cukání motoru při rozjezdu

vše okolo převodovek
benkro61

cukání motoru při rozjezdu

Příspěvek od benkro61 »

Zdravím. múžete mi někdo poradit, čím to je že když se rozjíždim,tak mi začne škubat motor,jako by chtěl vyzkočit z auta ven.Spojka jinak funguje v pohodě.Diky za radu
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: cukání motoru při rozjezdu

Příspěvek od Kuladmin »

A na plyn ten motor normal reaguje? Pokud to neni motorem muze to byt spojka takhle tatovy na facku taky habrovala a kdyz se to rozpulilo zjistilo se ze upadly dva nejtky na lamele takze tam silidne litala. Nebo to muze byt v rozvodovce problem nebo me jeste nepadaji homokinetaky.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Spojka těžko, specifikuj to více, při zahřátém motoru to dělá taky? Při prudkém nebo pomalém rozjezdu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Klidně to může být spojka, tohle mě dělá přítlačák, sluníčko je už křivý a tak nezabírá rovnoměrně.
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Omlouvám se.Byl jsem pár dnů mimo domov.
To škubání se projevuje hlavně při pomalém rozjezdu. A je jedno, jestli je motor teplej, nebo studenej. Jinak motor má najeto poctivejch 130tis.km.
Jde mi i dost ztuha sešlápnout spojkovej pedál. A jak jsem se zde dočetl, jedna z příčim může bejt přirezlá hřídel vypínání spojky v karteru převodovky. Tak mě napadlo, jestli nebude příčina tady. Hned o víkendu to zkusím lehce promáznout a uvidím.
Díky za rady a odpovědi.
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Ono to může dělat i spojkové lanko. To moje bylo po cca 130 tis. km už docela vydřené a po výměně se hned jinak rozjíždí. ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

mě jednou natelkl fridex na převodovku a dělalo mi to taky to co popisuješ ale po nějaký chvíli to přestalo.myslím si že ten mastnej fridex se nějak dostal na spuojku a tam to zlobilo.a proto mě napadá jestli se ti neztrácí olej z motoru nebo převodovku nějak víc?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Závada je odstraněna. Promazal jsem hřídel vypínání spojky v karteru převodovky a zároveň i lanko spojky a je po cukání.
Díky všem za rady.
Zolee88 - FK

Příspěvek od Zolee88 - FK »

A jak se da promazat ten hřídel vypínání spojky v karteru převodovky a jak se ktomu dostanu vůbec protože mně to dělá taky a doufám že i mně bude na vině toto a ne spojka nebo něco jiného. Díky
Odpovědět