Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
-
Marty_pv - FK
Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
Jak píše robin1, sporadický vymazat a když se znova objeví tak teprv začít řešit. Konkrétně ta sporadická chyba prvního vstřiku je skoro "sériová výbava" 1.6tek 
JJ souhlasím,mám kabel půl roku a ušetřil mi minimálně 8000 už teď. Nevím, proč bych za diagnostiku měl vyhazovat 350,- při jednom napojení a pak mi řeknou "jo, to chce novou klapku za 6000 litrů + práce".... Vag mi našel závadu na potenciometru Šk tak jsem vyčistil dráhy potenťáku a pak následný "zákl. nastavení" přes VAG a opraveno - hotovoNiko píše:Jednoduchá odpověd-aby nemusili vyhazovat zbytečný peníze když si to mohou udělat doma sami...Každé napíchnutí něco stojí a když párkrát tam člověk zajde tak nakonec zjistí že si tu diagnostiku mohl koupit od nějakého výrobce co dá na to záruku na 100% funčnost(a ne jak já co se napálil na aukru ale to je zase jiná kapitola).....
V servisu tě VŽDYCKY budou chtít natáhnout a vydělat. Pokud můžu - udělám sám...
-
Faster - FK
Ahoj, měl bych k vám takovej dotaz. Koupil jsem kabel na diagnostiku. Máme v rodině dvě auta Feldu a Golfa IV... Kvůli němu jsme to hlavně kupovali, protože furt vyhazuje nějáký chyby blbec
Problém je v tom, že Feldu to normálně načte ( VAG-COM 304 a 409) a Golfa ani kdybych se zbláznil..Je slyšet takový to cvakání, ale pak to zahlásí něco ve smyslu žádná odezva od jednotky. Je v tom nějakej fígl? Díky za rady a nápady 
-
spana - FK
Ahoj mam feldu 1.3MPI rv.97, nechce komunikovat ani s VAG-COM 304, ani s VAG 1552, oboje na jinem autě normálně funguje.V servisu se tam vždy normálně dostaly pres noťas. Nevíte někdo kde je problém? (pro rejpaly, zapalování zapnuté, kabel správně připojený
)
Faster: tohle bych zkusil řešit na VW fóru .
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
-
Faster - FK
Smells: Už jsem dořešil, je to chybou notebooku, ať už windowsů nebo ovladačů..Přijel kamarád s jinym NTB a všechno bylo v pořádku. Zkoušeli jsme to i s mym kabelem a šlo to. Ale proč jedno auto šlo a druhý ne stejně nechápu...
-
Josh123456 - FK
Ono je to jednou tak podruhý jinak, ale jedno, co vím, tak tyhle problémy jsem měl občas taky u KKL, ale od té doby, co jedu přes CAN, tak problém absolutně žádný.
-
spana - FK
Chybu ntb jsme vyloučili, zkoušeli jsme dva. To s kabelem už mě taky napadlo i když KKL musí stačit. Ale že jednou jo jednou ne o tom jsem čet i na jinym fóru. Jenže mě to nejde vůbec. 
-
Josh123456 - FK
Možná blbá otázka, ale máš v notebooku USB 2.0? nemáš náhodou 1.1?, ale to nejspíše ne, tak co nastavení com na 4?
-
spana - FK
Oba NTB mají USB 2.0. Ale začínám to vidět na vadu kabelu, kámoš co mi ho půjčil říkal, že ho to teď začalo taky dost zlobit. Jen poslední otázka, fungujou feldy i přes CAN, nebo to nemá ani cenu ho shánět?
-
Josh123456 - FK
Fungujou i přes CAN bez problémů, ale CAN kabel je hlavně o dost dražší.
-
spana - FK
Jo to vím
. Ale pokud to bude jediná možnost, tak nic jiného nezbývá, navíc časem by mě to stejně čekalo. Feldu nebudu mít věčně. Díky za rady.
-
hurvajsp - FK
Dobrý den pánové, tak jsem si po dlouhe dobe koupil kabel spojil s notebokem vsechno ok jenom bych se Vás chtel zeptat a poprosit co se meri v bloku merenych hodnot v jakem policku co, moc predem dekuju 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sežeň/stáhni si dílenskou příručku,tam je to popsané pěkně.
-
hurvajsp - FK
No tu mam, je v ni 7 slozek v ktere to najdu? dekuji moc
-
hurvajsp - FK
mam 1 bod monomotronic je to v tomhle? myslim ze jsem to uz nasel
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to v motoru/elektronika.
-
BlueFox - FK
Někdo tu zmínil zvlášť program na nastavování polohy klapky. (mam 1.6). co je to zac? Ja mam jen vag-com a vis. To chodi dobre, ale nastavit tam klapku neumim. Melo by to jit pres nejake hodnoty co se tam poslou, i jsem to tu potkal, ale jeste jsem to nerozjel.
Poradte nekdo, jak nastavujete klapku? Bud pres vag-com, ci jiny soft.
A nakonec, je neco lepsiho nez vag-com? Neco co umoznuje treba vic, ci prehlednejc, jednodusejc...
Mozna by nebylo spatny do 1. prizpevku napsat seznam uzitecneho SW.
Dik.
Poradte nekdo, jak nastavujete klapku? Bud pres vag-com, ci jiny soft.
A nakonec, je neco lepsiho nez vag-com? Neco co umoznuje treba vic, ci prehlednejc, jednodusejc...
Mozna by nebylo spatny do 1. prizpevku napsat seznam uzitecneho SW.
Dik.
-
hurvajsp - FK
Chtěl bych se Vás zkušenějších zeptat jestli je možné u motoru BMM 40kw nastavit úhel škrtící klapky přes Vag-304 nebo jiný a jak na to
jinak děkuji předem
jinak děkuji předem
-
caven
Zdarvím, mohl bych se zeptat jak je to s nastavováním ŠK u feldy 1,3MPI ??
Díky
Díky
-
hurvajsp - FK
tak opravdu tu není někdo kdo by pomohl prosím?
-
hurvajsp - FK
A ještě bych měl na Vás prosbičku co používáte za programi na diagnostiku felicií?
Znám program Vag - com
jsou ještě jiné?
Znám program Vag - com
jsou ještě jiné?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Bude určitě hodně verzí i na USB s klíčem.Já mám 304 a bohatě stačí.
Tady máš program pro reset klapky.Při resetování je nápověda co dělat.
http://www.autodiagnostika-obd.sk/?p=pr ... -ID-Reader
Tady máš program pro reset klapky.Při resetování je nápověda co dělat.
http://www.autodiagnostika-obd.sk/?p=pr ... -ID-Reader
-
Josh123456 - FK
JJ jde to v poho připnout. Neměj strach 
-
BlueFox - FK
Někde jsem četl, že airbagy ve felde jsou pripojeny takovym zpusobem ze je diagnostika nemozna. Ze to sice neco nacte, ale neni na tom moc pravdy. A ja taky nevim kolik je na tomhle tvrzeni pravdy...
Josefj: Jak to tak ctu, je to jen na 1.3mpi? Nemel bys prosimte postup i na 1.6? Jsem taky na mrtvem bode a nevim jak to provest.
Josefj: Jak to tak ctu, je to jen na 1.3mpi? Nemel bys prosimte postup i na 1.6? Jsem taky na mrtvem bode a nevim jak to provest.
-
Marty_pv - FK
BlueFox Airbagy normálně diagnostikuješ i na feldě, je to nutný pro výmaz chyby airbagů (která vznikne když vypadne "30" při zapnutým zapalování nebo při přebíjení altíku) nebo pro reset "vystřelené" jednotky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No s Feldou by to nemělo mít nic společného,ale některé jednotky se připojením diagnostiky umrtvily....konkrétně by mělo jít o bagy...6QO 909 605 - jakýkokoliv index.Bezpečné začínají 1J0...
-
hurvajsp - FK
Mám takový malý problém, chtěl jsem vyměnit jenom na zkoušku řídící jednotku z 40kw za 50kw, a zároveň jsem měl napojenou diagnostiku, motor je 40kw, a na diagnostice není žádný problém žádná chyba ale zapojím 50kw a hned chyba číslo 00525, může to být tím že je tam ještě původní vstřik a sání a nebo mi ta původní jednotka kecá nebo je tahle v prdeli prosím o radu 
Chyba č. 00525 by měla být lambda sonda - výstup otevřen, zkrat na kostru, zkrat na plus, neslyslný signál nebo signál mimo toleranci.
Není ta chyba v paměti závad uložená ještě z minula, z jiného motoru?
Není ta chyba v paměti závad uložená ještě z minula, z jiného motoru?
-
hurvajsp - FK
myslím že ne odmazal jsem jí, nastartuju a je tam zase
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Mam taky od LBDIAG, funguje skvele.Jurka píše:Na aukru od uživatele LBDIAG... kupoval sem dva týdny nazpět a OK za super peníze
Naposledy upravil(a) Lugosy dne úte 29. čer 2010 11:30:46, celkem upraveno 1 x.
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ji zresetovat Simos Managerem a uvidis. Dle meho nazoru je vzdy potreba novou jednotku resnout, at se adaptuje na nove prislusenstvi.hurvajsp píše:Mám takový malý problém, chtěl jsem vyměnit jenom na zkoušku řídící jednotku z 40kw za 50kw, a zároveň jsem měl napojenou diagnostiku, motor je 40kw, a na diagnostice není žádný problém žádná chyba ale zapojím 50kw a hned chyba číslo 00525, může to být tím že je tam ještě původní vstřik a sání a nebo mi ta původní jednotka kecá nebo je tahle v prdeli prosím o radu
Mmch., dnes jsem do 40kW MPI na zkousku hodil 50kW jednotku, prizpusobil IMO a zresetoval ji, a slape jako hodinky. Potvrdilo se mi, ze hardware softem neojebes, jede to porad stejne, jako se 40kW jednotkou, akorat maximalka z kopce max. 120.
Navod na reset SK
http://lugosy.smirci-krize.cz/index.php#simos2p
Naposledy upravil(a) Lugosy dne pon 05. črc 2010 11:27:48, celkem upraveno 1 x.
-
lord_sef - FK
prosim,potreboval bych nejakou diagnostiku na feldu, ale nevim jakou, nechci nic profi za 3tis a podobne, spise neco treba z aukra za 500nebo tak nejak, poradi nekdo co koupit a co je vyzkousene zeopravdu bez problemu funguje? jde o feldu 1,3 mpi 50kW... diky.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
lord_sef - FK
mas presne tuhle a presne od tohoto cloveka? je hodne ruznych kabelu,ktere nefunguji, delaji peklo atd...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Mam pocit, ze jo 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
lord_sef - FK
diky diky, objednam ho, budu se pak kdyztak na te obratit kdyby neco? mam nastudovano jak s programy atd... ale nikde jsem nevycetl, jak spojit auto a pocitac? jestli s vyplym motorem? zaplym? atd... mohl bys to treba i ted sem napsat? diky
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam tady tento. LBdiag z Liberce se nejspise prejmenoval na OBDIIdiag, ponevadz je taky z Liberce, coz potvrzuje stary vodoznak ve fotce kabelu v teto aukci. V mejlu mam i adresu a jmeno, tak kdybys chtel pro kontrolu, posli Ti sz.
http://www.aukro.cz/item1098550798_prof ... skoda.html
http://www.aukro.cz/item1098550798_prof ... skoda.html
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Prvni spusteni. Nainstalujes ovladace ke kabelu a soft. S vypnutym zapalovanim pripojis kabel do zasuvky v aute. Sepenes zapalovani a najdes si v softu port, na kterem Ti to pojede, vetsinou Com4. Nechas zaple zapalovani a otevres vagcom a vyberes treba motor.
Dalsi spusteni. S vyplym zapalovanim pripojis kabel. Sepnes zapalovani nebo nastartujes a dignostikujes. Nastartoval lze i v prostredi programu, napr. kvuli zjisteni napetovych vykyvu, apod.
Dalsi spusteni. S vyplym zapalovanim pripojis kabel. Sepnes zapalovani nebo nastartujes a dignostikujes. Nastartoval lze i v prostredi programu, napr. kvuli zjisteni napetovych vykyvu, apod.
-
lord_sef - FK
a jaky je rozdil mezi kabelem za 300 a za 500 ? 
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevim, jen jsem Ti napsal, jaky mam ja 
edit: a v te dobe byl myslim nejlevnejsi
edit: a v te dobe byl myslim nejlevnejsi
-
Jurka - FK
Prosím jakou máte hodnotu na vagu snímače sání a napoětí lambdy? Jde mi o to jak to má být na 1.6ce já mám ten snímač sáni 77proscent a napětí lamdy 0,05V při vypnutém motoru. Je to správně?
-
Jurka - FK
Tak díky za odpověď.... mám další problém chtěl sem provést základní nastavení, ale nějak se nezdařilo a pokaždé vyhodí chybu 01087 Základní nastavení nebylo provedeno... dělal sem to podle visu, ale tam je to napsáno pokaždé jinak. Jak to děláte nebo co dělám špatně? připojím pc nastartuju...vymažu chyby.... dám přizbůsobení a do kanálu 00 uložím 000 pak dám základní nastavení 001 a start zvýší se volnoběh a tak nějak kolísá...po chvilce to vypnu a nechám vyplej klíček 30s a víc...no potom to zapnu připojím a chyba, že zákl. nast. nebylo provedeno... Kde dělám chybu? Tohle bste vědět mohli
-
robin1 - FK
Napätie na Lambde je správne.Jurka píše:Prosím jakou máte hodnotu na vagu snímače sání a napoětí lambdy? Jde mi o to jak to má být na 1.6ce já mám ten snímač sáni 77proscent a napětí lamdy 0,05V při vypnutém motoru. Je to správně?
Ten snímač tlaku si odčítaval v ktorej zobrazovanej skupine? Bola to 003, pole č.2 (signál záťaže motora)?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 25. črc 2010 22:01:25, celkem upraveno 1 x.
-
Jurka - FK
Jo myslím, že jo...Ty hodnoty jsou asi správné akorát ted nevím jak přesně na to základní nastavení a proč se to furt zapisuje do chyb že to nastavení nebylo provedeno
-
robin1 - FK
Tých 77% sa mi nezdá. Podľa mňa by tam pri vypnutom motore nemalo byť toľko. Zajtra si to overím.
Na voľnobehu by malo ukazovať 18 - 28%.
Na voľnobehu by malo ukazovať 18 - 28%.
-
Jurka - FK
tak na volnoběh mám cca 22procent
-
Jurka - FK
Tak můj problém vyřešen... kdyby někomu pískala klapka se zapnutým klíčkem nebo vyhazovala chybu, že základní nastavení nebylo provedeno, tak vyčistit a odpojit plynové lanko klapka se pak sama nastaví a přestane pískat a vyhazovat chybu na VAGu a lanko přesně seřídít tak, aby nebylo napnuté a na vagu ukazovala přesně úhel 5-82 stupnu (zavřená otevřená). Zkrátka to chce si s tím pohrát:)