Výměna motoru 1.3 MPI 50kW za 1.3MPI 40kW
-
Sopa
Výměna motoru 1.3 MPI 50kW za 1.3MPI 40kW
Ahoj, potřebuji radu ohledně motoru: Mám Feldu 1.3 MPI 50kW r.v.97 a odešel mi motor, sehnal jsem jiný MP-íčkový a hned ho vyměnil.Jenže, po výměně jsem jsem se mrknul na typ motoru (starej blbec, že jsem se nepodíval dřív...) a zjistil jsem, že je to 135 MPI tj. 40kW místo původního 136 MPI 50kW.Jelikož už to mám všechno přehozené, jen jsem ještě nestihl dodělat pár drobností před oživením motoru, tak jsem se chtěl zeptat jestli to vůbec natočím s původní 50kW zástavbou (ŘJ, čerpadlo, atd...)?A taky jestli mi to projde na TK a u výmazu čísla motoru na dopraváku? Aby bylo rozumněno, vyhodil jsem starý 50kW motor a hned tam vrazil 40kW aniž bych na autě cokoliv upravil.Díky za radu.Martin
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna motoru 1.3 MPI 50kW za 1.3MPI 40kW
odpověď je tady
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=18873
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=18873
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Sopa
Pokud jsem tedy dobře četl, tak jsem v pr.... 
-
Sopa
Ještě mě tak napadlo, nedalo by se to uhrát jako přestavba? Nebo neexistuje nějaký způsob jak to úředně dát dohromady?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
přestavba nee, škodovka s tím nesouhlasí, pokud nemáš jinou možnost, tak s tím jezdi, na silnici to nikdo kontrolovat nebude a na STK si toho třeba nevšimne a když ano, tak to 500,- spraví.
-
Sopa
Tak to doufám, zrovna mi končí technická.No uvidíme co na to oko technika na TK, budu muset nějak odvést jeho pozornost
To jsem na to všechno ještě zvědavej...
-
rogalo - FK
A jaký jsi poznal rozdíl ve výkonu motoru?
-
Sopa
Skoro žádný, jede to normálně a bez problémů.Spotřeba taky dobrá...
-
tgfh - FK
40kW Felda je v zelených otáčkách jen o 5-6% slabší.
-
Lacik - FK
Re: Výměna motoru 1.3 MPI 50kW za 1.3MPI 50kW
hoj,
cez vikend idem menit motor 5Okw za 5Okw, načo si mam dať pozor,a čo treba? tesnenia mam pokupovane, motor sa da do auta v takom stave akom je takze budem menit len tesnenie na sani a vyfuk. , mam tam nechat sviecka ktore su tam, alebo vymenit? olej tam dám 1Ow4O, motor ma 110k najazdenych. kazdy rada poteší:) diky
cez vikend idem menit motor 5Okw za 5Okw, načo si mam dať pozor,a čo treba? tesnenia mam pokupovane, motor sa da do auta v takom stave akom je takze budem menit len tesnenie na sani a vyfuk. , mam tam nechat sviecka ktore su tam, alebo vymenit? olej tam dám 1Ow4O, motor ma 110k najazdenych. kazdy rada poteší:) diky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ty svicky bych taky vymenil kdyz o nich nic nevis a dobre je kdyz uz mas todle venku tak se zamerit na spojku abys to zachvilku nemusel zas rozebirat sic z druhe strany (prevodovku).
-
Lacik - FK
aha,
no diky:) teraz som dosiel z garaze, motor co tam mal ist sa nedal pretocit na remenici, tak sme sa prehnali s tym , a dali naspet motor ten isty, pretesnili, len nechcel naskocit, tak sme vymenili hadicky s privodom benzinu, asi sme mali naopak, a naskocil, lenze zacal striekal benzin z privodu ako ide do rampy, tak sme to poutierali a obliali vodou/nie elektroniku/ a ked sme sli startovat ani ň, ci sa niekam dostala voda alebo nie netusim, alebo ci sa tym pretacanim baterka nevybila, lebo nejde ventilator, ale kontrolky svietili celkom v pohode, tak neviem :/
no diky:) teraz som dosiel z garaze, motor co tam mal ist sa nedal pretocit na remenici, tak sme sa prehnali s tym , a dali naspet motor ten isty, pretesnili, len nechcel naskocit, tak sme vymenili hadicky s privodom benzinu, asi sme mali naopak, a naskocil, lenze zacal striekal benzin z privodu ako ide do rampy, tak sme to poutierali a obliali vodou/nie elektroniku/ a ked sme sli startovat ani ň, ci sa niekam dostala voda alebo nie netusim, alebo ci sa tym pretacanim baterka nevybila, lebo nejde ventilator, ale kontrolky svietili celkom v pohode, tak neviem :/
no, tak jsem rad, ze nejsem sam, kdo se o vikendu je*e s vymenou motoru. Pevne verim tomu, ze zatim jediny ztraty jsou zlomena zavlacka teplotniho cidla a ztracenej sroub od skrtici klapky... zitra uvidime 
jinak k tvemu tematu. bud mas hadice nekde prorazene, nebo jsi prohodil pritok a vratku..
jinak k tvemu tematu. bud mas hadice nekde prorazene, nebo jsi prohodil pritok a vratku..
-
Lacik - FK
Re: Výměna motoru 1.3 MPI 50kW za 1.3MPI 50kW
no najprv sme mali asi tie hadice naopak lebo tocilo tocilo a nic, aj sme vymenilo cidlo otacok , anic, potom sme sa kukli na tie hadice a boli skriza tak sme ich prehodili, samozrejme bolo to natlakova e
no ale potom uz nic ani starterom neotocilo:/
-
Lacik - FK
tak to bol kabel od kostry na motore:D bol uvolneny:D ale zas nam nesla spatecka, mam tam namiesto koliku srob s matkami, mohlo to byt tym ze bol uvolneny?