Jak vyndat přední sedačku?
-
Jurka - FK
Jak vyndat přední sedačku?
Potřebuji vyndat sedačku přední, protože ta vrchní část o kterou se opírám je hafo volná a strašně se kvedlá a všimnul jsem si zboku uvolněnýho šrouby ale kryje ho zboku plast tak to budu muset asi celé vyndat, ale jak nejjednodušeji? Musí se to i s těma kolejničkama a nebo jen něco povolit a vysunu to dopředu nebo dozadu? Díky...je to blbost, ale sem u mladé a knížku o feldě mám doma. Díky za pomoc
-
Marty_pv - FK
Re: Jak vyndat přední sedačku?
Posunout úplně dopředu, vytočit velkým imbusem 4 zadní šrouby co jsou schovaný v kolejnici, pak posunout dozadu a povolit ty dva šrouby co drží předek kolejnic a máš hotovo. A doporučuju kvalitní imbus/bit, budou dost na fest utažený
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
.....a u starsich kousku byvaji ty imbusy i prirezly,takze radeji i prostriknout. 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
vzadu jsou jen 3Marty_pv píše:Posunout úplně dopředu, vytočit velkým imbusem 4 zadní šrouby co jsou schovaný v kolejnici, pak posunout dozadu a povolit ty dva šrouby co drží předek kolejnic a máš hotovo. A doporučuju kvalitní imbus/bit, budou dost na fest utažený
-
Marty_pv - FK
Race: A jo, máš pravdu
Naposled když jsem je vyšroubovával tak jsem dělal loketku a povoloval jsem jenom vnitřní kolejnice
Jurko omlouvám se za mystifikaci
Jurko omlouvám se za mystifikaci
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ono to je různý
... my máme ve feldě vzadu jenom 2 šrouby celkem. Ale nic neřeší na tom, že prostě musíš povolit všechny šrouby co najdeš u kolejnic od sedaček 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Jj vzadu jsou tři, na vnitřní straně (u tunelu) po dvou, na vnější jeden a vepředu taky po dvou. Imbus většinou povolí v pohodě. Doporučuji sedadla vyndat, otočit vzhůru "nohama" a z vniřní strany nejřív vytáhnout kolíky (rozpěry) naražené v "hmoždinkách" co drží ty plasty. Pak to jde oddělat celkem snadno. Tady se už o tom psalo:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... lo#p244003
Kolečko na sklápění zadní opěry jde vyloupnout celkem lehce.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... lo#p244003
Kolečko na sklápění zadní opěry jde vyloupnout celkem lehce.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
sundával jsem už sedačku ze 4 Felicii a pokaždé v předu dva šrouby, vzadu dva šrouby na kolejnici a byla sedačka venku
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vždycky jsou vzadu v kolejnici, u středového tunelu 2 šrouby, je to bezpečnostní prvek, jelikož nad kolejnicí je upevnění bezpečnostního pasu.
Pokud tam někdo má jen jeden šroub, tak už to někdo rozdělával a neobtěžoval se tam dát ten druhý šroub.
Pokud tam někdo má jen jeden šroub, tak už to někdo rozdělával a neobtěžoval se tam dát ten druhý šroub.
-
Jurka - FK
Díky kluci za pomoc...dneska rozděláno a dotáhnuto nicméně stějně se ty opěradla kývou, ale už ne tolik. Díky
-
mouzi - FK
Dotaz: Jde prehodit predni sedacky mezi sebou? Jezdim v 99 % sam a sedadlo ridice uz neni moc pohodlne, takze bych si rad vzal od spolujezdce
zajima me, jestli jde prehodit upinace pasu a ruzice na sklapeni, aby byly tak, jak maji byt. Diky.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
ANO jde to ... předpokládám, že ti jde spíš o sedák než o opěradlo.
Opěradlo jde odšroubovat a přičroubovat na druhou sedačku ( vyřeší problém s ovládání sklonu)
Upínač pro pás je přišroubovanej až do pojezdů ... teď si nevybavuju zda jsou úchyty na obou stranách nebo jenom na jedný, ale i v případě uchycení pouze na jedné straně lze vyřešit přehozením pojezdů
Opěradlo jde odšroubovat a přičroubovat na druhou sedačku ( vyřeší problém s ovládání sklonu)
Upínač pro pás je přišroubovanej až do pojezdů ... teď si nevybavuju zda jsou úchyty na obou stranách nebo jenom na jedný, ale i v případě uchycení pouze na jedné straně lze vyřešit přehozením pojezdů
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jde to bez problémů, odděláš sedáky, které mezi s sebou prohodíš a pojezdy s úchyty pásů zůstanou.
Vyndat sedačky z auta, oddělat plasty a uvidíš sám.
-
Sandal - FK
Úúúj toto som nevedelhydrant píše:z vniřní strany nejřív vytáhnout kolíky (rozpěry) naražené v "hmoždinkách" co drží ty plasty. Pak to jde oddělat celkem snadno.
Včera som robil generálne upratovanie a výmenu poťahov.Zaboha som nepochopil,ako mám bočné plasty na predných sedačkách sundať.Tak som sa trápil s tými poťahmi jak dilino... a teraz čítam,jak to mohlo byť prosté.
-
mouzi - FK
Jak jsem tak studoval demontaz polstrovani v DP, tak to zas takova sranda nebude 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Demontáž je sranda, montáž je trochu pracnější. Ovšem není to nic složitého, zvládne to i trochu zručnej člověk.
Nemusí být chytrej, hlavně silnej, aby odštípal kroužky, co origo drží polstr k drátům molitanové výplně. Z5 se to dělá pomocí elektrokářskejch svorek a je vhodné používat co nejmenší svorky, aby pod polstrem nebyla cítit ta plastová spona.
čím větší stahovací páska = tím větší spona

Nemusí být chytrej, hlavně silnej, aby odštípal kroužky, co origo drží polstr k drátům molitanové výplně. Z5 se to dělá pomocí elektrokářskejch svorek a je vhodné používat co nejmenší svorky, aby pod polstrem nebyla cítit ta plastová spona.
čím větší stahovací páska = tím větší spona

-
mouzi - FK
A pry to jde snadno
No ja nevim, mozna bude prece jen rychlejsi prehozeni celych sedaku i s pojezdama. Zatim ale nevim, jak poresim ta operadla, cili jestli prehodit cele sedacky v kuse a pak doufat, ze pod bocnimi plasty z druhe strany se da namontovat ruzice sklapeni, a nebo odmontovat operadla a namontovat na prohozene sedaky.
-
mouzi - FK
A NEBO si koupim dva tri sedaky, co se davaji na zidle v kuchyni a bude to uplne nejjednodussi 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jde to snadno, směje se jen hloupej.
Navíc nevím, proč chceš sundavat polstr, když jsi psal, že potřebuješ prohodit sedačky mezi s sebou. U toho není potřeba sundavat polstr sedadel, stačí pouze oddělat boční kování sedadel co drží sedák s opěradlem a prohodit. Tím dostaneš levý sedák doprava a opačně, přičemž ružici ovládání náklonu opěradla budeš mít na správné straně, rovněž upínání pasů.
Ale to už tu jednou je napsáno, tak nevím co furt řešíš.

Navíc nevím, proč chceš sundavat polstr, když jsi psal, že potřebuješ prohodit sedačky mezi s sebou. U toho není potřeba sundavat polstr sedadel, stačí pouze oddělat boční kování sedadel co drží sedák s opěradlem a prohodit. Tím dostaneš levý sedák doprava a opačně, přičemž ružici ovládání náklonu opěradla budeš mít na správné straně, rovněž upínání pasů.
Ale to už tu jednou je napsáno, tak nevím co furt řešíš.
-
mouzi - FK
Nejak se ted nechytam, o polstrech jsi zacal psat ty, ne ja. Ja chtel prohodit sedacky, ne polstrovani, protoze je s tim podle me vetsi drbacka.
Tak ja to napisu jeste jednou, zrejme jsem to napsal ne zcela pochopitelne:
Chci prohodit CELE sedacky, protoze chci mit vymenene i operadlo, ne jen sedak. Takze chci vedet, jestli pujdou prehodit pasy a ovladaci ruzice.
Tak ja to napisu jeste jednou, zrejme jsem to napsal ne zcela pochopitelne:
Chci prohodit CELE sedacky, protoze chci mit vymenene i operadlo, ne jen sedak. Takze chci vedet, jestli pujdou prehodit pasy a ovladaci ruzice.
-
mouzi - FK
od mouzi » 19 kvě 2010 17:21
Dotaz: Jde prehodit predni sedacky mezi sebou? Jezdim v 99 % sam a sedadlo ridice uz neni moc pohodlne, takze bych si rad vzal od spolujezdce zajima me, jestli jde prehodit upinace pasu a ruzice na sklapeni, aby byly tak, jak maji byt. Diky.
od 103457 » 19 kvě 2010 17:49
Jde to bez problémů, odděláš sedáky, které mezi s sebou prohodíš a pojezdy s úchyty pásů zůstanou.
Ja s polstrama nic delat nechtel, jen prehodit sedacky. Zacal jsi o tom ty, tak jsem se na to podival v DP a nechce se mi do toho vrtat. Ted zase pises o rozebrani sedacek, takze si muzu vybrat, jestli prehodit jen sedaky, nebo jen polstry nebo rozebrat sedacky. Tady nejde o to, jak logicky to pises, ale o to, ze pises pokazde neco jineho. Uz se radeji na nic neptam. Diky za rady.
Dotaz: Jde prehodit predni sedacky mezi sebou? Jezdim v 99 % sam a sedadlo ridice uz neni moc pohodlne, takze bych si rad vzal od spolujezdce zajima me, jestli jde prehodit upinace pasu a ruzice na sklapeni, aby byly tak, jak maji byt. Diky.
od 103457 » 19 kvě 2010 17:49
Ja s polstrama nic delat nechtel, jen prehodit sedacky. Zacal jsi o tom ty, tak jsem se na to podival v DP a nechce se mi do toho vrtat. Ted zase pises o rozebrani sedacek, takze si muzu vybrat, jestli prehodit jen sedaky, nebo jen polstry nebo rozebrat sedacky. Tady nejde o to, jak logicky to pises, ale o to, ze pises pokazde neco jineho. Uz se radeji na nic neptam. Diky za rady.