Trhanie, strielanie do vyfuku

MPi 1AV
AEE
matoooooo

Trhanie, strielanie do vyfuku

Příspěvek od matoooooo »

Ahojte,
po servisnej prehliadke auto zacalo pri akceleracii mierne trhat. Prejavuje sa obcasne. Volnobeh je niekedy nepravidelny, pri studenom motore striela do vyfuku aj pri miernej akceleracii, hlavne ked uberiem nohu dolu z plynu a brzdim motorom.
V servise menili rozvody, predzapal vraj nastavovali, vymena sviecok, palivoveho, vzduchoveho filtra, zapalovacich kablov, vycistenie skrtiacej klapky + zakladne nastavenie.
VAG vypisuje chybu - riad. jednotka motora zablokovana - sporadicka chyba
- vstrekovaci ventil 1. valce N30 - sporadicky
Po vymazani chyb z RJ a resetovani sa chyby objavia po case opatovne.
Mam podozrenie na zapalovaciu cievku, nakolko netusim ako sa prejavuje jej porucha skusim ju zajtra podla servisnej prirucky premerat. Rad by som vedel, co ine moze sposobovat uvedeny problem a naco sa mam zamerat.
Dik za rady.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Re: Trhanie, strielanie do vyfuku

Příspěvek od p.s. »

skus dát jinej palec a víko rozdělovače ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Chybu vstřikovacího ventilu má dost velká část z nás a jezdíme bez problémů.
Tohle je nějaká zrada v zapalování. Překontroluj VN kabely, vršek rozdělovače a koukni na svíčky. Na zkoušku tam můžeš vrátit i staré svíčky. Už jsem zažil i to, že fungl nová svíčka nepálila jak měla.
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Skusim vymenit zapalovacie sviecky, pokial tam boli stare auto necukalo.
Momentalne su tam nove BOSCH W7LTCR
Dnes som premeral aj zapalovaciu cievku
podla servisnej prirucky: primarne vinutie 0,5 - 1,5 ohm, v mojom pripade 0 ohmov
sekundarne vinutie 3 - 4 kilo ohm, namerane 3,15
Cievka sa neprehriava, tazko povedat ci je zla. Servisna prirucka uvadza ak sa nedosiahnu meranim pozadovane hodnoty - cievku vymenit.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ono měřit běžným multimetrem 0.5 Ohmu asi nemá smysl. Tolerance měřícího přístroje je větší než měřená hodnota. Jestli to nepálí pojistku, tak je cívka pravděpodobně OK.
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

No niesom istý, ale vidím to na zle nastavený rozdeľovač. Premeraj pre istotu odpor na jednotlivých VN kábloch, cievka môže prerážať na kostru, a to nezmeriaš ( to si radšej požičaj inú). Inak sviečky BOSCH sú známe cukaním na 1,6 , ale nestrieľajú do výfuku, to robí skôr zlý predstih :scratch:
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Hudo píše:No niesom istý, ale vidím to na zle nastavený rozdeľovač. Premeraj pre istotu odpor na jednotlivých VN kábloch, cievka môže prerážať na kostru, a to nezmeriaš ( to si radšej požičaj inú). Inak sviečky BOSCH sú známe cukaním na 1,6 , ale nestrieľajú do výfuku, to robí skôr zlý predstih :scratch:
Dnes som vymenil sviecky, dal som NGK BUR6ET, aj napriek tomu auto neustale striela do vyfuku, hlavne za studena.
VN kable su v poriadku.
Osobne ma nic okrem zle nastaveneho predzapalu po vymene rozvodov nenapada. Technik mi tvrdil, ze zapalovanie nastavili, ale kto vie.
Pravdepodobne si budem musiet najist nejaky servis kde maju osciloskop, lebo nemienim povymienat polku auta
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Na 1.6 Mpi nestačí len osciloskop, ale ešte tester zapaľovania VAG 1767, ale to nezoženieš takmer v žiadnom servise ( u nás v Škoda servise to tiež nevedia nastaviť :o ). Väčšinou si to nastavujú samy podľa ucha a jazdných vlastností. Mohli by to mať v nejakej tuningovej firme - daj vedieť kto Ti to nastavil :thumleft: . Poriadne skontroluj rozdeľovač, či nie je nejaká špina, alebo poškodenie v okolí hallovho snímača. Snímač klepania máš dotiahnutý na moment 20 Nm :?: . Ešte stále Ti píše RJ zablokovaná :?:
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

a nastavili rovody spravne? nemohli posunut o zub remen a teraz to trosku ide zle...pri jednom zube este sa nemusia stretnut piesty s ventilmi :roll:
...kamos na mazde mal tak zle nastavene rozvody, ale to bola Mazdaaaaaaa :scratch:
..neviem aky si zdatny mechanik, ale ked das dole kryt rozvodov, tak račnou by si mal natocit kluku tak, aby rozvodove kolecko bolo na ryske, vtedy by mala byt HÚ, skontrolujes to tak, ze palec by mal byt na prvom kontakte rozdelovaca alebo vyberies prvu sviecku a piest by mal byt hore, ale ked je posunute o jeden zub, tak to asi nezistis :scratch:

...Co vy na to? Mam pravdu, ci sa mylim??? :salut:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Nóóó, čítal som na nejakom fore, že 1.6 znesie posunutie o jeden zub, ale skontrolovať vtedy treba polohu kľuky na ryske, aj vačka ra ryske (vraj je na to dobrá vebkamera + NB), vtedy by mal palec smerovať na valec č.1
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

lukydm píše:a nastavili rovody spravne? nemohli posunut o zub remen a teraz to trosku ide zle...pri jednom zube este sa nemusia stretnut piesty s ventilmi :roll:
...kamos na mazde mal tak zle nastavene rozvody, ale to bola Mazdaaaaaaa :scratch:
..neviem aky si zdatny mechanik, ale ked das dole kryt rozvodov, tak račnou by si mal natocit kluku tak, aby rozvodove kolecko bolo na ryske, vtedy by mala byt HÚ, skontrolujes to tak, ze palec by mal byt na prvom kontakte rozdelovaca alebo vyberies prvu sviecku a piest by mal byt hore, ale ked je posunute o jeden zub, tak to asi nezistis :scratch:

...Co vy na to? Mam pravdu, ci sa mylim??? :salut:
Rozvod nie. Motor by nemal vykon. Pri 1,6-ke mi niekto spominal, ze sa nesmies pomylit ani o zub, inak sa stretnu.
Skusim este precistit kontakty snimacov kontoxom, je dost mozne, ze mam nejaky spoj zaoxidovany.
Ku predstihu u 1,6ky, vacsinou si ho ukoriguje sama, po vymene rozvodov by sa mal nastavit aj predzapal, pravidlo je zial take, ze vacsina servisov nato kasle, alebo to jednoducho nevedia nastavit.
Predstih sa da zmerat na emisnom analizatore. Snimac otacok z 1,3 Mpi strcis na prevodovku na motor 1,6ky do diery prave tam kde ho ma 1,3ka, je to napojene na hodnotu otacok emisneho analizatora. Potom sa pripoja klasicke klieste so snimacom impulzov na jeden zapalovaci kabel, nastartuje sa a zobrazi sa hodnota predstihu - len informativna. Dalej zoberies VAG prejdes do sevisneho modu riadiacej jednotky, okamzite sa zvysia otacky motora na nejakych cca 1300-1600 a zacne to ukazovat hodnotu predstihu v tychto otackach, natacanim rozdelovaca nastavit spravny predzapal.
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Hudo píše:Na 1.6 Mpi nestačí len osciloskop, ale ešte tester zapaľovania VAG 1767, ale to nezoženieš takmer v žiadnom servise ( u nás v Škoda servise to tiež nevedia nastaviť :o ). Väčšinou si to nastavujú samy podľa ucha a jazdných vlastností. Mohli by to mať v nejakej tuningovej firme - daj vedieť kto Ti to nastavil :thumleft: . Poriadne skontroluj rozdeľovač, či nie je nejaká špina, alebo poškodenie v okolí hallovho snímača. Snímač klepania máš dotiahnutý na moment 20 Nm :?: . Ešte stále Ti píše RJ zablokovaná :?:
Ako suvisi utahovaci moment snimaca klepania s tym, ze mi striela do vyfuku?
RJ motora zablokovana vypisuje zial stale. Je to sporadicka chyba, maznem ju cez VAG ale opatovne sa objavi.
Podla tabulky z VIS zavada 17978
Mozne priciny zavady: pokus o manipulaciu, skrat komunikacneho vedenia, zle kodovanie, zla riadiaca jednotka imobilizeru.
Spravil som reset RJ, urobil zakladne nastavenie, riadiacu jednotku motora som prisposobil imobilizeru, prezrel kabelaz no chyba sa aj nadalej opakuje. Takze netusim v com to je a nejako sa nato ani nezameriavam.
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

V prvom rade by som sa zameral práve na tú RJ, pretože takáto chyba sa len tak neobjaví a značí to, že RJ nepracuje ako ako by mala a môže to spôsobovať iné problémy ( zdanlivo nesúvisiace ). Prekontroluj všetky konektory a káble s tým súvisiace, prípadne si požičaj inú RJ, aby si bol na istom, že ju máš OK a nerobí Ti problémy ona :!: . Zmeraj pre istotu pri voľnobehu napätie na alternátore, aby sme vedeli, kde sme ;) . Snímač klepania kontroluje detonačné spaľovanie (strieľanie do výfuku ) pre každý válec zvlášť a keď nieje správne dotiahnutý sníma hlúposti (vibrácie uvoľnených súčiastok, remeňa...) a posúva predstih :idea:
matoooooo

Příspěvek od matoooooo »

Problem vyrieseny. Posunuty rozvodovy remen o zub.
Servis Autobors Vojtechovce.
Odpovědět