Ta kovová hlava je šroubovací, ale žádný způsob jak do toho chytit kablík jsem nevykoumal
Zdířka tohohle banánku má šroubek, kterým se kabel přichytí, takže tam problém není.
Škoda, že to není nafoceno otevřené. Ale setkal jsem se i s řešením, že v tom plastovém krytu je pouze dírka. Tak to stačí oholit delší kus vodiče, provléct přes dírku, pak to tam trochu "pomuchlat" aby se to nevytáhlo zpět. Banánek má jenom plošku a když takto "upravenou" plastovou koncovku přitáhneš (našroubuješ) k banánku, tak je spoj zajištěn.
Odšroubuje se ten železnej konektor, v něm je menší díra (ďolík). Naletovat se to celkem dá, zohýbat drátek tak aby sám od sebe nevypadl by v tomhle případě nešlo. Do závitu bych ten drátek taky nenarval.
Tak už jen doufat že moje začátečnické letování vydrží. I když ten spoj by namáhanej být neměl vůbec. Dělám podsvícení poliček v tunelu a chci aby tam kabely nebyly napevno, aby to v případě potřeby bylo možný rozpojit a poličky vyndat.
zdicku, ne ne, ptal jsem se jestli je v tom plastovým krytu pouze malá dírka. Pokud ano, tak ohol kablík, prostrč přes dírku (v tom plastu) pak to trochu "zašmodrchej" a našroubuj zpět ten kovovej banán. Nic se nemusí letovat.