po krátké popojížďce pak nestartuje
-
smazany clen - FK
po krátké popojížďce pak nestartuje
Zdarec, mám u mé felinky 1.6 menší problém, vždy mi chytá bez plynu na drc, i v -20 i v 90C zahřátá, ale občas se stane, že jedu od domu ke kamošovi, je to 500m, zastavím, felda se mírně rozejřeje a pak už startuje špatně, musím držet téměř plný plyn a tak 3-4 s držet klíček, je to normální? nevíte co s tím? na wag žádný error 
-
tgfh - FK
Re: po krátké popojížďce pak nestartuje
A když plyn nedáš tak startuje ještě hůře? Jak staré máš svíce?
-
smazany clen - FK
jo, bez plynu startuje ještě hůře..že bych se bál, že to nenastartuje, svíčky mám 4000km nový NGK......mě tak napadlo, rozjedu se, přepne se to na LPG, pak zastavím, jestli to nějak ten studenej plyn nezasviní...
-
Josh123456 - FK
no, tak pak máš možnost jedině zkusit proměřit a zkontrolovat jestli nejsou někde žvejklý kabely a nebo nějak načatá cívka.. Asi začít kabelama a taky rozdělovač s palcem projít. Jinak střílet od boku nemá cenu. Začít od píky.
Člověče,Joshi,on taky psal v jiném tématu,že mu to fouká a tlačí olej do klapky.Tak jestli to nemůže být i tím. 
-
smazany clen - FK
tak zase to neni tak hrozný s tim olejem, je to trochu mastný, co sem viděl jiný 1.6 měly to daleko víc, ale je to pravda, jakoby do válců nešel benzín nebo cívka nedávala energii pro svíčky......za tepla nebo uplně studena to chytne na drc jen se dotknu klíče.....kabely sem tam dal jiný, to sem zkoušel..ale cívka nebo rozdělovač to nevím, co byste s tím doporučili? taky nevím, jestli tam opravdu nehraje roli ten LPG.....jelikož LPG vypíná přívod beznínu- tak jestli to pak třeba ještě není vyplé bo nevím....jestli se todle nikomu nestalo, tak nevím....nenapadlo mě vyzkoušet jednu banální věc: nastartovat to na benzín, nepřepínat na plyn a pak to zkusit nastartovat...to musím zkusit a pak řešit dál
-
smazany clen - FK
Já mám totiž pocit, že ostatní auta přepínaj na LPG později, todle nastartuju, hodím 1ku a je tam LPG a je to uplně ledový, splyňovač tam posílá hodně plynu, někdy to i smrdí- tím se ty svíčky můžou zas*at a pak to může díky tomů hůře chytat.... 
Než začneš s většíma opravama vyzkoušel bych výměnu svíček u mne to pomohlo mám 1,3 po ujetí 300m a zhasnutí motoru nešla nastartovat jinak chytá na otočení. Mám tam teď brisky silver a problém už nemám. LPG mám sekvenci STAG 300.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
ja som mal podobny problem...totiz klapka nezopinala volnobezny spinac otacok, motor mal otacky v pohode, ale tocit to niekedy nechcelo a niekedy to nemalo problem...vymenil som klapku a ide to v pohode...
...skus cez VAG ju resetovat
...skus cez VAG ju resetovat
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Josh123456 - FK
Aha, tak to jsem nevěděl, že to někde už psal, ale je fakt, že každý motor fouká částečně a teď záleží na tom, jak moc fouká, ale v tom bych problém neviděl pokud ten motor jinak normálka jede a má jakýsi výkon.JoS píše:Člověče,Joshi,on taky psal v jiném tématu,že mu to fouká a tlačí olej do klapky.Tak jestli to nemůže být i tím.
-
Josh123456 - FK
Já měl právě problém u 1,6 jedné, co jsem dělal, že studený motor nechtěl za boha chytit a když už pak chytnul a chvilku běžel, tak pak chytl normálně a bylo to cívkou, která postupně klidně rok odcházela a odcházela až pak úplně exla a s těma studenýma startama to bylo horší a horší tím pádem, což je logický a je fakt, že po delším zkoumání cívky se na ní poznalo, že přeskakovala jiskra mimo kabel (na obal cívky) a né do kabelu a tudíž to nemohlo ani nastartovat. Zkus taky prohlídnout tu cívku, jestli neni někde u jejího vývodu na kabel rozdělovače někde zašedivělá (vočouzená). Pak řeš dál. Nebo pak jedině další možnost, aby si to vyloučil je ta, si půjčit někde jinou starší cívku a zkusit na ní chvíli jezdit (kvůli jejímu vyloučení).tomakecTD píše:tak zase to neni tak hrozný s tim olejem, je to trochu mastný, co sem viděl jiný 1.6 měly to daleko víc, ale je to pravda, jakoby do válců nešel benzín nebo cívka nedávala energii pro svíčky......za tepla nebo uplně studena to chytne na drc jen se dotknu klíče.....kabely sem tam dal jiný, to sem zkoušel..ale cívka nebo rozdělovač to nevím, co byste s tím doporučili? taky nevím, jestli tam opravdu nehraje roli ten LPG.....jelikož LPG vypíná přívod beznínu- tak jestli to pak třeba ještě není vyplé bo nevím....jestli se todle nikomu nestalo, tak nevím....nenapadlo mě vyzkoušet jednu banální věc: nastartovat to na benzín, nepřepínat na plyn a pak to zkusit nastartovat...to musím zkusit a pak řešit dál
Já spíš myslím,že to bude tím plynem ve vztahu k svíčkám.Nejsem plynař,ale na zapalování plynu by neměly být vícebodové svíčky,že?Spíše silver nebo platinum jednobody,ne?
-
Josh123456 - FK
no nebo jedině jezdit jen na benzín, aby se vyloučil ten plyn 
-
smazany clen - FK
Tak opravdu je to tím, dneska sem tutéž krátkou trasu jel na benzín, vypl motor a ihned nastartoval bez plynu, pak až přepl na LPG, prostě je jasné, že to bude tím LPG- asi to do válců dává moc sytou směs a svíčky se tím zašpiní, budu to muset dat seřídit. 
A co máš teda za svíčky,jednobody nebo tříbodové?
-
smazany clen - FK
3Body NGK ...sem to koupil s BOSCH 3bodovkama, sem měl za to, že tam patří, bo né? 
Do 1,6 LPG patří brisk LR15YS-9 nebo jejich náhrada v jiné značce.
No právě.A ona je jednobod silver.

-
smazany clen - FK
nooooo tak to bude ten problém, že já to nevěděl
.....a kolik stojí jedna? já za tu NGK burget dal 150kč za jednu
sou téměř nový je škoda je dávat pryč kruci 
Stojí tak cca 80,-Kč jedna.
-
johnyM128 - FK
na lpg urcite len jednokontakt a naj su iridiove alebo silver.... viackontaktne urcite nieJoS píše:Stojí tak cca 80,-Kč jedna.