Tónování skel

karoserie, narazniky, skla atd.
mson - FK

Tónování skel

Příspěvek od mson - FK »

čau.přemýšlím o tonování skel.videl jak se to delá a přemýšlím že bych to zkusil sám.našel jsem folii za pár korun tak bych to chtěl zkusit.chci se spíš zeptat jestli máte nejaké vychytávky nebo na co si dát pozor.díky čau
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Tónování skel

Příspěvek od mause »

nevim ja bych se na to vykašlal... ja jsem zajel na firmu za hodku bylo hotovo a vklidu i s atestama.. a nic neřešíš... zas to nevijde na tak šílený prachy..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
lucistrnad - FK

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Na kolik tě to vyšlo?
Ono se to fakt nezdá,ale je s tím docela crcání a hlavně aby tě nepeskovali PČR tak to chce s atestem a ne ty co jsem viděla na netu za 250Kč
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

mi to vyšlo za 3500... je to sice dost ale máš to bez starostí za 90 minut bylo hotovo...

tak si koupíš nějakou podivnou folii.. zabiješ tím celej den při troše štěstí nic nesk.rviš, budou tě otravovat pčr a nakonec stejně neprojdeš STK.. za mě přišetřit a máš to v klidu..
Jawinka 350/638 -> 639
Peterecek - FK

Příspěvek od Peterecek - FK »

nebudou atesty .. budou problémy věř mi :) mna předních, které nemám moc černé atesty nejsou a problémy dvakrát byly pokuta žádná ale to příjde
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Taky bych si je raději nechal udělat...
Nedávno jsem dával 2500,-Kč za celé auto.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Duket - FK

Příspěvek od Duket - FK »

Já jdu za týden na technickou, ale potom si folie nalepám taky sám, mám obyčejné folie za 200,- a k nim i atesty a atestační kartičku s razítkem, vše z aukra.
Otázka, budu s tím mít problém?
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

ještě nafoťte na půl stažený okna protože ty folie lepí kde kdo ale jen od pár lidí to k něčemu vypadá, většinou když někdo přijede s foliema tak schválně koukám jak to je, no a když jsou okna zavřený tak je to dobrý ale nesměj se otevřít protože v tu chvíli je po obvodu 2-5mm nedolepeno do krajů a to teda fakt vypadá hrozně, když to jinde uměj pěkně poctivě do krajů a je to jen o 500-1000kč dražší, to klidně ten litr navíc dám hlavně když to k něčemu bude.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

odpověd: těžko říct jsou typy kartiček co prostě platí a pak jsou kartičky které si udělám doma :-) tak je to i s atesty... na stk je ti schopen porovnat i jestli sedí propustnost nebo ne..každopádně mě to sice stálo víc pěněz ale mám záruku 7 let na stálobarevnost nedal bych ruku do ohně jak budou vypadat vaše slavné folie za 200 za dva roky... už jste viděly dvojkové golfy jak vypadají fialové popraskané folie ted frčí :D
Jawinka 350/638 -> 639
mson - FK

Příspěvek od mson - FK »

hoší já peníze neseru.mel jsem na staré felde skla s 15 procentní propustností i ve předu a jednou me zastavili policajti.sice meli blbé kecy ale pokutu mi nedali.a ted to nechci tonovat nejak extremne.no moc ste mi neporadili :lol: .ale to nevadí do firmy určitě nejedu.ta folie stojí kolem 150kč tak i když to poseru tak me to mrzet nebude.já mám ještě jedny skla náhradní takže pohoda.já mám na to čas
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

chlape právě proto že peníze nesereš tak si to nech udělat ;) takhle vyhodíš peníze i čas a je to nanic...opravdu myslíš že folie za 150 korun něco vydrží nebo má nějaké vlastnosti? :roll: investuj radši ty 3 nebo 4 talíře a aspon něco za to budeš mít... ;)
vanplus - FK

Kristensen píše:ještě nafoťte na půl stažený okna protože ty folie lepí kde kdo ale jen od pár lidí to k něčemu vypadá, většinou když někdo přijede s foliema tak schválně koukám jak to je, no a když jsou okna zavřený tak je to dobrý ale nesměj se otevřít protože v tu chvíli je po obvodu 2-5mm nedolepeno do krajů a to teda fakt vypadá hrozně, když to jinde uměj pěkně poctivě do krajů a je to jen o 500-1000kč dražší, to klidně ten litr navíc dám hlavně když to k něčemu bude.
do okraje to udělá jenom vůl...(bavim se o tom horním okraji) normálně se to dává 3nebo 4 mm od kraje protože tím prodloužíš životnost folie a minimalizuješ riziko "odchlípnutí" pokud by byla třeba těsnější guma...a ne každý okno je správně zabroušený ale musí ten okraj být rovnoměrný což bude asi ten problém cos viděl..my to děláme už 20 let a věř že to funguje :) a pokud to nějakej chytrák ví líp jak se to dělá a jak to má vypadat tak to uděláme bez záruky ;)
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Jde to pěkně na hranu toho broušení a drží to pokud je to kvalitní folie a kavlitní práce cokoliv je oříznuté níž tak je vidlárna, má to spousta lidí a není s tím žádnej problem takže nějaký 3-4mm si hoď na hnůj a nauč se lepit folie, 20 let dělat fušárnu není k chloubě ale k ostudě.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

mson píše:hoší já peníze neseru.mel jsem na staré felde skla s 15 procentní propustností i ve předu a jednou me zastavili policajti.sice meli blbé kecy ale pokutu mi nedali.a ted to nechci tonovat nejak extremne.no moc ste mi neporadili :lol: .ale to nevadí do firmy určitě nejedu.ta folie stojí kolem 150kč tak i když to poseru tak me to mrzet nebude.já mám ještě jedny skla náhradní takže pohoda.já mám na to čas
:o Pokud máš náhradní skla tak to není problém :lol: umeješ, odmastíš, pak slabou jarovou vodou poprášíš,proto aby sní mohl pohybovat a případně srovnat, :o přiložíš folii a válečkem nejlépe gumovým vytlačíš veškerej vzduch a necháš pěkně vyschnout a namontuješ do autí a je hotovo :lol: :lol:
vanplus - FK

Kristensen píše:Jde to pěkně na hranu toho broušení a drží to pokud je to kvalitní folie a kavlitní práce cokoliv je oříznuté níž tak je vidlárna, má to spousta lidí a není s tím žádnej problem takže nějaký 3-4mm si hoď na hnůj a nauč se lepit folie, 20 let dělat fušárnu není k chloubě ale k ostudě.
já se tu nehodlám hádat ale podívej se na firmy který se tím zabejvaj jako jedni z prvních jak to dělaj...tohle jsou zkušenosti...a to že to někdo lepí třeba 5 let tak asi těžko bude vědět jak ty folie vypadaj (vydržej) 10let -15let... :roll: samozřejmě že nalepit na hranu to umí i malý dítě je to ten nejednodušší způsob zakončení ale je to létama prověrěný a vyzkoušený že je to tak lepší ;) podívej se na originál bezpečnostní a termoizolační skla pročpak asi ta folie mezi sklama končí 3mm od kraje?? ;) :D nehledě na to některý typy oken by vyžadovaly demontáž což je pro zákazníky v drtivé většině nepřípustné a pak taky dále některý skla jsou zabroušený tak že prostě žádnou hranu nemaj a pak ani neni možný tim nožem to "neokousat".... ;)
mson - FK

Příspěvek od mson - FK »

Yetti98:čau.no aspon že ty mi neco řekneš .já zhruba vím jka na to aj s tou jarovou vodou.skla mám náhradní.jak budou peníze zkusím a uvidím.bude to vapadat na houby nebo se to nejak posere tak jsem vyhodil 150kč do vzduchu.myslím že 150kč je houby oproti nekolika tisícům o které jsem přišel když jsem prodal svou starou feldu.tam bylo nacpaných penez a prodal jsem to za polovičku
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Na voze mám taky folie, dělal mi to známej kterej se tím zábývá už 15 let, lepí i folie na okna firem atd. takže zkušeností má dost a taky je nemám nalepený až do krajů okna, asi 2-3mm a je to z důvodu aby se kraj folie netrhal, aspoň takhle mi to říkal.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:P :P Ahoj mson,pokud si dáš alespoň trocha práce tak to určitě nějakou dobu vydrží max. přijdeš o 5lit.benzínu tj.150kč,- :P :P
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:P Peters56-houbeles dává seto až do krajů, už si viděl ty okna stažený jeden by :puker: Čágo!!!
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Yetti: soused si teď na Fóbii nechával lepit fólie a taky je nemá úplně do kraje. Třeba na tom něco bude?!
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Teď to dělali kámošce na oktě a do krajů
mson - FK

Příspěvek od mson - FK »

kámoš si nechal tonovat feldu a nemá to až do okrajů
Yetti:jj já s tím nikam nespechám.já si myslím že když to neodfláknu tak to bude fajn
vanplus - FK

myslim že tady bude sto lidí kteří napíšou že to maj do krajů a dalších sto kteří to nemaj do okrajů....já vám jen říkám že pokud to nedělá někdo jen chvilku tak to neudělá nikdy do kraje.... ;) nehledě na to když si koupíte mercedesa za 2 mega tak taky nemá originál laminovaný okna až do kraje ;) ....tak nevim proč řešit nějaký 3nebo 4mm..... :)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

pokud se nepletu tak u aut kde to neni az dokraju se lepi folie na okno ve voze, cili se ani folie nemuze dostat pod gumu a to je ten okraj. Pokud se okna vyndavaj a lepi se to mimo auto tak se dela az do kraju
vanplus - FK

folie se dostane pod gumu tak že stim oknem vyjedeš nahoru :D ale jinak je to jedno jestli je okno venku nebo v autě,nejdřív se to zařízne podle hrany,pokud to sklo nějakou má a pak na ty okraje je takovej přípravek ma kterým si můžeš nastavit kolik má ten okraj mít mm. okna se nevyndavaj nikdy z auta...práce navíc a ještě málokdo to dovolí ...ale jsou střelci co to vyndavaj :D pak se divíš že ti rachtá tapecírung ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 22. dub 2010 11:54:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

mam znameho co to delal jednu dobu jako profik v metalexu a rikal mi toto. Ze to muze udelat na uate ale nedostane se do kraju ale bude to rychle hotove. Nebo vyndat skla, v pripade feldy rychle a ze se to pak nalepi az do kraju a daleko lepe se pracuje, s tim ze kazdopadne museji ven gumy a ocistit se z nich necistoty ktere se tam behem casu nahromadi aby se hned od zacatku folie nevystavovala treni a tim poskozeni. Okna pred montazi doporuceno 4 dny nechat schnout. Tak mi bylo receno , pouzivali folie lumar
vanplus - FK

to je masakr...chci vidět když mu někdo přiveze třeba auto za 3 mega jak mu vysvětlí že je potřeba vyndat okna a gumy .takovýhle lidi umíraj při představě že stim autem vůbec pojedeš natož cokoliv demotovat...a to může bejt i třeba "jen" u oktávky.někdo to auto má jako dítě..
:D :D :D fakt jsou na to přípravky a různý "udělátka"kterejma to zastrkáš ...mimochodem aby to bylo do krajů tak na to máme šablony ;) aby se folie hned na začátku nevystavovala tření tak stačí tak 2 dny neztahovat okna...chci vidět někoho kdo bude čekat 4 dny :D obvyklá představa zákazníků je-na počkání ;) a nandavat čerstvě nalepený okna je mnohem větší hazard,už jsem jich pár přelepoval po frajeřích ze servisu kteří to zasklívaj denodenně ;) jinak folie lummar ok

\\edit Maty: odstraněna citace ... viz pravidlo č.4
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já je mám lepený profi od člověka co se tím živí víc než 10 let a mám je taky tak 2 mm pod okraj.Ale jelikož okna nestahuju mi to neva.A jelikož mi to dělal na jaře když byla ještě docelakosa jsem čekal týden než to vyschlo.To samý švára na P309 minulý měsíc jezdil týden bez kliček.Myslím že stojí za to počkat pár dnů než aby se ¨ta folie servala
vanplus - FK

jo to je další věc...proč ztahovat okna, když je kvalitní folie neni horko ;) ....já osobně je ztáhnu jen když mě zastavěj benga ;)
atomm32 - FK

Příspěvek od atomm32 - FK »

Chtěl bych si nechat natónovat skla od http://magicfol.cz. Myslíte, že ty jejich fólie jsou kvalitní a nebude díky nim horko, jak vy říkáte? :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 25. dub 2011 11:01:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Host

Příspěvek od Host »

Folie za 200? Podívejte se na 120, když si to každý lepil sám doma. Náhodou, když to měl pěkně nalepené, tak po roku ta folie byla neskutečně hnusná, vybledledlá.
Pokud už si to chce někdo lepit sám tak jedině koupit kvalitní folie, které vyjdou na auto něco přes 1000 Kč, ale pak musí počítat s tím, že může mít problémy, PČR a Technická.

Jinak co se týče dolepování do krajů slouhlasím s Mildacaso. Jak už tu bylo řečeno přeci, když ty okna nestahuji tak to může být do krajů. ;) A pokud je někdy stáhnu tak to bude aspoň hezké. :) :salut:
Jinak je pravda, že u auta za 3 mega si nikdo nenechá sundat skla, i když jsou udělátka a zastrká se to za tu gumu je nebezpečí, že se to shrne nebo se tam dostane bordel a pak je problém, od toho místa se to začne odlepovat a kdo by to riskoval, že? Přelepovat na aute za 3 mega folie u nějakého arogantního podnikatele. No to je parádíčka a řevu. :-d:-d:-d

Napíšu to asi tak.
U vlastního auta pokud mám možnost tak si ty skla vytáhnu a nechám si je natónovat a později namontuji zpět. Navíc, když to mám sundané tak si můžu očistit vnitřní lištu u okna u které se za ty roky přichytí bordel a vím, že mi to nebude škrábat folii při stahování. Toto při lepení folii na autě člověk neudělá.
:salut:
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

A nechcete sem hodit nějakej link, kde se dají třeba ty folie od lummaru koupit? Nebo kterékoliv jiné kvalitnější.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Kamarad,kerej lepi folie mi nabizi znacku Global,mate s touhle znackou nekdo zkusenosti?Nebo mate neco dlouhodobe odzkousene,bude to na ciry skla,dopredu bude 50% zatmaveni,dozadu 60% zatmaveni.
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Ahoj, nemate nekdo fotku, jak vypada, kdyz se na zeleny okna nalepi folie? Chtel bych na zadek, aby to bylo neco jak "sunset" co se daval na fabie :-) takze aby to zustalo zeleny...
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Jenky píše:Kamarad,kerej lepi folie mi nabizi znacku Global,mate s touhle znackou nekdo zkusenosti?Nebo mate neco dlouhodobe odzkousene,bude to na ciry skla,dopredu bude 50% zatmaveni,dozadu 60% zatmaveni.
Global mám já a jsem s něma spokojený..Zadek propustnost 5% a předek 30%
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Odpovědět