Velká spotřeba svíček (cukání pouze na LPG)
-
smazany clen - FK
Velká spotřeba svíček (cukání pouze na LPG)
Nemůžete někdo poradit? Posledních pár tisíc kilometrů jsem často musel měnit svíčky. Vždy to začínalo cukáním jako běžně po 8 až 10 tisících km. Postupně jsem zkoušel tříbodové svíčky, běžné jako vždy, normální Bosch a svíčky Brisk na LPG. Vždy po 400-600km znovu začal motor cukat. Při klidné jízdě a po ubrání plynu to není tak hrozné. Kabely ke svíčkám, víčko a palec rozdělovače mám nové asi rok (15000km).
Felicie 1.3 Glxi 1996
Felicie 1.3 Glxi 1996
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 09. lis 2008 18:27:11, celkem upraveno 1 x.
-
Teea - FK
Re: Velká spotřeba svíček (cukání pouze na LPG)
Zkousel si zmeni odtrh svicky na 0,55mm ?
Pokud ne vyzkousej melo by to pomoct.
Na seriovych 0,7 mi to taky pocukavalo.
M.
Pokud ne vyzkousej melo by to pomoct.
Na seriovych 0,7 mi to taky pocukavalo.
M.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho maš LPG v autě ? Řešil jsem stejný problém . Nech si vyčistit plynovej regulátor a směšovač . Bude to nejspíš tím , moje zkušenost . A pokud máš na LPG najeto víc než 100 000km ,tak nech vyměnit membrány .
Seřízení a vyčištění cca 500 ,-
Výměna membrán seřízení a vyčištění cca 1500,-
Seřízení a vyčištění cca 500 ,-
Výměna membrán seřízení a vyčištění cca 1500,-
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Jo ještě . Já jezdím na to seřízení a vyčištění 1-2x do roka . . . Tady v Olomouci to stojí 300,-
To je potom sakra znát jak auto jede .
Používám svíčky BOSCH - měním zhruba po cca 20 000km .
To je potom sakra znát jak auto jede .
Používám svíčky BOSCH - měním zhruba po cca 20 000km .
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Na Lpg sú najlepšie jednokontaktne sviečky.Ja mam NGK-BKR6ES.Ale mozes dat aj NGK-BCPR6E/BKUR5ET
Pokiaľ to ale necuká v nižších otáčkach, tak to sviečkami nebude.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já jezdím na tříbodovejch Briskách a ouplně vpohodě.Výměna tak cca 20k km.
-
smazany clen - FK
Tak už je to v pořádku. LPG tam mám 2 roky, najeto asi 30000km. Problémy zmizely po výměně zapalovacího modulu bez dalších akcí. Ani jsem nečistil svíčky. Ty se totiž předtím zanášely a po vyčištění to chvíli jezdilo bez problémů.
-
Návštěvník
Ahoj,1.3MPi píše:Na Lpg sú najlepšie jednokontaktne sviečky.Ja mam NGK-BKR6ES.Ale mozes dat aj NGK-BCPR6E/BKUR5ET
kolik km najedeš na těch NGK? A jakou elektrodovou vzdalenost nastavíš?
Díky.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, donedávna som ja zadil na trojkontaktnych ked som riesil vymenu sviecok bolo mi doporucene na Lpg jednokontaktne NGK , zatial mam na nich nabehane cca 5000 km, takze neviem posudit kolko vydrzia, ale oproti povodnym je to velky rozdiel.(doporucil my ich velky sef, ktory montuje Lpg 15 rokov.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Ke komu jezdíš?DuDe píše:Jo ještě . Já jezdím na to seřízení a vyčištění 1-2x do roka . . . Tady v Olomouci to stojí 300,-
ex nebožka 1,6 lpg 

- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Olomouc - Holice , je to plynomontě . . .
-
West - FK
detto som prešiel na skúšku na NGK a sú super. (tiež odporučil majster)1.3MPi píše:Ahoj, donedávna som ja zadil na trojkontaktnych ked som riesil vymenu sviecok bolo mi doporucene na Lpg jednokontaktne NGK , zatial mam na nich nabehane cca 5000 km, takze neviem posudit kolko vydrzia, ale oproti povodnym je to velky rozdiel.(doporucil my ich velky sef, ktory montuje Lpg 15 rokov.
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
ake sviecky(presny typ) by ste mi doporucili do felicie 1.6 Mpi lpg LOVATO(sekvencne vstrekovanie)???
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
nic speciálniho tam nedávej . Dej tam klasicky svíčky co se používal do benzinovejch 1.6 tek . Hodně všichni vychvalujou ty NGK .
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
no ved prave tie NGK tam mam presny typ urceny pre benzinove 1.6,ale nejak mi to na nich nejde akoby malo,teda ak je to svieckami,na benzine palia v pohode,avsak pri jazde na lpg,to nejak v nizkych otackach zatrhava a dusi a celkova akceleracia je mizerna 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
a Jak máš nastavenej škrtící ventil ? Pokud to máš moc uškrceny , tak to špatně táhne a je to líny . Pokud to škube , možná je zanesenej směšovač .
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
no tak myslim,ze priskrceny nie je,lebo mi ho nastavovali asi pred mesiacom a cely system ma len par mesiacov,takze je skoro novy,takze neviem v com je teda chyba
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
No jo , ale v servise to hodně přiškrtí kuli spotřebě . Když jsem odjížděl ze servisu , tak jsem si taky řikal přoč to vůbec netáhne. Pak jsem zjistil že to přiškrtili . . . Pokud říkáš že je všechno novy , tak jedinej problém by mohl být v tomhle . A dělá to celou dobu co to namontovali ? Jestli jo tak bych se zaměřil přímo na ten škrtící ventil .
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
no podla toho co som sledoval,tak priskrtene to asi nebude,lebo som s tym isiel do dielne kde mi to montovali,ze mi to dost vela zerie a je to lenive,podla nich si auto malo brat priblizne tolko plynu na 100km a mat tiez priblizny vykon pri jazde na lpg ako je to aj na benzine(to je vraj vyhoda sekvencneho vstrekovania lpg),na benzine mi to robi priemer nejakych 6,3 - 7 l/km.....................tak mi tam ten skrtiaci ventil povolil minimalne o 5 otacok,ale nepomohlo to a stale zerie min.9 litrov lpg.............a to jazdim tak,ze motor nevytacam,normalna pohodova jazda.........
mal som do nedavna feldu 1.3 karburatorovu,tam som nemal ani sekvent,bolo tam namontovane zariadenie BRC,ale tak to slapalo ako hodinky,tam som nepocitil ziadny rozdiel pri jazde medzi lpg a benzinom(okrem spotreby ta bola vyssia asi o 1- 1,5 litra na lpg,ale to je normalne u karburatorovych zariadeny)
chcel som po tejto skusenosti so znackou BRC si nechat namontovat toto zariadenie aj do 1.6,ale zial pre tento typ nie je toto zariadenie alebo nebolo v case mojej montaze este homologizovane.............a zase problemi s uradmi mat nechcem
mal som do nedavna feldu 1.3 karburatorovu,tam som nemal ani sekvent,bolo tam namontovane zariadenie BRC,ale tak to slapalo ako hodinky,tam som nepocitil ziadny rozdiel pri jazde medzi lpg a benzinom(okrem spotreby ta bola vyssia asi o 1- 1,5 litra na lpg,ale to je normalne u karburatorovych zariadeny)
chcel som po tejto skusenosti so znackou BRC si nechat namontovat toto zariadenie aj do 1.6,ale zial pre tento typ nie je toto zariadenie alebo nebolo v case mojej montaze este homologizovane.............a zase problemi s uradmi mat nechcem
-
West - FK
LPG je oveľa citlivejšie na stav motora ako benzín. To čo sa pri benzíne neprejaví, LPG dá najavo. Skontroloval by som zapaľovanie byť na tvojom mieste. Hlavne dobré sviečky sú podmienkou. Mne po výmene za vhodnejšie sviečky spotreba klesla o cca 1,5 litra.
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
a aky presny typ sviecok si pouzil a pre aky konkretny motor?..............ja tam mam teraz NGK(typ,ktory sa pouziva pre benzinove motory felicie 1.6),môzu mat najazdenych nejakych max. 5000 km a co sa tyka zapalovania tak som menil aj kable aj palec a aj vicko rozdelovaca..................aj dnes som bol tankovat a vypocitana spotreba mi vysla zase na 9 l/100km
-
Host
Prosím o radu která svíčka bude vhodnější po motor 1,3 Mpi 50Kw
NKG - BKUR5ET
NKG - BKR6E
Děkuji za rady.
NKG - BKUR5ET
NKG - BKR6E
Děkuji za rady.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Origo jsou tam trojbody NGK BUR6ET, tak jsem to autu dopřál.lui333 píše:ake sviecky(presny typ) by ste mi doporucili do felicie 1.6 Mpi lpg LOVATO(sekvencne vstrekovanie)???
ex nebožka 1,6 lpg 

-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
no ved tie tam mam aj ja,tento typ je asi to najlepsie si myslim,co sa tam da namontovat vzhladom na kvalitu aj cenu
-
Host
Které budou teda lepší na 1,3 Mpi
NKG - BKUR5ET
NKG - BKR6E
NKG - BKUR5ET
Ta má tři elktrody, ale někde jsem četl, že na plyn je lepší jedna elektroda.
Ale co jsem si zde pročítal forum tak hodně lidem to na benál jelo líp, když místo NKG - BKR6E měly tyto svíčky.
NKG - BKR6E
Ta má pouze jednu elktrodu, ale jak už jsem psal motor s nima nejede na benál tak dobře jako s BKUR5ET a právě nevím jak to pojede na plyn.
Tak nevím, které budou lepší volba.
NKG - BKUR5ET
NKG - BKR6E
NKG - BKUR5ET
Ale co jsem si zde pročítal forum tak hodně lidem to na benál jelo líp, když místo NKG - BKR6E měly tyto svíčky.
NKG - BKR6E
Tak nevím, které budou lepší volba.
-
West - FK
Dnes nahodím Championy RC89PYC sklepnuté na 0,5. skúšal ich už niekto? ked som ich naposledy mal s 0,7 tak mi to na lpg strieľalo do sania...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
TO je tak na to ,aby se tam udělala pecka .To střílení nebude určitě vzdáleností jiskřiště.Spíš bych to nechal odborně seřídit.
Naposledy upravil(a) Jozefj dne sob 06. bře 2010 20:21:59, celkem upraveno 1 x.
0.5 odtrh je lety prověřená praxe
mě to udělali v LPG dílně automaticky 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím na 0,7 celou dobu co mám LPG a bez problémů.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...jezdil jsem s různýma odtrahama a na různých svíčkách a nikdy mi to nestřelilo.Jozefj píše:TO je tak na to ,aby se tam udělala pecka .To střílení nebude určitě vzdáleností jiskřiště.Spíš bych to nechal odborně seřídit.
-
reedddeek
mašroubovak jsem BOSCH, nacukám ajezdím za 8/100. 
Do motora s pohonom LPG jedine špeciálne sviečky na LPG!
Zmes LPG sa horšie zapaľuje a teda sviečky by mali mať zmenšený priemer elektród.
Zmes LPG má iné chemické nároky a teda elektródy sú legované striebrom.
Zmes LPG vyždauje inú tepelnú hodnotu a sviečky na LPG ju majú upravenú a teda podľa označenia stačí jednoducho dodržať tú istú tepelnú hodnotu ako pôvodne - ono samotná LPG sviečka ju už má v rámci označenia tepelnej hodnoty správne posunutú.
Do Felicie 1.3 používam dlhodobo BRISK DR15YS (nie sú drahé, cena za kus je pod 3,-€), mením ich po 30000km (toľko predpisuje výrobca) a musím povedať, že po 30000km mám pocit, že vyhadzujem sviečku, ktorej absolútne nič nie je a ktorá jazdila bezproblémovo, ale robím tak, nakoľko poznám graf opotreboavania sviečok a s narastajúcim počtom najazdených km rastie aj napätie potrebné k zapáleniu - a teda po tých 30000km to už začína byť vhodné na výmenu aj keď to ešte nie je kritické.
Zmes LPG sa horšie zapaľuje a teda sviečky by mali mať zmenšený priemer elektród.
Zmes LPG má iné chemické nároky a teda elektródy sú legované striebrom.
Zmes LPG vyždauje inú tepelnú hodnotu a sviečky na LPG ju majú upravenú a teda podľa označenia stačí jednoducho dodržať tú istú tepelnú hodnotu ako pôvodne - ono samotná LPG sviečka ju už má v rámci označenia tepelnej hodnoty správne posunutú.
Do Felicie 1.3 používam dlhodobo BRISK DR15YS (nie sú drahé, cena za kus je pod 3,-€), mením ich po 30000km (toľko predpisuje výrobca) a musím povedať, že po 30000km mám pocit, že vyhadzujem sviečku, ktorej absolútne nič nie je a ktorá jazdila bezproblémovo, ale robím tak, nakoľko poznám graf opotreboavania sviečok a s narastajúcim počtom najazdených km rastie aj napätie potrebné k zapáleniu - a teda po tých 30000km to už začína byť vhodné na výmenu aj keď to ešte nie je kritické.
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
Viete mi prosim niekto poradit aky presny tip a najlepsie aj znacku sviečky by som mal namotnovat do 1.6MPI/LPG sekvent/Lovato?
Momentalne jazdim na jednokontaktovych NGK(ma presny tip si teraz nespomeniem)
Momentalne jazdim na jednokontaktovych NGK(ma presny tip si teraz nespomeniem)
Vyskúšal by som "BRISK LR15YS-9".
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Podle tabulek výrobce http://www.brisk.cz/upload/.../BRISK_SI ... ky_CZa.pdf je náhradou BUR6ET - LR15YS bez devítky na konci.brga píše:Vyskúšal by som "BRISK LR15YS-9".
ex nebožka 1,6 lpg 

...máš ten odkaz nejaký rozhodený...
Podľa osadzovacích tabuliek Brisku, som mu napísal tu sviečku správne!
http://www.brisk.cz/catalog.php?cat=1
Podľa osadzovacích tabuliek Brisku, som mu napísal tu sviečku správne!
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Svíčky "určené pro LPG" jsem taky měl v Ladě a osobně - i přes svou cenu letěly po 5000km do kýble. Jsou to sra..y největšího kalibru. Kus od kusu se liší jako by to montovali na koleně číňani. I u nás, kde montují LPG je přestali používat a doporučovat, protože toliko nas..ých lidí tam dlouho neměli.
Takže, buď to co tam má být na benzín, nebo NGK, jiná vhodná volba není. POkud je zapalování a motor OK, vydrží i obyč. svíce na LPG okolo 50 a více tis. km. (moje zkušenost a maximum bylo cca 75tis. km-pak kleknul motor).
Takže, buď to co tam má být na benzín, nebo NGK, jiná vhodná volba není. POkud je zapalování a motor OK, vydrží i obyč. svíce na LPG okolo 50 a více tis. km. (moje zkušenost a maximum bylo cca 75tis. km-pak kleknul motor).
...to Lada je shit, a nie sviečky!
...tie sviečky na LPG musia byť strašné
, keď sú v mojom aute používané už 10 rokov (toľko tam je LPG a auto má 11 rokov), a zatiaľ nebol jediný problém!
Také kecy, že montážnici bla bla bla - "montážnici" (ani nejdem rozoberať, kto to vlastne všetko je
) nevedia ani poriadne ponastavovať LPG systém
- keď už sme pri takých argumentoch... ...a podľa toho, čo si napísal vie dobré sviečky vyrábať len jedna firma?! 
...tie sviečky na LPG musia byť strašné
Také kecy, že montážnici bla bla bla - "montážnici" (ani nejdem rozoberať, kto to vlastne všetko je
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.brisk.cz/upload/fckedit/file ... ky_CZa.pdfbrga píše:...máš ten odkaz nejaký rozhodený...
Podľa osadzovacích tabuliek Brisku, som mu napísal tu sviečku správne!![]()
![]()
Je to v katalogu v odkazu na straně 5

Tebou uváděná LR15YS-9 je na straně 6

ex nebožka 1,6 lpg 

- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Byla to moje zkušenost, na kecy nedám, ale tenkrát jsem měl. Stály za hovno a stát si za tím budu-zatím jsi jediný kdo tu psal, jak je s nima spokojený. Mezi námi, svíčky po 30tis. km nechci měnit, proto použiju raději NGK, se kterýma mám dobrou zkušenost a vydrží déle než Brisk. NIKDE jsem netvrdil, že NGK je bůh a ostatní firmy stojí za h...o-jen jsem po x tisících km neměl problem se startem na LPG oproti třeba Briskům. Jen jsem uvedl svou zkušenost doplněnou o zkušenost mých kamarádů "montážníků", ale zřejmě jsem ti šlápl na kuří oko, za což se velmi omlouvám a slibuju, že ke svíčkám se již vyjadřovat nebudu.
PS: Když tam ty svíce máš 10 let tak nemůžeš mít absolutně zkušenost s jinýma svíčkama na porovnání a osobně, svíce, které po 30tis.km na LPG jsou na výměnu NEJSOU DOBRÉ a nikdy nebudou. LPG není kyselina, aby je to sežralo.Tím končím a je to na každém, co si tam dá.
PS: Když tam ty svíce máš 10 let tak nemůžeš mít absolutně zkušenost s jinýma svíčkama na porovnání a osobně, svíce, které po 30tis.km na LPG jsou na výměnu NEJSOU DOBRÉ a nikdy nebudou. LPG není kyselina, aby je to sežralo.Tím končím a je to na každém, co si tam dá.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já se nechci nějak hádat jen napíšu že mám svíčky od Brisku přímo pro motory na lpg a jsme s nima spokojenej.jede to krásně a dřív když jsme tam měl tříbodovky tak to v kolonách škudablo a nejelo plynule.s těmahle svíčkama to jezdí krásně a i startuje.ale maj zatím najeto cca 10tkm no to je fakt.ale zase za ty prachy co stáli.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Ony ty 3bodové svíce v 1,3 dělají paseku i na benzín-primárně tam ani nepatří a i obyčejné 1body umí pálit správně (není to jako u Ťamanů: čím víc pruhů, tím víc adidas
). Dědovi do Fazola jsem dal nějaké Bosh a nechtělo to chytat na LPG vůbec-kuckalo to i za jízdy. Se starýma Briskama to bylo OK-pokud pomohl sytičem na LPG, po 3tím otočení naskočil. 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš pravdu...pro MPi jsou určený primárně právě 3 bodový.
Ve Feldě jsem jezdil dycky s 3 bodama Briskama,měnil je každou druhou výměnu oleje a to víceméně prventivně.Teď zkouším 4 bodový Bosche a taky s nima žádnej problém není.
Ale jinak souhlas s NGK,ty jsem cpal do Favorita (1 body) a vpoho.
Ve Feldě jsem jezdil dycky s 3 bodama Briskama,měnil je každou druhou výměnu oleje a to víceméně prventivně.Teď zkouším 4 bodový Bosche a taky s nima žádnej problém není.
Ale jinak souhlas s NGK,ty jsem cpal do Favorita (1 body) a vpoho.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v MPI jednobody a předpokládal jsem, že jsou tam od výroby, tudíž teď aspoň vím, že tam nepatří a že už je někdo měnil
. Omlouvám se tedy za mystifikaci
. Nicméně, 3body už tam mít nikdy nebudu
.
u nás ve všech feldách i v tom BMM se sporákem jezdíme Brisk DOR15LGS a jezdí to víc než spolehlivě
přeci jen ta jiskřička z normální svíčky se nemůže rovnat tomu pořádnýmu blesku kterej dělají LGS
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsi ty 4 body s LPG? To by mě zajímalo.
jedinej motor kde nefungovaly byl 1,6/74 kW v oktávce jinak ve feldách 1,3 jsou perfektní na všechny paliva
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho ty LGSa vydrží, nebo to taky měníte preventivně? Je fakt, že MPI má jiskru silnější tak by to bylo jako házek perly sviním 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jinak co se týká Felicie tak třeba ta moje mi připadá že na Brisky (3 bod) a Bosche (4 bod) jezdí/chová se stejně.
Náchylnej na svíčky byl právě Favorit,který jezdil nejlíp na NGK a ostatní svíčky vydržely jen chvíli.
Vše teda myšleno při provozu na LPG.
Náchylnej na svíčky byl právě Favorit,který jezdil nejlíp na NGK a ostatní svíčky vydržely jen chvíli.
Vše teda myšleno při provozu na LPG.
ještě jsem je neměnil protože v jednom mají 15 v druhým 5 a ve třetím 40 tis a výrobce uvádí výdrž 30 tis