Kabel HEX CAN usb
-
markos29 - FK
Kabel HEX CAN usb
Zdravím.Nevíte kde by se dalo najít scháma a návrh tištěného spoje i rozpis součástek ne tento kabel?Asi jsem se rozhodl pro tento kabel,protože nikdo mě zatím nepotvrdil s vlastní zkušenosti,že diagnostika ELM327 bude fungovat i na felcii 1.3 50KW s ř.j BOSCH nebo na úplně nová auta,které podporují CAN.
Někde na forum jsem se dočet,že ani s redukcí 12pin na renault by tento čip ELM327 nefungoval pro velikou rychlost.Kamarád má Renault Laguna I r.v94 3.0l.Předem Vám děkuji za pomoc.
Někde na forum jsem se dočet,že ani s redukcí 12pin na renault by tento čip ELM327 nefungoval pro velikou rychlost.Kamarád má Renault Laguna I r.v94 3.0l.Předem Vám děkuji za pomoc.
Re: Kabel hex-can bus usb výroba
ty jsi asi fakt línej hledat protože třeba tady je jasně napsáno s čím HEX-CAN kabel komunikuje
http://www.motordiag.cz/produkt/hex-can
Vhodné pro vozidla:
•VW/Audi/Škoda/Seat od cca. roku 1992
•Podporuje nové modely vozidel vyžadující přímou CAN diagnostiku, např. SuperB II, Nová A4, Golf V a VI., Octavia II., Touran, Passat B7, Audi A3/A4/A6 a další...
•pro starší ročníky (od konce 80-tých let) je nutný adaptér "2x2" nebo Š-Favorit
•většinu evropských a asijských vozů s podporou OBDII nebo EOBD
http://www.motordiag.cz/produkt/hex-can
Vhodné pro vozidla:
•VW/Audi/Škoda/Seat od cca. roku 1992
•Podporuje nové modely vozidel vyžadující přímou CAN diagnostiku, např. SuperB II, Nová A4, Golf V a VI., Octavia II., Touran, Passat B7, Audi A3/A4/A6 a další...
•pro starší ročníky (od konce 80-tých let) je nutný adaptér "2x2" nebo Š-Favorit
•většinu evropských a asijských vozů s podporou OBDII nebo EOBD
-
markos29 - FK
Raceman:To teda nejsem línej hledat.
Tak si pořádně přečti ten můj dotaz.Nehledám nový kabel za nehorázné peníze.CHCI SI HO SÁM VYROBIT TEN KABEL HEX-CAN BUS.A PROTO HLEDÁM SCHÉMA A NÁVRH TIŠTĚNÉHO SPOJE S PROZPISEM SOUČÁSTEK.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No doporučuji ti prostudovat nějaká fora ohledně těchhle věcí...např.
http://dieselpower.cz/forum/viewforum.php?f=15
Jsou tam i maníci jako ty který si mysleli že si vyrobí hex-can a uvidíš jak dopadli.
http://dieselpower.cz/forum/viewforum.php?f=15
Jsou tam i maníci jako ty který si mysleli že si vyrobí hex-can a uvidíš jak dopadli.
a toto je co? .... nikdo mě zatím nepotvrdil s vlastní zkušenosti,že diagnostika ELM327 bude fungovat i na felcii 1.3 50KW s ř.j BOSCH nebo na úplně nová auta,které podporují CAN.markos29 píše:Raceman:To teda nejsem línej hledat.Tak si pořádně přečti ten můj dotaz.Nehledám nový kabel za nehorázné peníze.CHCI SI HO SÁM VYROBYT TEN KABEL HEX-CAN BUS.A PROTO HLEDÁM SCHÉMA A NÁVRH TIŠTĚNÉHO SPOJE S PROZPISEM SOUČÁSTEK.
zkušenosti a popis s originálním kabelem ti nestačí?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co pořád řešíš.kdyby sis o diagnostice něco pročetl tak se dozvíš že aby ti fungoval kabel hex-can potřebuješ mít do něj HW klíč který je v kabelu a ten nijakým způsobem neobalamutíš.Vag com ti s ním fungovat nebude.Ten kabel co jsi měl v tom druhém topicu umí číst jen OBDII a E-OBD.To podporují jednotky až od roku 2003 a výš.Tuším.Rokem si nejsu jistý.Takže felda nic.Navíc to mnoho neumí.Jen motorovou jednotku a výpis paměti závad.I nějaké měřené hodnoty,ale jen ty co souvisí s emisema.Nic víc.Jestli chceš něco jen na feldu kup KKL kabel,pokud chceš Hex-Can tak jedině origo.A kabel si asi sám moc nepostavíš.Nevím teda o nikom kdo by to dokázal.
-
markos29 - FK
No a existuje nějaké schéma a návrh tištěného spoje s rozpisem součástek s podporou CAN?Díky
-
markos29 - FK
Úprava kabelu Vag KKL na Hex Can
Zdravím dá se nějak upravit tento kabel,aby zvládal hex-can?Sice jsem si stáhl schéma na dump 805 i spatřičnými soubory pro oživení,ale zatím nevím jestli se to nikomu podařil rozchodit.Ten kabel hex can stojí až moc.Díky moc
Re: Úprava kabelu Vag KKL na Hex Can
nejde jedině že bys vyměnil celej procesor a ostatní součástky
-
markos29 - FK
a měl bys nějaký postup i součástkami,kam bych je měl dát?Díky moc
stáhl jsem to odsud VOLKSWAGEN CLUB SLOVAKIA - diskuzné forum, inzercia zdarma, chiptuning, fotogaléria • Zobrazenie témy - Hex can- vag-com 805 cz- napln.To by měl být ten dump 805 cz.Díky
\edit: Marty_pv
stáhl jsem to odsud VOLKSWAGEN CLUB SLOVAKIA - diskuzné forum, inzercia zdarma, chiptuning, fotogaléria • Zobrazenie témy - Hex can- vag-com 805 cz- napln.To by měl být ten dump 805 cz.Díky
\edit: Marty_pv
dump je jen soft na kterým to celý v čipu běží a bez čipu a schématu to nejde a pak to taky nejde bez HW klíče tak už to pochop že s tím nevyjebeš
-
markos29 - FK
A co flashnout ten KKL kabel na novou verzi?Můj je jen do 409.1
Jo a schéma na ten dump také mám i ten software na oživení toho procesoru.
\edit: Marty_pv: používej funkci Upravit příspěvek místo několika postů po sobě
Jo a schéma na ten dump také mám i ten software na oživení toho procesoru.
\edit: Marty_pv: používej funkci Upravit příspěvek místo několika postů po sobě
čipy ftdi jsou jen do verze 409.1
pochop že dump jdou data nikoliv hw
a kdyby si více hledal tak zjistíš že ho koupíš kolem 3000 kabel i se softem a klíčem
pochop že dump jdou data nikoliv hw
a kdyby si více hledal tak zjistíš že ho koupíš kolem 3000 kabel i se softem a klíčem
-
markos29 - FK
No dobrá,myslíš si,že se to vyplatilo sehnat někde se zahraničí levněji a objednat si ho? vyděl jsem ho za 2000kč.
A poslední otázka doporučoval bys kabel ELM327 eventuání i s nižší verzí?Komunikuje to i s Felicii?Sice jsem to tu řešil.Díky
\edit: Marty_pv: tohle není chat, používej Upravit příspěvek a neházej víc postů po sobě!
A poslední otázka doporučoval bys kabel ELM327 eventuání i s nižší verzí?Komunikuje to i s Felicii?Sice jsem to tu řešil.Díky
\edit: Marty_pv: tohle není chat, používej Upravit příspěvek a neházej víc postů po sobě!
nevím
na CAN bych si radši koupil kvalitní a tím pádem i drahej kabel abych měl 100% jistotu že bude fungovat
na CAN bych si radši koupil kvalitní a tím pádem i drahej kabel abych měl 100% jistotu že bude fungovat
-
markos29 - FK
Díky bude mě ten KKL fungovat s redukcí na renault 12pin s nějakýn programem?Stáhl jsem si DDT2000.Nevíš prosím o nějakým lepším na ovládání než je DDT2000 je to moc složité.Díky
to nevím jestli bude na jiných s nějakou redukcí fungovat
já dělal jen na koncernu
já dělal jen na koncernu
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Sakra kdy už konečně pochopíš že jestli chceš číst auto s canem potřebuješ kabel který to umí.A to buď jen origo a nebo klon,ale ten jen s určitou verzí softu.A KKL kabel ti s redukcí bez příslušného softu rencka taky nenačte.A co vím tak frantíci mají soft zas jen na kabely s HW klíčem.Pokud chceš číst jen feldu tak si kup KKL.Pokud cokoliv jiného,tak by ses tím musel živit a trochu rozumět což asi nerozumíš,abys něco nendodrbal,tak si radši zaplať někoho kdo to umí a má kabel origo.Zas tak často ta diagnostika potřeba není.A pokud počítáš že s ní budeš dělat často tak dát 9000 za origo vag se softem a zdarma update,není zrovna moc.
-
markos29 - FK
A tedy ten klon dá se vyrobit a sehnat někde ten software,abych to rozchodil?Já vím,že u těch nových aut je potřeba kabel podporující CAN.A to už jsem věděl dávno,než jsem sem dal ty dotazy.
A tudíš spíše preferuji zn.ŠKODA a VW.Ohledně toho CAN,tak to podporuje přeci i diagnostika s čipem ELM.
-
markos29 - FK
Raceman:Nezlob se ale na jakých stránkách si to našel?Většinou je to za nehorázdný peníze.Tak proto to sháním levnější.O pravdu sorry.A díky za pomoc.Jsem ti moc zavázán.
pan google to umí najít a když klikneš na ty obrázky tak uvidíš kde to prodávají a kde hned cokoliv hledat
-
markos29 - FK
Raceman:Tak jsem si koupil tu diagnostiku na tom druhém obrázku.Tak snad jsem udělal dobře?Díky moc