekl, ze mam vyssi spotrebu benzinu,, tak jediny co me byl mechanik schopnej rict bylo: "a proc jezdite na benzin kdyz mate auto na plyn?",, stejne inteligentni odpoved jako s tim, ze motor ma 40°C za 20 minut)
- ke spotrebe za studena jsem dosel tak, ze mám ve felde ten palubni pocitac, jestli si to vybavujete, meri to spotrebu, hladinu paliva v nadrzi, teplotu a takovy kravinky,, vim ze muzete namitnout, ze kdyz mam v nadrzi 25 litru benzinu, ze je to nepresny, s tim souhlasim, ale kdyz mam v nadrzi 3 litry, tak to ukazuje celkem presne,, takze se pri stratovani podivam, kolik mam benzinu v nadrzi (dle pocitace palubniho), venku tak 4 stupne, ujedu asi 3 KM nez motor dosahne 40°C a prepne se na plyn, mrknu na pocitac a ten po 3KM jizdy ukaze, ze mam v nadrzi o 0,8 litru míň,, uz s tim jezdim 3 mesice a vsechno si pisu a fakt to tomu odpovida,, napr. na nadrz plynu ujedu dejme tomu 330 KM a na tu jednu nadrz plynu spotrebuju asi 4 litry benzinu(na to nez se motor zahreje aby se preplo na LPG), a na ten benzim ujedu asi 12 KM,, je to proste hrozne moc... (prumerna spotreba = 0,33L/100km)
mimoto ten pocítac ukazuje i aktualní spotrebu,, pred montazi LPG, i kdyz jsem tomu slapal, me nikdy pocitac neukazal vic jak 25l, myslim,, ale po montazi mi to bezproblemu ukaze spotrebu okamzitou i 40l na nejakych 2700 otacek na dvojku kdyz se rozjizdim...
kdyz rano nastartuju, a stojim, tak je z vyfuku dymu jak na diskotece...
-to Karlous - je to jak rika Kristensen, sou dva systemu, taky sem puvodne vedel jen o jednom, a hold sem si vybral montaz v tom nejblbejsim servisu v jakym sem mohl,, jinej servis mi nabidl, ze me to predelaji, aby se to na plyn nahodilo hned po proslapnutí plynu, ale ze by za to chteli tak 12000 (nejvyssi cena za tu lambda sondu asi).
Kdyz to ted tak shrnu, tak na plynu setrim, to je pravda, ale za 1 mesic musim koupit benzinu asi za tisicovku, takze se to az tak moc nevyplatí jak sem myslel
vezmu to postupne:
-ohratý to jezdí celkem v pohode, tak kolem tech 7l/100km (kdyz sem v servisu, kde mi montovali LPG, rekl, ze mam vyssi spotrebu benzinu,, tak jediny co me byl mechanik schopnej rict bylo: "a proc jezdite na benzin kdyz mate auto na plyn?",, stejne inteligentni odpoved jako s tim, ze motor ma 40°C za 20 minut)
- ke spotrebe za studena jsem dosel tak, ze mám ve felde ten palubni pocitac, jestli si to vybavujete, meri to spotrebu, hladinu paliva v nadrzi, teplotu a takovy kravinky,, vim ze muzete namitnout, ze kdyz mam v nadrzi 25 litru benzinu, ze je to nepresny, s tim souhlasim, ale kdyz mam v nadrzi 3 litry, tak to ukazuje celkem presne,, takze se pri stratovani podivam, kolik mam benzinu v nadrzi (dle pocitace palubniho), venku tak 4 stupne, ujedu asi 3 KM nez motor dosahne 40°C a prepne se na plyn, mrknu na pocitac a ten po 3KM jizdy ukaze, ze mam v nadrzi o 0,8 litru míň,, uz s tim jezdim 3 mesice a vsechno si pisu a fakt to tomu odpovida,, napr. na nadrz plynu ujedu dejme tomu 330 KM a na tu jednu nadrz plynu spotrebuju asi 4 litry benzinu(na to nez se motor zahreje aby se preplo na LPG), a na ten benzim ujedu asi 12 KM,, je to proste hrozne moc... (prumerna spotreba = 0,33L/100km)
mimoto ten pocítac ukazuje i aktualní spotrebu,, pred montazi LPG, i kdyz jsem tomu slapal, me nikdy pocitac neukazal vic jak 25l, myslim,, ale po montazi mi to bezproblemu ukaze spotrebu okamzitou i 40l na nejakych 2700 otacek na dvojku kdyz se rozjizdim...
kdyz rano nastartuju, a stojim, tak je z vyfuku dymu jak na diskotece...
-to Karlous - je to jak rika Kristensen, sou dva systemu, taky sem puvodne vedel jen o jednom, a hold sem si vybral montaz v tom nejblbejsim servisu v jakym sem mohl,, jinej servis mi nabidl, ze me to predelaji, aby se to na plyn nahodilo hned po proslapnutí plynu, ale ze by za to chteli tak 12000 (nejvyssi cena za tu lambda sondu asi).
Kdyz to ted tak shrnu, tak na plynu setrim, to je pravda, ale za 1 mesic musim koupit benzinu asi za tisicovku, takze se to az tak moc nevyplatí jak sem myslel
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
POkud máš (což za ty peníze asi máš) systém s mixem do sání, ne sekvenci,výměna jednotky na přepínání je finančně od 500-1000kč. Prostě se jen vymění ta krabička v autě. Ona totiž nedělá nic jiného, než že řídí relé, které vypne vstřiky a otevře ventil LPG+dle otáček kontroluje, kdy má přivřít plyn (ten ventil na reduktoru). Navíc, nepotřebuje pro svůj provoz lambdu, pouze impulzy dle otáček, tekže na lambdu nemá vliv.
Pokud máš napíchlou i lambdu, je to buď sekvence a nebo systém s řízením reduktoru servem (řídí bohatost) a předešlé neplatí
.
Problém tedy hledej jinde, ovšem ta spotřeba smrdí opravdu načlou lambdou a i tak ta spotřeba je strašně velká. Diagnostika by možná pomohla-pokud tam nebudeš mít všechno možné jako já
.
Jinak na 1 a 2 umím 37l taky, ovšem otáčky notně vysoké.
Pokud máš napíchlou i lambdu, je to buď sekvence a nebo systém s řízením reduktoru servem (řídí bohatost) a předešlé neplatí
Problém tedy hledej jinde, ovšem ta spotřeba smrdí opravdu načlou lambdou a i tak ta spotřeba je strašně velká. Diagnostika by možná pomohla-pokud tam nebudeš mít všechno možné jako já
Jinak na 1 a 2 umím 37l taky, ovšem otáčky notně vysoké.